|
Post by alex78 on Sept 7, 2019 22:41:53 GMT 2
Όντως θυμόμουν ότι παλαιότερα κάπου το είχα διαβάσει εδώ μέσα αλλά έψαξα μόνο τις τεχνικές και όχι στα wip's.
Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 9, 2019 17:18:59 GMT 2
Εντυπωσιακές και οι δύο Μπέμπες Γιώργο! ¨Εχω σαρώσει 2-3 φορές τις φωτογραφίες της 6άρας, και κάθε φορά βρίσκω σημεία που με κερδίζουν... Πάντα άξια τα χέρια σου φίλε!!!
Η κεραία οροφής είναι της Sakatsu;
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 10, 2019 14:23:52 GMT 2
Εντυπωσιακές και οι δύο Μπέμπες Γιώργο! ¨Εχω σαρώσει 2-3 φορές τις φωτογραφίες της 6άρας, και κάθε φορά βρίσκω σημεία που με κερδίζουν... Πάντα άξια τα χέρια σου φίλε!!! Η κεραία οροφής είναι της Sakatsu; Σε ευχαριστώ Απόστολε. Η κεραία της οροφής συμπεριλαμβάνεται στο βελτιωτικό της NuNu.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 23, 2019 22:07:32 GMT 2
Μπορεί να άργησε, αλλά το WIP βίντεο με τα βασικά στάδια κατασκευής της M6, είναι στον ιντερνετικό αέρα. Ελπίζω, να βοηθήσει όσους θέλουν να φτιάξουν το συγκεκριμένο κιτ. Επίσης, περιλαμβάνονται και κάποια βήματα της κατασκευής (π.χ. τρίψιμο, γυάλισμα, βάψιμο, σκριμπαρίσματα κλπ), που αποφεύγω να παρουσιάζω πλέον στις κατασκευές μου, αφού έχουν υπεραναλυθεί στο παρελθόν.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 24, 2019 13:34:49 GMT 2
Άψογη δουλειά Γιώργο, άρτια επεξηγηματική παρουσίαση, μακάρι να ακολουθήσουν παρόμοια βίντεο από μέρους σου !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2019 20:25:35 GMT 2
Άψογη δουλειά Γιώργο, άρτια επεξηγηματική παρουσίαση, μακάρι να ακολουθήσουν παρόμοια βίντεο από μέρους σου !!! Ευχαριστώ Άλεξ! Στο κανάλι μου υπάρχουν ακόμη 2 βιντεάκια (F40 και το 1ο μέρος της 288), αν θες να σκοτώσεις την ώρα σου. Γενικά είμαι σε εσωτερική αναζήτηση για το μέλλον, οπότε εξετάζω κάποιες εναλλακτικές. Θα δείξει...
|
|
|
Post by alex78 on Oct 24, 2019 21:39:43 GMT 2
Τα έχω δεί καιρό τώρα φίλε και αναμφίβολα πέρασα εποικοδομητικά την ώρα μου! Αινιγματικός, να ανησυχούμε....?
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2019 11:41:16 GMT 2
Τα έχω δεί καιρό τώρα φίλε και αναμφίβολα πέρασα εποικοδομητικά την ώρα μου! Αινιγματικός, να ανησυχούμε....? Άλεξ, το φόρουμ θα συνεχίσω να το "τρέχω" , αν αυτό σε ανησυχεί, όσο η υγεία μου, τα οικονομικά μου, η διάθεση μου το επιτρέπουν. Εξάλλου, μετά από αρκετά χρόνια βελτιώσεων, διορθώσεων κλπ, πλέον είναι αρκούντως σταθερό. Πριν λίγο καιρό διόρθωσα κι ένα κενό ασφαλείας, το οποίο χρειαζόταν πολύ δουλειά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι. Επειδή όμως, ο χρόνος μου έχει μειωθεί πάρα πολύ, και κάθε νέο θέμα είναι υπέρβαση, είμαι σε σκέψεις για το πως θα παρουσιάζω τις δουλειές μου στο μέλλον, συνδυάζοντας το WIP του πράγματος, με την ταχύτητα παρουσίασης, κλπ, κλπ. Από την άλλη ο σχολιασμός και η στήριξη είναι μηδαμινή (1 άτομο σε αυτό το βίντεο, 4 στην άλφα κοκ) οπότε δεν ξέρω αν έχει νόημα από κάποια στιγμή και μετά. Τέλος πάντων, προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, κι ότι είναι να γίνει θα γίνει.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 27, 2019 13:43:58 GMT 2
Βρήκα χρόνο και το είδα Γιώργο. Πάρα πολύ καλό, έκανα και subscribe στο κανάλι σου! Εγω θα σου έλεγα να συνεχίσεις αυτά τα βιντεάκια ή οτιδήποτε άλλο έχεις στο μυαλό σου μόνο αν σε ευχαριστεί η διαδικασία και τίποτε άλλο! Και εμένα μου τρώει αρκετό χρόνο το κανάλι μου, ειδικά που προσπαθώ να μαγνητοσκοπήσω ζωντανά, και μάλιστα με το iPhone το οποίο δεν έχει και πολύ μνήμη, και μετά από 30 λεπτά όταν το πιάσεις στα χέρια σου νομίζεις θα εκραγεί! Παρόλα αυτά, μπορώ να σου μετά από κάποια βίντεο άρχισα να βρίσκω τα πατήματα μου και νιώθω πολύ καλύτερα και το απολαμβάνω! Τώρα αν θα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό στο μέλλον κανείς δεν ξέρει! Υγεία να έχουμε πάνω από όλα και να μοντελάρουμε όσο μπορούμε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2019 19:02:55 GMT 2
Βρήκα χρόνο και το είδα Γιώργο. Πάρα πολύ καλό, έκανα και subscribe στο κανάλι σου! Εγω θα σου έλεγα να συνεχίσεις αυτά τα βιντεάκια ή οτιδήποτε άλλο έχεις στο μυαλό σου μόνο αν σε ευχαριστεί η διαδικασία και τίποτε άλλο! Και εμένα μου τρώει αρκετό χρόνο το κανάλι μου, ειδικά που προσπαθώ να μαγνητοσκοπήσω ζωντανά, και μάλιστα με το iPhone το οποίο δεν έχει και πολύ μνήμη, και μετά από 30 λεπτά όταν το πιάσεις στα χέρια σου νομίζεις θα εκραγεί! Παρόλα αυτά, μπορώ να σου μετά από κάποια βίντεο άρχισα να βρίσκω τα πατήματα μου και νιώθω πολύ καλύτερα και το απολαμβάνω! Τώρα αν θα συνεχίσω με τον ίδιο ρυθμό στο μέλλον κανείς δεν ξέρει! Υγεία να έχουμε πάνω από όλα και να μοντελάρουμε όσο μπορούμε! Καλή συνέχεια! Φάνη, ευχαριστώ για την κατάθεση της άποψης σου. Στην πορεία της παρουσία μου στο φόρουμ, έχω παρουσιάσει τα wip μου με πολλούς διαφορετικούς και κάποιους πρωτότυπους τρόπους (slides, κόμικ, κολάζ, περιοδικά κλπ κλπ), γιατί πιστεύω ότι το κάθε μοντέλο που μπαίνει στον πάγκο είναι μια μικρή χαρά ή μια μικρή ευλογία, αν θέλεις. Και αυτό προσπαθώ να μεταδώσω σε όσους με διαβάζουν. Αυτό τον καιρό ψάχνω μια λύση για να συντηρήσω αυτή την επικοινωνία, με όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό κόστος, χωρίς αυτή να χάνει το ενδιαφέρον της ή να κουράζει. Κάπως έτσι προέκυψαν οι παρουσιάσεις, σαν της BMW. Θα βοηθούσε αν είχα λίγο πιο ισχυρό feedback, στο να ξέρω αν είναι προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, αλλά ΟΚ. Για τα δικά σου βιντεάκια, τιμώ και σέβομαι αυτό που κάνεις αλλά έχω τις διαφωνίες μου (αν ενδιαφέρει και την υπόλοιπη παρέα το συζητάμε όταν έρθεις στα βόρεια) με κυριότερη το φρενάρισμα στην παραγωγικότητα που θα επέφερε η συγκεκριμένη διαδικασία. Επίσης, όταν βγάζω 2-3 φώτο π.χ. από ένα μοτερ, βλέπω τα λάθη, τις υπερβολές, το on scale, τις αστοχίες στις αποχρώσεις, το επίπεδό του weathering και τις μικρολεπτομέρειες, ώστε να βελτιώνομαι ή να διορθώνω πράγματα που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Κάτι τέτοιο για να γίνει, με κανονικό βίντεο (όχι slideshare) θα απαιτούσε χρόνο για προετοιμασία και εκτέλεσή, που δεν διαθέτω.
|
|
|
Post by Sakis on Oct 28, 2019 0:04:55 GMT 2
Είναι μια ωραία κουβέντα γενικά το θέμα της δημιουργίας βίντεο και του YouTube γενικότερα.
Το έχω σκεφτεί πολλές φορές, κυρίως με γνώμονα την πόρωση σε ό,τι αφορά στον μοντελισμό και έπειτα ανάλογα με το πως εξελιχθεί προσαρμόζεσαι κι εσύ. Ακολουθώ αρκετούς μοντελιστές (κάποιους από τα πρώτα τους βίντεο όταν είχαν λιγότερους από 1000 subscribers και πλέον με πάνω από 300.000). Κάποιοι λίγοι είναι από μέτριοι έως κάτω του μετρίου όμως έχουν απίστευτα πολλά views συγκριτικά με την ποιότητα των βίντεο και της δουλειάς τους ενώ άλλοι κατά πολύ ανώτεροι περιορίζονται σε λίγες δεκάδες. Εδώ έχει να κάνει με τον αλγόριθμο του YouTube, τα key words και άλλα πολλά.
Προσωπική μου γνώμη είναι πως αν ξεκινάς με σκοπό να δείξεις τεχνικές και να παρακινήσεις κόσμο να κάνει το ίδιο είναι μια καλή αρχή που μπορεί όμως να εξελιχθεί σε κάτι μέτριο. Το internet βρίθει από how to guides. Το slideshow δεν νομίζω πως ταιριάζει στη γρήγορη και φανταχτερή φιλοσοφία του YouTube. Τα forum είναι καλύτερα σε αυτό. Ένα τεράστιο βίντεο επίσης είναι πιθανό να κουράσει γρήγορα γιατί είναι στη φιλοσοφία του blog και της live συμμετοχής και συζήτησης. Δεν θα καθόμουν να ακούσω κάποιον να μιλάει επί 30 λεπτά. Τώρα θα μου πείτε δικαίως "Οκ ρε έξυπνε κάνε το εσύ καλύτερα να σε δούμε". Απλά το βλέπω από τη σκοπιά του θεατή. Εγώ θα απολαύσω ένα walkthrough από την αρχή μέχρι το τέλος όταν αράξω (άντε το πολύ σε 2 parts) και να ταυτιστώ με την κατασκευή. Το κοινό θέλει περισσότερο να το δει να γίνεται (με έξυπνη σκηνοθεσία) παρά να εξηγείται μόνο. Κι εδώ ερχόμαστε στο setup. Καλός εξοπλισμός, σωστό στήσιμο και μοντελάρισμα με σκοπό να φαίνεται καλά στην κάμερα και όχι στο να το βλέπεις εσύ εκείνη την ώρα. Πρέπει το βίντεο να είναι to the point (χρονοβόρο editing πολλών ωρών μοντελαρίσματος), με σωστή μουσική, λεζάντες επεξήγησης (εκτός κι αν η φωνή σου είναι τόσο ωραία) και γενικά πρέπει ο θεατής να ταυτίζεται μαζί σου, σαν να μοντελάρει ο ίδιος, να κάνει το wow με κάτι που έδειξες και στο τέλος να του μείνει μια ωραία "επίγευση" που θα τον κάνει να θέλει να πάει να αγοράσει το συγκεκριμένο κιτ εκείνη τη στιγμή και να κάνει τα ίδια (το έχω κάνει πάνω από δύο φορές). Γενικά είναι πολύ μεγάλη κουβέντα το όλο θέμα, άλλος θέλει να βγάλει χρήματα, άλλος χορηγίες κι άλλος απλά να μοιράζεται την πόρωσή του. Όπως και να έχει όμως, το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ χρόνο για να κάνεις κάτι τέτοιο ποιοτικά.
Μην με παρεξηγήσετε, θέλω να τα λέω όπως τα νιώθω και για κανένα λόγο δεν θέλω να προσβάλω κάποιον.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2019 8:13:35 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο και Σάκη, Ενδιαφέρουσες απόψεις. Φυσικά Σάκη δεν προσβάλεις κανέναν! Εγώ προσωπικά άρχισα τα βίντεο μόνο και μόνο επειδή μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα και στιγμές από τον μοντελιστικό μου πάγκο. Ίσως είναι και η ανάγκη κάποιας επικοινωνίας με τους άλλους να μοιραστείς αυτό που κανείς όχι μόνο με λόγια αλλά και ζωντανά! Σίγουρα θα ήθελα και κάποιοι να τα βλέπουν ή να σχολιάζουν αλλά προς το παρόν δεν με απασχολεί. Ούτως ή άλλως πολύ λίγοι ακολουθούν το κανάλι μου οπότε αναμενόμενα και τα αντίστοιχα views/σχόλια. Ένα πράγμα που παρατήρησα είναι ότι στην διαδικασία να κάνω το editing (απλά πράγματα) παρατήρησα ότι μπορούσα να δω πράγματα που θα ήθελα να τα κάνω διαφορετικά και κάθε φορά προσπαθώ για κάτι άλλο (ή και βελτιώσεις στο μοντέλο). Εν αντίθεση με τον Σάκη, εγώ προτιμώ να βλέπω βίντεο με μοντελιστές που παιδεύονται και στην ουσία να δουλεύουν σε πραγματικό χρόνο. Να βλέπω τα λάθη τους και πως αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις. Δεν μπορώ να δω ολοκληρωμένη κατασκευή σε 15-30 λεπτά όταν ξέρω ότι ο άλλος αφιέρωσε πολύ χρόνο για να σου δώσει το τελικό αποτέλεσμα. Με άλλα λόγια δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία! Για αυτό τον λόγο συνήθως παρακολουθώ τις κατασκευές κάποιων, Γάλλων και Γιαπωνέζων που παιδεύονται ατέλειωτες ώρες σε ένα μοντέλο και μπορώ να πω ότι τότε ταυτίζομαι με τον μοντελιστή! Φυσικά, τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο τα παρακολουθώ το καλοκαίρι που ως γνωστόν δεν μπορώ να μοντελάρω (ελπίζω από του χρόνου, με την καλοκαιρινή μας διαμονή στην Ελλάδα, αυτό να αλλάξει!) και έχω χρόνο στην διάθεση μου! Οπότε και τα βίντεο μου είναι αυτής της φιλοσοφίας! Καλημέρα άσε όλους!
|
|
|
Post by Sakis on Oct 28, 2019 12:47:33 GMT 2
Και αυτό σωστό σε ό,τι αφορά στην πορεία κατασκευής κάποιων Ιαπώνων και Γάλλων που επίσης παρακολουθώ με ενδιαφέρον (κρίμα που δεν είναι διαθέσιμα όλα τα βίντεο της σειράς Plamo Tsukuru). Θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα thread για την κουβέντα αυτή για να μη spamάρουμε το θέμα του Γιώργου.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 28, 2019 14:44:35 GMT 2
Ναι, πολύ κρίμα για την σειρά Plamo Tsukuru που δεν είναι όλα διαθέσιμα free! Συμφωνώ Σάκη, καλύτερα ο Γιώργος να μετακινήσει την συζήτηση αυτή κάπου άλλου, ίσως και άλλοι φίλοι να θέλουν να καταθέσουν κάποια στιγμή τις απόψεις τους επί του θέματος! Φυσικά, όπως είπε και ο Γιώργος, όταν θα ανέβω στα μέρη σας, θα έχουμε διαφορά μοντελιστικά θέματα και μη να συζητήσουμε και να περάσουμε ωραία!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 30, 2019 16:08:43 GMT 2
Άλεξ, το φόρουμ θα συνεχίσω να το "τρέχω" , αν αυτό σε ανησυχεί, όσο η υγεία μου, τα οικονομικά μου, η διάθεση μου το επιτρέπουν. Εξάλλου, μετά από αρκετά χρόνια βελτιώσεων, διορθώσεων κλπ, πλέον είναι αρκούντως σταθερό. Πριν λίγο καιρό διόρθωσα κι ένα κενό ασφαλείας, το οποίο χρειαζόταν πολύ δουλειά, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι. Φίλε μου Γιώργο δεν σου κρύβω πως ναι, με απασχολεί το μέλλον του φόρουμ και μάλιστα πολύ σοβαρά. Ας μην κοροιδευόμαστε όμως, το ScW είναι συνυφασμένο απο την ίδρυση του με εσένα όσο και αν δεν θέλουμε να προσωποποιούμε καταστάσεις. Καλό το fb και τα likes, ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι περισσότεροι απο εμάς απο αυτή εδώ την γωνιά ξεκινήσαμε ή επαναξεκινήσαμε το χόμπι. Προτείνω λοιπόν αν μου επιτρέπετε, που και που ας γράφουμε ένα ευχολόγιο, ας επιβραβεύσουμε την δουλειά και τον κόπο του συναδέλφου και μην φοβάστε, δεν πέφτει το επίπεδο ενός φόρουμ με ''χειροκροτητές'' και ''ευχούληδες'', αλλά με την περιφρόνηση και την αδιαφορία.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 30, 2019 17:18:19 GMT 2
Φάνη, θα κρατήσω αυτό που είπες " Να βλέπω τα λάθη τους και πως αντιμετωπίζουν κάποιες καταστάσεις". Δεν ξέρω πόσο γίνεται αυτό, έχω σταματήσει να βλέπω βίντεο είναι αλήθεια (εκτός από κανένα διπλανό που και που ), αλλά αν γίνεται είναι η ουσία. Το κρατάω και για τις δικές μου παρουσιάσεις. Όπως και να έχει, πολύ χρήσιμες όλες οι απόψεις.
|
|