|
Post by nektarios on May 20, 2016 17:51:40 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Σας παρουσιάζω ένα από τα διασημότερα και πλέον αναγνωρίσιμα movie cars, τον "General Lee" [κατά κόσμον Dodge Charger του 1969, με κινητήρα 7.200 κυβικών και 380 ίππων…], που πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά "The Dukes of Hazzard" για επτά συναπτά έτη στη δεκαετία του '80. Το κιτ είναι της MPC (φυσικά στην "αμερικάνικη" 1:25), το καλούπι του έχει την ηλικία της τηλεοπτικής σειράς, και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που γνώρισε ο μοντελιστικός μου πάγκος. Το αποτέλεσμα, μετά από πολύ κόπο και αρκετές περιπέτειες, είναι αυτό: Η κατασκευή του μοντέλου βρίσκεται εδώ: scalewheels-gr.com/thread/1835/dodge-charger-1969-general-lee?page=1 Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, τη στήριξη και τα σχόλιά σας! Υ.Γ. 1 : Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του, το μοντέλο "πήρε το βάπτισμα του πυρός" στην έκθεση μοντελισμού της Καρδίτσας, πλάι - πλάι με έναν άλλο μεγάλο τετράτροχο τηλεοπτικό πρωταγωνιστή της ίδιας εποχής… Υ.Γ. 2 : Και πριν σας αφήσω, μια φωτό που φαντάζομαι ότι σε όλους κάτι θα θυμίσει…
|
|
|
Post by gtziaf on May 21, 2016 10:46:06 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Νεκ, σε ένα κάτι σαν κιτ. Μπράβο και πάλι. Τώρα που το βλέπω κόψε τη βάση της κεραίας και αντικατέστησε το πάνω τμήμα της με τεντωμένο και ζεσταμένο πλαστικό. Αυτή του κιτ είναι πολύ χοντρή για την κλίμακα. Σόρρυ που δεν στο είπα από το WIP, αλλά το διαπίστωσα από την 1η φώτο της 2η σειράς. Νομίζω αλλάζει εύκολα...
|
|
|
Post by nektarios on May 21, 2016 17:24:06 GMT 2
Φίλε, σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο, αλλά και για την γενικότερη στήριξη κατά τη διάρκεια της κατασκευής! Για κάποιον λόγο που δεν έχω ακόμη αντιληφθεί, αυτό το μοντέλο σού έχει αρέσει πιο πολύ από όσο έχει αρέσει σ' εμένα!.. Για την κεραία έχεις δίκιο ως προς την κλίμακα, ωστόσο είναι το μοναδικό εξάρτημα του μοντέλου για το οποίο δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε την MPC, αφού απλά δεν υπήρχε στο κιτ! Στην πραγματικότητα, αποτελεί σκρατσιά, προερχόμενη από ένα τέτοιο: Άρα, τα παράπονά μας θα πρέπει να στραφούν προς την εταιρία που έφτιαξε το συγκεκριμένο αντικείμενο, και δεν φρόντισε να το φτιάξει στη σωστή μοντελιστική κλίμακα! Πάντως, πέρα από την πλάκα, κι εμένα δεν μου άρεσε, και πριν από την επόμενη έκθεση θα έχει αλλαχθεί!
|
|
|
Post by manos13 on May 22, 2016 22:21:21 GMT 2
Ομορφο εγινε.Μπραβο.
|
|
|
Post by nektarios on May 23, 2016 14:16:52 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by alex78 on May 24, 2016 12:16:13 GMT 2
Αφού κατάφερες απο ένα τέτοιο συνοθύλευμα πλαστικού να μας παρουσιάσεις αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα, τι να πώ....
|
|
andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on May 24, 2016 20:10:23 GMT 2
Μου αρέσει πολύ, έχω το κιτ αλλά σιγά μην φτάσω εκεί που έφτασες... Εξαιρετικό, πολλά μπράβο, τί μου θύμησες τώρα!
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2016 21:28:27 GMT 2
Αλέξη και Ανδρέα, σας ευχαριστώ πολύ για τα τόσο θετικά σχόλια! Αλέξη, το κιτ ήταν πραγματικά "ό,τι νά΄ναι", αλλά από την άλλη αισθάνεσαι μια ιδιαίτερη ικανοποίηση όταν φτιάχνεις κάτι που είναι και ολίγον... custom made! Ανδρέα, το κιτ σίγουρα δεν είναι Tamiya (ούτε καν πλησιάζει...), αλλά νομίζω οτι με αρκετή επιμονή και μελέτη σε κάποια σχετικά w.i.p. (ένα εκ των οποίων θέλω να πιστεύω οτι είναι και το δικό μου), στα οποία να γίνεται αναλυτική αναφορά στα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν και στις λύσεις που δόθηκαν, νομίζω οτι θα τα καταφέρεις μια χαρά!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 25, 2016 19:45:54 GMT 2
Φίλε Νέκ το είδα απο κοντά και όντως είναι φοβερή δουλεια!
|
|
|
Post by nektarios on May 25, 2016 20:44:13 GMT 2
Φίλε Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσε, και ήταν πραγματικά κρίμα που δεν καταφέραμε να συναντηθούμε στην έκθεση. Στην επόμενη όμως, οπωσδήποτε!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 26, 2016 14:48:28 GMT 2
Ποσα χρονια με πας πισω...
|
|
|
Post by nektarios on May 29, 2016 19:20:21 GMT 2
|