dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Nov 7, 2017 22:17:08 GMT 2
Χαιρετώ όλη την παρέα!!! Μετά από αποχή τριών χρόνων περίπου, επανέρχομαι με ένα θέμα που αγαπώ πολύ, αφού το είχα φτιάξει για πρώτη φορά προ εικοσαετίας, στην εποχή του λυκείου. Σας παρουσιάζω την δεύτερη μου απόπειρα. Το κιτ συμπεριλαμβάνει και τον αναβάτη, με τον οποίο δεν ασχολήθηκα καθόλου. Η συναρμολόγηση είναι πολύ εύκολη. Δεν έκανα κάποια αλλαγή στο κιτ. Αφού αστάρωσα, την πέρασα ένα άσπρο ματ και έπειτα έβαψα με zp ferrari f1 80's. Έπειτα βερνίκωσα με zp 2κ και γυάλισα με tamiya wax. Από τις φωτογραφίες βλέπω κάποια από τα λάθη μου. Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, που είναι όλα ευπρόσδεκτα (φυσικά). Καλό βράδυ σε όλους!!!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 8, 2017 12:28:23 GMT 2
Πολυ ωραία κατασκευή Δημήτρη μπράβο! Όσο για παρατηρήσεις θα προτιμούσα να είχες κάνει κάτι ώστε να μην φαίνονται τα κεφάλια απο τις κατσαβιδοβιδες και το καρμπιρατέρ να μην γυαλίζει τόσο πολύ μια που αυτές οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν χρωμιομενα εξαρτήματα. Πιο σκέπτεσαι να είναι το επόμενο μοντέλο σου?
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 8, 2017 13:03:56 GMT 2
Καλώς επέστρεψες Δημήτρη και ελπίζουμε να έχουμε την χαρά να δούμε σύντομα και άλλες κατασκευές σου! Η Honda σου πολύ ωραία στην λιτότητα της! Την έβαψες με αερογράφο, σπρέι ή πινέλο; Μπράβο!
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Nov 8, 2017 20:23:00 GMT 2
Κομνηνέ για το καρπιλατέρ έχεις δίκιο, δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια, ενώ τα πιρούνια τα ξέβαψα με χλωρίνη το καρπιρατέρ μου ξέφυγε.Για τα κεφάλια από τις βίδες πώς θα μπορούσα να τα καλύψω; konstantinf έβαψα τα κόκκινα κομμάτια με zeropaint με αερογράφο iwata.Τα μαύρα κομμάτια όπως τιμόνι,σέλα και εξάτμιση βάφτηκαν με σπρέυ ματ μαύρο, κοινό του εμπορίου. Το επόμενο θα είναι κάποιο αυτοκίνητο, αλλά ακόμη δεν έχω καταλήξει σε κάποιο.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 9, 2017 14:04:57 GMT 2
Μπορείς να αντικαταστησεις την βίδα με έναν κυλινδρικό πίρο πλαστικό η μεταλλικό και φτιάξε το παξιμάδι που θα φαίνεται από μια κυκλική φέτα πλαστικού που θα διαμορφώσεις εύκολα σε εξάγωνο με τον κόφτη σου. Η αλλιώς μπορείς με κατάλληλο τρυπανακι να δημιουργησεις πατούρα ώστε το κεφάλι της βίδας να χωθεί στο πλαστικό και μετά απο πάνω τοποθετείς το πλαστικό παξιμάδι που λέγαμε. Σε αυτή την περίπτωση ίσως χρειαστεί να αφαιρέσεις και λίγο απο το σπείρωμα της βίδας ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα μια που η βίδα θα πάει πιο μέσα. Πολυ θα ήθελα και το επόμενο σου να ήταν μοτοσυκλέτα.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 9, 2017 17:53:35 GMT 2
Έλα ρε Δημήτρη. Τρία χρόνια Πολύ ωραίο το μηχανάκι. Περιμένουμε το επόμενο
|
|
|
Post by alex78 on Nov 9, 2017 19:23:16 GMT 2
Καλή επάνοδο Δημήτρη σούπερ το ''καθαρό'', περιμένουμε τη συνέχεια...
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Nov 9, 2017 23:04:51 GMT 2
Ευχαριστώ φίλοι μου! Κομνηνέ ευχαριστώ για τις συμβουλές.Η πρώτη λύση, μου άρεσε αρκετά και μου φαίνεται ότι μπορώ να την καταφέρω. Σίγουρα θα την εφαρμόσω στο επόμενο κιτ.
|
|
|
Post by manos13 on Nov 11, 2017 17:00:59 GMT 2
Ωραία μηχανή
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 12, 2017 23:28:08 GMT 2
Εντυπωσιακή η επάνοδός σου Δημήτρη με μία όμορφη κατασκευή. Οπτικά το αποτέλεσμα μου αρέσει! Ένα σημείο πονοκέφαλος για τα κιτ που έχουν τις ζάντες σε δύο μισά κομμάτια είναι η εφαρμογή τους. Για να μη φαίνεται κενό ανάμεσα στα δύο μισά, προετοιμάζεις τις επιφάνειες (καθάρισμα/τρίψιμο, κλπ) και κάνεις μπόλικες δοκιμές συναρμογής.
Καλές κατασκευές!
|
|
dean
Kart Driver
Racing for ever!
|
Post by dean on Nov 14, 2017 15:20:58 GMT 2
Μάνο και Απόστολε, σας ευχαριστώ.Η ζάντες σηκώνουν πολύ βελτίωση , όπως και καινούριες ακτίνες. Η αλήθεια είναι ότι είδα κάποια βιντεάκια με τους τρόπους που μπορείς να φτιάξεις ακτίνες, αλλά δεν μπορώ ακόμα να καταφέρω κάτι τέτοιο.
|
|