|
Post by Sakis on Oct 13, 2019 19:45:32 GMT 2
Φάνη καλή επιτυχία στο project. Με έψησες και μένα και στάμπαρα μια 550 Maranello. Να τη χτυπήσω λες; Ποια είναι η άποψή σου μέχρι τώρα για τη BBR;
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 13, 2019 20:26:26 GMT 2
Φάνη καλή επιτυχία στο project. Με έψησες και μένα και στάμπαρα μια 550 Maranello. Να τη χτυπήσω λες; Ποια είναι η άποψή σου μέχρι τώρα για τη BBR; Ευχαριστώ πολύ Σάκη! Σε γενικές γραμμές η ρητίνη είναι καλά χυτευμένη, σίγουρα όμως λίγο δουλίτσα θέλει (από ότι γνωρίζω δεν έχεις πρόβλημα με το στοκάρισμα ) και τα κιτ της αποτελούνται από σχετικά λίγα (μικροσκοπικά μεταλλικά, PE και άλλα) κομμάτια. Αν και έχω σε στοκ και κάποια αλλά κιτ της με πολύ περισσότερα κομμάτια (όπως η 550 Maranello που σκέφτεσαι), είπα να ξεκινήσω με κάποιο με λιγότερα κομμάτια, και να προσπαθήσω να κάνω και κάποιες βελτιώσεις πάνω του (όχι κάτι εξωφρενικό) να πάρω σιγά-σιγά το κολλάει με την κλίμακα. Σε γενικές γραμμές, έχει αρχίσει να μου αρέσει η συγκεκριμμένη κλίμακα (την κάναμε! ) και αν δω ότι τα καταφέρνω σίγουρα θα δοκιμάσω την τύχη μου και σε κάτι όλο μεταλλικό, όπως η F1 από Tameo (να μην αισθάνεστε μόνος του και ο Δημήτρης ). Εγώ θα έλεγα να το αγοράσεις (έχω και εγώ σε στοκ το λεμανίτικο και το σκέφτομαι για το επόμενο αντίστοιχο GB) και να ασχοληθείς μαζί του. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει και ίσως κολλήσεις! Με την ευκαιρία, λες να έχουμε boost της κλίμακας 1:43 στο ScW? Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by Sakis on Oct 13, 2019 20:31:41 GMT 2
Θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε την κλίμακα σίγουρα. Με ψήνει πολύ γιατί είμαι της φιλοσοφίας όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο (στα μοντέλα πάντα...). Ακόμα και τα αεροσκάφη που μαζεύω είναι 1/72.
Λογικά θα το χτυπήσω Φάνη. Ίσως με αφορμή το GB να κολλήσω κι εγώ στην κλίμακα, αφού φυσικά τελειώσει η Berlinetta. Για να δούμε!
Καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 13, 2019 20:43:03 GMT 2
Θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε την κλίμακα σίγουρα. Με ψήνει πολύ γιατί είμαι της φιλοσοφίας όσο μικρότερο τόσο το καλύτερο (στα μοντέλα πάντα...). Ακόμα και τα αεροσκάφη που μαζεύω είναι 1/72. Λογικά θα το χτυπήσω Φάνη. Ίσως με αφορμή το GB να κολλήσω κι εγώ στην κλίμακα, αφού φυσικά τελειώσει η Berlinetta. Για να δούμε! Καλή εβδομάδα! Πολύ ωραία Σάκη! Αν το αγοράσεις βάλε καμία φωτό με τα περιεχόμενα του να βλέπουν και οι υπόλοιποι! Εγώ, όπως σου είπα, έχω την 2005 λεμανιτικη (φωτό από το eBay όταν την είχα αγοράσει)
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2019 19:51:39 GMT 2
Λίγα πράγματα έγιναν, παρακάτω παραθέτω όμως και κάποιες επιπρόσθετες φωτό (για να δείτε και κάποια άλλα προβλήματα αν κάποιος από εσάς σκέφτεται να φτιάξει το δικό του) και σχόλια με το τι προτίθεμαι να κάνω για να διορθώσω/βελτιώσω κάποια πράγματα. Το άνοιγμα της εισαγωγής αέρα στην οροφή του καπό καθώς και το στοκάρισμα/τρίψιμο του πλαστικού που αντικατέστησε το σπασμένο τμήμα (είναι απειροελάχιστα πιο χοντρό από το υπόλοιπα κομμάτι, δεν το διακρίνεις με γυμνό μάτι, αλλά αποφάσισα να μην το τρίψω άλλο γιατί είναι ήδη πολύ λεπτό και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η ζημιά!) κάτω από την μπροστινή αεροτομή ολοκληρώθηκαν. Το αστάρι θα δείξει αν κάπου χρειάζεται διόρθωμα. Χρησιμοποίησα Tamiya putty για να διορθώσω κάποιες ατέλειες στη χύτευση ρητίνης, ειδικά στην περιοχή κάτω από τους θόλους των μπροστινών τροχών που είναι ορατές και μετά την τοποθέτηση των τροχών / ελαστικών. Μόλις στεγνώσει ο στόκος, θα λειάνω τις περιοχές. Επίσης, χρησιμοποίησα Tamiya putty για να γεμίσω και την τρύπα για τον πλαϊνού καθρέφτη που δεν χρειάζεται (δείτε φωτό από το πραγματικό). Άρχισα επίσης να τεστάρω την εφαρμογή διαφόρων μεταλλικών κομματιών, όπως τον λεβγιέ και τους δακτύλιους για τα μπροστινά φώτα. Ένα πρόβλημα που ανακαλύψα είναι η τοποθέτηση του τιμονιού: η περιοχή της ρητίνης όπου (σύμφωνα με τις οδηγίες) πρέπει να ανοίξω τρύπα 1.2mm για να τοποθετήσω το τιμόνι δεν υπάρχει, οπότε θα προσαρμόσω ένα κομμάτι πλαστικού και ανοίξω την απαραίτητη τρύπα. Επιπλέον, δεδομένου ότι η BBR παρέχει μόνο χαλκομανίες για τα ταχύμετρα στο ταμπλό, θα χρησιμοποιήσω instrument rings από την Scale Production γύρω τους - αυτό θα μου επιτρέψει επίσης να χρησιμοποιήσω λίγο Tamiya X22 για να μιμηθώ το γυαλί. Επίσης άρχισα να εργάζομαι στους τροχούς / ελαστικά. Η χάλκινη ράβδος που δίνει η BBR είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να κοπεί στο κατάλληλο μήκος! Αγόρασα επίσης μερικά ωραία 3D emblems (για άλλες κατασκευές) αλλά σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω και εδώ τα κατάλληλα για το καπό και το τιμόνι! Τέλος, το ταμπλό και το τιμόνι θέλουν ακόμη αρκετή δουλειά ....(δες φωτό από το πραγματικό)!. Δεν έχω όμως αποφασίσει ακόμη τι θα κάνω με τα panel lines....Μείνετε συντονισμένοι!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 15, 2019 22:11:08 GMT 2
Ωραια μεθοδικη δουλεια! Τα λαστιχα ειναι λιγο για τα πανηγυρια απο φλας, οποτε μιας και αρχισες τις δοκιμαστικες, καλο θα ηταν αν δεν το εχεις κανει ηδη φυσικα, να κοιταξεις λιγο το ride height τωρα που ειναι νωρις, και να μην βασιστεις τυφλα στις υποδοχες που δινει το μοντελο. Μπορει και να ειναι σωστες, μπορει και οχι. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 16, 2019 11:35:54 GMT 2
Ωραια μεθοδικη δουλεια! Τα λαστιχα ειναι λιγο για τα πανηγυρια απο φλας, οποτε μιας και αρχισες τις δοκιμαστικες, καλο θα ηταν αν δεν το εχεις κανει ηδη φυσικα, να κοιταξεις λιγο το ride height τωρα που ειναι νωρις, και να μην βασιστεις τυφλα στις υποδοχες που δινει το μοντελο. Μπορει και να ειναι σωστες, μπορει και οχι. Καλη συνεχεια Ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση Δημήτρη! Τα λάστιχα είναι κακής ποιότητας, ένα από αυτά μάλιστα έχει και από 1 βαθούλωμα σε κάθε μεριά οπότε δεν μπορεί να κρυφτεί.... Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό αφού δεν έχω spares. To ride height το έχω ελέγξει, νομίζω είναι εντάξει, θα το ελέγξω προσεκτικά πάλι τώρα που θα κόψω τις χάλκινες σωλήνες στο σωστό μήκος. Επίσης, σε αρκετές φωτό που έχω δει με το πραγματικό, οι τροχοί αφήνουν αρκετό (άνω) κενό στους θόλους που δεν μου αρέσει τόσο πολύ, νομίζω στο κιτ κάθονται κάπως καλύτερα!
|
|
|
Post by czt on Oct 16, 2019 18:14:29 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια φανη πολυ σωστα ειπες οχι στο κιτρινο μη χαλαστουμε και χαλασει ενα τοσο ωραιο κιτ! Βλεπω τον σακη τον εψησες εγω ακομα αντιστεκομαι!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 18, 2019 19:57:49 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια φανη πολυ σωστα ειπες οχι στο κιτρινο μη χαλαστουμε και χαλασει ενα τοσο ωραιο κιτ! Βλεπω τον σακη τον εψησες εγω ακομα αντιστεκομαι! Ευχαριστώ φίλε! Κάποια κίτρινη Ferrari σίγουρα θα βάψω μελλοντικά, οπότε μου τα χώνεις τότε!
|
|
|
Post by czt on Oct 18, 2019 21:32:54 GMT 2
πολυ ωραια δουλεια φανη πολυ σωστα ειπες οχι στο κιτρινο μη χαλαστουμε και χαλασει ενα τοσο ωραιο κιτ! Βλεπω τον σακη τον εψησες εγω ακομα αντιστεκομαι! Ευχαριστώ φίλε! Κάποια κίτρινη Ferrari σίγουρα θα βάψω μελλοντικά, οπότε μου τα χώνεις τότε! Χαχαχα καλά τόσα χρώματα έχει η παλέτα οπωσδήποτε κίτρινο! Αν θυμάμαι καλά όταν είχε βγει η 575 μερανελο την έδειχναν στο χρωμα του πάγου είχα πάθει σοκ από ομορφιά και αυτοκινήτου αλλά και χρώματος αυτού μήπως άρα φίλε να δεις και άλλες επιλογές μην χαλάμε τις καρδιές μας
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 19, 2019 15:56:29 GMT 2
Και εδώ το βιντεάκι με την μέχρι στιγμής πρόοδο μου. Μένει, λίγη δουλειά στο dash, πριν να ψεκάσω το γκρίζο αστάρι να δούμε που βρισκόμαστε! youtu.be/OGVMk6AVdtA
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 20, 2019 16:30:30 GMT 2
Αφού αποφασίσαμε να προσαρμόσουμε ένα κομμάτι πλαστικού σωλήνα, διαμέτρου ελαφρώς μεγαλύτερης της διαμέτρου του μεταλλικού σωλήνα που δίνει το κιτ για να προσαρμόσουμε το τιμόνι στο ταμπλό, στοκάραμε το σημείο και το τρίψαμε, και επαναλάβαμε την διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να γεμίσουν καλά όλα τα κενά και να λειανθεί η επιφάνεια. Επίσης, κόλλησα από ένα κομμάτι πλαστικού στην μπανιέρα στην μεριά που είναι οι πόρτες, γιατί υπήρχε ορατό κενό μεταξύ του εσωτερικού του αμαξώματος και της μπανιέρας. Τα βασικά κομμάτια ασταρώθηκαν με Mr Finishing Surfacer 1500 Grey αραιωμένο με Mr Color Leveling Thinner (70% Thinner, 30% Primer), 2 ελαφρά χέρια για να ελέγξουμε ατέλειες από τις εργασίες μας στο αμάξωμα. Έχω δει κάποια μικρό πράγματα που θέλουν διόρθωμα. Είμαι σε καλό δρόμο, θέλω να το έχω ασταρωμένο με το άσπρο αστάρι Δευτέρα-Τρίτη ώστε να είναι έτοιμο για το Rosso Corsa μαζί με την 348TS!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2019 16:29:42 GMT 2
Βρήκα χρόνο σήμερα το πρωί πριν πάω τα παιδιά σχολείο και πέρασα άσπρο αστάρι στο αμάξωμα, 2 ελαφρά χεράκια από Mr Finishing Surfacer 1500 White (30%)+Mr Color Leveling Thinner (70%). Στην συνέχεια, αφού στέγνωσε το αστάρι, λείανα όλο το αμάξωμα με #4000 God Sponge File, και αφού πλύθηκε και στέγνωσε είναι έτοιμο για να δεχθεί το Rosso Corsa. Με την ευκαιρία, στο συγκεκριμμένο, επειδή είναι το πρώτο μου 43αρι, ακολούθησα την συμβουλή του Δημήτρη και δεν ασχολήθηκα με τα panel lines. Με γυμνό μάτι δε φαίνονται τόσο άσχημα, σίγουρα είναι εκτός κλίμακας, αλλά αποφάσισα να μην ασχοληθώ με αυτά και να προσπαθήσω να ολοκληρώσω το μοντέλο, κάνοντας μόνο τις απαραίτητες αλλαγές που ανέφερα στις προηγούμενες αναρτήσεις!
|
|
|
Post by Sakis on Oct 25, 2019 20:49:50 GMT 2
Και πολύ καλά έκανες και δεν ασχολήθηκες. Μια χαρά μου φαίνονται! Και στο λέει κάποιος που είναι ψυχάκιας με το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένω κι εγώ 2 BBR 43άρια. Θα το γεμίσουμε το forum... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 26, 2019 9:03:27 GMT 2
Και πολύ καλά έκανες και δεν ασχολήθηκες. Μια χαρά μου φαίνονται! Και στο λέει κάποιος που είναι ψυχάκιας με το συγκεκριμένο θέμα. Αναμένω κι εγώ 2 BBR 43άρια. Θα το γεμίσουμε το forum... Καλή συνέχεια! Σάκη, σε ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση! Ανεβασε φωτό στο «τι ψώνισα σήμερα» όταν παραλάβεις να πάρουμε μάτι! Είμαι σίγουρος ότι θα τα απολαύσεις!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 26, 2019 14:30:28 GMT 2
|
|