|
Post by alex78 on Jun 28, 2019 16:07:23 GMT 2
Η Porsche 962C της Joest Racing στα χρώματα της Blaupunkt έτρεξε στο Le Mans του 1988 τερματίζοντας στην 3η θέση με οδηγούς τους Stanley Dickens (Σουηδός), Frank Jelinski & Louis Krags (Γερμανοί). Φορούσε έναν 2τουρμπο 6κύλινδρο κινητήρα 2.8 λίτρων αποδίδοντας 680 ίππους. Η Hasegawa ένα χρόνο μετά (1989) το παρουσίασε υπο κλίμακα και το επανέκδωσε το 2011 αυτούσιο χωρίς κάποια βελτίωση ή αλλαγή. Πρόκειται για ένα τίμιο και απλό curbside κίτ αποτελούμενο απο 70 συνολικά κομμάτια. Παράλληλα κυκλοφορεί και το ποιοτικότερο και σαφώς ανώτερο σε όλους τους τομείς κίτ της Tamiya. Εκ πρώτης όψεως δεν βρήκα κάτι αρνητικό να γράψω, καλή λεπτομέρεια και εφαρμογή, σαφείς και αναλυτικές οδηγίες, η καρτέλα των decals δείχνει άψογη για την ηλικία της, διάφανα και λάστιχα κομπλέ, οπότε προχωρώ ακάθεκτος και αισιόδοξος για κάτι καλό μετά απο καιρό.... Ξεκίνησα και εγώ την προσπάθεια με στοκάρισμα των προβληματικών σημείων και καθαρισμό του αμαξώματος με χαρτόλιμες και σφουγγαράκια. Το ίδιο έκανα για να εξαφανίσω την αντιαισθητική ενδιάμεση γραμμή των slick ελαστικών Τέλος αφού σαπουνίστηκε και πλύθηκε καλά σκριμπάρισα ώστε να δώσω βάθος σε όλες τις ενώσεις. Ακολουθώντας την συμβουλή του Γιώργου η καρτέλα έκανε ηλιοθεραπεία για μιά βδομάδα και δείχνει να ''συνήλθε'' αρκετά. Το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο να πέσουν αστάρια & χρώματα. Καλή συνέχεια σε όλη την παρέα. Σημείωση: Το παρόν θέμα μεταφέρθηκε από την ενότητα των g.b. με σκοπό να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν άμεσα.
|
|
|
Post by alex78 on Jun 28, 2019 16:34:41 GMT 2
Είχαμε μείνει στα ψεκάσματα.... Αστάρωσα με το υπέροχο γκρί αστάρι της Duplicolor. Ακολούθησε βάψιμο με το Tamiya Ts-26 (Pure White) για το αμάξωμα και το γνωστό μαύρο αστάρι της Vallejo για σασί και μπανιέρα αντίστοιχα. Περάστηκε το πολυαγαπημένο βερνίκι B-513.
Κάπου εκεί ήρθα αντιμέτωπος με την πρώτη στραβή. Η αεροτομή ψεκάστηκε από διαφορετική φιάλη βερνικιού αντέδρασε και έπαθε ''ανεμοβλογιά''. Δεν μασάμε όμως reset και προχωράμε. Σήμερα το πρωί ξεκίνησα να περνώ τα πρώτα decals. Δείχνουν απροβλημάτιστα, ίδωμεν..... Αυτά πρός το παρόν, καλό Σαββατοκύριακο σε όλους με πολλές βουτιές!
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 28, 2019 17:06:32 GMT 2
Μπόλικη δουλειά και συστηματική Αλέξη! Το Β-513 αντέδρασε με Tamiya;;; Εμένα το αστάρι της Duplicolor, τον τελευταίο καιρό σε δυο-τρεις περιπτώσεις μου ξεκόλλησε μαζί με το χρώμα... . Κι έτσι επέστρεψα στο ακριβότερο αλλά πιο σίγουρο της Humbrol... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 28, 2019 19:07:55 GMT 2
Μπόλικη δουλειά και συστηματική Αλέξη! Το Β-513 αντέδρασε με Tamiya;;; Εμένα το αστάρι της Duplicolor, τον τελευταίο καιρό σε δυο-τρεις περιπτώσεις μου ξεκόλλησε μαζί με το χρώμα... . Κι έτσι επέστρεψα στο ακριβότερο αλλά πιο σίγουρο της Humbrol... Καλή συνέχεια! Σ' ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Δεν ξέρω τον λόγο αντίδρασης του. Έίχε ελάχιστη ποσότητα μέσα η φιάλη και ενδεχομένως να είχε αλλοιωθεί το βερνίκι με την πάροδο του χρόνου και την ζέστη που επικρατεί, ίσως πάλι να το παράκανα και εγώ στο ψέκασμα, πραγματικά δεν ξέρω. Το καλό τουλάχιστον είναι ότι συνέβη στην αεροτομή και όχι στο αμάξωμα. Το Dublicolor το δοκίμασα για πρώτη φορά. Έμεινα πολύ ενθουσιασμένος με την απόδοση του σε όλα τα επίπεδα (οικονομία / καλυπτικότητα / αντοχή / στέγνωμα). Βασική προυπόθεση, εξαντλητικό ανακάτεμα και ελαφρύ ζέσταμα της φιάλης.
|
|
|
Post by czt on Jun 28, 2019 21:17:52 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και το προχωράς πολύ όμορφα αλεξ. Βλέπω συνεχίζει το φάντασμα με το βερνίκι να κάνει τα δικά του ( πρώτα ο Νεκταριος μετά εσυ για να δούνε αν θα σταματήσει). Πιστεύω ότι είναι λόγω θερμοκρασίας που υπάρχει αυτή τη περίοδο . Το να δουλέψεις σε Κλιματιστικο δεν κάνει γιατί σίγουρα θα τραβήξει χρωμα βερνίκι κλπ άρα ψάξει το χώρου και μετά με κλειστό κλιματιστικό δουλειά . Μια ερώτηση σε σχέση με το ταμιγια ασταρι φιάλης είναι πιο καλό στα ίδια επίπεδα αυτό που χρησιμοποίησες;
|
|
|
Post by alex78 on Jun 28, 2019 22:38:44 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και το προχωράς πολύ όμορφα αλεξ. Βλέπω συνεχίζει το φάντασμα με το βερνίκι να κάνει τα δικά του ( πρώτα ο Νεκταριος μετά εσυ για να δούνε αν θα σταματήσει). Πιστεύω ότι είναι λόγω θερμοκρασίας που υπάρχει αυτή τη περίοδο . Το να δουλέψεις σε Κλιματιστικο δεν κάνει γιατί σίγουρα θα τραβήξει χρωμα βερνίκι κλπ άρα ψάξει το χώρου και μετά με κλειστό κλιματιστικό δουλειά . Μια ερώτηση σε σχέση με το ταμιγια ασταρι φιάλης είναι πιο καλό στα ίδια επίπεδα αυτό που χρησιμοποίησες; Να 'σαι καλά Κωστή, ευχαριστώ! Βασικά δεν βάφω ποτέ σε κλειστό χώρο, ειδικά με το νέφος που δημιουργείται απο τα sprays καταλαβαίνεις τι θα γινόταν.... Μπαλκόνια, ταράτσες, ακάλυπτοι είναι τα μέρη που συχνάζω.... Αστάρι της Tamiya δεν έχω χρησιμοποιήσει. Μέχρι στιγμής πορεύομαι με Humbrol, Hucote, Vallejo και μόλις πρόσφατα Duplicolor.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 28, 2019 22:54:54 GMT 2
Πολλή δουλειά, και πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Ειδικά το χρώμα έστρωσε υπέροχα! Όσο για τη στραβή, δυστυχώς και αυτά είναι στο πρόγραμμα, και πάλι καλά - όπως είπες - που έτυχε στην αεροτομή... Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 29, 2019 11:57:41 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Άλεξ! Το B-513 αντέχει στο τρίψιμο; Από ποιο βαθμό micromesh ξεκινάς; Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα φίλε!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 1, 2019 12:10:14 GMT 2
Πολλή δουλειά, και πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Ειδικά το χρώμα έστρωσε υπέροχα! Όσο για τη στραβή, δυστυχώς και αυτά είναι στο πρόγραμμα, και πάλι καλά - όπως είπες - που έτυχε στην αεροτομή... Καλή συνέχεια, φίλε! Σ' ευχαριστώ πολύ φίλε μου Νεκτάριε!
|
|
|
Post by alex78 on Jul 1, 2019 12:15:52 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Άλεξ! Το B-513 αντέχει στο τρίψιμο; Από ποιο βαθμό micromesh ξεκινάς; Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα φίλε! Το B-513 αντέχει στο τρίψιμο, αλλά δεν μπορώ να το συγκρίνω με άλλα βερνίκια γιατί απλούστατα δεν έχω χρησιμοποιήσει άλλα. Στα πολιτικά ξεκινώ με 3600 ή 4000 ανάλογα την περίσταση και το orangε peel που θα προκύψει. Στα αγωνιστικά με χαλκομανίες έχει τύχει να ξεκινήσω με 2000 αλλά και πάλι αναλόγως την περίπτωση. Δεν σου κρύβω όμως πως φοβάμαι το τρίψιμο γιατί έχω ''βαρύ'' χέρι και την έχω πατήσει πολλές φορές. Θέμα εξάσκησης είναι βέβαια αλλά.... Σ' ευχαριστώ πολύ Φάνη!
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 3, 2019 14:59:22 GMT 2
Ευχαριστώ Άλεξ. Αν και δύσκολα να το στείλουν εδώ στην Κύπρο, θα το έχω στα υπόψιν. Ίσως το βρω μέσω του Sam που μου είχε στείλει κάποια Tamiya TS μαζί με τις ZP μπογιές (με το πλοίο). Το θέλω ως εναλλακτική σε περίπτωση που δεν θέλω να ψεκάσω 2Κ.
|
|
|
Post by pkout on Jul 3, 2019 21:06:29 GMT 2
Πφφφφφτττττττ Αυτά τα βερνίκια μας κόβουν μοντελιστικα χρόνια Πολύ ωραία δουλειά Αλεξ, όσο για τα μπαλκόνια και τους ακάλυπτους, σε νιώθω απόλυτα
|
|
|
Post by alex78 on Jul 8, 2019 15:20:32 GMT 2
Πφφφφφτττττττ Αυτά τα βερνίκια μας κόβουν μοντελιστικα χρόνια Πολύ ωραία δουλειά Αλεξ, όσο για τα μπαλκόνια και τους ακάλυπτους, σε νιώθω απόλυτα Παύλο πέσ'το ψέμματα.... Πορευόμαστε όπως μπορούμε φίλε....
|
|