|
Post by pkout on Mar 16, 2017 19:09:11 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 16, 2017 19:12:00 GMT 2
Thumbs up.... Μου φαίνεται πααααααααααρα πολύ όμορφο.
Άντε και στα επόμενα Παύλο.
Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 17, 2017 10:06:02 GMT 2
Εξαιρετικό είναι, όχι απλά αξιοπρεπές. Μπράβο για την επιμονή και την εκτέλεση. Αυτό που βλέπω είναι ότι στο κομμάτι του κλεισίματος του μοντέλου, εκεί που όλα πρέπει να κολληθούν μεταξύ τους και να μπουν οι λεπτομέρειες στο αμάξωμα, τα τζάμια, τα φώτα, οι ρόδες κλπ, τα πας εξαιρετικά. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο στα αυτοκίνητα. Πολλά μοντέλα είναι φανταστικά στα επιμέρους τμήματα, αλλά όταν "έρθουν" μαζί, χάνουν στην τελική εικόνα. Σε σένα αυτό δεν συμβαίνει, ίσα - ίσα η τελική συναρμογή δίνει πόντους στο αποτέλεσμα. Οπότε έχεις να χτίσεις σε μια πολύ καλή βάση και μια δεξιότητα που συνήθως αποκτάτε μετά από πολλά-πολλά έτοιμα μοντέλα. Σαν κριτική, εγώ θα επένδυα λίγο χρόνο να βάλω ζώνες. Μπράβο και πάλι...
|
|
|
Post by pkout on Mar 19, 2017 12:41:33 GMT 2
Thumbs up.... Μου φαίνεται πααααααααααρα πολύ όμορφο. Άντε και στα επόμενα Παύλο. Αγάπιος Ευχαριστώ Αγάπιε, να'σαι καλά (μεταξύ μας ακολουθώ την συμβουλή σου, από το νήμα zero και λοιπές απορίες) για χτίσιμο ικανοτήτων μοντελαρίσματος βήμα βήμα Εξαιρετικό είναι, όχι απλά αξιοπρεπές. Μπράβο για την επιμονή και την εκτέλεση. Αυτό που βλέπω είναι ότι στο κομμάτι του κλεισίματος του μοντέλου, εκεί που όλα πρέπει να κολληθούν μεταξύ τους και να μπουν οι λεπτομέρειες στο αμάξωμα, τα τζάμια, τα φώτα, οι ρόδες κλπ, τα πας εξαιρετικά. Και αυτό είναι το πιο δύσκολο στα αυτοκίνητα. Πολλά μοντέλα είναι φανταστικά στα επιμέρους τμήματα, αλλά όταν "έρθουν" μαζί, χάνουν στην τελική εικόνα. Σε σένα αυτό δεν συμβαίνει, ίσα - ίσα η τελική συναρμογή δίνει πόντους στο αποτέλεσμα. Οπότε έχεις να χτίσεις σε μια πολύ καλή βάση και μια δεξιότητα που συνήθως αποκτάτε μετά από πολλά-πολλά έτοιμα μοντέλα. Σαν κριτική, εγώ θα επένδυα λίγο χρόνο να βάλω ζώνες. Μπράβο και πάλι... Σε ευχαριστώ Γιώργο για θερμό σχόλιο, όπως είπα και πιο πάνω μεγάλο μέρος της βελτίωσης οφείλεται και στο ScW Οι ζώνες θα μπουν στο πρόγραμμα σίγουρα σε μελλοντικά μοντέλα, καθώς λατρεύω τις προσθήκες, αλλά προς το παρόν θέλω να βελτιώσω λίγο το φινίρισμα
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 19, 2017 17:45:38 GMT 2
Πολύ καθαρή και προσεγμένη δουλειά Παύλο, συγχαρητήρια! Τα του orange peel τα διεπίστωσες από μόνος σου, οπότε μόνο σου εύχομαι υπομονή και κουράγιο στην περαιτέρω εξάσκηση μέχρι να πατύχεις την τέλεια γυαλάδα!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 19, 2017 21:40:39 GMT 2
Είναι πολύ όμορφο και προσεγμένο, και εννοείται οτι κάθε επόμενο θα είναι και ακόμη καλύτερο! Όσο για τα Humbrol, όσο πιο γρήγορα τα αποχωριστείς βάζοντας στη θέση τους κάτι ακρυλικό, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχεις αποτελέσματα που ούτε τα φαντάζεσαι, και με υποπολλαπλάσιο κόπο! Σου το λέω έχοντας τεράστια εμπειρία (= χαμένο χρόνο και κόπο) στο θέμα!
|
|
|
Post by pkout on Mar 20, 2017 20:49:18 GMT 2
Πολύ καθαρή και προσεγμένη δουλειά Παύλο, συγχαρητήρια! Τα του orange peel τα διεπίστωσες από μόνος σου, οπότε μόνο σου εύχομαι υπομονή και κουράγιο στην περαιτέρω εξάσκηση μέχρι να πατύχεις την τέλεια γυαλάδα! Σε ευχαριστώ Κωνσταντίνε, προσπαθώ να μαθαίνω και να βελτιώνω το αποτέλεσμα σε κάθε νέο μοντέλο. Δεν μου βγαίνει πάντα αλλά η θέληση υπάρχει . Είναι πολύ όμορφο και προσεγμένο, και εννοείται οτι κάθε επόμενο θα είναι και ακόμη καλύτερο! Όσο για τα Humbrol, όσο πιο γρήγορα τα αποχωριστείς βάζοντας στη θέση τους κάτι ακρυλικό, τόσο πιο γρήγορα θα πετύχεις αποτελέσματα που ούτε τα φαντάζεσαι, και με υποπολλαπλάσιο κόπο! Σου το λέω έχοντας τεράστια εμπειρία (= χαμένο χρόνο και κόπο) στο θέμα! Γεια σου Νεκτάριε, σε ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο, όσο για τα humbrol όπως γνωρίζεις είναι τα πιο εύκολα προσβάσιμα χρώματα στον αρχάριο μοντελιστή. Κάνοντας τα πρώτα δειλά βηματάκια στον αερογράφο ψάχνομαι και εγώ και θα συνεχίσω να το ψάχνω μέχρι να βρω αυτό που μου ταιριάζει.
|
|
|
Post by nektarios on Mar 20, 2017 22:15:07 GMT 2
Χωρίς να θέλω να σε πιέσω, επίτρεψέ μου να επιμείνω, λέγοντας οτι ειδικά στον αερογράφο θα δεις την μεγαλύτερη διαφορά, καθώς εκεί τα Humbrol μπορεί βεβαίως να χρησιμεύουν και για.. στοκάρισμα για την κάλυψη μικροατελειών, ωστόσο υπάρχουν πολλά σοβαρά μειονεκτήματα στη χρήση τους, όπως λ.χ. οτι : α) έχουν μια τάση να "έλκουν" διάφορα σκουπιδάκια τα οποία στη συνέχεια είναι πολύ δυσκολότερο από ό,τι στα ακρυλικά χρώματα να αφαιρέσεις, β) αν ρίξεις πολύ χρώμα για να πετύχεις γρηγορότερη ή καλύτερη καλυπτικότητα, αναπόφευκτα θα καλυφθούν και κάποιες λεπτομέρειες που δεν θα ήθελες (π.χ. γραμμώσεις), και γ) το να καταφέρεις να αποφύγεις το orange peel είναι σχεδόν αδύνατο, και πάντως πολύ δυσκολότερο από ό,τι με ακρυλικά χρώματα. Συν οτι στο καθάρισμα του αερογράφου πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση! Εννοείται βεβαίως οτι τον τελευταίο - και ίσως τον μοναδικό - λόγο τον έχει ο κάθε χρήστης, όμως ανασκοπώντας την προσωπική μου μοντελιστική ιστορία, θα ήθελα να είχα ακούσει αυτούς που μου έλεγαν αυτά που γράφω... 50 μοντέλα νωρίτερα! Καλή συνέχεια με ό,τι ασχολείσαι, και θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by pkout on Mar 22, 2017 19:38:44 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε, Δεν τίθεται θέμα πίεσης, αλίμονο. Έχω γράψει στο παρελθόν ότι δεν έχω συναντήσει τόσο ζεστό κλίμα σε άλλο φόρουμ οποιασδήποτε θεματολογίας. Επιπλέον, σαν αρχάριος νιώθω τυχερός για το γεγονός ότι μοντελιστές, που έχουν απείρως περισσότερες ώρες και δοκιμές στον πάγκο από εμένα, αφιερώνουν χρόνο για να βοηθήσουν-συμβουλεύσουν-προφυλάξουν νεότερους στον μοντελισμό. Στο ζουμί του ποστ, και στα τρία σημεία που ανεφέρεις (+ το καθάρισμα του αερογράφου) συμφωνώ απολύτως ως παθών-μαθών!!!! (με μια μικρή επιφύλαξη για το orange peel μιας και δεν το κατέχω ακόμα το άθλημα του αερογραφισμού και των πιεσαναμίξεων). Στα επόμενα θύματα μοντέλα σκοπεύω να δοκιμάσω και άλλες λύσεις!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 23, 2017 19:26:51 GMT 2
Πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη και πολλά υποσχόμενη δουλειά σου Παύλο! Μου άρεσαν ιδιαίτερα το βάψιμο στο αμάξωμα αλλά και στα επιμέρους τμήματα του εσωτερικού, η επένδυση με μοκέτα και τα νίκελ φιλέτα στα παράθυρα. Υ.Γ. Η έλλειψη εξωτερικών καθρεφτών δεν πρέπει να είναι θέμα Hasegawa, αν δεν κάνω λάθος και στο πραγματικό δεν έχει, σωστά...?
|
|
|
Post by pkout on Mar 24, 2017 16:55:13 GMT 2
Καλησπέρα Άλεξ, σε ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης Υ.Γ. Η έλλειψη εξωτερικών καθρεφτών δεν πρέπει να είναι θέμα Hasegawa, αν δεν κάνω λάθος και στο πραγματικό δεν έχει, σωστά...? Το κιτ φυσικά και περιλαμβάνει καθρέπτες, αλλά να σου πω την αμαρτία μου δεν γνωρίζω αν το 1/1 έχει. Έχω δει σε φωτό και με καθρέπτες και χωρίς οπότε ότι και να σου πω μπούρδα θα είναι ! Τώρα εγώ δεν τους χρησιμοποίησα γιατί στο σημείο που τοποθετούνται (πάνω στο φτερό και τους βλέπεις μέσα από το παρμπριζ και όχι από το παράθυρο) μου θυμίζει ιαπωνικό αγροτικό του '70
|
|