|
Post by AlexAmarandos on Dec 7, 2016 23:54:12 GMT 2
Νεκ, "αν και πέφτω από τα σύννεφα" με την επιλογή της Honda,πιστεύω πως θα είναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα στο τέλος!
Και εννοοίται ότι θα κάνεις την παραλλαγή!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 8, 2016 14:25:44 GMT 2
Φίλε, προσπαθώ να συλλάβω το μέγεθος της έκπληξής σου, βλέποντας να επιλέγω μια Honda!.. Επίσης, είμαι πολύ (μα πολύ!!!) χαρούμενος που υπάρχει και κάποιος άλλος που υποστηρίζει με τόσο πάθος την επιλογή της "παραλλαγής"! Ελπίζω να πάνε όλα καλά, γιατί το σχήμα και η πληθώρα των χαλκομανιών, καθώς και το οτι πρέπει να κολληθούν σε καμπύλες επιφάνειες, με τρομάζουν...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 8, 2016 17:12:25 GMT 2
Σώπα ρε...τι σε τρομάζει, εδώ έχεις παίξει μπάλα με πολύ δυσκολότερα προτζεκτ!
Σεσουαρ, ζουμια, Atarax και όλα θα κυλίσουν ωραία! αχχααχα!
|
|
|
Post by pkout on Dec 29, 2016 21:22:01 GMT 2
Καλή χρονιά και καλή αρχή με την χοντάρα
|
|
|
Post by nektarios on Dec 29, 2016 23:49:10 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Καλή χρονιά και σε σένα!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 31, 2017 7:42:59 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε! Σήμερα είναι τυπικά η τελευταία ημέρα του GB, οπότε νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για το πρώτο μου update! [Επίσης, στο αμέσως προηγούμενο post έγραφα "Καλή χρονιά" και σε αυτό γράφω "Καλό φθινόπωρο"…] Όπως σας είχα προϊδεάσει και στην εισαγωγή, η συγκεκριμένη κατασκευή θα είναι ΟΟΒ, και η μοναδική βελτίωση που θα δείτε είναι αυτή: create image urlΚαι αυτή, μόνο και μόνο επειδή τα μη τρυπημένα δισκόφρενα "έβγαζαν μάτι"… Αντιθέτως, επειδή δεν θέλω η κατασκευή να καθυστερήσει (κι άλλο…), οι σωστές επισημάνσεις του Κομνηνού [σχετικά με τις διαφορετικές (πεντάκτινες) ζάντες, τη διαφορετική εξάτμιση (4 σε 1), τα διαφορετικά φρένα και τα λανθασμένης κλίμακας carbon των εξατμίσεων] δυστυχώς θα μείνουν αναξιοποίητες (συγγνώμη φίλε…). Κατά τα λοιπά έγιναν όλα τα βαψίματα με αερογράφο και κάποια λίγα με πινέλο, και θα ακολουθήσουν οι λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν επίσης με πινέλο, πριν αρχίσει η συναρμολόγηση. Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα - σε φωτογραφίες - είναι αυτό: Τα χρώματα του εσωτερικού των δισκόφρενων είναι λανθασμένα, αλλά δυστυχώς το αντιλήφθηκα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, και μετά βαρέθηκα να ασχοληθώ περαιτέρω. Τέλος, έγινε προσπάθεια «καψίματος» των εξατμίσεων. Το αρχικό αποτέλεσμα ήταν πραγματικά για γέλια… Έτσι ακολούθησε δεύτερη προσπάθεια, και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: tumblr image hostingΤο αποτέλεσμα ασφαλώς παραπέμπει περισσότερο σε… dragster παρά σε μια «απλή» αγωνιστική μοτοσυκλέτα, ωστόσο νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερο από την αρχική «μουτζούρα»… Επίσης, οι σωλήνες θα περαστούν με σατινέ βερνίκι ώστε να γυαλίζουν λιγότερο, και ελπίζω να δείξουν καλύτερες. Αυτά μέχρι στιγμής. Ελπίζω ότι το επόμενο update θα αργήσει λιγότερο… Μέχρι τότε, να είστε όλοι καλά, και εύχομαι καλό φθινόπωρο!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 2, 2017 9:28:59 GMT 2
Αυτό που έχει σημασία είναι πως πρόφτασες το deadline... Και η δουλειά είναι μπόλικη και καλή (τι να κάνουμε, το γερανάκι είχε προτεραιότητα!!!). Όσο για τα καψίματα, εγω εκ πεποιθήσεως δεν έχω λόγο... Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 2, 2017 11:54:48 GMT 2
Νεκ ωραία και προσεκτική δουλειά. Τα καψίματα είναι βελτιωμένα σε σχέση με την αρχική προσπάθεια αλλά θέλουν το κατιτίς τους. Λίγο διαφανές πορτοκαλί ίσως... Γενικά προσπάθησε να τα κάνεις λίγο πιο pale. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Sept 3, 2017 3:48:04 GMT 2
Το ζητούμενο είναι ότι προχωράει και μάλιστα πολύ ικανοποιητικά! Το φαίριγκ, δεν μπορώ να διακρίνω αν είναι βαμένο, αν ναι με ποιό? Γενικά σε εξυπηρετεί το βάψιμο πάνω στα sprues και έπειτα η διαδικασία διόρθωσης με πινελάκι?
|
|
|
Post by nektarios on Sept 3, 2017 19:48:17 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τη συνεχή υποστήριξη! Κωνσταντίνε, στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε τις ίδιες πεποιθήσεις, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση είπα να κάνω μια εξαίρεση, επειδή πρόκειται για αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Γιώργο, το οτι τα "καψίματα" δεν είναι ρεαλιστικά είναι μια πραγματικότητα, ωστόσο δεν νομίζω οτι τώρα μπορεί να βελτιωθεί κάτι με clear orange. Και το λέω για τον εξής λόγο: Στην πρώτη "απόπειρα" (μετά από το ασημί και το pale burnt metal), χρησιμοποίησα πρώτα το clear orange, βάφοντας εκτεταμένες επιφάνειες, και μετά από πάνω το clear blue, και το αποτέλεσμα ήταν η γνωστή "μουτζούρα" που πάει προς το μαύρο... Αντίθετα, στη δεύτερη προσπάθεια (και αφού φυσικά ξαναψέκασα το ασημί και το pale burnt metal), ψέκασα πρώτα το clear blue και μετά το clear orange, μόνο στις "ενώσεις" του μπλε με το ασημί και όχι πάνω στο μπλε, για να αποφύγω το "μαύρισμα". Τελικά το μπλε είναι μάλλον υπερβολικό, αν και έχω δει στο δρόμο μοτοσυκλέτες - και μάλιστα όχι τις αγωνιστικές εκδόσεις τους - να έχουν τόσο έντονα "καμμένες" εξατμίσεις. Αν τυχόν φτιάξω άλλη φορά μοτοσυκλέτα - που δεν το βλέπω... - , υπόσχομαι να το ψάξω πιο πολύ.. Αλέξη, αυτή τη διαδικασία την αποφεύγω όποτε μπορώ (δηλαδή πάντοτε, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων), επειδή είναι σχεδόν αδύνατον να πετύχω την ίδια απόχρωση με αερογράφο και πινέλο. Και θέλει και διπλή δουλειά... Όσο για το φαίρινγκ, πού το είδες ρε φίλε; Βρίσκεται ακόμη προστατευμένο μέσα στο σακουλάκι του! Να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 4, 2017 14:21:40 GMT 2
Όσο για το φαίρινγκ, πού το είδες ρε φίλε; Βρίσκεται ακόμη προστατευμένο μέσα στο σακουλάκι του!
Ok, μάλλον άλλο wip έβλεπα....
|
|
|
Post by nektarios on Dec 25, 2017 13:24:38 GMT 2
Χαίρετε άπαντες, και Χρόνια Πολλά! Η «επιστροφή» του Γιώργου με τη Ducati, λίγο πριν την επίσημη «εκπνοή» του χρόνου του GB (ή μάλλον της παράτασης, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς), με έκανε να ζηλέψω, κι έτσι σας παρουσιάζω ένα εσπευσμένο update της δικής μου «εκκρεμότητας». Και λέω εσπευσμένο, γιατί κανονικά υπολόγιζα να παρουσιάσω την ενότητα «χαλκομανίες» μετά το βερνίκωμα που ακόμη εκκρεμεί (λόγω καιρού), αλλά επειδή όπως ήδη είπα ζήλεψα, σας το παρουσιάζω τώρα. Χωρίς πολλά λόγια, οι χαλκομανίες της Tamiya αποδείχθηκαν πολύ καλές, με ευκολία στην τοποθέτηση, ανθεκτικότητα και άφθονο χρόνο για μικροδιορθώσεις. Παρ’ όλα αυτά όμως, απαιτήθηκαν 10 ημέρες (7 για την «παραλλαγή» και 3 για τις υπόλοιπες χαλκομανίες), και πάνω από συνολικά 20 ώρες, ενώ το αποτέλεσμα απέχει πολύ από το τέλειο. Ωστόσο, επειδή ήταν κάτι που «έπρεπε» να γίνει και ολοκληρώθηκε χωρίς κραυγαλέες απώλειες, δηλώνω ικανοποιημένος. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 25, 2017 17:42:00 GMT 2
Μια χαρά είναι Νεκτάριε, νομίζω ότι θα είναι εντυπωσιακή τελειωμένη - "άγρια"! Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα (εντός του 2018;; )!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 25, 2017 22:59:01 GMT 2
Κάτι τέτοια μας κάνετε εσείς οι αργοπορημένοι και μας βλέπω για 2η παράταση... Tamiya και Νεκτάριος στάθηκαν στο ύψος τους! Καλά τελειώματα φίλε και Χρόνια Πολλά!
|
|
|
Post by pkout on Dec 26, 2017 7:55:45 GMT 2
Χρόνια πολλά με υγεία Νεκ, τι μπελάδες βάζεις στο κεφάλι σου με κάτι χαλκομανίες και κάτι παλαιότερα μασκαρίσματα δεν να το καταλάβω και στις 2 περιπτώσεις πάντως το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!!!! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 26, 2017 17:56:35 GMT 2
Ωραίο γίνετε φίλε μπράβο! Καλά τελειώματα. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!
|
|