|
Post by iliasbass on Jan 6, 2019 23:56:43 GMT 2
Το 1950 η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), αποφάσισε να διοργανώσει το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών με κανόνες της Φόρμουλα 1. Τα αυτοκίνητα είχαν κινητήρες στο μπροστινό μέρος, ακάλυπτους τροχούς και σύμφωνα με τους κανονισμούς, έπρεπε να ήταν 1.500 κυβικών εκατοστών με υπερτροφοδότηση και 4.500 κυβικών εκατοστών με ατμοσφαιρικούς κινητήρες Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος 14 ομάδες (Alfa Romeo, Ferrari, Maserati, Talbot-Lago, Simca-Gordini, Cooper-JAP από τις πιο γνωστές και Kurtis Kraft-Offenhauser, Deidt-Offenhauser, English Racing Automobiles,Alta Car από τις λιγότερο γνωστές). Το πρωτάθλημα περιλάμβανε 7 αγώνες (6 Ευρώπη-1 Αμερική) Το πρώτο πρωτάθλημα το πήρε ο Giuseppe Farina με Alfa Romeo 158. Το κιτ είναι ένα "αρχαίο" smer - heller - merit (δεν βρήκα πληροφορίες στο scalemates)... η μόνες προσθήκες θα είναι τα σήματα Alfa Romeo (που δεν τα βρήκα στο κουτί - μόνο το τριφύλλι της autodelta είχε) και ένα οδηγό της εποχής από το κιτ της fujimi. Επέλεξα αυτό το κιτ λόγω απλότητας και θα έχω και τον 4χρονο τύρανο μαζί μου κατα την διάρκεια των κολλήσεων.... Ο μικρός ήδη ήθελε να βάλει την προσωπική του πινελιά θέλοντας να βάψουμε κίτρινο το μπροστά μέρος " ...αφού είναι κιτλινο το σήμα της ferrari..." το βάψιμο θα γίνει με πινέλο και ο θεός βοηθός (και ο Παναγιωτάκης βεβαίως-βεβαίως). postimg.cc/JtzwHqQK
|
|
|
Post by iliasbass on Jan 7, 2019 0:00:17 GMT 2
δείγμα της ανυπομονησίας του μικρού ,η επίμονη του να κολλήσουμε το τιμόνι στο ταμπλό... έχω περάσει με spray άσπρο ματ τα μέρη του αμαξώματος και 1ο χέρι το ασημί σε κάποια σημεία
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 7, 2019 14:08:37 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Ηλία και μπράβο στον Τζούνιορ για την συμμετοχή του!
|
|
|
Post by iliasbass on Jan 7, 2019 16:58:04 GMT 2
Ευχαριστούμε, θέλω να τον βάλω στο τριπακι με κατασκευές κλπ, ήδη με τα Lego το διασκεδάζει!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 8, 2019 11:41:53 GMT 2
Μπράβο Ηλία!!! Και άλφα και δουλειά με τον πιτσιρικά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς
|
|
|
Post by iliasbass on Jan 8, 2019 14:48:42 GMT 2
Μπράβο Ηλία!!! Και άλφα και δουλειά με τον πιτσιρικά. Τι άλλο να ζητήσει κανείς ετσι!!!! απο μικρος στο κλιμα!!!!
|
|
|
Post by iliasbass on Jan 8, 2019 15:26:45 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 18, 2019 18:57:26 GMT 2
Ηλία & Παναγιωτάκη να έχετε μια καλή και φυσικά ευχάριστη κατασκευή!
|
|
|
Post by iliasbass on Jan 19, 2019 18:55:21 GMT 2
Ευχαριστουμε!!!!
|
|
|
Post by iliasbass on Feb 7, 2019 23:45:48 GMT 2
Ο μικρός σήμερα ένωσε κάποια κομμάτια του κινητήρα ο συνδυασμός άξονας μετάδοσης-ταμπλό-κάθισμα είναι κατά ολίγα χιλιοστά λάθος και περάσαμε την μέρα (μάλλον, την οποία ώρα μπόρεσα να διαθέσω ) τρίβοντας.... ίσως να βάλαμε το κάθισμα λάθος, άλλα δεν είχε και άλλα περιθώρια... πρόχειρα τοποθετημένα οι ελπίδες να βάλουμε οδηγό είναι άκαρπες καθώς ή ο Farina ήταν hobit ή η Fujimi δίνει για οδηγό εποχής μπασκετμπολίστα... πρόχειρα τοποθετημένα #2
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 8, 2019 19:17:56 GMT 2
Καλή κατασκευή να έχετε και καλά να περάσετε
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 11, 2019 18:37:29 GMT 2
Μια χαρά, αν και το συγκεκριμένο είναι δύσκολο μοντελάκι για να γίνει με τον πιτσιρικά. Καλή διάθεση να υπάρχει και χρόνος. Καλή συνέχεια Ηλία και μικρέ
|
|
|
Post by iliasbass on Feb 12, 2019 11:59:40 GMT 2
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο ελεύθερος χρόνος του μπαμπά...
|
|
|
Post by iliasbass on May 15, 2019 18:13:41 GMT 2
"καθώς ο μπαμπάς έχει άδεια τον πίεσα να μου τελειώσει την alfa." όπερ και εγένετο... βάψιμο με πινέλο και υπό την πίεση του μικρού, ντραϊ φιτ που λεν και στο χωρίο μου δεν προλάβαμε να κάνουμε.... χάσαμε και το κομμάτι του ψυγείου μια ερωτηση μονο ... το τζαμακι να το κολλησω με ατλακολ απλη (που εχω?) ή διαφανη?
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on May 16, 2019 11:18:41 GMT 2
Τωρα καταλαβαινω τι ενιωθε ο πατερας μου οταν τον εβαλα να μου φτιαξει ενα Tornado 1/32 που ειχα ζητησει για δωρο (δεν ηξερα οτι ηθελε συναρμολογηση ). Το κιτ αγορασμενο απο το Μινιον, τοσο προσφατα... Το τελειωσε δε η μανα μου καθως ειχε την εμπειρια απο τις χαλκομανιες στα πασχαλινα αυγα . Καλο κουραγιο! Αραιωσε ατλακολ και εισαι καλα. Κολαει και με ακρυλικο βερνικι τυπου vallejo κλπ. Βασικα κολα το και με uhu, ο μικρος δεν θα καταλαβει τιποτα
|
|
|
Post by gtziaf on May 16, 2019 16:38:34 GMT 2
Να πεις τον μπαμπά, να μας δείξει καμιά από τις ωραίες μηχανές που έφτιαχνε, στα παλιάααα χρόνια. Επίσης, να του πεις, αν θέλει να ξεσκουριάσει, έχουμε Le Mans Group Build, αυτόν τον μήνα. Η αλφίτσα είναι όπως έπρεπε να είναι. Και το σημαντικότερο, που τώρα δεν το ξέρεις..., θα τη θυμάσαι για πάντα.
|
|