|
Post by gtziaf on Nov 27, 2021 11:24:04 GMT 2
Καλημέρα! Τον κακομαθαίνεις βλέπω με τα χρωμιωμένα μέρη το κιτ! [img alt=" " Χαχα, δεν έπαιζε. Ο λόγος που την προτιμήσαμε ήταν τα χρώμια: " Μπαμπά δες πως γυαλίζουν. Είναι χρυσά!!!!"
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 27, 2021 18:20:49 GMT 2
Δεν ξέρω τι έχετε πάθει όλοι και τα βάζετε με τα χρώμια... Γιαπωνέζικα και Αμερικάνικα χωρίς χρώμιο είναι μακαρονάδα χωρίς τυρί. Εσείς οι νέοι δεν έχετε δει τα πρώτα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα που ήρθαν στην Ελλάδα στις αρχές της 10ετίας του '60. Θυμάμαι ένα Isuzu Prince στην αντιπροσωπεία στην οδό Πατησίων, είχε πιο πολύ χρώμιο παρά μπογιά!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 27, 2021 20:21:40 GMT 2
Δεν ξέρω τι έχετε πάθει όλοι και τα βάζετε με τα χρώμια... Γιαπωνέζικα και Αμερικάνικα χωρίς χρώμιο είναι μακαρονάδα χωρίς τυρί. Εσείς οι νέοι δεν έχετε δει τα πρώτα Γιαπωνέζικα αυτοκίνητα που ήρθαν στην Ελλάδα στις αρχές της 10ετίας του '60. Θυμάμαι ένα Isuzu Prince στην αντιπροσωπεία στην οδό Πατησίων, είχε πιο πολύ χρώμιο παρά μπογιά! Μια χαρά είναι τα old classics με χρωμιωμένα parts Κωνσταντίνε. Και εμένα μου αρέσουν ιδιαίτερα, πλάκα κάνουμε. Το δύσκολο, τουλάχιστον για εμένα, είναι να πετύχω κάτι ικανοποιητικό με βάψιμο (αφού συνήθως δεν χρησιμοποιώ αυτά στα κιτ, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων), που ακόμη δεν το έχω καταφέρει. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 31, 2022 19:33:43 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 31, 2022 22:29:45 GMT 2
Ωραίος ο Vtziaf!! Ετοιμάζομαι να παραδώσω κοπιδι και κόφτη στην μικρη
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 31, 2022 22:33:41 GMT 2
Ετοιμάζομαι να παραδώσω κοπιδι και κόφτη στην μικρη Δεν ετοιμάζεις το στοκ, για προίκα πρώτα...
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 1, 2022 8:52:39 GMT 2
Άξιος, άξιος! Στην επόμενη φάση θα έχει μάθει να κρατάει και το κατσαβίδι με το ένα χέρι, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει την πρώτη του Pocher!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 1, 2022 8:57:43 GMT 2
Ετοιμάζομαι να παραδώσω κοπιδι και κόφτη στην μικρη Το μόνο σίγουρο Σπύρο είναι τσιμπιδάκι για τα φρύδια, λίμες για τα νύχια, make-up πούδρες και καθρεφτάκι (κάτι ξέρω με 2 κόρες!) Καλημέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 1, 2022 9:02:18 GMT 2
Ωραίος ο Βασιλάκης Γιώργο! Καλημέρα!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 1, 2022 13:02:51 GMT 2
Σωστός μάστορας ο Βασιλάκης, μπράβο και καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Sakis on Feb 1, 2022 16:16:51 GMT 2
Ωραίος ο μπαμπάς και ακόμα πιο ωραίος ο μικρός! Κοίτα που φτάσαμε, κάποτε κόβαμε από τα sprue με ψαλίδι και φτάσαμε ο μικρός Βασίλης να έχει sharp pointed cutter στα 6 του. Εντός 10ετίας τα 6χρονα άνετα θα παίζουν με υπολογιστή, 3D printer και θα ανταλλάσσουν σχεδιάκια γαι μοντέλα στο διαδίκτυο.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 1, 2022 19:36:50 GMT 2
Ευχαριστούμε για τα σχόλια. Φάνη, μην του αποκαλύπτεις όλα από τώρα. Άστον να τα ανακαλύψει στην πορεία. Σπύρο, μην ανησυχείς, απλά ξαναπαντρεύτηκες και δεν το ξέρεις ακόμη. Ο Φάνης για παράδειγμα είναι τριπλοπαντρεμένος με τις 2 κόρες. Σάκη τώρα που το λες..., το πιτσιρίκι με εκνεύρισε. Εγώ έπρεπε να γίνω 45 για να πάρω sharp pointed cutter. Κινέζικο και αν... κ. Κώστα μας, επειδή δεν έχουμε pocher, θα μας στείλεις κανένα να εξασκηθούμε στο βίδωμα με το ένα χέρι; Αλέξη, μαστροχαλαστράκος είναι, αλλά ΟΚ, κι εγώ έτσι ήμουν στην ηλικία του και πολύ, πολύ (κι άλλο πολύ) αργότερα .
|
|
|
Post by nasosampa on Feb 2, 2022 18:49:59 GMT 2
Μπράβω του Βασιλάκη και μπράβω και σε εσένα Γιώργο που τον βάζεις στον ίσιο δρόμο !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2022 8:51:01 GMT 2
Μπράβω του Βασιλάκη και μπράβω και σε εσένα Γιώργο που τον βάζεις στον ίσιο δρόμο !!! Το παλεύουμε Νάσο, και για του λόγω του αληθές , μέσα στις διακοπές προχώρησε και ολοκληρώθηκε το Κατάνα. Στόχος ήταν να αποκτήσει ο Βασίλης δεξιότητες σε τεχνικές που εφαρμόζονται σε όλα τα μοντέλα. Έτσι, έπλυνε τα κομμάτια πριν το βάψιμο, που πραγματοποιήθηκε με δικούς του χρωματικούς συνδυασμούς. Το αστάρωμα το είχα κάνει εγώ, γιατί τα αστάρια μυρίζουν πολύ. Στη συνέχεια, είδαμε το βάψιμο λεπτομερειών με οδοντογλυφίδες, το βάψιμο των διαφανών, την κόλληση χαλκομανιών, το wash, και το βερνίκι για αναπαράσταση τζαμιού στα όργανα. Στο ενδιάμεσο ελέγχθηκε η "πλοηγησιμότητα" της μηχανής Επίσης, μετά από συζήτηση επιλέξαμε να βάψουμε μόνο τα φαίρινγκ, τη σέλα και το πλαίσιο. Τόσο για λόγους υγείας (ελαχιστοποίηση της έκθεσης στις αναθυμιάσεις) όσο και για λόγους μείωσης του χρόνου κατασκευής, ώστε να παραμείνει το ενδιαφέρον και να μην βαρεθεί. Για τους ίδιους λόγους δεν τοποθετήθηκαν οι σωληνώσεις. Ακολουθεί φωτογραφικό ημερολόγιο... Κωστή, και όποιος άλλος φτιάχνει κάτι με κάποιο πιτσιρίκι, ανεβάστε τις εμπειρίες σας. Ο μοντελισμός είναι ένα χόμπι που θα πεθάνει, αν δεν μεταβιβαστεί στις νεότερες γενιές. Καλημέρα
|
|
|
Post by alex78 on Apr 29, 2022 17:27:47 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 30, 2022 9:57:05 GMT 2
Το θετικό Άλεξ, είναι ότι ο Βασίλης ζητάει πλέον από μόνος του να ασχοληθούμε και να προχωρήσουμε μια κατασκευή. Μακάρι, να συνεχίσει κι όταν οι επιρροές από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, τα κινητά κλπ θα είναι εντονότερες. Καλημέρα
|
|