|
Post by gtziaf on Oct 22, 2019 18:37:47 GMT 2
Πέρασαν 20 μέρες από την τελευταία ενημέρωση , στις οποίες συνεχίστηκαν τα test fit, σε διάφορα τμήματα των αυτοκινήτων, τα οποία παρέλειψα αφού δεν απασχολούν κανέναν. Κάπως έτσι στήθηκε το σασί, η κινούμενη κρεμαγιέρα και αρκετά τμήματα της ανάρτησης για να τσεκαριστούν οι τροχοί. Στη συνέχεια κόλλησα το πίσω μέρος του αμαξώματος, το οποίο είναι σημαντικό για το στήσιμο του αυτοκινήτου, αφού σε αυτό θηλυκώνει το πίσω καπό. Φυσικά αυτό έγινε μετά από πολλές δοκιμές και τροποποιήσεις. Στη συνέχεια ξεκίνησα τα βαψίματα. Πλέον, τα μοντέλα έχουν έρθει στη φάση που ξεκινάει η προσθήκη λεπτομέρειας, όπως τα μικροσκοπικά αμορτισέρ. Προσθήκες επίσης, έγιναν στο εσωτερικό, το ψυγείο και την εμπρός ανάρτηση. Στη συνέχεια κόλλησα τη βάση του μοτέρ (μια ιδιαιτερότητα των κιτ είναι ότι είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί το μοντέλο, αν φτιαχτεί ο κινητήρας και τοποθετηθεί συναρμολογημένος στο σασί, όπως συνήθως γίνεται στα μοντέλα μας), το οποίο θα στηθεί βήμα - βήμα πάνω στο σασί. Τέλος, έγιναν κάποια wash και στεγνά πινέλα για να ζωντανέψει το σύνολο. Δυστυχώς οι φώτο είναι για τα μπάζα, αλλά δεν υπήρχε χρόνος για κάτι καλύτερο. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by Sakis on Oct 22, 2019 19:38:29 GMT 2
Οι φωτό μπορεί να είναι για τα μπάζα όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Μου αρέσει το wash σου. Tamiya Panel Line Accentor ή λάδια; Νεκτάριε περιμένουμε να πάρεις θέση κι εσύ και να σχολιάσεις........
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 23, 2019 7:37:17 GMT 2
Αχ ρε Γιώργο πώς μας κομπλάρεις... Έτσι από περιέργεια: σε πόσα κομμάτια έρχεται στο κιτ το αμορτισέρ; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2019 11:54:16 GMT 2
Σάκη, ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Για τα wash, χρησιμοποιώ διάφορα πράγματα από τα κλασσικά ταμίγια (μαύρο, γκρι, καφέ), το dirt της flory, λάδια (row umber, sepia, engine greese) και μια σειρά game color της valejo για πιο extreme - ειδικές περιπτώσεις. Ανάλογα με το χρώμα βάση και φυσικά το υλικό που θέλω να τονίσω. Π.χ. για τα μηχανικά μέρη ξεκινάω με μαύρο για βάση και μετά ανάλογα το εξάρτημα προσθέτω κάποιο διαφορετικό χρώμα. Π.χ. κάτι σε sepia για τα διαφορικά, γκρι για φούσκες και γενικά εξαρτήματα βινυλίου, καφέ αποχρώσεις στους άξονες του κιβωτίου κλπ. Στις 412, είμαστε ακόμη στο βασικό μαύρο. Τι λογική μου την κατάλαβες, τώρα μακάρι να υπάρχει πρόσφορο έδαφος και να τα συζητάμε παραπάνω. Κωνσταντίνε, είναι 3 κομμάτια, όπως είναι λογικό. Ευχαριστώ για τη στήριξη.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2019 21:02:50 GMT 2
Ρε συ Σάκη, τι θέση να πάρω; Σε σχέση με αυτά που βλέπω (και μάλιστα x2!!), ακόμη και το να πιλοτάρω... διαστημόπλοιο μού φαίνεται ευκολότερο... Περιορίζομαι λοιπόν στο να απολαμβάνω με πεσμένο το σαγόνι... Καλή συνέχεια φίλε Γιώργο στο διπλό πόνημα, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα, που προχωρούν όλα μαζί με αξιοθαύμαστους καταιγιστικούς ρυθμούς!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 30, 2019 15:46:19 GMT 2
Ας κάνω και εγώ λίγο εποικοδομητική κριτική.....
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 30, 2019 17:00:53 GMT 2
Ρε συ Σάκη, τι θέση να πάρω; Σε σχέση με αυτά που βλέπω (και μάλιστα x2!!), ακόμη και το να πιλοτάρω... διαστημόπλοιο μού φαίνεται ευκολότερο... Περιορίζομαι λοιπόν στο να απολαμβάνω με πεσμένο το σαγόνι... Καλή συνέχεια φίλε Γιώργο στο διπλό πόνημα, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα, που προχωρούν όλα μαζί με αξιοθαύμαστους καταιγιστικούς ρυθμούς! Κύριε Νεκτάριε μας, νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες με ένα σχολιάκι. Μετά από τόσο μπούλινγκ στην ταβέρνα, την απαγόρεψη να παραγγείλεις καλαμάρια και κινόα, θεωρείς ότι θα τη βγάλεις καθαρή. Ας κάνω και εγώ λίγο εποικοδομητική κριτική..... Χειροκροτήστε τώρα για να μπορείτε να μουτζώσετε στο τέλος, που είναι και το πιο πιθανό με τις ανοησίες της Feeling43. Ευχαριστώ για τα σχόλια σας
|
|
|
Post by nektarios on Oct 30, 2019 21:06:31 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 30, 2019 23:41:27 GMT 2
Δηλαδή πόσα σχολιάκια θα χρειαστούν για να εξασφαλίσω το... καλαμάρι το επιούσιο στην επόμενη συνάντηση; Μέτρα τα πόδια από το καλαμάρι, πολλαπλασίασε τα επί τον αριθμό των πιάτων που παραγγείλαμε στα γενέθλια και ύψωσε τα σε δύναμη ίση με τα 64άρια που παρέλαβες
|
|
|
Post by nektarios on Oct 31, 2019 20:07:42 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2019 22:54:28 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 3, 2019 9:26:56 GMT 2
Μια χαρά προχωράει Γιώργο! Τα κομμάτια στην μπανιέρα, εκατέρωθεν των καθισμάτων, τα έβαψες (μαύρα) με αερογράφο αφού ήταν κολλημένα; Μάσκαρες εκεί; Επίσης, εποξική κόλα χρησιμοποιησες για να κολλήσεις τα μεγάλα κομμάτια; Ευχαριστώ!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 3, 2019 11:21:58 GMT 2
Μια χαρά προχωράει Γιώργο! Τα κομμάτια στην μπανιέρα, εκατέρωθεν των καθισμάτων, τα έβαψες (μαύρα) με αερογράφο αφού ήταν κολλημένα; Μάσκαρες εκεί; Επίσης, εποξική κόλα χρησιμοποιησες για να κολλήσεις τα μεγάλα κομμάτια; Ευχαριστώ! Εγώ ευχαριστώ Φάνη, για τον σχολιασμό. Τα μαύρα τμήματα στα καθίσματα είναι βαμμένα με πινέλο. Γενικά αυτά τα άθλια και ταυτόχρονα πολύπλοκα κιτ, τα αντιμετωπίζω λίγο σαν φιγούρες. Κολλάς τα βασικά κομμάτια, ιδίως αυτά που είναι κριτήριο για την γενική εφαρμογή ανεξαρτήτως αν αυτό ευνοεί το βάψιμο ή όχι. Στη συνέχεια ότι δεν μπορεί να μασκαριστεί γίνεται πινελάτο. Δεν χρησιμοποίησα εποξική, νομίζω πουθενά. Ίσως στο σασί με την μπανιέρα. αλλά δεν θυμάμαι σίγουρα. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 4, 2019 6:00:41 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο για την απάντηση! Καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 13, 2019 20:27:26 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 14, 2019 8:47:15 GMT 2
Όντως χάλια οι εξατμίσεις, αλλά η υπόλοιπη δουλειά λουκουμάκι! Καλή συνέχεια και καλή αντοχή στη βαρεμάρα!
|
|