|
Post by petrolhead on Apr 14, 2017 13:40:32 GMT 2
Χαιρετώ την υπέροχη μοντελιστική κοινότητα του scale wheels στην οποία με προσκάλεσε ο alex78,λέγομαι Αντώνης,μένω στη Θεσσαλονίκη και είμαι αρχάριος μοντελιστής.Tα αυτοκίνητα πάντοτε ήταν αυτό που αγαπούσα ενώ μου αρέσει ιδιαιτέρως η formula 1 (Forza Fernando!!! ). Το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου που θα προσπαθήσω να κατασκευάσω είναι η bmw z3 της revell από τη σειρά advantage της οποίας τα μοντέλα έχουν προβαμμένο αμάξωμα (άρχισα τον μοντελισμό με μικρά στρατιωτικά τροχοφόρα στην 1/72 αν και καθόλου πολεμοχαρής ώστε να μπορώ να τα βάφω με μη τοξικά υδατοδιαλυτά ακρυλικά της italeri και ο λόγος που δεν ασχολήθηκα εξ αρχής με αυτοκίνητα είναι η ανάγκη χρήσης όχι τόσο ασφαλών για τη υγεία υλικών),λίγα κομμάτια και χαλκομανίες ώστε να είναι λίγο πιο εύκολη η κατασκευή του.Εδώ και καιρό κάθομαι και διαβάζω τεχνικές (όσες παρουσιάζονται εδώ μου φάνηκαν πάρα πολύ χρήσιμες) και βλέπω (θαυμάζω ) τα wip και εδώ και σε άλλα φόρουμ ώστε να καταλάβω τα βασικά για το "άθλημα" του μοντελισμού αν και ξέρω πως δε θα είναι εύκολο και θέλει πολύ δουλειά για ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα.Ακολούθως,αποφάσισα να αγοράσω έναν αερογράφo και ένα κομπρεσέρ για το βάψιμο,μέχρι να τα πάρω το μοντέλο θα μείνει στο ράφι απλώς ανεβάζω από τώρα το ποστ για γνωριμία. Και πάλι χάρηκα που σας βρήκα!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2017 14:30:10 GMT 2
Καλησπέρα Αντώνη και καλωσόρισες στην παρέα μας, χαιρετισμούς στην μοντελομάνα Θεσ/νίκη και στον πάντα εκεί ενεργό μοντελιστικό πυρήνα του ScW! Πάρε τον χρόνο σου να περιηγηθείς στο φόρουμ και όταν αισθανθείς έτοιμος ξεκίνα την ''μπέμπα'' σου και εδώ είμαστε όλοι να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς. Θεωρώ σωστή την κίνηση σου εξ'αρχής να επενδύσεις σε αερογράφο/κομπρεσσέρ, αν και ίσως ήταν καλύτερα τα πρώτα 2-3 κίτ σου να τα έβαφες με σπρέι εμπορίου μέχρι να κατασταλάξεις σε κάποια πράγματα και να ''λυθούν'' τα χέρια σου. Προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεσμευτική, ότι σου αρέσει και ότι αποφασίσεις... Καλή Ανάσταση φίλε μου και σ'ευχαριστώ για την αποδοχή!
|
|
|
Post by petrolhead on Apr 14, 2017 16:06:25 GMT 2
Σ'ευχαριστώ πολύ Άλεξ,θα δοκιμάσω με σπρέι στα πρώτα μου σετ.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 15, 2017 8:18:19 GMT 2
Καλώς ώρισες Αντώνη και καλές κατασκευές! Θα διαφωνήσω λίγο με τον Αλέξη, καθώς κατά τη γνώμη μου τα σπρέι δεν ενδείκνυνται ιδιαίτερα για μικρές κλίμακες, αλλά περισσότερο για μεγάλες επιφάνειες. Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της βαφής αλλά με το κόστος, καθώς στις μικρές επιφάνειες πάει χαμένη πολλή μπογιά από το σπρέι... Δοθέντος ότι μια φιάλη σπρέι κοστίζει 9 - 11 Ευρώ (Humbrol και Tamiya αντίστοιχα) με τα ίδια λεφτά αγοράζεις 2-3 χρέπια και εξασκείσαι πάνω τους με τον αερογράφο (στον οποίο επένδυσες ήδη).
|
|
|
Post by petrolhead on Apr 15, 2017 10:57:10 GMT 2
Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου και καλώς σας βρήκα!Έχεις δίκιο,μήπως να επενδύσω πρώτα στον αερογράφο και το κομπρεσέρ και να πειραματιστώ μαζί του αλλά να βάφω με σπρέι το αμάξωμα στα πρώτα μοντέλα?
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 15, 2017 16:56:28 GMT 2
Τελικά, ό,τι και ν' ακούσεις εδώ, μόνο οι δικές σου δοκιμές θα καταδείξουν ποιές τεχνικές ταιρίαζουν στα χέρια σου και στα μοντέλα σου...
|
|
|
Post by pkout on Apr 17, 2017 16:31:53 GMT 2
Καλώς ήρθες Αντώνη στην παρέα του ScW, Όπως ανέφερε και ο Αλεξ, πάρε τον χρόνο σου και όταν αισθανθείς έτοιμος ξεκίνα το ταξίδι σου στον αυτοκινητομοντελισμό!! Για τις όποιες απορίες σου δημιουργηθούν στην πορεία των κατασκευών σου, σίγουρα θα βρεθεί κάποιος (-οι) να σε συμβουλεύσει και θα δεις μοντέλο με μοντέλο την βελτίωση να είναι ορατή (σου το λέω εκ πείρας ). Πέραν των τεχνικών που θα εφαρμόσεις σταδιακά στα μοντέλα σου, αυτο που έχω να σου πω είναι να μοντελάρεις με υπομονή και κυρίως να το απολαμβάνεις.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 18, 2017 11:47:42 GMT 2
Αντώνη καλή επιτυχία και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Αν το πας βήμα-βήμα με αντίστοιχες ενημερώσεις θα μπορούμε να παρακολουθούμε και συνδράμουμε καλύτερα και αποτελεσματικότερα. Τώρα για το θέμα με τον αερογράφο, αν δεν στερείς τα χρήματα από σένα ή την οικογένεια σου, είναι μια επένδυση που δεν θα μετανιώσεις. Τώρα ποτέ και πως θα χρησιμοποιείς σπρέι, θα το βρεις και είναι ανάλογα πως σε βολεύει. Καλά επιτυχία και Χρόνια πολλά
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 19, 2017 14:15:10 GMT 2
Καλως ηρθες Αντωνη,
και καλη εξερευνηση στον υπεροχο κοσμο του μοντελισμου
|
|
|
Post by petrolhead on Apr 19, 2017 16:04:11 GMT 2
Ευχαριστώ για την υποδοχή και τις συμβουλές! Όσον αφορά τον αερογράφο έχω το απαιτούμενο ποσό απλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν προχωρώ ακόμη στην αγορά του.Επίσης θα ανεβάζω όταν με το καλό βρω χρόνο και αρχίσω το μοντέλο με wip εδώ στο forum για να βλέπω τις παρατηρήσεις και να διορθώνω ό,τι πρέπει.
|
|
|
Post by Sakis on Apr 21, 2017 12:37:18 GMT 2
Καλως ορισες και καλο ξεκινημα στον φανταστικο αυτο κοσμο! Οπως ειπε κι ο Γιωργος πηγαινε το με οποιον ρυθμο επιλεξεις κι αν μας ενημερωνεις συχνα θα μπορουμε να σε βοηθησουμε καλυτερα. Εννοειται πως στην επομενη μαζωξη που θα γινει εισαι ηδη καλεσμενος! (Απλα αν παμε για φαγητο μην τρομαξεις με αυτα που δεις να εκτυλισσονται...)
|
|
|
Post by jvolume on Apr 21, 2017 14:07:44 GMT 2
Αντώνη καλησπέρα και χρόνια πολλά Καλωσόρισες τόσο στην παρέα μας όσο και στο χόμπι του μοντελισμού. Πάρε τον χρόνο σου και στην πορεία των κατασκευών σου θα καταλάβεις τις μοντελιστικές σου ανάγκες. Βοήθεια από εδώ υπάρχει απλόχερη τόσο σαν απάντηση σε κάθε σου ερώτηση όσο και σε παλιότερα θέματα και ποστ στο φόρουμ μας. Καλή αρχή
|
|
|
Post by nektarios on Apr 21, 2017 22:17:58 GMT 2
Αντώνη, καλώς ήρθες στην παρέα! Για το θέμα του αερογράφου δεν έχω να προσθέσω κάτι ουσιαστικό σε όσα ειπώθηκαν (προσωπική μου γνώμη είναι να επενδύσεις χρόνο και προσπάθεια στον αερογράφο όσο γίνεται γρηγορότερα), κάνε όπως κρίνεις, αλλά τις συναντήσεις για φαγητό δεν πρέπει να τις χάνεις με τίποτε! Δες λ.χ. αυτό, και θα καταλάβεις! www.scalewheels-gr.com/thread/2222/5-scw Καλή αρχή!
|
|
|
Post by petrolhead on Apr 23, 2017 22:51:28 GMT 2
Σας ευχαριστώ!
|
|