|
Post by gtziaf on Dec 5, 2011 19:07:32 GMT 2
Άλλο ένα project, από το πρόσφατο παρελθόν...Μέχρι να κατεβάσω τις φωτογραφίες από την φωτογραφική μηχανή, είπα να παίξω λίγο με το photoshop και να φτιάξω ένα υποτιθέμενο κουτί για τα περιεχόμενα του επόμενου project μου, απλώς για την έμπνευση, μιας και το πραγματικό δεν σου ανοίγει, την όρεξη… Πάμε λοιπόν στην σκληρή πραγματικότητα του κιτ… Το κιτ ανήκει στην Fisher Model and Pattern (http://fishermodels.com/), είναι εξ’ ολοκλήρου ρητίνης, ακόμα και τα λάστιχα!!!. Τα διαφανή μέρη είναι vacform ενώ τα PE τα πουλάει extra η εταιρία, τουλάχιστον στην έκδοση που έχω εγώ, μιας και τώρα πια πουλιούνται σε καλύτερο κουτί και μάλλον περιέχουν και τα PE… Οι οδηγίες, τέλος, είναι εντελώς σχετικές… Ελπίζω να σας αρέσει το θέμα… και να συγχωρήσετε το μικρό μου…. αστειάκι στην αρχή… Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2011 19:09:30 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2011 19:13:27 GMT 2
Προχώρησα με το βάψιμο των κύριων κομματιών της 312, το οποίο ακολούθησε το τρίψιμο τους, το αστάρωμα τους, το ξανατρίψιμο και το ξαναστάρωμα κ.ο.κ. Δυστυχώς κάποια από αυτά θέλουν ξανά καθάρισμα ή βελτίωση, αλλά αυτό θα γίνει στη συνέχεια. Προς το παρόν έχουμε και λέμε : Το σασί (μαύρο base primer της alclad)με το κάθισμα (κόκκινο lifecolor)… Διάφορα τμήματα βαμμένα με αλουμίνιο της alclad Οι δίσκοι είναι κλεμμένοι από μια μισοδιαλυμμένη Daytona (στο κιτ ούτε λόγος για τέτοιες πολυτέλειες), όπου ανοίχτηκε η εσωτερική τους τρύπα για να χωράνε στη ζάντα που βάφτηκε με pale gold της alclad… Επίσης με μαύρο base primer της alclad βάφτηκε το roll bar (ιδιοκατασκευή από χοντρό καλώδιο μιας και αυτό που έδινε το κιτ είχε τόσο φλας πάνω του που για να γίνει κυκλικής διατομής έπρεπε να εξαϋλωθεί στο τρίψιμο), τα πίσω φώτα (θέλουν πολύυυυυ δουλειά για δείξουν φώτα…) και τα κομμάτια του εσωτερικού (πίνακας του κιτ όπου έγινα κάποιες τρύπες για διακόπτες, πεντάλ από κάποιο το spare box και τιμόνια (+ ένα από το spare ). Αυτά προς το παρόν… Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2011 19:15:43 GMT 2
Έτσι προχωρήσαμε στο βάψιμο της 312 (με zero για παλιές F1) και τον σχετικών παρελκόμενων. Τα φτερά είναι από το PΕ του κιτ ενώ στο καθρέπτη έγινε προσθήκη ενός κομματιού σύρματος στη βάση του (αφού φυσικά τρυπήθηκε) ώστε να μπορώ να το πιάσω για το βάψιμο και να στερεωθεί ασφαλώς στο αμάξωμα κατά την τελική συναρμολόγηση. Τα σήματα δεν μου δημιούργησαν κανένα πρόβλημα… Κατά το γυάλισμα του αμαξώματος παρατήρησα κάποια σημαδάκια του βερνικιού (2Κ αυτοκινήτου) τα οποία δεν έφευγαν με τίποτα και έτσι ενώ είχα αποφασίσει να μην περάσω βερνίκι πάνω από τα σήματα (που είναι και το σωστό για παλιά αγωνιστικά) πέρασα δυο χεράκια ακόμη… Αλλά δυστυχώς είχα την εμφάνιση έντονου orange peel… Να είστε όλοι καλά… Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς…
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2011 19:17:08 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2011 19:18:49 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2011 19:23:12 GMT 2
Ακόμη ένα κόκκινο project έφτασε στο τέλος του… Ελπίζω να σας κράτησε καλή συντροφιά, παρόλο που δεν είναι ένα τόσο συνηθισμένο θέμα… Απευθείας λοιπόν, από τις όμορφες εποχές των αγώνων αντοχής η σχετικά αποτυχημένη αλλά πανέμορφη 312P… Γενικά είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, παρόλο κάποια λάθη και κάποιες αστοχίες… Τελευταίο σφάλμα η κατακερμάτιση του vacform παρμπρίζ… Όταν βρω όρεξη θα φτιάξω ένα… αλλά μέχρι τότε μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό… Περισσότερες φώτο στη gallery... Αυτά για φέτος… μιας και έρχονται Χριστούγεννα και θα ασχοληθούμε με άλλου τύπου κατασκευές… http:///albums/hh451/gtziaf/F312P_Spyder/WIP_Ferrari_312P_97.jpg[/IMGt] Αλλά υπόσχομαι να επιστρέψω δριμύτερος το ’11 με ακόμη περισσότερα και ελπίζω καλύτερα project … (edit : Πράγμα που έκανα πράξη ολοκληρώνοντας 8 και πάμε για το 9ο μοντέλα) Μέχρι τότε σας εύχομαι ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2011 σε εσάς, τις οικογένειες σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα… (edit : Το ίδιο και για το 2012) Σε αυτή τη φάση, δεν μπορώ παρά να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας, τα σχόλια και την υποστήριξη για όλο αυτό τον χρόνο… Ειλικρινά σας είμαι υπόχρεος… Να είστε πάντα καλά…
|
|