|
Post by Φάνης on Jan 3, 2019 16:22:40 GMT 2
Εξαιρετική απαλοιφή Φάνη και η ιδέα με την Easy Sanding χρησιμότατη. Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 26, 2019 20:16:41 GMT 2
Προχωράμε αργά, αλλά σταθερά. Πρώτα, ασταρώσαμε όλο το μοντέλο με Mr Surfacer 1500 Black αραιωμένο με Mr Color Thinner (70% Thinner, 30% Primer, και 1 σταγόνα από το Mr Leveling Thinner που έχει retarder) - 2 ελαφρά χέρια, κια μετά τριψαμε όλο το μοντέλο (wet) με 600 για να αφαιρέσω όλα τα high spots και να διορθώσω τυχόν ατέλειες.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 26, 2019 20:21:34 GMT 2
Μετά, ψεκάσαμε το βασικό μας αστάρι, Mr Surfacer 1500 Grey, αραιωμένο με Mr Color Thinner (70% Thinner, 30% Primer, και 1 σταγόνα από το Mr Leveling Thinner που έχει retarder), 3 ελαφρά χέρια. Αφού στέγνωσε για 24 ώρες, το τριψαμε ελαφρά με 4000. (Tamiya sponges). Επίσης, καθαρίσαμε, στοκαραμε, διορθώσαμε ατέλειες και περάσαμε αστάρι και σε αλλά κομμάτια, κυρίως από το εσωτερικό.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 26, 2019 20:25:59 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 27, 2019 9:14:46 GMT 2
Όντως πολύ ωραίο το χρώμα Φάνη, αν και πάντα έχω τις ενστάσεις μου σχετικά με τον χονδρό κόκκο των μεταλλικών στις μικρές κλίμακες... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jan 27, 2019 14:14:43 GMT 2
Η αποχρωση πολυ ωραια και τα στεπ κατατοπιστικά
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 27, 2019 18:29:26 GMT 2
To μαύρο αστάρι το ψέκασες για να το κρατήσεις στα panel lines;. Λίγο υπερβολικό αλλά υποδειγματικό το τελικό αστάρωμα, όπως και να έχει. Το χρώμα θα δείξει με το βερνίκι ακόμη περισσότερο. Καλά βερνικώματα λοιπόν
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 27, 2019 19:06:37 GMT 2
Κωνσταντίνοι και Γιώργο σας ευχαριστώ. Ναι, τα μοντελιστικά μεταλλικά χρώματα έχουν αυτό το πρόβλημα Κωνσταντίνε στις μικρές κλίμακες, αν και τα GC είναι καλύτερα στην κλίμακα από ότι τα ZP όπως έχω αναφέρει παλαιότερα και από ότι βλέπω στα μοντέλα που ψεκάζω. Παρόλα αυτά, δεν με χαλάνε προσωπικά, ιδίως αν είναι τόσο χάλια μετά το βερνίκι! Γιώργο, το μαύρο αστάρι 1500 το χρησιμοποιήσα κυρίως για να δω ατέλειες από το αρχικό τρίψιμο και προβλήματα στο πλαστικό που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Τρίβετε εύκολα και μένει μόνο εκεί που υπάρχει πρόβλημα φυσικά, αλλά θέλει προσοχή στις ανάγλυφες λεπτομέρειες. Ναι, ο 2ος λόγος είναι για να μην χρειαστεί να τονίσω ξανά τα panel lines μετά τα βάψιμο-βερνίκι. Λίγο υπερβολικό ναι, παλαιότερα είχα χρησιμοποιήσει το Tamiya Panel Line Accent Color (το μαύρο για αυτή την δουλειά) πριν το βάψιμο, γιατί έτσι δεν χρειάζεται να καθαρίζεις με white spirit μετά το γυάλισμα. Το μαύρο αστάρι κάνει την ίδια δουλειά ή και καλύτερη γιατί δεν χρειάζεται καθάρισμα. Τώρα αν κάνει κάποια τελική διαφορά, δεν νομίζω, απλώς τελειώνεις μια και καλή με αυτό εξαρχής πιστεύω. Με την ευκαιρία: Αυτά τα βαθουλώματα στο κάτω μέρος στο σασί υπάρχουν στο πραγματικό ή πρέπει να τα στοκάρω? Γνωρίζει κανείς; Λογικά δεν πρέπει να υπάρχουν αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποια φωτό από το πραγματικό. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by nektarios on Jan 28, 2019 22:56:14 GMT 2
Πολύ όμορφο το χρώμα, και πολύ καλά στρωμένο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 29, 2019 15:12:19 GMT 2
Πολύ όμορφο το χρώμα, και πολύ καλά στρωμένο! Καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Νεκτάριε! Και εγώ νομίζω δεν χρειάζεται άλλο χέρι! Θα το βερνικώσω μαζί με το GT40!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2019 15:39:48 GMT 2
Φανταστική απόχρωση και βάψιμο Φάνη! Με την ευκαιρία: Αυτά τα βαθουλώματα στο κάτω μέρος στο σασί υπάρχουν στο πραγματικό ή πρέπει να τα στοκάρω? Γνωρίζει κανείς; Λογικά δεν πρέπει να υπάρχουν αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποια φωτό από το πραγματικό. Ευχαριστώ Να πώ την αλήθεια ψάχνω και εγώ εδώ και δύο μέρες και δεν έχω βρεί κάτι... Δεν νομίζω πάντως σε ολοκαίνουργιο καλούπι να έχει πέσει σε τέτοιο ατόπημα η Revell και μάλιστα σε ένα τόσο εμφανές σημείο.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2019 17:57:52 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2019 18:05:38 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 29, 2019 18:49:07 GMT 2
Άλεξ, Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και την βοήθεια. Respect George! Πέτυχαν όλες τις τρύπες!!!
|
|
|
Post by czt on Jan 29, 2019 22:03:35 GMT 2
Να έχετε εμπιστοσύνη στη Revell ποτε!!!!! ακομα κλεινει το σελμπυ
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 16, 2019 14:25:58 GMT 2
|
|