|
Post by konstantinf on Apr 9, 2019 19:58:26 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, να 'σαι καλά! Επί του σχολίου σου δύο παρατηρήσεις: 1. Το 'χω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω: για μένα ο κινητήρας είναι το πιο "σέξυ" κομμάτι κάθε κατασκευής. 2. Προφανώς ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει κάτι ιδιαίτερο, γι' αυτό και η Pocher τον πουλούσε ως ξεχωριστό κιτ. Αυτό είχε συμβεί για τρεις κινητήρες μόνο, της Bugatti, της F40 και του φορτηγού Volvo.
|
|
|
Post by nektarios on Apr 12, 2019 8:30:38 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 12, 2019 16:49:06 GMT 2
Έλα τώρα... Ευχαριστώ πολύ πάντως!
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Apr 13, 2019 10:34:22 GMT 2
Ωραία τα βαψίματα. Περιμένουμε φώτο απ΄τα καλούδια... και μια και λέμε για καλούδια, πάρε αυτό το σετάκι της tamiya: Εχω παρει ολα τα σετ αλλα δεν μπορω να βρω ακομα το μυστικο τους για ρεαλιστικη εφαρμογή. Δοκίμασα με ξηρη εφαρμογη, ξυσιμο και πινελακι αλλα δεν με ενθουσιασε. Μηπως χρειάζεται και ενα υγρο βοηθημα για να δεσει πανω στο κιτ. Εχω δει να γινεται με λάδια ετσι σε εξατμιση. Όντως ο κινητήρας ηταν σαν κιτ υπέροχος και έγινε φανταστικός με την εμπειρία που εχει αποκτήσει.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 13, 2019 17:37:40 GMT 2
Eυχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Κυριάκο! Την ερώτηση για το μέϊκ-απ βάλτην καλύτερα στο Tips and Tutorials για να 'χεις περισσότερες πιθανότητες να σου απαντήσει κάποιος...
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 13, 2019 18:46:41 GMT 2
Ελάχιστο update σήμερα φίλοι μου, όχι γιατί δεν δούλεψα, αλλά διότι τα φωτογενή μέρη και οι "πρωτότυπες" εργασίες ήταν ελάχιστα. Ένα από τα κρυμμένα στοιχεία του μοντέλου είναι ο ρότορας του δυναμό στο οποίο προστέθηκαν οι ακροδέκτες και τα καλώδια:
Έτσι πήρε σχήμα το πλαίσιο αφού προστέθηκε και το ρεζερβουάρ:
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι οι επιμήκεις και οι περισσότερες εγκάρσιες δοκοί του πλαισίου δίνονται από το κιτ σε μαύρο μέταλλο, το οποίο με τα χρόνια μέσα στο κουτί είχε επικαλυφθεί από ένα είδος κολλώδους γάνας (προπομπό σκουριάς; ), η οποία αφαιρέθηκε με συρματόβουρτσα στον ταχυτροχό και στη συνέχεια πλύθηκαν τα κομμάτια με βενζίνη καθαρισμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ στιλπνό gun metal που ταιριάζει και πολύ καλά με την Χ-10 και το TS-38 της Tamiya. Με την ευκαιρία αυτής της φασίνας τρίφτηκαν και όλα τα ορειχάλκινα κομμάτια με Brasso και έλαμψαν! Αυτά τα λίγα για σήμερα, περισσότερα την επόμενη βδομάδα που θα ασχοληθώ με τον πίσω άξονα. Καλό ΣΚ σε όλους!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 20, 2019 16:57:13 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου! Η βδομάδα που πέρασε καλύφθηκε από την κατασκευή του πίσω άξονα, ο οποίος παρουσιάζει πολλαπλές ιδιαιτερότητες. Η σημαντικότερη είναι η ύπαρξη «εντοσθίων» στο συνδυασμένο κιβώτιο ταχυτήτων και διαφορικού. Το κιβώτιο ταχυτήτων περιέχει δύο άξονες με γρανάζια, τα οποία όμως δεν μετακινούνται κατά μήκος των αξόνων, έτσι ο λόγος μετάδοσης είναι σταθερός. Επίσης δεν υπάρχει το διπλό γρανάζι για την όπισθεν: Το διαφορικό αντίθετα είναι πλήρως λειτουργικό και, το κυριότερο, με λίγη προσοχή κατά τη συναρμολόγηση, λειτουργεί απρόσκοπτα και στο μοντέλο: Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι η Bugatti είναι το μόνο μοντέλο της Pocher με αυτήν τη λεπτομέρεια, και μάλιστα μόνο στην πρώτη έκδοση (vintage) του κιτ Κ76. Νεώτερες εκδόσεις αυτού του κιτ καθώς και τα κιτ K84 και Κ86 δεν την περιέχουν και το κιβώτιο είναι κενό. Υπήρξα επομένως τυχερός που έπεσε στα χέρια μου αυτό το συγκεκριμένο κουτί. Μια δεύτερη ιδιαιτερότητα είναι ότι τα ελατήρια της ανάρτησης αποτελούνται από μεταλλικά ελάσματα – απ’ ό,τι ξέρω μόνο στα πρώτα κιτ της Rolls Royce υπάρχουν επίσης τέτοια. Όπως και για τις δοκούς του πλαισίου χρειάστηκε εδώ τρίψιμο με συρματόβουρτσα και πλύσιμο με βενζίνη για να ανακτήσουν την στιλπνότητα τους: Κατά τα άλλα η συναρμολόγηση του πίσω άξονα δεν παρουσίασε άλλα προβλήματα και ιδού το αποτέλεσμα: Και μια και βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Πάσχα, σας παρουσιάζω και τα δικά μου πασχαλινά αυγά, βαμμένα στους πιθανούς συνδυασμούς διχρωμίας για το αμάξωμα. Ως συνήθως, περιμένω την ψήφο σας για την προτίμησή σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων: Καλό ΣΚ και καλή Μεγαλοβδομάδα για όλους!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 21, 2019 15:18:25 GMT 2
Ο άξονας πολύ εντυπωσιακός Κωνσταντίνε. Αν και γενικά δεν είμαι άνθρωπος των άκρων εδώ μάλλον θα τα επιλέξω. Θαλασσί και πορτοκαλί λοιπόν οι επιλογές μου, με την δεύτερη σε ελαφρά προτεραιότητα.... Εύχομαι μια καλή και κατανυκτική Μ.Εβδομάδα.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 21, 2019 16:28:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, καταγράφηκε!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 22, 2019 8:00:28 GMT 2
Οι πρώτες φωτό θα ταίριαζαν πολύ άνετα και σε update... ωρολογοποιίας! Πιο λεπτομερειακό δεν νομίζω οτι μπορεί να γίνει! Η Pocher πραγματικά το τερμάτισε!... Επίσης, η φωτό τού σασί από το προηγούμενο update, πολύ χαρακτηριστική τής τάξης μεγέθους!... Τέλος για το χρώμα, η ψήφος μου πάει στο σιέλ. Καλή Μ. Εβδομάδα και σε σένα!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 22, 2019 8:15:03 GMT 2
Κωνσταντίνε, καλημέρα και καλή Μεγαλοβδόμαδα. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα και πραγματικά μοιάζει λες και φτιάχνεις το πραγματικό. Τα μεταλλικά φύλλα σούστας και τα παξιμάδια για την ένωση των δύο μισών του κιβωτίου (γιατί τα έβαψες με 2 διαφορετικές αποχρώσεις, αλήθεια; ) προσθέτουν αληθοφάνεια. Έτσι θα έπρεπε να είναι σε όλα τα pocher. Χρωματικά σαν πρώτη επιλογή θα διάλεγα κάτι διαφορετικό από αυτά που μας δείχνεις και θα έβαφα με συνδυασμό μπλε - ασημί (όπως στο κουτί της Κ84). Αλλιώς μαύρο - μπλε.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 22, 2019 11:50:05 GMT 2
Νεκτάριε και Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τα ενθουσιώδη σχόλια και για την ψήφο σας! Νεκτάριε όταν λες σιελ, και Γιώργο όταν λες μπλε ποιο εννοείτε ο καθένας: Το TS23 ή το TS57; Το θαλασσί του Αλέξη παραπέμπει μάλλον στο ΤS23... Γιώργο, το μπλε-ασημί του Κ84 είναι συνδυασμός που εμφανίστηκε όντως σε εκείνο το μοντέλο, που διαφέρει ελαφρά από το semi-profile του Κ76. Όσο για τους δύο χρωματισμούς των μπουλονιών στο κιβώτιο, εκείνα μεν που συνδέουν τα δύο μισά είναι πραγματικά και τα άφησα στο "φυσικό" τους νικελέ χρώμα, εκείνα δε που βρίσκονται στις φλάντζες των ημιαξονίων είναι fake, οπότε τα έβαψα gun metal. Το γιατί, ένας θεός το ξέρει...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 22, 2019 12:13:24 GMT 2
Το θαλασσί του Αλέξη παραπέμπει μάλλον στο ΤS23... Σωστό!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 22, 2019 12:45:30 GMT 2
Εγώ εννοώ το TS-23
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 22, 2019 16:58:04 GMT 2
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση παίδες!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 27, 2019 17:53:31 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Φτωχικό σε εικόνες το πασχαλιάτικο update λόγω κυρίως έλλειψης ιδιαίτερου φωτογραφικού ενδιαφέροντος των πεπραγμένων, αν και προϊόν μπόλικης δουλειάς και σημαντικής προόδου στην συμπλήρωση των μηχανικών μερών της κατασκευής. Έτσι λοιπόν κατασκευάστηκε ο μπροστινός άξονας. Εδώ αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα ότι έλειπε από το κιτ μία δαγκάνα των φρένων. Αντικαταστάθηκε εκ των ενόντων με μια δαγκάνα της Rolls Royce που είχα στο spare box η οποία τροποποιήθηκε δεόντως με κόψιμο, λιμάρισμα και προσθήκη πλαστικού αν και δεν θα φαίνεται όταν προστεθούν οι τροχοί και τα ταμπούρα, αλλά κυρίως για να εξασφαλισθεί η ένταση του ελατηρίου και των μοχλών των φρένων:
Και ιδού το συνολικό αποτέλεσμα του άξονα:
Επίσης κατασκευάστηκε το πυρόφραγμα, του οποίου η επιφάνεια καλύφθηκε με φρεζαριστή λαμαρίνα,
το ψυγείο,
και συναρμολογήθηκαν οι τροχοί:
Περισσότερα στο επόμενο, όταν όλα τα μέχρι τούδε συμπράξουν πάνω στο πλαίσιο. Ως τότε καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με τους αγαπημένους σας!
|
|