|
Post by nektarios on Sept 24, 2018 21:22:45 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Το όχημα αυτό, που πιθανότατα σήμερα δεν θυμάται σχεδόν κανένας, είναι το Civic 2ης γενιάς (μοντέλο 1980), με κινητήρα 1.335 κ.ε. που απέδιδε 55 ίππους. Ήταν ένα όχημα αρκετά προηγμένο τεχνολογικά για την εποχή του, πολύ άνετο και πρακτικό για την κατηγορία του, καθώς επίσης και εξαιρετικά αξιόπιστο. Τέλος, ειδικά για εμένα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, καθώς πρόκειται για το όχημα με το οποίο έμαθα να οδηγώ και έκανα τις πρώτες μου βόλτες… Το κιτ είναι της Nichimo, δεκαετίας του ’80, και στην «εργοστασιακή» του έκδοση ήταν motorized (δηλαδή συνδυασμός μοντέλου και παιχνιδιού), πράγμα που βεβαίως κατά τη διάρκεια της κατασκευής τού κιτ άλλαξε. Το ολοκληρωμένο μοντέλο είναι αυτό: Η κατασκευή του βρίσκεται εδώ: www.scalewheels-gr.com/thread/2258/honda-civic-2nd-1980-nichimo Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 25, 2018 19:30:40 GMT 2
Νεκ, πολύ όμορφο και το σημαντικό έχει συναισθηματική αξία για σένα. Οπότε η θέση του στη βιτρίνα σου θα είναι ξεχωριστή. Είναι ότι καλύτερο όταν ένα πλαστικό μοντελάκι, ξυπνάει αναμνήσεις και θύμισες. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Sept 26, 2018 18:54:51 GMT 2
Πολύ ωραίο και ιδιαίτερο Νεκτάριε, σίγουρα άξιζε ο κόπος να ασχοληθείς φίλε! Άσε που ξυπνά αναμνήσεις σε πολλούς εδώ μέσα, αλλά ειδικά εσύ έχεις και ένα λόγο παραπάνω!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 27, 2018 7:38:13 GMT 2
Έτσι είναι, παίδες! Πραγματικά άξιζε και το ψάξιμο και τα έξοδα και τον κόπο και τον χρόνο, γιατί είναι σαν να ξαναζείς στιγμές του παρελθόντος, από δεκαετίες πριν... Έχοντας λοιπόν πλέον φτιάξει το Civic που πρωτοοδήγησα και το Jazz που οδηγώ τώρα, απομένει μόνον ο "ενδιάμεσος κρίκος", δηλαδή το Civic που έχει τώρα ο πατέρας μου και το οποίο πριν πάρω το Jazz χρησιμοποιούσα κι εγώ. Υπάρχει ήδη στο στοκ μου (μαζί με σετ βελτιωτικών της HD παρακαλώ!!!), αλλά επειδή θα απαιτηθούν αρκετές μετατροπές διστάζω να το ξεκινήσω. Θα δούμε... Να είστε καλά! Υ.Γ.: Γιώργο, και πάλι ευχαριστώ για την παραγγελία του κιτ!
|
|
|
Post by pkout on Oct 14, 2018 19:24:10 GMT 2
Γειά σου Νεκ με τις νοσταλγικές σου κατασκευές. Ωραίο το σιβίκι, αλλά το καλύτερο είναι ότι κοιτώντας το, ταξιδεύεις σε αναμνήσεις
|
|