|
Post by Φάνης on Jul 27, 2018 18:31:20 GMT 2
Μήπως γνωρίζει κανείς ποιο από τα παρακάτω πλησιάζει το σωστό χρώμα:
graphite grey (ZP-1333), dark graphite (GC-250) ή κάτι άλλο όπως metallic black (TS-40);
Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 28, 2018 12:09:01 GMT 2
Μήπως γνωρίζει κανείς ποιο από τα παρακάτω πλησιάζει το σωστό χρώμα: graphite grey (ZP-1333), dark graphite (GC-250) ή κάτι άλλο όπως metallic black (TS-40); Ευχαριστώ. Το TS-40 είναι λάθος. Βγάλτο από την εξίσωση. Τώρα για τα ZP vs gravity, αν τα έχεις δοκίμασε τα και βάλε αυτό που σου αρέσει περισσότερο. Οι δοκιμές πάντα με βερνίκι γιατί το χρώμα αυτό αλλάζει δραματικά όταν προστεθεί το βερνίκι. Αν δεν τα έχεις πάρε αυτό που σου βγαίνει φθηνότερο Αν θες την γνώμη μου, από αυτά που έχω δει σε δουλειές συναδέλφων, μπορεί το gravity να δίνει καλύτερα τα reflections στους διαφορετικούς φωτισμούς όπως και το πραγματικό, αλλά η πέρλα του είναι πολύ έντονη για τα δικά μου γούστα και σε συνδυασμό με την κλίμακα μοιάζει υπερβολική. Το ZP είναι πιο συμβατικό και μοιάζει με το πραγματικό, χωρίς να έχει πολύ έντονο κόκκο. Πάντως, αν το μοντέλο δεν προορίζεται να μπει στο μουσείο της Mclaren, ότι και να χρησιμοποιηθεί μια χαρά θα δείχνει.
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 28, 2018 12:50:03 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, Δεν έχω κανένα από τα 2. Ένας πολύ καλός φίλος μου έκανε δώρο το παρακάτω κιτ της Ebbro οπότε είπα να αγοράσω από τώρα το κατάλληλο χρώμα να μην ψάχνω αργότερα. Αν ήταν MP4-30 (2015) τότε στο mid season έχει γκρι απόχρωση ενώ στο early season δεν έχει. Τώρα για το early 2016 (Spanish GP) δεν γνωρίζω, από φωτό που βλέπω γκριζάρει λίγο.... Όπως είπες κα εσύ μετά το βερνίκι όλα αλλάζουν .... θα δω τι θα κάνω...Τα GC είναι πιο φθηνά αφού είναι η μισή ποσότητα και πιο εύκολα προσβάσιμα σε εμένα ενώ τα ZP, αν και αγοράζω από Ελλάδα όποτε μπορώ, μου στοιχίζουν αρκετά.... ´Οπως και να έχει θα δω τι θα κάνω... Ευχαριστώ πολύ και πάλι για την γνώμη σου. Παρεμπιπτόντως, από αυτά που έχω δει σε λίγα μεταλλικά χρώματα της ZP, τα GC είναι πιο λεπτόκοκκα από τα ZP και αυτό το αναφέρουν αρκετοί που έχουν κάνει την σύγκριση... πχ διάβασε τον παρακάτω σύνδεσμο. www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234999883-gravity-colours/Φυσικά αν τα συγκρίνει κάποιος από μόνος του θα έχει καλύτερη άποψη...
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 28, 2018 13:28:25 GMT 2
Φάνη, θα συμφωνήσω ότι τα ZP, έχουν μεγάλο κόκκο στα μεταλλικά τους χρώματα. Είναι κάτι λογικό, αφού στην ουσία είναι χρώματα αυτοκινήτου για 1/1 κι όχι για μοντελάκια. Με λίγο προσοχή στο ψέκασμα και με λιγότερο ανακάτεμα μπορείς να απαλύνεις λίγο το φαινόμενο, αλλά είναι κάτι που θέλει δοκιμές κι εξάσκηση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντα από όσα έχω δει σε ολοκληρωμένα μοντέλα, αυτό που μου φαίνεται έντονο είναι ο κόκκος της πέρλας που έχει μέσα το gravity. Ο μεταλλικός κόκκος είναι άλλη υπόθεση, υπάρχει και στα δύο και πιθανόν στο ZP είναι πιο έντονος, ως συνήθως. Όπως και να έχει, αν σου είναι πιο εύκολο-προσβάσιμα τα gravity, ξεκίνα με αυτά. Και αν στο τέλος δεν σου αρέσει καθόλου, βλέπεις τι κάνεις. Πάντως έχω δει πολύ ωραίες MP4-31 με gravity, οπότε no problem...
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 28, 2018 20:11:29 GMT 2
Φάνη, θα συμφωνήσω ότι τα ZP, έχουν μεγάλο κόκκο στα μεταλλικά τους χρώματα. Είναι κάτι λογικό, αφού στην ουσία είναι χρώματα αυτοκινήτου για 1/1 κι όχι για μοντελάκια. Με λίγο προσοχή στο ψέκασμα και με λιγότερο ανακάτεμα μπορείς να απαλύνεις λίγο το φαινόμενο, αλλά είναι κάτι που θέλει δοκιμές κι εξάσκηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντα από όσα έχω δει σε ολοκληρωμένα μοντέλα, αυτό που μου φαίνεται έντονο είναι ο κόκκος της πέρλας που έχει μέσα το gravity. Ο μεταλλικός κόκκος είναι άλλη υπόθεση, υπάρχει και στα δύο και πιθανόν στο ZP είναι πιο έντονος, ως συνήθως. Όπως και να έχει, αν σου είναι πιο εύκολο-προσβάσιμα τα gravity, ξεκίνα με αυτά. Και αν στο τέλος δεν σου αρέσει καθόλου, βλέπεις τι κάνεις. Πάντως έχω δει πολύ ωραίες MP4-31 με gravity, οπότε no problem... Ευχαριστώ Γιώργο. Από μια γρήγορη μάτια στα πλαίσια, με λίγο καλό βάψιμο-γυάλισμα και carbon fiber μπορεί να βγει ένα πολύ όμορφο curbside μοντελάκι...
|
|