|
Post by Diecast917k on Oct 21, 2018 23:01:08 GMT 2
Καλησπερα στη παρεα! Παρεκτρεποντας απο την πορεια της Ε30 που ξεκουραζεται αυτο τον καιρο σας παρουσιαζω το νεο (και ελπιζω γρηγορο) προτζεκτακι μου! Ειναι 1/18 μεταλλικο της welly αρκετα καλο σε λεπτομερεια αλλα η μοιρα του επιφυλαξε παραξενο μελλον οταν μετακομισε μαζι μου.
Αρχικα το εβαψα ενα πολυ ωραιο καφε και ανοιχτο καφε χρωματακι,κολλησα τις πορτες και εκοψα τους μεντεσεδες του καπο και πορτπαγκαζ για γουέιτ ριντάκσιον. Μετα κολλησα πλαστικο στα παραθυρα για προστασια απο τις σφαιρες των κακων. (δεν εβγαλα καλες φωτο απο την αρχη οποτε μπέερ γουίθ μι)
Προστεθηκαν και αλλα πλαστικα για την προστασια του κινητηρα
Οι ζαντες πεταχτηκαν απο την πρωτη στιγμη (οχι πραγματικα απλα μπηκαν στο spare box) και χρησιμοποιησα το βαρελι (?) και το λαστιχο απο ενα R32 Skyline που του αλλαξα τις ζαντες και για εσωτερικο τη ζαντα απο μια countach που ειχα χαλασει μικρος (ολα καποια στιγμη χρησιμοποιουνται!!). Σε αυτη τη διαδικασια αποχαιρετησαμε ενα μπουκαλακι κυανοκρυλικης καθως χρησιμοποιηθηκε σχεδον ολο Δεν θα τις αφησω ετσι φυσικα κατι θα μπει να κρυβει το ζαντικο της Countach.
Στο καπο κοπηκε ενα τμημα για να μπουν πολυβολα οπως στο Mustang απο death race και ξεκινησε σιγα σιγα η κατασκευη του προστατευτικου στο πορτπαγκαζ που φυλαει την δεξαμενη καυσιμων!
Προστεθηκαν και αλλα κομματια πλαστικου στις πορτες για επιπλεον προστασια απο σφαιρες. Για τα μπαρπριζ δεν εχω καταληξει ακριβως τι θα κανω ειμαι ανοιχτος σε αποψεις. Τωρα βρισκεται σε αυτο το σημειο:
Ελπιζω να σας αρεσει το κονσεπτ και το που πηγαινει!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 22, 2018 11:09:52 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Δημήτρη, περιπετειώδες φαίνεται! Για τα μπαρπριζ δεν εχω καταληξει ακριβως τι θα κανω ειμαι ανοιχτος σε αποψεις. Για το μπροστινό παρμπρίζ θα πρότεινα τετραγωνικό πλέγμα ανοίγματος 4-5 εκ., πράγμα που στην 1/18 μεταφράζεται σε 2-3 χιλ. Πλέγμα από μεγάλο μεταλλικό σουρωτήρι ταιριάζει μια χαρά! Για το πίσω παρμπρίζ είτε πυκνότερο πλέγμα, είτε τελείως ανοιχτό. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Oct 22, 2018 13:30:51 GMT 2
Eυχαριστω αντε να δουμε τι θα κανουμε!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2018 16:44:07 GMT 2
Ενδιαφέρον πρότζεκτ Δημήτρη. Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by pkout on Oct 22, 2018 19:50:27 GMT 2
Καλησπέρα Δημήτρη,
ωραίο project και σηκώνει πολλών ειδών πειράματα ... σκρατσιές, παλαιώσεις, χτυπήματα και ότι μπορείς να φανταστείς.
Άποψη μου σε αντίστοιχες κατασκευές, μιας και η συγκεκριμένη έχει προχωρήσει, είναι να έχεις ένα γενικό πλάνο και εικόνα για το που θες να φτάσεις σαν τελικό αποτέλεσμα. Όταν καταλήξεις στο γενικό πλάνο, το εξειδικεύεις στα επιμέρους και ξεκινάς την κοπτοραπτική.
Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Oct 22, 2018 22:02:31 GMT 2
Ωραία η ιδέα σου φίλε Δημήτρη, περιμένω με ενδιαφέρον να δω πού θα καταλήξει, καθώς έχω κι εγώ ένα ψιλοπαρόμοιο σχέδιο κατά νου. Σ' αυτό που λέει ο Παύλος (ως βετεράνος των ιδιοκατασκευών...) έχει απόλυτο δίκαιο, αν και εγώ προσωπικά δεν το έχω τηρήσει ποτέ μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις... Η αλήθεια είναι οτι ο προγραμματισμός σε προφυλάσσει από διάφορα ράβε-ξήλωνε και σου γλιτώνει χρόνο και κόπο... Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν αποφασίσεις! Υ.Γ.: ΟΙ ζάντες, εξαιρετικές!
|
|
|
Post by Diecast917k on Oct 23, 2018 14:48:08 GMT 2
Ωραία η ιδέα σου φίλε Δημήτρη, περιμένω με ενδιαφέρον να δω πού θα καταλήξει, καθώς έχω κι εγώ ένα ψιλοπαρόμοιο σχέδιο κατά νου. Σ' αυτό που λέει ο Παύλος (ως βετεράνος των ιδιοκατασκευών...) έχει απόλυτο δίκαιο, αν και εγώ προσωπικά δεν το έχω τηρήσει ποτέ μέχρι τώρα σε ανάλογες περιπτώσεις... Η αλήθεια είναι οτι ο προγραμματισμός σε προφυλάσσει από διάφορα ράβε-ξήλωνε και σου γλιτώνει χρόνο και κόπο... Καλή συνέχεια σε ό,τι κι αν αποφασίσεις! Υ.Γ.: ΟΙ ζάντες, εξαιρετικές! Ευχαριστω για τα καλα σου λογια! Ενα σχεδιο υπαρχει αλλα οχι πολυ καθαρο. Μιας και ειναι η πρωτη φορα που ασχοληθηκα δεν ηξερα πως και με τι να ξεκινησω οποτε εκανα κατι απο ολα! Ελπιζω το τελικο αποτελεσμα να ειναι τουλαχιστον αξιο να το παρουσιασω!
|
|
|
Post by alex78 on Oct 24, 2018 16:24:46 GMT 2
Δημήτρη αξιόλογη η μέχρι τώρα δουλειά σου και πολύ ενδιαφέρον & ιδιαίτερο το όλο project!
|
|
|
Post by Diecast917k on Oct 24, 2018 22:10:00 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Oct 24, 2018 23:50:23 GMT 2
Βρέθηκε τρόπος να αξιοποιούμε απο εδώ και στο εξής τα σμαλτοντενεκεδάκια μας. Δημήτρη σ' ευχαριστούμε, εξαιρετική η ιδέα σου και η υλοποίησή της!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 25, 2018 7:38:32 GMT 2
Το βαρελάκι όλα τα λεφτά Δημήτρη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Oct 25, 2018 12:38:39 GMT 2
Σας ευχαριστω! Εχω βαλει στοχο σε αυτη την κατασκευη να μην στοκαρω καθολου οποτε το κενο στα μπουκαλακια επρεπε να κλεισει με αλλο τροπο,παλι καλα δεν φαινεται η διαφορα στα υψη επειδη το φυλλο ειναι εξαιρετικα λεπτο!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2018 16:32:55 GMT 2
Γιατί να μην στοκάρεις Δημήτρη; Τι έχει ο στόκος... χολέρα έχει Φανταστική η ιδέα με τα χαμπρομπούκαλα...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 25, 2018 21:25:46 GMT 2
Ωραία προχωράει Δημήτρη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Diecast917k on Oct 26, 2018 12:51:07 GMT 2
Γιατί να μην στοκάρεις Δημήτρη; Τι έχει ο στόκος... χολέρα έχει Φανταστική η ιδέα με τα χαμπρομπούκαλα... Για να τελειωσει γρηγορα δεν στοκαρω τιποτα! Ο,τι καλυψει η μπογια!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2018 21:16:31 GMT 2
Εξαιρετική ιδέα το αυτοσχέδιο βαρέλι! Θα την έχω κατά νου, όλο και κάπου θα μου χρειαστεί! Καλή συνέχεια!
|
|