celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Sept 14, 2024 8:14:39 GMT 2
Γιατί μας το κάνουν αυτό τώρα?? Θα το βλέπω στον ύπνο μου. Ωραίος Βαγγέλη! Ήταν στα αγαπημένα σου από ο,τι καταλαβαίνω, ε; Σίγουρα πολύ ιδιαίτερο και ιστορικό μοντέλο. Αν δεν κάνω λάθος, το τελευταίο Group C θηρίο πριν καταργηθεί η κατηγορία...σαν να λέμε ο τελευταίος Σαμουράι (αλλά σε γαλλικό)! Έχω περιέργεια και εγώ για την απάντηση του Γιώργου, αν και έχω αρκετό καιρό να δω 1/24 από MFH. Νομίζω κάποια στιγμή είχε πει ότι δεν έχουν άδεια για αυτήν την κλίμακα; Και τέτοιο. Επίσης ακόμα πιο σπάνιο να βγάλουν το ίδιο μοντέλο σε 1/12 ΚΑΙ 1/24...βλέπουμε! Έχω την αίσθηση ότι είχε βγει και Tamiya τέτοιο στην 1/24, αλλά άντε βρες το τώρα. Σου εύχομαι να το αποκτήσεις με κάποιο τρόπο, σε κάποια κλίμακα!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 14, 2024 9:08:57 GMT 2
Ωραίος Βαγγέλη! Ήταν στα αγαπημένα σου από ο,τι καταλαβαίνω, ε; Σίγουρα πολύ ιδιαίτερο και ιστορικό μοντέλο. Αν δεν κάνω λάθος, το τελευταίο Group C θηρίο πριν καταργηθεί η κατηγορία...σαν να λέμε ο τελευταίος Σαμουράι (αλλά σε γαλλικό)! Έχω περιέργεια και εγώ για την απάντηση του Γιώργου, αν και έχω αρκετό καιρό να δω 1/24 από MFH. Νομίζω κάποια στιγμή είχε πει ότι δεν έχουν άδεια για αυτήν την κλίμακα; Και τέτοιο. Επίσης ακόμα πιο σπάνιο να βγάλουν το ίδιο μοντέλο σε 1/12 ΚΑΙ 1/24...βλέπουμε! Έχω την αίσθηση ότι είχε βγει και Tamiya τέτοιο στην 1/24, αλλά άντε βρες το τώρα. Σου εύχομαι να το αποκτήσεις με κάποιο τρόπο, σε κάποια κλίμακα! Γιώργο λες να ακολουθήσει και 1/24? Καλημέρα κύριοι. Βαγγέλη και Χρήστο οι απαντήσεις είναι δύσκολες, ενώ ακόμη και οι εκτιμήσεις έχουν μικρή πιθανότητα επιτυχίας. Θα ξεκινήσω με την αναφορά ότι συνήθως αυτό που κάνουν είναι τις παλιότερες κυκλοφορίες τους στην 1/24 να τις αναβαθμίζουν στην 1/12. Παράλληλα συμβαίνει και το αντίθετο. Μοντέλα στην 1/12 να τα κάνουν scale down στην 1/24 και το παράξενο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι group C ή πρωτότυπα (bentley, sauber c11, jaguar xjr-9 κ.α) Το ίδιο έχουν κάνει και με φόρμουλες στην 1/20 (126c2 - fw16). To πρόβλημα εδώ είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα 24άρια κυκλοφορούν σε μια τοπική έκθεση και εμφανίζονται στην αγορά αρκετά αργότερα σε ελάχιστα κομμάτια που γίνονται sold out πριν προλάβεις να βρεις την τρέχουσα ισοτιμία του yen. Ενώ κάποια δεν εμφανίζονται ποτέ στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα η 499Ρ, που κυκλοφόρησε σε αυτή την κλειστή εκδήλωση πέρσι και δεν την ξαναείδε κανένας από τότε. Επίσης ο κ. Hiro έχει αποδημήσει έχει αναλάβει η σύζυγος Kyoko, οπότε η φιλοσοφία μπορεί να έχει μεταβληθεί. Συνοπτικά, ναι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για την 1/24, αλλά και αν αυτό συμβεί η πιθανότητα να μπορέσουμε να το βάλουμε χέρι στην Ευρώπη, είναι ακόμα μικρότερη. Βαγγέλη, επί του προσωπικού γνωρίζοντας την αγάπη σου για τα λιοντάρια, θα επένδυα στο 1/12 μοντέλο, για να ζήσω την πλήρη εμπειρία κατασκευής ενός Hiro, ανακαλύπτοντας και μηχανολογικά αυτό το ιστορικό πρωτότυπο. Πόσο μάλλον που είσαι από τους λίγους που έχουν ολοκληρώσει το άθλιο κιτ της Heller, με εντυπωσιακό επίπεδο αποτελέσματος. Καλημέρα
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Sept 14, 2024 13:03:45 GMT 2
Καλημέρα παιδιά!
Το εχει κυκλοφορήσει η heller το κιτ σε 1/24 του Evo 2 αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτο όπως είπε και ο Γιωργος. Επίσης έχει κυκλοφορήσει και από την profil 24 αλλά δεν το βρίσκεις πουθενά. Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα hiro και ειδικά σε 1/12 κλίμακα το οποίο πραγματικά είναι επένδυση. Ελπίζω να τα καταφέρουμε.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 5, 2024 10:14:49 GMT 2
Η νικήτρια του θρυλικού αγώνα στο Fuji το 1976, που έστεψε τον James Hunt πρωταθλητή μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Lauda, θα κυκλοφορήσει η MFH τον επόμενο μήνα...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2024 10:50:58 GMT 2
Η αυτού πανεμορφότης, ΤΖ2, από τη MFH στην 1/12.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 18, 2024 16:36:23 GMT 2
Ω ρε φίλε... Ζωγραφιά αλήθεια... Και νομίζω το είδα και από κοντά στην Ιταλία...
|
|