|
|
Post by Sakis on Dec 6, 2011 22:34:56 GMT 2
Καλή επιτυχία Σπυρίδωνα!Δεν έχω ξαναδεί τσοπεριά σε κλίμακα και θα την παρακολουθήσω με ενδιαφέρον! ΥΓ. Έχεις υπ'όψιν σου εάν τα Alclad αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου;Ρωτάω γιατί το chrome μετά από καμιά 5ετία στο ράφι μου κάνει κόκκους όταν το ψεκάζω ενώ παλιά έβγαινε εντελώς λείο.
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Dec 6, 2011 22:56:05 GMT 2
Αγαπητέ Θανάση,
Τα alclad τα δουλεύω μερικούς μήνες, και δεν έχω γνώση. Αρκετά χρόνια έφτιαχνα ξύλινα μοντέλα (σκούνες - γαλόνια κλπ.) Στην εποχή που ασχολιόμουν με τον πλαστικομοντελισμό - πρίν 25 χρόνια - δεν υπήρχαν ούτε ακρυλικά χρώματα. Με τον πλαστικομοντελισμό ξανάρχισα πρίν περίπου 5 με 6 μήνες.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να σε βοηθήσω.
Σπύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2011 23:21:13 GMT 2
Καλή αρχή Σπύρο και καλή επιτυχία...
ΥΓ. Θεωρητικά τα alclad δεν παθαίνουν τίποτα... Προφανώς θα χάνουν μέρος της γυαλάδας τους με τη πάροδο του χρόνου, αλλά δεν έχω δει κάτι πολλά σοβαρό στα μοντέλα που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής.
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Dec 6, 2011 23:26:27 GMT 2
Θα ήθελα να σε ρωτήσω άν γνωρίζεις άμα περάσεις closs βερνικη της Alclad πάνω στην χρώμιασμένη επιφάνεια που έχει βαφτεί με Alclad crhome υπάρχει θέμα να ματάρει ελαφρώς?
Σπύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2011 23:34:11 GMT 2
Θα ήθελα να σε ρωτήσω άν γνωρίζεις άμα περάσεις closs βερνικη της Alclad πάνω στην χρώμιασμένη επιφάνεια που έχει βαφτεί με Alclad crhome υπάρχει θέμα να ματάρει ελαφρώς? Σπύρος Δεν το έχω δοκιμάσει Σπύρο... Θεωρητικά για αυτό το βγάλαν από την alclad. Έχω μια ζάντα βαμμένη με chrome, για δοκιμές (το δοκίμασα πριν βάψω τις ζάντες της Renault του Σταύρου.) Θα το δοκιμάσω και θα σου πω για σίγουρα...
|
|
|
Post by Sakis on Dec 6, 2011 23:59:49 GMT 2
H θεωρία και η πράξη λένε (μ'ένα στόμα μιά φωνή) ότι αν ρίξεις βερνίκι πάνω από χρώμιο θα χάσει μέρος της γυαλάδας του. ΑΛΛΑ!Η Alclad έχει κυκλοφορήσει ένα βερνίκι που προορίζεται για το chrome και το polished aluminium (και γενικά τις High Shine αποχρώσεις της),δεν επιτίθεται στη γυαλάδα τους ενώ ταυτόχρονα τα προστατεύει. Είναι αυτό εδώ: www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=48_75&products_id=4044Όπως θα δεις και στο βιντεάκι που έχει στο link χρησιμοποιείται και για γυάλισμα διάφανων μερών.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 7, 2011 13:37:26 GMT 2
Καλησπερα Σπυρο και καλη αρχη με το μηχανακι. Σχετικα με το acqua gloss της Αlclad, το εχω δοκιμασει σε chrome και steel της Αlclad. To chrome δεν εχει σχεδον καμια διαφορα στη γυαλαδα + το πιανω πλεον και δεν αφηνει δαχτυλιες . Το δε steel ενω δεν ηταν γυαλιστερο, τωρα γυαλιζει. Χωρις να ξερω ακριβως τη συσταση του, περισσοτερο με παρκετινη μοιαζει το βερνικι αυτο. Δημητρης
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 7, 2011 14:23:06 GMT 2
Καλή αρχή και από εμένα Σπύρο.
Τσοπεριά WIP δεν έχω ξαναδεί και δεν το κατέχω το αντικείμενο. Ελπίζω να είναι απολαυστικό για όλους μας.
Φιλικά
Σταύρος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 7, 2011 16:51:25 GMT 2
Σπύρο καλή αρχή φίλε μου! Αν του δώσεις προσοχή και προδέρμ θα βγεί κούκλα η τσοπερια Χωράει πολύ λεπτομέρεια και με ένα custom βαψιματάκι...μούρλια ;D ;D Καλή συνέχεια φίλε
|
|
|
Post by nektarios on Dec 8, 2011 14:12:50 GMT 2
Σπύρο, καλή αρχή και από μένα! Ούτε εγώ έχω παρακολουθήσει wip μοτοσυκλέτα, και συνεπώς αναμένω την κατασκευή με μεγάλο ενδιαφέρον! Καλή επιτυχία!
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Dec 8, 2011 17:03:18 GMT 2
καλη αρχη και απο εμενα Σπυρο!!! και να φανταστειται οτι και εμενα πριν λιγες μερες μου ηρθε η ιδεα για τσοπερ αλλα δεν ηξερα οτι υπαρχουν κιτ και σκεφτομουν custom σκελετο σε κανενα harley η κατι τετοιο(μιας και μου αρεσει να παιδευομαι!!!!)
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Dec 8, 2011 18:51:34 GMT 2
Σπυρο καλη αρχη!! Εγω θελω να δω περλα βαψιμο + χρωμιο!! Υποθετω γνωριζεις τους Orange Country Chopper που δειχνει ο ΣΚΑΙ τα Σ/Κ? Εχει μπολικο υλικο να χαζεψεις!
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Dec 9, 2011 22:05:12 GMT 2
Αγαπητοί συνάδελφοι σας ευχαριστώ για τις ευχές σας Αν και το κιτ είναι σε πολύ μέτρια κατάσταση θα κάνω ότι μπορώ για ένα καλό αποτέλεσμα. Και μιά και δείχνετε ενδιαφέρον για το τσοπεράκι, θα ήθελα γνώμες για τι χρώμα να βαφτεί. Έχω τρελή διάθεση να το βάψω πέρλα - όπως μου γράφει και ο φίλος Χρήστος- τωρα τι θα βγεί είναι άλλο θέμα
Περιμένω ιδέες και συνταγές
Σπύρος
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Dec 10, 2011 19:33:47 GMT 2
Λοιπόν κύριοι, όλα τα χρωμιασμένα κομάτια βαπτίστηκαν στη χλωρίνη κατόπιν συναρμολογήθηκαν όσα κομάτια έπρεπε και κολήθηκαν μεταξύ τους οι εξατμήσεις γεμίστηκαν με στόκο το μοτερ στοκαρίστηκε όλα τρίφτηκαν πλήθυκαν και βουρτσίστηκαν για να είναι έτοιμα για αστάρομα οι τρύπες στις εξατμήσεις ανοίχτηκαν με το dremmel, και αφού στέγνωσαν όλα περάστηκαν με αστάρι σε σπρευ γκρι της HAMBROL. KAI TOTE OΛΑ ΠΗΓΑΝ ΣΤΡΑΦΙ . ΤΟ ΑΣΤΑΡΙ ΖΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΤΣΑΛΑΚΟΜΕΝΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ. Μετά από 2 υπογλώσια ΟΛΑ μπήκαν σε μια πλαστική σακούλα αφού πρώτα ψεκάστηκαν με αρκετό fornet. Παρακαλώ δέχομαι συμβούλες , ΓΙΑΤΙ έγινε αυτό οοεεοο
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 10, 2011 21:31:19 GMT 2
Έχει συμβεί και σε μένα αυτό! οπότε μην ανυσηχείς..μετά το ξέβαμα δεν θα μείνει ίχνος! 3 πιθανά σενάρια... 1. Το λιγότερο πιθανό είναι να μην είχες ξεπλύνει τα κομμάτια καλά από την χλωρίνη ή δεν στέγνωσαν αρκετά καλά, και αντέδρασε η χλωρίνη με το αστάρι. 2. Ήταν στα τελειώματα του το σπρέυ και ενώ φαινόταν ότι έριχνε αστάρι, στην πραγματικότητα έριχνε περισσότερο πεπιεσμένο αέρα και λιγότερο αστάρι, οπότε το μείγμα δεν ήταν σταθερό, με αποτέλεσμα να ζαρώσει. 3. Και το πιαθνότερο σενάριο. Είτε δεν κούνισες αρκετή ώρα το σπρεύ ώστε να αναμιχθεί σωστά το υλικό μέσα, είτε ήταν παγωμένο το μπουκάλι και θα έπρεπε να το ζεστάνεις -σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτά και ελπίζω να σε βοήθησα! Εμένα όποτε έχει συμβεί είναι είτε το 2 είτε το 3 Καλή συνέχεια
|
|