|
Post by gtziaf on Aug 22, 2019 12:14:33 GMT 2
Η Ferrari 412P ήταν η έκδοση της 330P4 που η Scuderia προόριζε για τις ιδιωτικές ομάδες και όχι ή διάδοχος της, όπως λανθασμένη πιστεύει πολύ κόσμος. Είχε μικρές διαφορές στο αμάξωμα και πιο σημαντικές στο χώρο του κινητήρα με 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο σε σχέση με τις 3 των P4, καρμπιρατέρ της Weber αντί ψεκασμό της Lucas και φυσικά μικρότερη ισχύ. Συνολικά φτιάχτηκαν 4 αυτοκίνητα τα οποία προοριζόταν για να υποστηρίξουν τις εργοστασιακές P4 στην μάχη του πρωταθλήματος με τα Ford. Το τέλος του 1967 βρήκε τις 412 χωρίς κάποια σημαντική νίκη, αλλά η Ferrari κατακτούσε το Sportscar World Championship, για 12άτη στα τελευταία 14 χρόνια. Οι αλλαγές στους κανονισμούς την επόμενη χρονιά έθεσαν τις 330Ρ4 και 412Ρ στο περιθώριο οπότε το ομορφότερο αγωνιστικό αυτοκίνητο των Ιταλών πέρασε στην ιστορία. Όπως είχε συμβεί με τις 512Μ, πριν περίπου έναν χρόνο, θα φτιαχτούν 2 αυτοκίνητα από αντίστοιχα κιτ της feeling43. Αυτά αφορούν την λευκή 412 της North American Racing, που συμμετείχε στις 24ώρες του Le Mans, το 1967 με τους Pedro Rodriguez και Giancarlo Baghetti. Το αυτοκίνητο με το Νο25 και αριθμό σειράς #0844, εγκατέλειψε στον αγώνα λόγω αστοχίας του κινητήρα Η δεύτερη είναι η χαρακτηριστική κίτρινη 412 της Equipe Nationale Belge, που εγκατέλειψε στα 1000 km του Spa, το ’67. Το αυτοκίνητο έφερε το Νο11 στις πόρτες, είχε αριθμό σειράς #0850 και στον αγώνα καθοδηγήθηκε από τους Willy Mairesse και Jean Beurlys. Η βάση για τις κατασκευές είναι τα αμφιλεγόμενης ποιότητας, εξωπραγματικής τιμής (το κουτί πάνω λέει 400€, αλλά έχει φτάσει πλέον τα διπλά, αφού έχει καταργηθεί ) και full detail κιτ της Feeling43. Το κιτ θεωρείτε από τα πιο «δύσκολα» που υπάρχουν, πολύ χειρότερο από τις ήδη κακές και εξαιρετικά ζόρικες 512 και πιθανόν είναι η πιο μεγάλη μοντελιστική πρόκληση που έχω αντιμετωπίσει στα 34 χρόνια που είμαι μοντελιστής. Τι μπορούμε να κάνουμε θα το δείξει ο χρόνος, μέχρι τότε θα πρέπει να ξεπεράσω το άγχος που προκαλεί η ανάληψη της ευθύνης για την κατασκευή ενός τόσο ακριβού διδύμου και να ξεκινήσω τη «μάχη». Για αρχή οργάνωσα τα κομμάτια σε δύο κουτιά της Hiro και πέφτει εξονυχιστική μελέτη των χειρόγραφων (=άθλιων) οδηγιών. Μόλις καταστρώσω ένα πλάνο εργασιών, θα ξεκινήσω την κατασκευή.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 22, 2019 16:59:24 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και καλό κουράγιο Γιώργο! Σίγουρα, και ανεξάρτητα από το πόσο ικανοποιημένος θα είσαι ο ίδιος στο τέλος από το αποτέλεσμα, θα βγεις κερδισμένος και σοφότερος απ' αυτή την κατασκευή...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 22, 2019 17:21:12 GMT 2
Συμφωνώ απολύτως με τον Κωνσταντίνο! Ζόρικο τεστάρισμα γνώσεων και εμπειριών Γιώργο αλλά στο τέλος το ''ταμείο'' μονό μείον δεν θα είναι....!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2019 19:34:39 GMT 2
Κωνσταντίνε και Αλέξη, ευχαριστώ για την υποδοχή. Σίγουρα θα είναι άλλη μια εμπειρία, ελπίζω, στο τέλος, θετική...
|
|
|
Post by nektarios on Aug 23, 2019 22:05:46 GMT 2
Πάμε δυνατά, φίλε! Όσο για εμψύχωση, προτείνω να κανονίσεις καμιά "summer farewell" κοψιδοσυνάντηση, οπότε - με τη συνδρομή και μερικών ποτηριών παγωμένης μπυρίτσας - θα φροντίσουμε να σε εμψυχώσουμε όλοι πολύ αποτελεσματικά!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 24, 2019 18:09:07 GMT 2
Πάμε δυνατά, φίλε! Όσο για εμψύχωση, προτείνω να κανονίσεις καμιά "summer farewell" κοψιδοσυνάντηση, οπότε - με τη συνδρομή και μερικών ποτηριών παγωμένης μπυρίτσας - θα φροντίσουμε να σε εμψυχώσουμε όλοι πολύ αποτελεσματικά! Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες εμψύχωσης Νεκ. Κανονίστηκε πρώτα διαμονή στο Άγιο Όρος για άσκηση του πνεύματος και η κοψιδοσυνάντηση έκλεισε (ανακοινώσεις σύντομα) για εξάσκηση οινοπνεύματος. Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2019 13:59:41 GMT 2
Αγαπητοί μου φίλοι, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε λογαριασμό με τις 412P. Θα πονέσουν λίγο τα ματιά μας, αφού εκτός από την χρεποσύνη των κιτ, το υλικό κατασκευής είναι άθλιο και γράφει αθλιότερα στην κάμερα. Ζητώ συγνώμη και εκλιπαρώ για την κατανόηση σας Οι εργασίες ξεκίνησαν με τους αρχικούς καθαρισμούς, ιδίως στο κάτω μέρος των κομματιών, την αφαίρεση του φλας, το σκριμπάρισμα, το άνοιγμα των διαφόρων οπών εξαερισμού και τις λοιπές μικροδιορθώσεις, ώστε τα κύρια κομμάτια του αμαξώματος να εφαρμόζουν στοιχειωδώς και να ξεκινήσουμε τις πρώτες δοκιμές. Στη συνέχεια φτιάχτηκε ο μηχανισμός ανοίγματος του καλύμματος του κινητήρα. Προφανώς το κιτ δεν δίνει τίποτα σχετικό, οπότε όλα έγιναν από το μηδέν και κομμάτια του spare. Φυσικά χρειάζεται καθάρισμα και τρίψιμο για να έρθει πιο κοντά στην κλίμακα, αλλά αυτά τα αφήνω για μετά, αφού το ζητούμενο, ήταν τελείως διαφορετικό σε αυτή την φάση. Ακολούθως, προστέθηκαν κομμάτια πλαστικού στα κυριότερα κενά και τρίφτηκαν ελαφρώς. Μετά το κάλυμμα του κινητήρα, ασχολήθηκα και με το εμπρός καπό. Αυτό δεν πατάει πουθενά, οπότε πρόσθεσα 2 πίρους για να στέκεται και μετά από μπόλικο τρίψιμο μέσα έξω, έχει μια πρώτη σύμπτωση με το κυρίως αμάξωμα. Αυτά για αρχή, όπως βλέπετε υπάρχουν πολλά να γίνουν ακόμη στο θέμα της εφαρμογής. Αρχικά όμως θα παίξω με τις πόρτες που θα είναι το θέμα του επόμενου και ακολούθως θα προσπαθήσω να βελτιστοποιήσω την εφαρμογή του αμαξώματος. Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Sept 13, 2019 12:22:37 GMT 2
Ωραιος μεχρι στιγμής αλλα οι μεντεσεδες ειναι πολυ εκτος κλιμακας. Αν δεν εχεις μικροτερους, ισως να εσκαβες λιγο την οροφη και να τους κατεβαζες λιγο πιο κατω. Επισης, ισως να τους εκοβες και στα 2 για να τους κολλαγες πιο κοντα τον εναν στον αλλο, για να μην ειναι τοσο φαρδια τα στηριγματα. Καλη συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 13, 2019 15:50:17 GMT 2
Ευχαριστώ όλι.. εεεε Δημήτρη, δεν είναι εκτός κλίμακας οι μεντεσέδες , το αυτοκίνητο είναι μικρό , άσε που φταίει και το φωτοστέφανο από τη φωτογραφική Πέρα από την πλάκα το ξέρω (όπως ήξερα ότι θα το σχολίαζες ) και το έγραψα και στο update. Εξάλλου η 412- 512 έχουν τόσο μικρούς μεντεσέδες που είναι αδύνατον να αναπαρασταθούν στην 1/43, εδώ για να λέμε την αλήθεια, είναι εκτός κλίμακας, ακόμη και για την 24άρα. Βέβαια, θα τριφτούν για να μικρύνουν, όσο είναι εφικτό βέβαια, όπως έγραφα παραπάνω. Τώρα αν κοπούν, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση, καμιά κυανοακρυλική να κρατήσει τους μεντεσέδες πάνω στο αμάξωμα, μετά από 2-3 δοκιμές. Κι αν κρατήσουν, θα σπάσουν στην διαδρομή ως την Ιταλία. Οπότε απ΄το να πάω εκεί και να φάω ήττα σοκ, προτιμώ να έχω τον Ιταλό, ευχαριστημένο, να ανοιγοκλείνει το καπάκι , παρά να το πάρω πίσω για επιδιόρθωση. Επίσης, από μια μικρή έρευνα που έχω κάνει, αντίστοιχου μεγέθους μηχανισμούς χρησιμοποιούν και οι διάφοροι μεγαλομοντελιστές της κλίμακας που χρεώνουν 2500 - 3000 το μοντέλο. Φαντάζομαι για αντίστοιχους λόγους. Όπως και να έχει θα ήθελα να φτιάξεις κι εσύ, ένα full detail 43αρι ή 24άρι φυσικά, με ανοιγόμενα καπό, με panels που να κλείνουν, πόρτες που ανοιγοκλείνουν κλπ κλπ, για να κλέψω ιδέες. Είμαι σίγουρος ότι θα είχες ενδιαφέρουσες λύσεις να μας δώσεις, αφού μέχρι τώρα μας κρατάς στο σκοτάδι κι έχεις περιορίσει τις γνώσεις σου, σε μια full detail mp4/2 με τα καπάκια αραγμένα δίπλα, φτιαγμένη όταν η ΑΕΚ ήταν ακόμη στη Γ' Εθνική . Τα κερμπσάιντ με ολίγον από μοτέρ δεν μετράνε, θέμε χαρντκορίλα. Άντε, να μην τεμπελιάζουμε Πάντως, το κιτ είναι πραγματικά πολύ χαλιά και το ιδανικό (που φαντάζομαι ότι εσύ θα έκανες για σε αντίστοιχη περίπτωση) είναι να αντικατασταθούν τα περισσότερα κομμάτια του, αλλά κάτι τέτοιο δεν παίζει γι πολλούς λόγους, κυρίως οικονομοτεχνικούς. Οπότε, οι προσδοκίες μου είναι χαμηλές και για να είμαι ειλικρινής, περισσότερο το βλέπω σαν μια αγγαρεία. Στόχος αρχικά είναι να καταφέρω φτιαχτεί, μετά βλέπουμε για παραπάνω.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Sept 13, 2019 16:49:53 GMT 2
Κατανοητα ολα αυτα, αλλα το ποσο χρεωσης του Ντιφρεν ή οι προτιμησεις του Ιταλου ειναι κατι το οποιο εμενα τουλαχιστον δεν με αφορα οταν βλεπω ενα μοντελο και συμμετεχω στο σχολιασμο Σε ενα παραλληλο συμπαν που θα εφτιαχνα μοντελα για το μεροκαματο, μπορει και να ελεγα δε βαριεσαι, ας παρω τα λεφτα και στα @@ μου. Στην πραγματικη ζωη οπου φτιαχνω "γιατι ετσι" και ειμαι φουλ ξεροκεφαλος, αν ερχοταν καποιος (που δεν θα ερθει ) και μου ελεγε φτιαξε ενα μοντελο που θα ανοιγοκλεινουν τα παντα, θα τον ευχαριστουσα για την προτιμηση και θα του ελεγα πηγαινε στο Τζιαφα Ενα μοντελο που κοστιζει X ευρω και αλλα ξερω γω 5Χ ευρώ για να στο φτιαξουν, δεν μπορεις κατ'εμε να το αντιμετωπιζεις ως majorette, να το βγαζεις απο τη βιτρινα και να ανοιγοκλεινεις πορτες, παραθυρα κλπ. Θες και κερμπσαηντ? Δωσε το 1/10 των χρηματων και παρε να σου φτιαξουν ενα starter, ενα provence moulage ή κατι αλλο τελος παντων, και βαλτα διπλα διπλα στη βιτρινα. Σιγουρα εχει φαση να ειναι λειτουργικο, αλλα πες μου αν εχεις δει κανενα μοντελιστη παγκοσμιως να φτιαχνει αεροπλανο ή αρμα μαχης με λειτουργικα μερη. Θα ηταν πολυ κουλ να ανοιγοκλεινει η καλυπτρα και τα σκελη προσγειωσης Δεν το κανει κανεις ομως. Γιατι να γινεται σε ενα αυτοκινητο? Ποσο μαλλον στην 1/43 (την αντιστοιχη 1/72 των αεροπλανων ας πουμε) , που ειναι πολυ δυσκολο να ειναι και εντος κλιμακα, και με λεπτομερεια, και να ανοιγοκλεινει και ολα. Παρολαυτα, μιλωντας για την 412Ρ, νομιζω οτι το να σκαψεις τη ρητινη και να πακτωσεις μερικα δεκατα του χιλιοστου το μεντεσε πιο χαμηλα οχι μονο θα δωσει ενα πιο ρεαλιστικο αποτελεσμα, αλλα θα κανει το συνολο ακομα πιο στιβαρο, καθοτι ο μεντεσες δεν θα παταει στην οροφη αλλα θα ειναι χωμενος μεσα της. Εν παση περιπτωσει, οτι φτιαχνω και πιστευω οτι εχει λιγο ενδιαφερον το ποσταρω (March και Bentley). Το οτι ασκω κριτικη δε σημαινει οτι ειμαι ο Τσαν Ροσο, το οτι δεν προκειται να φτιαξω ενα μοντελο με λειτουργικα μερη δεν νομιζω οτι απαραιτητα περιοριζει και τις γνωσεις μου. Παρολα αυτα, οτι ιδεες μου ερχονται για μεντεσεδες στις αναφερω αν πιστευω οτι μπορουν να βοηθησουν. Και να μην υιοθετηθουν, καλη καρδια
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 13, 2019 17:08:53 GMT 2
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 29, 2019 19:34:15 GMT 2
Πού έχεις μπλέξει πάλι άνθρωπε μου!!! May the force be with you!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2019 8:04:55 GMT 2
Μπλέξιμο είναι Απόστολε. σωστά τα λες. Το παλεύω όμως. Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2019 11:27:13 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 1, 2019 20:29:35 GMT 2
Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός - σ' αυτήν την περίπτωση ίσως μόνο το 1/4... Επίσης καλό μήνα και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2019 8:07:10 GMT 2
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση και την αισιόδοξη υποδιαίρεση. Καλημέρα
|
|