|
Post by m@ster k@frer on Mar 13, 2017 16:24:17 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα, Τις τελευταίες εβδομάδες είχα ξεκινήσει και το τρίτο θύμα μου τώρα που προλαβαίνω και πριν ξεκινήσει η καλοκαιρινή σαιζόν. Ελπίζω να το τελειώσω πριν φύγω και γι' αυτό το λόγο θα σας κάνω μια πολύ συνοπτική παρουσίαση καθώς δεν έχω λεπτομερείς φωτογραφίες. To kit της Tamiya είναι αυτό: και τα περιεχόμενά του καθώς και τις οδηγίες μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά εδώ: www.1999.co.jp/eng/10001655Αποτελείται από 4 sprue σε μαύρο, γκρί, λευκό και διάφανο πλαστικό. Επίσης δίνονται τα λάστιχα, μια σίτα, σωληνάκια 2 διαμέτρων, το πίσω ελατήριο σε μέταλο, οι χαλκομανίες και το αγαπημένο μας κατσαβιδάκι με τις βίδες του Άσχημα σημεία που εντοπίστηκαν εξ αρχής είναι η ζελατίνα που δίνεται σε ενιαίο κομμάτι με το εμπρός cowling, η τάπα του ρεζερβουάρ και το λάστιχο επάνω (αναθυμιάσεις είναι? ιδέα δεν έχω) σε ενιαίο κομμάτι καθώς και η τιμονόπλακα που δίνεται μονοκόμματη μαζί με τα grips. Επίσης, η εξάτμιση, η οποία παρουσίαζε προβλημα στην συναρμογή και το πλαίσιο των πίσω φώτων, το οποίο δίνονταν σε κομμάτι σχήματος "ανάποδου Τ" και χρειάστηκε μερικές γύρες στοκάρισμα για να έρθει. Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει με άλλο livery, καθώς οι χαλκομανίες της tamiya τα έχουν τα χρονάκια τους καθώς και το πάχος τους και μάλλον θα ήταν γολγοθάς για να μπούνε σωστά ακόμα και τα σιρίτια. Έτσι λοιπόν αγοράστηκε αυτό το σέτ: Αυτά προς το παρόν και ελπίζω αργότερα να φωτογραφίσω την πρόοδο και να σας τα δείξω. Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 13, 2017 18:01:27 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και στην τρίτη! Μοιάζει υποσχόμενη...
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Mar 13, 2017 20:30:21 GMT 2
Οταν πιασεις και την τεταρτη, θα ξεκινησω εγω , καλες κατασκευες!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 14, 2017 12:26:55 GMT 2
Έλα μωρή καζαμία Καλή επιτυχία Αγάπιε
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2017 17:43:10 GMT 2
Άν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο ''σεντονάτο'' sport μηχανάκι που φτιάχνεις...? Το livery που επέλεξες πολύ πιό όμορφο αλλά και πιό απαιτητικό, καλή επιτυχία και ελπίζω να το προλάβεις πρίν φύγεις.
|
|
|
Post by pkout on Mar 15, 2017 19:56:14 GMT 2
Καλησπέρα Αγάπιε, Πολύ όμορφο εργαλείο διάλεξες για την τρίτη σου συμμετοχή Πραγματικά respect για την ταχύτητα και την ποιότητα των μοντέλων σου (Φεύγω τώρα, πάω στο gallery να την δω και ολοκληρωμένη )
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 16, 2017 0:51:10 GMT 2
Καλό ξεκίνημα και στην τρίτη! Μοιάζει υποσχόμενη... Ευχαριστώ Κωνσταντίνε, μη φανταστείς και τρελά πράγματα είναι πολύ παλιό καλούπι. Tamiya μεν παλιό δε. Οταν πιασεις και την τεταρτη, θα ξεκινησω εγω , καλες κατασκευες! Παναγιώτη εσύ θα κάνεις μία και καλή όμως. Προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμά σου. Έλα μωρή καζαμία Καλή επιτυχία Αγάπιε Εσύ κάτι ήξερες και έγραφες τότες Άν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο ''σεντονάτο'' sport μηχανάκι που φτιάχνεις...? Το livery που επέλεξες πολύ πιό όμορφο αλλά και πιό απαιτητικό, καλή επιτυχία και ελπίζω να το προλάβεις πρίν φύγεις. Άλεξ καλησπέρα φίλε. μου φαίνεται πως η μόνη δυσκολία θα είναι στην ευθυγράμμιση των σιριτιών αλλά θα δούμε. Καλησπέρα Αγάπιε, Πολύ όμορφο εργαλείο διάλεξες για την τρίτη σου συμμετοχή Πραγματικά respect για την ταχύτητα και την ποιότητα των μοντέλων σου (Φεύγω τώρα, πάω στο gallery να την δω και ολοκληρωμένη ) Παύλο καλησπέρα, γέλασα με το σχόλιο να σου πώ την αλήθεια μου.Σε ευχαριστώ πολύ. Μακάρι να μπορούσα να φτιάξω 2-3 ακόμα μοντέλα μέσα στο χειμώνα πραγματικά το μυαλό πάει πολύ πιο γρήγορα από τα χέρια. Ελπίζω να μου βγεί σε πρώτη φάση το μοντέλο και να σου αρέσει και το τελικό αποτέλεσμα. Πάμε να σας δείξω τι έχει γίνει μέχρι στιγμής στο μηχανάκι. Ετοιμάστηκαν οι ρόδες, βάφτηκαν με λευκό της alclad και βερνίκι 513 και προστέθηκε ο ένας δίσκος στον εμπρός τροχό. Ο άλλος θα μπεί πάνω στη μηχανή για να μη πατάει στο μεταλλικό μέρος και φθαρεί. Οι δίσκοι βάφτηκαν με αποχρώσεις της alclad και οι λεπτομέρειες με σμάλτα και ακρυλικά (περιμένουν κάποια wash). Μπορεί να μπούν και μεταλλικά βιδάκια, ανάλογα τα κέφια: Επίσης ετοιμάστηκε το εμπρός φώς και το καντράν. Εδώ προστέθηκε το λεβιεδάκι που μηδενίζει το μερικό χιλιομετρητή , στο πλάι και τζαμάκια για τα όργανα: Συνεχίζοντας, βάφτηκαν τα καλάμια με alclad και humbrol 85 για τις δαγκάνες. Προστέθηκαν κάποια pe και λογότυπα brembo απο spares: Ετοιμάστηκε και η πινακίδα, όπου χρησιμοποιήθηκε χαλκομανία από το sparebox καθώς οι 2 χαλκομανίες της tamiya σπάσανε αμφότερες. Περιμένει βερνίκι και κάποια pe bolts: Άρχισε να γίνεται και λίγη δουλειά στα cowlings μετά από αρκετό τρίψιμο για να εξαλειφθούν οι έντονες γραμμές καλουπιού. Με το πρώτο αστάρι φυσικά όλες οι γραμμές εμφανίστηκαν και πάλι και φαντάζεστε τη συνέχεια : Τέλος, να σας δώσω μια γενική εικόνα της μηχανής αυτή τη στιγμή. Στημένη στην πίσω ρόδα της, και έτοιμη για τα περιφερειακά της: Αυτά προς το παρόν. Παραμένει το δύσκολο κομμάτι της κατασκευής, τα φαιρινγκ όπου και ελπίζω να μην έχω πολλές στραβές. Θα δούμε στην πορεία. Μέχρι το επόμενο update, να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 16, 2017 11:51:22 GMT 2
Ε, δεν έπεσε και πολύ έξω ο Παύλος... Πληροφορίες για την ώρα που επένδυσες μέχρις εδώ;;; Πολύ ωραία και προσεγμένα όλα ως συνήθως, παρά την ταχύτητα Καλή συνέχεια (ή να πω καλά τελειώματα !
|
|
|
Post by Sakis on Mar 16, 2017 14:42:09 GMT 2
Άλλος Τζιαφάς από 'δω... Με 4 χέρια μοντελάρετε μωρέ...; Στα του μοντέλου όλα όμορφα και νοικοκυρεμένα τα βλέπω.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 16, 2017 15:00:13 GMT 2
Κωνσταντίνε καλησπέρα, τι να σου πώ για το χρόνο. Το μοντέλο το έπιασα μαζί με το CBR ξεκινώντας το καθάρισμα όλων των κομματιών. Μετά δεν θυμάμαι να σου πώ. Αλλά πανω κάτω να έχει 2 βδομάδες δουλειά πάνω μέχρι τώρα. και 1-2 εβδομάδες που δεν έπιασα μοντέλο καθόλου και φτάσαμε στο μάρτιο. Σάκη καλό θα τανε. Βάλε μου κανα 2 χεράκια ακόμα. κάνε με θεά κάλλη. Θα τα χρειαστώ και για τη δουλειά
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 19, 2017 16:49:20 GMT 2
Αέρα πατέρα Αγαπιε!! Ρε θηρίο έχεις φτιάξει σχεδόν τα μισα μοντέλα απ οσα εχω εγω στην συλλογή μου, ενώ εγω στον ίδιο χρόνο δεν εχω τελειώσει ούτε ενα ακόμη. Ωραίες οι εργασίες μέχρι τώρα αλλά διατηρώ τις επιφυλάξεις μου σχετικά με τις χαλκομανίες. Πιστεύω οτι αυτές απο το NSR του 1986 θα έπρεπε να ειναι η τελευταία σου επιλογή λογο οτι κάποιες απο τις χρυσοκοκκινες λωριδες ΔΕΝ είναι ευθύγραμμες, ειναι φτιαγμένες ετσι ώστε να ακολουθούν τις έντονες καμπύλες της ουράς του nsr500 και δεν ξερω πως θα δείχνουν πανω στις επίπεδες επιφάνειες του vfr. Καλη συνέχεια φιλε.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 27, 2017 12:59:03 GMT 2
Πραγματικά αψεγάδιαστη δουλειά και σε χρόνο dt!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 2, 2017 23:08:34 GMT 2
Καλησπέρα και αντίο σας παίδες, Τα φιλιά μου σε όλους και να έχετε καλό καλοκαίρι σας εύχομαι. Ελπίζω να μπορώ να παρακολουθώ από μακριά τις κατασκευές σας. Θα τα πούμε το φθινόπωρο πάλι. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 3, 2017 16:39:34 GMT 2
Κρίμα που έμεινε στη μέση η νούμερο 3 και δεν θα δει το τέλος του GB ( ... Ήθελε τόσο πολύ δουλειά για να τελειώσει;;; Τέλειο πάντως το μερικό αποτέλεσμα! Καλό καλοκαίρι κι από 'δω!!!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 4, 2017 11:07:46 GMT 2
Οι χαλκομανίες φαίνονται να έστρωσαν εντελώς απροβλημάτιστα φίλε! Μας αφήνεις με την αγωνία μέχρι το φθινόπωρο αλλά τι να κάνουμε έτσι πάνε αυτά....καλή σεζόν φιλαράκι και να προσέχεις....
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 4, 2017 11:33:47 GMT 2
Αγαπιε αν και δεν ξερω τι κανεις και που πας ,, (μαλλον εχω χασει επεισοδια),,
καλα να περνας!!!!
|
|