|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 20:34:59 GMT 2
Μετά από σκέψη, αποφάσισα να συνεχίσω και να ολοκληρώσω (το ελπίζω δηλαδή!) αυτή την σεζόν την McLaren F1 GTR, Long Tail, που ξεκίνησα (αλλά που δυστυχώς δεν κατάφερα να ολοκληρώσω) στο φετινό 1st RtLM Group Build (17/5-16/6, 2019) (http://scalewheels-gr.com/thread/2735/1o-road-le-mans-groupbuild). Μετά από συζήτηση με τον Άλεξ (ενός από τους υπευθύνους των GB) ανοίγω νέο θέμα εδώ. Για να είναι όλα συγκεντρωμένα, πιο εύκολα προσβάσιμα και για να υπάρχει μια συνέχεια στην κατασκευή, παραθέτω παρακάτω σχόλια και φωτό με την μέχρι τότε πρόοδο μου! Λίγα Λόγια για το Αυτοκίνητο και το Κιτ:Το κιτ αναπαριστά την McLaren F1 GTR, αυτοκίνητο #41 (σασί No. 20R), της ομάδας Gulf Team Davidoff McLaren, με οδηγούς τους Γάλλους Jean-Marc Gounon και Pierre-Henri Raphanel και τον Σουηδό (μακαρίτη πλέον) Anders Olofsson το οποίο κατέκτησε την 2η θέση στο 24 Hours LeMans το 1997, πίσω από την Porsche WSC-95, αυτοκίνητο #7, του Ιταλού Michele Alboreto, του Σουηδού Stefan Nils Edwin Johansson και του Δανού Tom Kristensen, που αγωνίστηκαν με την ομάδα Joest Racing. Το κιτ είναι το γνωστό τίμιο κιτ της Fujimi, χωρίς μηχανικά μέρη, αλλά με ένα πολύ καλό πλαίσιο με φωτοχαραγμένα! Για το ανθρακόνημα σε διάφορα εμφανή μέρη θα χρησιμοποιήσω το σετ από Studio27. Θα βαφτεί με χρώματα της ZP. Δεν ξέρω ακόμη αν θα βαψω το Orange χρωματάκι (ZP) ή θα χρησιμοποιήσω τα decals (δεν είναι πολλά και είναι τυπωμένα από Cartograf), θα αποφασίσω στην πορεία. Παραθέτω παρακάτω κάποιες φωτό!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 20:40:08 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 20:49:29 GMT 2
Το αμάξωμα πρώτα καθαρίστηκε από τις ραφές. Στην συνέχεια, εμβάθυνα τις γραμμώσεις, στόκαρα με το easy sanding της Tamiya και έτριψα σε 2-3 σημεία που φάλτσαρα, και έτριψα όλο το αμάξωμα με 800-1000. Καθάρισα και έκανα test fit αρκετά κομμάτια, αφαίρεσα και κάποια φωτοχαραγμένα που πρέπει να τοποθετηθούν σε κάποια σημεία να δώ αν ταιριάζουν καλά. Αφαίρεσα κάποια ανάγλυφα rivets και άνοιξα τρύπες να αντικατασταθούν στο τέλος με μεταλλικές, και άνοιξα επίσης τρύπα στη οροφή για την αντέννα, η οποία θα αντικατασταθεί με μεταλλική (από Top Studio). Επίσης, άνοιξα τα κλειστά μέρη στην οροφή για να μπουν οι φωτοχαραγμένες σίτες! Τέλος, έκλεισα και μια τρύπα δίπλα σε αυτήν για τον υαλοκαθαριστήρα, που δεν κατάλαβα για τι προορίζεται.... Παντως στις φωτό που έχω από το πραγματικό, δέν φαίνεται να υπάρχει κάτι εκεί.....
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 6, 2019 21:01:53 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 7, 2019 6:40:45 GMT 2
Να πω καλό (ξανα)ξεκινημα ή καλά τελειώματα Φάνη;
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 7, 2019 7:55:09 GMT 2
Το λε μαν τζι - μπι είναι παντού και πάντα. Καλή συνέχεια Φάνη
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2019 10:32:43 GMT 2
Να πω καλό (ξανα)ξεκινημα ή καλά τελειώματα Φάνη; Χα, χα, ότι και να ευχηθείς Κωνσταντίνε μακάρι να πιάσει η ευχή σου!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2019 10:45:53 GMT 2
Το λε μαν τζι - μπι είναι παντού και πάντα. Καλή συνέχεια Φάνη Ευχαριστώ Γιώργο! Αύριο λογικά θα πέσει το άσπρο αστάρι, δεν ξέρω αν είναι πλεονασμός, αλλά σκέφτομαι να βάψω το Fluo Orange (οπότε νομίζω χρειάζεται άσπρο υπόβαθρο) και να μην χρησιμοποιήσω τα decals (εκτός από τις πόρτες που πρέπει να χρησιμοποιήσω τα decals) αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμη αν το μαρκάρισμα μου στις ρίγες θα είναι πετυχημένο λόγω της καμπυλότητα τους. Αυτό με ανησυχεί.... και είμαι ακόμη διστακτικός ..... Αν χρησιμοποιήσω τα decals για το fluo orange, χρειάζεται άσπροι αστάρι για το gulf blue color ή πιστεύεις ότι είναι πλεονασμός και δεν υπάρχει πρόβλημα με το γκρίζο αστάρι από κάτω; Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 7, 2019 16:39:19 GMT 2
Το λε μαν τζι - μπι είναι παντού και πάντα. Καλή συνέχεια Φάνη Ευχαριστώ Γιώργο! Αύριο λογικά θα πέσει το άσπρο αστάρι, δεν ξέρω αν είναι πλεονασμός, αλλά σκέφτομαι να βάψω το Fluo Orange (οπότε νομίζω χρειάζεται άσπρο υπόβαθρο) και να μην χρησιμοποιήσω τα decals (εκτός από τις πόρτες που πρέπει να χρησιμοποιήσω τα decals) αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμη αν το μαρκάρισμα μου στις ρίγες θα είναι πετυχημένο λόγω της καμπυλότητα τους. Αυτό με ανησυχεί.... και είμαι ακόμη διστακτικός ..... Αν χρησιμοποιήσω τα decals για το fluo orange, χρειάζεται άσπροι αστάρι για το gulf blue color ή πιστεύεις ότι είναι πλεονασμός και δεν υπάρχει πρόβλημα με το γκρίζο αστάρι από κάτω; Ευχαριστώ! Εγώ στο ford είχα βάψει το πορτοκαλί πάνω στο γαλάζιο χωρίς κανένα πρόβλημα. scalewheels-gr.com/thread/2662/ford-gt40-gulf-mans-fujimiΓια το γαλάζιο δεν χρειάζεται άσπρο αστάρι. Αλλά έχει να κάνει με την εικόνα που θέλεις να έχει το μοντέλο σου. Εγώ έχω πιο "μουντή" τεχνοτροπία και το αποφεύγω.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2019 20:30:05 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Αύριο λογικά θα πέσει το άσπρο αστάρι, δεν ξέρω αν είναι πλεονασμός, αλλά σκέφτομαι να βάψω το Fluo Orange (οπότε νομίζω χρειάζεται άσπρο υπόβαθρο) και να μην χρησιμοποιήσω τα decals (εκτός από τις πόρτες που πρέπει να χρησιμοποιήσω τα decals) αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμη αν το μαρκάρισμα μου στις ρίγες θα είναι πετυχημένο λόγω της καμπυλότητα τους. Αυτό με ανησυχεί.... και είμαι ακόμη διστακτικός ..... Αν χρησιμοποιήσω τα decals για το fluo orange, χρειάζεται άσπροι αστάρι για το gulf blue color ή πιστεύεις ότι είναι πλεονασμός και δεν υπάρχει πρόβλημα με το γκρίζο αστάρι από κάτω; Ευχαριστώ! Εγώ στο ford είχα βάψει το πορτοκαλί πάνω στο γαλάζιο χωρίς κανένα πρόβλημα. scalewheels-gr.com/thread/2662/ford-gt40-gulf-mans-fujimiΓια το γαλάζιο δεν χρειάζεται άσπρο αστάρι. Αλλά έχει να κάνει με την εικόνα που θέλεις να έχει το μοντέλο σου. Εγώ έχω πιο "μουντή" τεχνοτροπία και το αποφεύγω. Ευχαριστώ Γιώργο, ναι φαίνεται όμορφο το πορτοκαλί σου πάνω από το γαλάζιο. Δεν θα είναι πρόβλημα το πορτοκαλί στην οροφή, πάνω από το γαλάζιο, το πρόβλημα μου είναι η ρίγα στα πλαϊνά γιατί εκεί μετά από κάτω πρέπει να βαφτεί μαύρο.... οπότε... αν βαψω και αυτήν έξτρα μαρκάρισμα... ίσως εκεί βάλω το decal, αφού πρώτα μασκάρω και βαψω με μαύρο... αλλά ίσως να είμαι εμφανής η διαφορά μεταξύ χρώματος και decal.... Συγγνώμη σε ζάλισα! Θα σκεφτώ και θα δω πως θα προχωρήσω! Ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 15, 2019 12:39:49 GMT 2
Πολύ καλή και μελετημένη η μέχρι τώρα δουλειά σου Φάνη. καλή συνέχεια! Υ.Γ. Προσωπικά θα ακολουθούσα την ''σίγουρη'' οδό των decals (πόσο μάλλον που είναι και Cartograf), αλλά και από την άλλη καλό είναι να πηγαίνεις ένα βήμα παραπέρα....
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 15, 2019 20:03:57 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξ! Θα δω τι θα κάνω, ακόμη δεν έχω αποφασίσει ποτέ θα ξεκινήσω να δουλεύω πάνω του! Ελπίζω σύντομα!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2019 20:52:51 GMT 2
Πολύ ωραία προχωράει, μού άρεσαν πολύ τα ανοίγματα στην οροφή! Αν θέλεις τη γνώμη μου, ψηφίζω κι εγώ για χαλκομανίες. Αφού είναι και Cartograf και "του χεριού σου", γιατί να παιδεύεσαι περισσότερο; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 31, 2019 15:03:09 GMT 2
Πολύ ωραία προχωράει, μού άρεσαν πολύ τα ανοίγματα στην οροφή! Αν θέλεις τη γνώμη μου, ψηφίζω κι εγώ για χαλκομανίες. Αφού είναι και Cartograf και "του χεριού σου", γιατί να παιδεύεσαι περισσότερο; Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ πολύ φίλε! Δεν έχεις και άδικο για τις χαλκομανίες! Οψόμεθα!
|
|