|
Post by m@ster k@frer on Jan 4, 2019 13:41:28 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, Επανέρχομαι και πάλι με κάτι πολύ άσχετο με τη θεματολογία που ασχολούμαι συνήθως. Δοκιμή στην κλίμακα, αν και δεν απέχει και πολύ από τα συνηθισμένα. Επιλέχθηκε καθώς υπήρχε στο στοκ πολλά χρόνια και ήθελα μια χαλαρή κατασκευή να δώ πώς θα βγεί τελειωμένο. Δεν θα γίνουν πολλές μετατροπες και εκτενείς καλωδιώσεις κτλ, θα τις αποφύγω όσο περισσότερο μπορώ. Ο στόχος είναι μπουζοκαλώδια και γραμμές καυσίμου στον κινητήρα, ίσως κανα καλώδιο στα φρένα και ένα σωλήνα στο κοκπιτ που είναι πολύ εμφανής. Για τα ιστορικά δεν έχω γνώσεις και δεν θα πώ κάτι , παρα μόνο θα δανειστώ τα λόγια του Σάκη σε ανάλογο θρεντ "Μονοθέσιο από την ''αντρική'' εποχή όταν οι οδηγοί δεν στριφογύριζαν σε αποστειρωμένες πίστες μέσα σε γυαλιστερούς ανθρακονημάτινους κλωβούς και τα έδιναν ΟΛΑ χωρίς το φόβο να χαλάσουν το χατήρι κάποιου χορηγού ρισκάροντας παράλληλα τις ζωές τους. " Το κίτ είναι αυτό: Παλιό Tamiya, αρκετά έως πολύ γενικευμένο/απλουσττευμένο στα περισσότερα σημεία. Αν έχεις όρεξη/κ@ύλα/πόρωση με f1 οι προσθήκες που σηκώνει είναι ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ Προσωπικά έγραψα ήδη μια σελίδα σε word με επεμβάσεις που θέλω να γίνουν και πάντα συγκρατημένα. Σίγουρα θα προκύψουν και άλλες στην πορεία αλλά θα τις δούμε μαζί. Τα περιεχόμενα του κίτ. Τέσσερα πλαίσια σε λευκό, διαφανές, μαύρο και γκρί πλαστικό και τα λάστιχα έτοιμα με τυπωμένα τα λογότυπα επάνω: Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι εδώ: Έχουν καθαριστεί όλα τα κομμάτια. Γίνανε κάποιες δοκιμαστικές και άρχισαν τα κολλήματα, για να κερδίσουμε όσο γίνεται περισσότερα πρίν πέσει οποιοδήποτε χρώμα. Το σωληνωτό πλαίσιο στον κινητήρα μαζί με τα ψαλίδια πήρε σχήμα και ασταρώθηκαν κάποια κομμάτια: Τέλος, μια από τις πολλές προσθήκες/μετατροπές που έγραψα ήταν αυτή που θα δείτε εδώ: Τα σημεία όπου οι ράβδοι πιάνουν στο αμάξωμα δεν είναι σωστα χυτευμένα απ' όσο είδα στις φωτογραφίες και ακόμη και να 'ταν είναι πολύ δύσκολα για το βάψιμο. Οπότε κόπηκαν, κολλήθηκαν πάνω στο αμάξωμα και θα προστεθούν μεταλλικοί πείροι για να αποδοθεί όπως είναι και στο πραγματικό, αλλά και να βοηθηθώ στο βάψιμο. Μερικές από τις μετατροπές που βλέπω στον ορίζοντα, για να παίρνετε μια ιδέα και εσείς είναι: - Κάποια μεταλλικά δαχτυλίδια στη ράβδο στρέψης για να δώσω πιο σωστό σχήμα
- Μετατροπή στις εισαγωγές με απαλοιφή και προσθήκη μεταλλικών
- Τρύπημα εξατμίσεων και προσθήκη σιριτιού σε σημείο
- Σωλήνας λευκός κατα μήκος αριστερής πλευράς cockpit
- κόψιμο τριγωνικών βάσεων στο αμάξωμα (το είδαμε)
- Κόψιμο βάσεις καθρεπτών και κόλλημα στο αμάξωμα
- Δοκιμή για κατάργηση βιδών αμαξώματος
Με προβληματίζει λίγο το πάτωμα πώς θα βαφτεί αλλά θα τα δούμε αυτά αργότερα, θέλω να ολοκληρώσω τον κινητήρα και τα πλαίσια και αφού πάρουν σχήμα να δώ πώς εφαρμόζει με το αμάξωμα και να εξαλείψω αν μπορέσω τη χοντρόβιδα που δίνει η tamiya στα καπάκια του κινητήρα. Αυτά προς το παρόν. Να είστε όλοι καλά! Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Jan 4, 2019 15:22:59 GMT 2
Μου αρέσει φίλε που φέτος ειδικά πειραματίζεσαι και σε άλλα θέματα, φόρμουλες, @#$%^&*...., (όooooχι δεν θα αποκαλύψω την άλλη σου έκπληξη.... ). Το ''πούρο'' της bigT συγκριτικά με αυτό της Hase τι λέει...?
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 4, 2019 18:59:50 GMT 2
Καλή αρχή Αγάπιε και πάτα λίγο φρένο στις στροφές... Αλλιώς στο επόμενο update θα σου λέμε καλά τελειώματα...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 4, 2019 19:33:45 GMT 2
Καλή επιτυχία, Αγάπιε... Το κόψιμο των βάσεων απ΄ τις ράβδους, προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιθανόν, θα χρειαστείς μερικές PE, βίδες για τις αναρτήσεις. Ααα και που είσαι, μυστικά από τον διαχειριστή σου. Στο τραπέζι θα ξεκινήσεις με 5 λεπτά καθυστέρηση.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 4, 2019 19:43:15 GMT 2
Ωραία αρχή Αγάπιε! Νομίζω το κιτ φωνάζει για μια καλωδίωση στην μηχανή! Εγώ θα χρησιμοποιούσα τα clear yellow tube της MFH να δείχνουν και λίγο ζουμί. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 4, 2019 21:36:08 GMT 2
Μου αρέσει φίλε που φέτος ειδικά πειραματίζεσαι και σε άλλα θέματα, φόρμουλες, @#$%^&*...., (όooooχι δεν θα αποκαλύψω την άλλη σου έκπληξη.... ). Το ''πούρο'' της bigT συγκριτικά με αυτό της Hase τι λέει...? Καλά δεν το λές κ φέτος, το Dakar ξεκίνησε πρίν 5 χρόνια, το άλλο που θα το δείτε σε λίγες μέρες ξεκίνησε πριν 3 αλλά έχε χάρη που είπα να κλείσω κανένα από τα ανοιχτά τώρα στα κοντά! Δεν έχω ιδέα συγκριτικά με Hase Πως είναι καθώς δεν έχει περάσει ποτέ από τα χέρια μου το έτερο. Πάντως αυτό εδώ είναι όοοολο στο περίπου! Καλή αρχή Αγάπιε και πάτα λίγο φρένο στις στροφές... Αλλιώς στο επόμενο update θα σου λέμε καλά τελειώματα... Δεν νομίζω Κωνσταντίνε, έχει πολλά θέματα το κίτ και πρέπει να γίνει προσεκτικά! Δεν ακουμπάω αμάξωμα μέχρι να τελειώσω με μοτέρ κτλ. Καλή επιτυχία, Αγάπιε... Το κόψιμο των βάσεων απ΄ τις ράβδους, προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιθανόν, θα χρειαστείς μερικές PE, βίδες για τις αναρτήσεις. Ααα και που είσαι, μυστικά από τον διαχειριστή σου. Στο τραπέζι θα ξεκινήσεις με 5 λεπτά καθυστέρηση. Τζώρτζ θα στα ψιθυρίσω απο κοντά αυτά!! Ε βιδούλες pe στο τελείωμα όπου φαίνεται άδειο, ξέρεις. ΚΑΙ δε με πτοείς με το Handicap, σας έχω και με στραβωμένα δόντια στο πιρούνι. Ωραία αρχή Αγάπιε! Νομίζω το κιτ φωνάζει για μια καλωδίωση στην μηχανή! Εγώ θα χρησιμοποιούσα τα clear yellow tube της MFH να δείχνουν και λίγο ζουμί. Καλή συνέχεια! Φάνη καλησπέρα, Επλίζω να πάμε καλά και στη συνέχεια. όπως έγραψα και στο αρχικό post Θα μπούν οι γραμμές καυσίμου, απλά θα προτιμήσω διάφανα σωληνάκια για να πάμε σε ένα εκθεσιακό κομμάτι. Γούστα είναι αυτά! Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος Φ
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 9, 2019 13:43:18 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά, με το χιόνι σήμερα να με κρατάει σε κατ οίκον περιορισμό ας σας δείξω που έχουμε φτάσει με την φορμουλα. Τρυπήθηκαν οι βάσεις σε συνέχεια του προηγούμενου. Και το κοινωνικό μήνυμα της κατασκευής "ΟΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΑΣ" Ετοιμάστηκαν οι ρόδες: Εδώ να επισημάνω ότι λόγω ηλικίας του κίτ και ίσως λόγω κάποιας λάθος αναλογίας στη χύτευση, τα λάστιχα είχαν αρχίσει να ασπρίζουν, τα πέθανα στο τρίψιμο με οδοντόβουρτσες και σαπούνια, με λίγο ζεστό νερό και ακόμα και με πανάκι. Πάντα άσπριζαν και πάλι. Η μόνη λύση που διάβασα στο νέτ ήταν να τα "λαδώσουμε" με κάτι. Λίγο λαδάκι με μια μπατονέτα φαντάζομαι θα ήταν οκ, βέβαια προσωπικά χρησιμοποίησα το liquid wax της Tamiya που είχα να κάθεται καθώς δεν το δουλεύω στα αμαξώματα. Το αποτέλεσμα μια εβδομάδα μετά είναι ακόμα πολύ καλό. Εαν δώ να ασπρίζουν πριν κλείσει το μοντέλο θα προσπαθήσω να τα συνεφέρω αλλιώς. Συνεχίζοντας, βάφτηκε το πλαίσιο, καθώς και ο κινητήρας με pale gold και aluminum της Alclad και έγιναν κάποια wash. Βάφτηκαν οι διάφορες βίδες με silver marker της Tamiya και κούμπωσαν μεταξύ τους μέχρι να τα χωρίσει ο θάνατος: Και έπειτα αρχίσαν τα πανηγύρια. Χωάνες εισαγωγής. Τρυπήθηκαν οι ανάγλυφες, φαρδύναν οι τρύπες με φρεζάκι, κόπηκαν δαχτυλίδια από πλαστικό σωλήνα, άρχισαν να κολλούνται για να αναπαρασταθεί το "χειλάκι" που έχει το πραγματικό στην ένωση χωάνης/κεφαλής και ετοιμάστηκαν για κόψιμο τα μεταλλικά ακροχιτώνια καλωδίων που θα αναπαραστήσουν τις χωάνες: Αφού κοπούν και κολληθούν όλα τα δαχτυλίδια, θα λιμαριστούν απο πάνω με χαρτόλιμα για να έρθουν στο ίδιο επίπεδο, θα φτιαχτεί με πλαστικό σωλήνα ένα από τα πόδια που κατέστρεψα και θα γίνουν οι τρύπες για τις γραμμές καυσίμου και όλο αυτό σε μια μαλακίτσα τόσο μικρή: Και έχω αρχίσει να ενοχλούμαι όταν κάνω τέτοια ενώ υπολόγιζα να μην κάνω μετατροπές. Αυτά φορ νάου Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 9, 2019 13:59:58 GMT 2
Αυτοσυγκράτηση Αγάπιε, αυτοσυγκράτηση...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 9, 2019 14:07:08 GMT 2
Αυτοσυγκράτηση Αγάπιε, αυτοσυγκράτηση... Πρέπει Κωνσταντίνε γιατί δεν το βλέπω να τελειώνει αλλιώς. Βλέπω να κάνει βουτιά από τον 2ο στο χιόνι!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 10, 2019 10:24:09 GMT 2
Αγάπιε, το πλαίσιο είναι πολύ γυαλιστερό και "πλούσια" βαμμένο. Αν δεν έχεις κολλήσει το μοτέρ, ξέβαψε το και πέρασε το με κάτι πιο στιλπνό (π.χ. alclad base primer), που θα αναδεικνύει τις λεπτομέρειες και θα δείχνει πιο στην κλίμακα, την εποχή και τη φύση του αυτοκινήτου. Πολύ σοβαρή δουλειά μέχρι τώρα και μου αρέσει που δοκιμάζεις πράγματα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 10, 2019 11:30:28 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Jan 24, 2019 22:26:42 GMT 2
Μπραβο αγαπιε Φ1 ( εποχης με οδηγους ανδρες και οχι αμουστακα παιδακια κλπ) κατι διαφορετικο απο τα κλασσικα. Χερομαι για τις μετατροπες που θα κανεις γιατι οπως λεει και ο Γιωργο α ανεβει επιπεδα η κατασκευη προς το καλυτερο
|
|