|
Post by m@ster k@frer on Dec 1, 2018 0:50:11 GMT 2
Καλησπερίζω άπαντες, Και απαντώ στον φίλτατο Κωνσταντίνο με το συγκεκριμένο θέμα. Φίλε είπα πρωτομηνιάτικα να σας δείξω κάτι έξω από τα νερά μου, το οποίο ολοκλήρωσα τις τελευταίες μέρες. Το έπιασα στα χέρια μου ούτε θυμάμαι πότε, κάπου στο 2014 νομίζω. Το κίτ της Italeri δε θυμάμαι επίσης πως ήρθε στα χέρια μου. Αλλά είναι αυτό: Ξεκίνησα με πάτωμα και εσωτερικό: Και εν συνεχεία μπήκαν σιγά σιγά οι καλούτσικες (νομίζω έγραφε printed by cartograph η καρτέλα) χαλκομανίες και ετοιμάστηκε το αμάξωμα: Ετοιμάστηκε η μάσκα: Και άρχισε να παίρνει σχήμα: Το εσωτερικό επενδύθηκε με ζώνες της eduard και μπήκαν ταμπλώ, τιμόνι και καθίσματα: Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το μοντέλο: Και εδώ αρχίζει η διαπλοκή!!! Ένα παλιό σασί corvette έκανε το πειραματόζωο... Είπα να πειραματιστώ πρώτη φορά σε βρωμίσματα, λάσπες, πέτρες, διόραμα και άλλα τέτοια περίεργα... Έφτιαξα μια βάση από ξύλο σχεδίασα περίπου που ήθελα να κινηθώ και μετά με γύψο έχτισα το σκηνικό (δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες από το στάδιο αυτό): Και βρώμισα το μοντέλο, σε μια πρώτη επαφή με σκόνες, pigments, υγρά Pigments και τέτοια περίεργα: Και μετά η κατάσταση ξέφυγε: Και κάπου εδώ τελειώνει το θεματάκι. Η πρώτη μου απόπειρα να ασχοληθώ με διόραμα. Επιτυχημένη ή όχι δε ξέρω την ιστορία της εμένα μου τη λέει όταν την κοιτάω. Δεν νομίζω να ασχοληθώ πάλι στα κοντά με κάτι ανάλογο. Αλλά το φωτογραφικό υλικό είναι εδώ για όποιον είναι αρκετά τολμηρός Αυτά από εμένα. Καλό μήνα σε όλους. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Αγάπιος
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 3, 2018 16:07:52 GMT 2
Πολυ ωραιο αποτελεσμα!!! Και εις ανώτερα!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 4, 2018 12:58:00 GMT 2
Καταπληκτική προσπάθεια και εκπληκτικό αποτέλεσμα Αγάπιε! Αν στο άκουσμα και μόνο ξέρω ότι ''φουντώνεις'', εγώ θα τολμήσω να πώ ότι σου ''πάει'' εξίσου και το χώμα...
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2018 19:17:45 GMT 2
Αγάπιε, πολύ ευχάριστη έκπληξη και ωραίο αποτέλεσμα. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μασκάρεις το παρμπρίζ με ημικυκλική χαρτοταινία ή χαρτί, στο μέγεθος του υαλοκαθαριστήρα, για να αναπαραστήσεις στο συγκεκριμένο εφέ. Αφού, τζάμι 100% βρομισμένο, μόνο σε παρατημένο όχημα μπορείς να συναντήσεις. Επίσης, με μια μπατονέτα, μπορεί να γίνει ελαφρύ καθάρισμα στα πλαϊνά τζάμια, για να αναπαρασταθεί η προσπάθεια του πληρώματος να το καθαρίσει με το χέρι, πριν ή μετά από κάποια ειδική. Τεχνικά τώρα, τα οχήματα λερώνονται πιο πολύ από κάτω προς τα πάνω και δεν πρέπει να είναι ομοιόμορφο το σκόνισμα. Θα τος δεις στα επόμενα. Σημασία έχει που το τόλμησες και αυτή είναι η ομορφιά του μοντελισμού. ΥΓ. Αδελφέ, στο έχω ξαναπεί μην κάνεις τόσο μεγάλα ποστ. Αυτό το ποστ θα μπορούσε να χωριστεί σε 3 επιμέρους. Απλά σκέψου αυτούς που κάνουνε περιήγηση με το κινητό.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 7, 2018 14:10:02 GMT 2
Πολυ ωραιο αποτελεσμα!!! Και εις ανώτερα! Καλησπέρα Δημήτρη, Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Θα το επιχειρήσω και κάποια άλλη φορά στο μέλλον το βρώμισμα σίγουρα, αλλά δεν νομίζω στα κοντά. Καταπληκτική προσπάθεια και εκπληκτικό αποτέλεσμα Αγάπιε! Αν στο άκουσμα και μόνο ξέρω ότι ''φουντώνεις'', εγώ θα τολμήσω να πώ ότι σου ''πάει'' εξίσου και το χώμα... Εκπληκτικό σίγουρα δεν είναι φίλε, αλλά νομίζω για πρώτη απόπειρα είναι αρκετά tasty Και λέει αρκετά καλά την ιστορία που είχα στο μυαλό μου. Αγάπιε, πολύ ευχάριστη έκπληξη και ωραίο αποτέλεσμα. Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να μασκάρεις το παρμπρίζ με ημικυκλική χαρτοταινία ή χαρτί, στο μέγεθος του υαλοκαθαριστήρα, για να αναπαραστήσεις στο συγκεκριμένο εφέ. Αφού, τζάμι 100% βρομισμένο, μόνο σε παρατημένο όχημα μπορείς να συναντήσεις. Επίσης, με μια μπατονέτα, μπορεί να γίνει ελαφρύ καθάρισμα στα πλαϊνά τζάμια, για να αναπαρασταθεί η προσπάθεια του πληρώματος να το καθαρίσει με το χέρι, πριν ή μετά από κάποια ειδική. Τεχνικά τώρα, τα οχήματα λερώνονται πιο πολύ από κάτω προς τα πάνω και δεν πρέπει να είναι ομοιόμορφο το σκόνισμα. Θα τος δεις στα επόμενα. Σημασία έχει που το τόλμησες και αυτή είναι η ομορφιά του μοντελισμού. ΥΓ. Αδελφέ, στο έχω ξαναπεί μην κάνεις τόσο μεγάλα ποστ. Αυτό το ποστ θα μπορούσε να χωριστεί σε 3 επιμέρους. Απλά σκέψου αυτούς που κάνουνε περιήγηση με το κινητό. Καλησπέρα George, Για το παρμπρίζ, το γνωρίζω και το γνώριζα και όταν το έφτιαχνα το μοντέλο (τον καιρό εκείνο ) αλλά η ιστορία που είχα στο κεφάλι μου (για να μην παίζω και με μασκαρίσματα στα παράθυρα χοχοχ ) είναι ότι χάλασε σχετικά νωρίς, σταμάτησε στην άκρη και πέρασε απο το δρομάκι επόμενο όχημα σηκώνοντας σύννεφα άμμου και σκόνης που έκατσαν παντού. Στο τεχνικό προσπάθησα να χτίσω την λασπουρα και την σκόνη όσο μπόρεσα σε τροχούς, λασπωτήρες κ χαμηλά. Σίγουρα θέλει πολλή δουλειά ακόμα αλλά στο επόμενο καλύτερα Στα των μεγάλων ποστ με συγχωρείς προτιμώ να τα χω οργανωμένα όλα μαζί, κακές συνήθειες... χαχα Θα προσπαθήσω να το κόψω. Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Dec 9, 2018 0:28:33 GMT 2
Ο Αγάπιος έφτιαξε τζιπάκι, και μάλιστα αγωνιστικό και λασπωμένο; Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Εμένα φίλε, σαν εντελώς άσχετο με τον συγκεκριμένο τύπο.. φινιρίσματος, μου φαίνεται μια χαρά! Και το επόμενο θα είναι σίγουρα ακόμη καλύτερο.
|
|
|
Post by czt on Dec 12, 2018 13:11:12 GMT 2
Το τζιπ πολυ ωραιο απλα συμφωνω με το Γιωργο εστω να υπηρχε ενα μικρο σποτ. Το ολο αποτελεσμα φανταστικο!
|
|