|
Post by czt on Jan 11, 2019 17:46:10 GMT 2
Ενω καποιο αμερικανικο κομματι ειχε θεμα γυρναμε σελιδα και ξεκιναμε με το Φιατακι που ειδικα στη Θεσσαλονικη κυκλοφορουσε παρα πολυ ειδικα στο κεντρο απο παρουσιαστη της τηλεορασης σε τοπικο καναλι. Λιγα δεδομενα για το μελοντικο πρωτο μαλλον καμπριο τελειωμενο κιτ για το φορουμ απο εμενα. Το Fiat Barchetta (ιταλική προφορά: [fiat barketta]) (Τύπος 183) είναι ένα roadster που παράγεται από τον Ιταλό κατασκευαστή Fiat από το 1995 έως το 2005. Το "Barchetta" στα ιταλικά σημαίνει "μικρό σκάφος" και επίσης δηλώνει ένα είδος ανοιχτού στυλ αμαξώματος σπορ αυτοκινήτου.
Η ιστορια για το συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι :m Το Barchetta αναπτύχθηκε από το 1990 έως το 1994 με το όνομα του έργου Tipo B Spider 176. Σχεδιάστηκε από τον Andreas Zapatinas και τον Alessandro Cavazza υπό την εποπτεία του Peter Barrett Davis και άλλων σχεδιαστών αυτοκινήτων στο Centro Stile Fiat και πραγματοποιήθηκαν πρωτότυπα από τη Στόλα.
Η παραγωγή ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1995 και διήρκεσε μέχρι τον Ιούνιο του 2005, με σύντομη παύση λόγω της πτώχευσης του αμαξοστοιχίας Maggiora. [1] Το Barchetta βασίστηκε στο σασί του Mark 1 Fiat Punto. Το Barchetta διαθέτει βενζινοκινητήρα DOHC 1.747 cc εξοπλισμένο με μεταβλητό χρονισμό εκκεντροφόρου, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής Fiat, αφού κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1970.
Ο κινητήρας έχει 131 PS (96 kW, 129 hp) και 164 N⋅m (121 lb · ft) ροπής. Το Barchetta ζυγίζει 1056 kg (2328 λίβρες) χωρίς κλιματισμό και μπορεί να επιταχύνει στα 100 km / h (62 mph) σε 8,9 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 200 km / h (124 mph).
Ήρθε σε διάφορα επίπεδα τακτοποίησης τα οποία προσέφεραν διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα, διαγώνια σταυροβελονιά, μοτίβο κόκκινο δέρμα αντί για τα κανονικά μαύρα δερμάτινα ή υφασμάτινα καθίσματα, ζάντες αλουμινίου αντί για τροχούς από χάλυβα ή φώτα ομίχλης ως προαιρετική επιλογή. Αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες εξωτερικές καλλυντικές αλλαγές πραγματοποιήθηκε με την προσθήκη του τρίτου φώτου φρένων, το οποίο εισήχθη για πρώτη φορά από τη Fiat στο Lido και την Riviera το 2000, και στη συνέχεια σε υπο μοντέλα.
Το Barchetta αναθεωρήθηκε τον Αύγουστο του 2003, για την επανέναρξη του επόμενου έτους, με κάποιες αλλαγές μέσα και έξω. Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές ήταν η αναθεωρημένη μπροστινή αεροτομή και ο πίσω προφυλακτήρας. Η παραγωγή του αυτοκινήτου τελικά σταμάτησε τον Ιούνιο του 2005.
τα παρελκομενα του κιτ ειναι
a pict song
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 11, 2019 18:33:24 GMT 2
Μ' αρέσει πολύ που δεν το βάζεις κάτω, Κωνσταντίνε, και καπάκι στη Shelby, ξεκινάς το επόμενο. Καλή αρχή και καλή επιτυχία αυτή την φορά!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 11, 2019 19:01:48 GMT 2
Καλή επιτυχία, Κωνσταντίνε. Κάνε δοκιμαστική εφαρμογή τα κύρια κομμάτια, πριν αρχίσεις να βάφεις.
|
|
|
Post by czt on Jan 11, 2019 20:12:28 GMT 2
Μ' αρέσει πολύ που δεν το βάζεις κάτω, Κωνσταντίνε, και καπάκι στη Shelby, ξεκινάς το επόμενο. Καλή αρχή και καλή επιτυχία αυτή την φορά! Μα αυτο ειναι το ωραιο στη ζωη αλλα και στο ,μοντελισμο δεν πρεπει ποτε να το βαζουμε κατω. Σε ευχαριστω συννοματε ευελπιστω το 19 μονο με ωραια αποτελεσματα γιατι το 18 πολυ αποκαρδιωτικό.
|
|
|
Post by czt on Jan 11, 2019 20:13:58 GMT 2
Καλή επιτυχία, Κωνσταντίνε. Κάνε δοκιμαστική εφαρμογή τα κύρια κομμάτια, πριν αρχίσεις να βάφεις. Εχει να πεσει του τεστ φιτ το τσιπουρο χαχαχα αυτη τη φορα πιο προσεκτικα μεθοδικα κλπ. Σε ευχαριστω μακαρι να μην εχουμε πακι θεματα!
|
|
|
Post by czt on Jan 14, 2019 21:57:38 GMT 2
Ενω άφησα πισω το προηγουμενο προτζεκτ τελειωτικα αυτη τη φορα πιο μεθοδικα πιο σωστα και προσεκτικα ξεκινησαμε με τεστ φιτ.
Μαρκαρα και ετριψα με ντουκοχαρτο (600 800) τα σημειεα
μετα αστάρωσα με citadell black το αμαξωμα αλλα και επιμερους κομματια
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 14, 2019 23:55:34 GMT 2
Έως εδώ καλά. Καλή και προσεκτική συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 15, 2019 15:29:33 GMT 2
Κωνσταντίνε, καλή αρχή! Νομίζω φαίνονται κάποιες ραφές που θα πρέπει να τις εξαλείψεις, και φυσικά να λειάνεις το αστάρι γιατί δεν είναι ομαλό (όσο διακρίνω). Δεν ξέρω αν θέλεις να σκριμπαρεις και τα panel lines, γιατί είναι λίγο ρηχά απο ότι βλέπω και ίσως γεμίζουν όταν πέσει χρώμα κια βερνίκι. Προσωπικά, θα έτριβα όλο αυτό το αστάρι με 600-800 (wet), να διορθωθούν οι οποίες ατέλειες και να εξαλυφθούν οι ραφές, και μετά θα ξανά αστάρωνα αλλά με 2-3 ελαφρά χέρια, ίσως να έτριβα με 3000-4000 ενδιάμεσα (dry) αν δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος, και ξανά αστάρι κτλ, μέχρι να έχω πολύ ομαλή επιφάνεια! Μην βιαστείς με το βασικό χρώμα, η συμβουλή μου, προσπάθησε να βελτιώσεις την ασταρωμένη επιφάνεια, αυτό είναι και το κλειδί για την συνέχεια. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by czt on Jan 15, 2019 20:40:27 GMT 2
Κωνσταντίνε, καλή αρχή! Νομίζω φαίνονται κάποιες ραφές που θα πρέπει να τις εξαλείψεις, και φυσικά να λειάνεις το αστάρι γιατί δεν είναι ομαλό (όσο διακρίνω). Δεν ξέρω αν θέλεις να σκριμπαρεις και τα panel lines, γιατί είναι λίγο ρηχά απο ότι βλέπω και ίσως γεμίζουν όταν πέσει χρώμα κια βερνίκι. Προσωπικά, θα έτριβα όλο αυτό το αστάρι με 600-800 (wet), να διορθωθούν οι οποίες ατέλειες και να εξαλυφθούν οι ραφές, και μετά θα ξανά αστάρωνα αλλά με 2-3 ελαφρά χέρια, ίσως να έτριβα με 3000-4000 ενδιάμεσα (dry) αν δεν ήμουν πολύ ευχαριστημένος, και ξανά αστάρι κτλ, μέχρι να έχω πολύ ομαλή επιφάνεια! Μην βιαστείς με το βασικό χρώμα, η συμβουλή μου, προσπάθησε να βελτιώσεις την ασταρωμένη επιφάνεια, αυτό είναι και το κλειδί για την συνέχεια. Καλή συνέχεια Ευχαριστω για τις επισημανσεις Φανη. Για το ασταρι ναι οντως θελει ειδικα μπροστα στο καπο θα γινει σαν επομενο σταδιο. Για ραφες που αναφερεις ειδα μονο εκεινες μπροστα που ειχα σημειωσει και φενεται στη φωτο αν μπορεις δειξε τα σημεια που δε προσεξα για να εχουμε ακομα πιο καλο αποτελεσμα. επισης στο τριψιμο το κανεις με χερι η με καποιο εργαλειο?
Οσο για την αποχρωση την εχω αποφασισει Η14 Gunze με λεβελινκ θιννερ ειναι και γυαλιστερο αρα θα ειναι σαν αυτο που εχω κατα νου. Το καλω ειναι οτι τα Gunze εχουν αλλη αποδοση με λεβελιν οπως ειχα κανει και με το πορσε στο περσινο GB.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 15, 2019 22:03:21 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε, Ναι, οι ραφές μπροστά είναι εμφανείς. Νομίζω εσύ μπορείς να ελέγξεις πολύ εύκολα όλο το αμάξωμα, ειδικά τώρα που έχεις ασταρωσει, και να δεις που χρειάζεται επιπλέον δουλειά. Όσον αφορά το αρχικό τρίψιμο με 600-800 που ανέφερα, ναι με το χέρι, πολύ προσεκτικά, γιατί διαφορετικά μπορείς να ομαλοποιήσεις ανάγλυφες λεπτομέρειες αν υπάρχουν σε κάποια σημεία (παθών ο ίδιος ). Αν όμως δεν είσαι πολύ σίγουρος για την διαδικασία που ανέφερα, καλύτερα να την αποφύγεις και να βελτιώσεις το ήδη ασταρωμένο μοντέλο στα σημεία που χρειάζεται και μετά απλώς να ομαλοποιησεις το τελικό αστάρι με 3000-4000. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Jan 15, 2019 22:14:19 GMT 2
Πάμε δυναμικά και προσεκτικά! Νομίζω οτι στο τρίψιμο θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή, τόσο ώστε να εξαλειφθούν οι όποιες ατέλειες όσο και για να μην αφαιρεθεί το αστάρι από σημεία που δεν πρέπει. Πιστεύω οτι με γυαλόχαρτα 2000 βαθμών (ή και ακόμη λεπτότερα), με πολύ απαλές κινήσεις και με συνεχείς ελέγχους του αποτελέσματος, όλα θα πάνε τέλεια! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 18, 2019 18:59:54 GMT 2
Καλή & απροβλημάτιστη κατασκευή Κωνσταντίνε, τι χρώμα θα το βάψεις?
|
|
|
Post by czt on Jan 19, 2019 10:42:14 GMT 2
Καλή & απροβλημάτιστη κατασκευή Κωνσταντίνε, τι χρώμα θα το βάψεις? Να σε καλα αλεξ. Αποφασισα να το κανω εκεντρικο οπως αυτο που εβλεπα. Η αποχρωση θα ειναι η πορτοκαλι για την ωρα σκεφτομαι το Η14 Gunze αν αλλαξει κατι πιο μετα ( ως προς την εταιρεια του χρωματος η αποχρωση θα παραμεινει η ιδια) θα φανει. Ομως πρεπει να παρω δυναμη με κανα κοψιδι σημερα για να παει καλα η χρονια και να εχω ενεργεια για ολο το χρονο.
|
|
|
Post by czt on Feb 1, 2019 21:24:59 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 1, 2019 21:41:09 GMT 2
Οι ραφές εξαφανίστηκαν και τα ψεκάσματα σου πολύ καθαρά και στρωτά, μπράβο Κώστα!
|
|
|
Post by czt on Feb 1, 2019 23:09:30 GMT 2
Σε ευχαριστω αλεξ ο αγαπιος βοηθησε πολυ σε αυτο το κομματι με τις συμβουλες του και οχι μονο αλλα και με το τριψιματακι που εκανε για παιδαγωγικους αλλα και για βοηθεια διοτι οταν δεν ξερεις και δεν εχεις συνηθησει ξοδεύεις περισσοτερη ενεργεια κλπ. το σπρει της citadel skull white πολυ καλο και εχω μεινει οσες φορες το χρησιμοποιησα ικανοποιημενος.
|
|