|
Post by rawshooter on Dec 13, 2011 0:07:27 GMT 2
Πρώτη μου λοιπόν κατασκευή στο forum μας και δεν θα είναι άλλη απο ενα "ανοιχτό" μίνι με "άγρια" όμως ένστικτα Πρόκειται για το Mini Cooper στην έκδοση "S" αλλά convertible, απο την κορεατική Academy, που ομολογώ οτι έχει κάνει τεράστια άλματα στην σχεδίαση - παραγωγή κιτ Τόσο αυτό (Mini Cooper) όσο και η Ferrari 250 California που έχω (μελλοντική κατασκευή στο forum μας) είναι αντάξια κιτ Fujimi!!! Για την κατασκευή θα χρησιμοποιήσω και ορισμένα after market υλικά αλλά το κυριότερο θα είναι ενα σετ p.e. της Crazy Modeler, που προορίζονται βέβαια για τα κιτ της Fujimi, αλλά με λίγη καλή θέληση θα εφαρμόσουν και στο Academy. t.b.c
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Dec 13, 2011 0:12:12 GMT 2
Παναγιωτη καλη αρχη!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 13, 2011 0:19:13 GMT 2
Καλή αρχή Παναγιώτη... Η 250 California είναι το καλούπι των Italeri και μετά revell. Μήπως κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το mini?
|
|
|
Post by rawshooter on Dec 13, 2011 0:24:52 GMT 2
Σας ευχαριστώ φίλοι μου Γιώργο πράγματι η "California" είναι αντίγραφο των Italeri/Revell αλλά υπο νέο καλούπι (δλδ οι κορεάτες το αγόρασαν και το ξανάφτιαξαν) γιαυτό και δεν υπάρχει ίχνος flash και οι "ραφές" είναι πιο αχνές Το Mini έχει τελείως διαφορετικά κομμάτια και κατασκευή απο τα Fujimi, π.χ. το αμάξωμα δίνεται μονοκαλουπιά και οχι με χωριστούς προφυλακτήρες ala Fujimi...δεν ξέρω σχετικά με Revell αλλά σε μορφή convertible σίγουρα μόνο η Academy το παράγει υπο κλίμακα.
|
|
|
Post by Sakis on Dec 13, 2011 0:57:13 GMT 2
|
|
|
Post by rawshooter on Dec 13, 2011 1:04:33 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Dec 13, 2011 1:05:54 GMT 2
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Να πειραματιστείς και να το κάνεις,αξίζει!
|
|
|
Post by Sakis on Dec 13, 2011 1:12:31 GMT 2
Σκέψου και τη λευκή πέρλα της Tamiya σε spray ή ένα candy pearl white από την (Auto Color αν θυμάμαι καλά,εκείνα στο πλαστικό μεγάλο μπουκάλι) πάνω από χρυσό-καφέ υπόστρωμα.Αν το κάνεις semi gloss όπως στη φωτό δε θα χρειαστούν βαριά wet χέρια και μπορεί με αραιά να δίνει το υπόστρωμα την απόχρωση. Μπορεί να λέω και βλακεία...
|
|
|
Post by rawshooter on Dec 13, 2011 9:58:14 GMT 2
Θάνο αυτό που λές "στέκει" σαν ιδέα, απλά δεν ξέρω (φοβάμαι δλδ) μήπως και το άσπρο καλύψει την χρυσο-καφέ βάση Χθές "μ' έπιασαν οι διαβόλοι μου" και κατέβηκα στο εργαστήριο, για να δώ αν έχει περισσέψει καθόλου απο το υλικό που σκέφτομαι, ενώ σήμερα το πρωί έκανα και κάποια τηλεφωνήματα για να καταλήξω κάπου...... Ουσιαστικά υπάρχουν 2 λύσεις: Σαν πρώτη η χρήση του υλικού που προανέφερα, πρόκειται για ενα υγρό περλέ της Model Color τ' οποίο έχει 2πλή λειτουργία - αν το ανακατέψεις αρχικά στο χρώμα βάσης το κάνει μεταλλικό αλλά διατηρεί τις ιδότητες του χρώματος (mat/satin/gloss) ή το περνάς πάνω απο το χρώμα βάση και το κάνει αυτόματα μεταλλικό αλλά gloss. Σαν δεύτερη λύση το Α53 Platinum Bronze Metallic της BMW που πλησιάζει αρκετά την απόχρωση. Το ίδιο το καθαυτό χρώμα της Mini Cooper είναι το Sahara Metallic αλλά είναι ήδη εκτός παραγωγής και η ίδια η BMW - Mini Cooper μου πρότεινε το Α53 σαν εναλλακτική Αυτό που πρέπει να κάνω τώρα είναι πειραματισμοί με το Model Color σε βάση Dessert Yellow και η αγορά ενός κουτιού Α53.....
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Dec 14, 2011 18:15:26 GMT 2
Καλη αρχη και απο μενα Παναγιωτη,και αν με ρωτουσες θα ελεγα μπλε!!!
|
|
|
Post by rawshooter on Dec 16, 2011 11:43:57 GMT 2
Σ' ευχαριστώ φίλε Γιάννη Λοιπόν....."μικρού" συνέχεια, αφού έπλυνα καλά - καλά το αμάξωμα σειρά είχε το αστάρωμα. Εδώ χρησιμοποίησα το γκρί λεπτόκοκκο αστάρι (ένεκα "ανοιχτού" χρώματος) της Gunze. Αφού στέγνωσε και τρίφτηκαν μερικά σημεία, ακολούθησε το βάψιμο......Πειραματίστηκα αρκετά με διάφορες αλχημείες και κατέληξα στο original χρώμα Α53 της BMW, τ' οποίο προμηθεύτηκα απο κατάστημα που αναπαράγει τα χρώματα αυτοκινη/νιων βάση καταλόγου σ' όποια μορφή θέλεις και μαζί με βερνίκι και στεγνωτικό Το χρώμα είναι υπόψην ακρυλικό 100%. Εγώ προτίμησα το χρώμα σε υγρή μορφή και οχι σπρέυ λόγω του οτι με βολεύει περισσότερο Λόγω scale-down πρόσθεσα λίγο Sahara της Nissan έπειτα στο εργαστήριο μου. Το χρώμα, ίσως να μην φαίνεται στις φώτο, έχει ενα απειροελάχιστο μεταλλικό κόκκο, που του δίνει μια υπέροχη ασημίζουσα όψη Βέβαια όπως ολα τα πραγματικά χρώματα αυτοκινήτων είναι τελείως mat - γιαυτό και θα ακολουθήσει βερνίκωμα + γυάλισμα Έτσι τοποθετήθηκε σε κλειστό τάπερ να στεγνώσει και σειρά είχε το εσωτερικό. Εδώ αποφάσισα να αλλάξω τα εμπρός καθίσματα γιατί 1ον ήταν κάπως out scale και 2ον τελείως "απλά" χωρίς ίχνος λεπτομέρειας. Αφού λοιπόν αστάρωσα και εδώ με το γκρί Gunze, αρχικά πέρασα ολα τα "δερμάτινα" με υγρή κόλλα και έπειτα χτυπώντας απαλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα, ώστε να αποκτήσουν μια διαφορετική υφή απο 'κεινη το λείου πλαστικού. Μάσκαρα τα διαφορετικά πάνελ και τα έβαψα με Leather και Majony της Gunze. Τα βινύλ μέρη ψεκάστηκαν με το μαύρο αστάρι της Vallejo (πιστεύω το καλύτερο για την συγκεκριμένη υφή) και τέλος μερικά τελευταία μέρη με το Magnesium της Alclad. Αν μπορούσα να κάνω μια παρατήρηση, αυτή θα ήταν οτι πολλά p.e. της Crazy Modeler απλά δεν ταιριάζουν με τπτ στο κιτ της Academy (και λογικό ίσως ). Γιαυτό και η μπροστινή γρίλλια στο καπώ, παρόλλο που κόπηκε, τελικά ξαναμπήκε στην θέση της : : - ενώ οι σίτες των ηχείων ήταν ok Μέχρι να έρθουν τα μπροστινά καθίσματα : : θα περάσω σήμερα "φλόκο" και διάφορα p.e. στο εσωτερικό.... σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας
|
|
|
Post by Sakis on Dec 16, 2011 12:06:16 GMT 2
Ξυραφένια τα μασκαρίσματά σου Παναγιώτη! : : Το χρώμα όπως το βλέπω είναι πετυχημένο και άξιζε το ψάξιμο!Για το εσωτερικό δεν έχω να πω τίποτα γιατί ακόμα δε φαίνεται που το πας... Πάντως τα πλαινά πάνελ 'λένε' πολύ! Καλή και απροβλημάτιστη συνέχεια!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 16, 2011 14:18:26 GMT 2
Παναγιώτη φοβερό το χρώμα φίλε! Έκατσε αστέρι! Και το εσωτερικό θα γίνει κούκλα! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by rawshooter on Dec 16, 2011 22:31:24 GMT 2
Θάνο, Alex σας ευχαριστώ φίλοι μου Στο εσωτερικό θα "παίξει" διχρωμία με τα leather & majony αλλά οχι σε υπερβολικό σημείο, απλά να γίνει λίγο πιο "νεανικό" μιας και πιστεύω οτι σε τέτοιο κοινό απευθύνεται το συγκεκριμένο όχημα Βασικά "έπεσε άκυρο" - out of list - απο τον σχιστομάτη τύπο (βλ. ebay) που θα μου έστελνε τα νεα καθίσματα Έτσι σε λίγο θα πάω να ξεκινήσω "ανασκαφή" στα spare boxes μου, μπάς και βρώ τπτ "ενδιαφέροντα" και αξιοπρεπή καθίσματα
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 16, 2011 22:39:08 GMT 2
Μπράβο ρε συ Παναγιώτη! : : Πολύ ωραία η απόχρωση του εξωτερικού... Όντως τα μασκαρίσματα, τέλεια (όχι μόνο στα φτερά αλλά και το εσωτερικό). Αν έχεις χρόνο, δώσε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για την τεχνική σου στο μασκάρισμα. Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by rawshooter on Dec 16, 2011 23:01:58 GMT 2
Γιώργο σ' ευχαριστώ φίλε μου Τα φτερά δεν είναι μασκαρισμένα αλλά ενσωματωμένα στο σασί του κιτ Για μασκάρισμα χρησιμοποιώ ταινίες χαμήλης κολλητικότητας Tamiya ή Pactra. Σε σημεία όπου η καμπυλότητα είναι έντονη χρησιμοποιώ πάντα την μπλέ της Pactra που έχει ελάχιστο πάχος (1mm) και "ακολουθεί" την γραμμή που θέλω, χωρίς να τσακίζει ή να διπλώνει. Βέβαια 1mm είναι τπτ όταν ψεκάζεις αλλά εφόσον ακολουθήσω την γραμμή που θέλω έπειτα συμπληρώνω με πιο φαρδιά χαρτοταινία Σε σημεία (όπως εδώ το πίσω κάθισμα) που έχει πολλές διαφορετικές ακμές, χρησιμοποιώ τις κίτρινες της Tamiya με τον εξής τρόπο: Κόβω μήκη, πρπ 2mm-3mm, και τις εφαρμόζω κάθετα έτσι ώστε να ακολουθήσω το περίγραμμα που θέλω Βέβαια μια συμβουλή, ως παθών ;D , ΠΑΝΤΑ μα ΠΑΝΤΑ να δοκιμάζετε την ταινία πρώτα σε βοηθητική επιφάνεια που έχετε βάψει όπως αυτή του κιτ, ώστε να δείτε μήπως και "σηκώνει" το χρώμα (στην δική μου περίπτωση μέχρι και το αστάρι )
|
|