|
Post by gtziaf on Jun 28, 2016 16:08:23 GMT 2
Σοβαρή βελτίωση τα αμορτισέρ. Μπράβο... -Κόβοντας τα μήκη πλαστικού με το μοντελομάχαιρο, ποτέ δεν κατάφερα να τα κόψω καρφί κάθετα αλλά πάντα με μια μικρή γωνία, (και έκοψα αρκετά!!!), υπάρχει κάποιο εργαλειάκι για αυτή την δουλειά?? Υπάρχουν εξειδικευμένα εργαλεία, αλλά λίγο λιμάρισμα μετά το κόψιμο, θα σου λύσει το προβλημα. Προσπάθησε να κόβεις με οδηγό τις γραμμές από την επιφάνεια κοπής σου. Για το βερνίκι, η σειρά είναι όπως τα γράφεις. Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα ασυμβατότητας, εκτός αν χρησιμοποιήσεις ακρυλικά. Εκτύπωσε το παρακάτω πίνακα για αναφορά, είναι πολύ χρήσιμος : Τώρα το 513 είναι εξαιρετικό, το 2Κ καλύτερο. Τα humbrol δεν τα έχω παίξει σαν βερνίκια και δεν ξέρω. Γενικά για τα χρώματα δες εδώ: www.scalewheels-gr.com/thread/643/1ΥΓ. Και πάω στο κυρίως θέμα του ποστ Να σου ευχηθούμε για το γάμο σου; Αν ναι, σιδεροκέφαλος, ότι επιθυμείτε και καλούς απογόνους. Καλώς ήλθες στο κλαμπ των ταλαιπωρημένων... ε... παντρεμένων ήθελα να πω.
|
|
|
Post by pkout on Jul 9, 2016 22:23:38 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 10, 2016 8:04:49 GMT 2
Και χωρίς το V των νεύρων είναι μια ωραία βελτίωση! Χώρια η ικανοποίηση που εισπράττει κανείς από τα ιδιόχειρα βελτιωτικά. Καλή συνέχεια, μέχρι στιγμής πολύ όμορφο, μπράβο!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jul 11, 2016 16:49:10 GMT 2
Ωραια τα αμορτισερ! Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 12, 2016 8:50:46 GMT 2
Παυλο ωραια και μεθοδικη δουλεια! Οι εργασιες στα αμορτισερ πολυ σωστες! Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 12, 2016 9:29:03 GMT 2
Συνάδελφε ταλαιπωρημένε σούπερ πάει. Μπράβο! Ωραια τα αμορτισερ! Καλη συνεχεια +1
|
|
|
Post by pkout on Nov 15, 2016 14:16:49 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου, Το post δεν είναι ακριβώς update, αλλά θα ζητήσω για μια ακόμα φορά την γνώμη σας. Οι φώτο είναι από την παρούσα κατάσταση του αμαξώματος, το οποίο βάφτηκε με humbrol enamel, αλλά λόγω απειρίας χρήσης αερογράφου και αναλογιών δεν έγινε ιδιαιτερά καλή δουλειά. Τα πρώτα mist περάσματα ήταν ότι να'ναι (ανόμοια καλυπτηκότητα, σκόνες κλπ), και κάθε επόμενο βαρύτερο έβγαζε orange peel και πολύ σαγρέ επιφάνεια. Ελάττωσα όσο βαστούσε η καρδούλα μου την πορτοκαλόφλουδα (εμφανή απομεινάρια στις ακμές) με μπόλικο ντουκόχαρτο, micromesh, αλοιφές και ξανά από την αρχή για κάθε χέρι, φτάνοντας στο αποτέλεσμα των φωτογραφιών (μην βαράτε για τις φωτο, είναι από κινητό και δεν το 'εχω κιόλας!!!! ) Η ερωτήση μου είναι αν η εφαρμογή βερνικιού (Β-513) θα βελτιώσει καθόλου το αποτέλεσμα, ή τζάμπα κόπος και πάμε για κλείσιμο? Οι ατέλειες δεν θα είναι περισσότερο εμφανείς με το βερνίκι? Στην ίδια μοίρα είναι περίπου και άλλα 3 αμαξώματα (σε λίγο καλύτερη κατάσταση απότι ήταν η 512), πως προτείνετε να προχωρήσω? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την υπομονή σας.
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 15, 2016 17:58:39 GMT 2
Τι δεν κατάλαβα;;; Εμένα μου φαίνεται μια χαρά έτσι... Αφήνω τους ειδήμονες των βερνικιών να μιλήσουν
|
|
|
Post by Sakis on Nov 15, 2016 18:39:12 GMT 2
Δηλαδή αυτό το αποτέλεσμα δεν σε ευχαριστεί ας πούμε και σηκώνει βελτίωση. Μάλιστα, τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα...
|
|
gigi
Kart Driver
|
Post by gigi on Nov 15, 2016 18:46:54 GMT 2
good job
|
|
|
Post by pkout on Nov 15, 2016 19:23:02 GMT 2
Είναι από τις ελάχιστες φορές που οι φωτογραφίες κολακεύουν το αποτέλεσμα πολύ παραπάνω απότι πραγματικά είναι.....
Δεν λέω ότι είναι χάλι, είναι πάρα πολύ καλύτερα γυαλισμένο από τις πρώτες μου προσπάθειες στον μοντελισμό ΑΛΛΑ..... Η ευκρίνεια της φωτό δεν είναι αρκετά καλή για να φανεί η υπολειπόμενη πορτοκαλόφλουδα πέριξ του παρμπρίζ για παράδειγμα. Ούτε τα σκαλοπατάκια και οι λακουβίτσες στην περιοχή γύρω από τα εμπρός φώτα και το σήμα. Μπορεί να μην φαίνονται στην φώτο, αλλά από κοντά βγάζουν μάτι λόγω και της αντίθεσης με τα ok κομμάτια.
Ο σκοπός της ερώτησης ήταν αν μπορούν να βελτιωθούν παραιτέρω οι παραπάνω ατέλειες, χωρίς να χαλάσει το υπόλοιπο αποτέλεσμα.
Καλό βράδυ σε όλους
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2016 11:29:41 GMT 2
Παύλο καλημέρα. Όμορφη δουλειά με το βάψιμο (μόνο στην τελευταία φώτο διακρίνω κάποιες από τις ατέλειες που λες κι αυτό γιατί το είπες ). Τώρα, αν κατάλαβα καλά γυάλισες το χρώμα, χωρίς βερνίκι. Σωστά; Αυτό από μόνο του είναι ζόρικο με πιο πιθανό πρόβλημα το ξέφτισμα του χρώματος από τις ακμές. Κανένα χρώμα δεν είναι τόσο σκληρό, όσο ένα βερνίκι οπότε οι συνέπειες είναι αυτές που βλέπεις. Το πιο ασφαλές και μάλλον εύκολο (για μένα) είναι το πατροπαράδοτο βάψιμο με ματ χρώμα (= καλύτερο στρώσιμο), βερνίκωμα και γυάλισμα. Για αυτό που λες (να ρίξεις 513 πάνω από το humbrol), την απάντηση στη δίνει ο πίνακας που σου έχω ποστάρει παραπάνω. Και είναι αρνητική. Αυτό δεν σημαίνει ότι 100% θα αντιδράσουν, αλλά υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα. Οπότε μην το δοκιμάσεις, καλύτερα. Με 2Κ δεν θα είχες πρόβλημα. Η γνώμη μου είναι να τελειώσεις το μοντέλο, να το βάλεις στη βιτρίνα σου (είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο μοντελισμό)και σιγά - σιγά θα "χτίσεις" το φινίρισμα που θέλεις, με την εξάσκηση (αν και από αυτά που βλέπω δείχνεις πολύ καλό χέρι, οπότε θα έρθει γρήγορα το επιθυμητό). Το φόρουμ μπορεί να σε συμβουλέψει, κατευθύνει, γλυτώσει από στραβές αλλά εν τέλει είσαι εσύ, ο αερογράφος σου και το μοντέλο στο τέλος της ημέρας. Όσα περισσότερα τελειώσεις τόσο καλύτερο (και να θυμάσαι, το καλό φινίρισμα που θα πετύχεις σίγουρα κάποια στιγμή, δεν συνεπάγεται κατ΄ ανάγκη καλό μοντέλο γιατί το κλείσιμο τελείωμα, εγγυμονεί πολλούς κινδύνους, που μόνο η εμπειρία-εξάσκηση σε αποτρέπει από το να την πατήσεις). Ελπίζω να βοήθησα. Το πας πολύ καλά συνέχισε το
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Nov 21, 2016 11:33:03 GMT 2
Τοτε για να καταλαβουμε καλυτερα, τραβηξε μερικες που να μην το κολακευουν Σοβαρα τωρα, αν ο σκοπος ειναι να κατεβεις σε κονκουρς ντε ελεγκανς, τοτε καντο μπανιο σε φορνετ/υγρο φρενων κλπ και ξαναβαψτο. Διοτι ενω εμεις θα το δουμε 5 λεπτα στις φωτογραφιες και θα πουμε "τι λες ρε ντουντ μου, μακαρι να εβγαζα και εγω τετοια γυαλαδα", εσυ θα το βλεπεις μια ζωη και θα τρελενεσαι. Αλλα επειδη αντιλαμβανομαι οτι σκοπος δεν ειναι αυτος, αλλα η επιθυμια καθε μοντελιστη να βελτιωνεται συνεχως, εγω θα ελεγα να μην το πειραξεις αλλο (το βερνικι δεν προκειται να κρυψει τιποτα), να το ολοκληρωσεις και να προχωρησεις στα επομενα. Και αμα η 512 ειναι η αγαπημενη σου Φεραρι, δεν χαθηκε και ο κοσμος, την ξαναφτιαχνεις. Με λιγο οραντζ πηλ γυρω απο το παρμπριζ δεν χαθηκε και ο κοσμος. Στα τεχνικα δεν ξερω να σου πω γιατι δεν γνωριζω τα υλικα καλα. Παντως επειδη στο τελος ολο και καποιο βερνικι θα ριξεις, προτιμησε να ψεκαζεις ματ χρωματα καλυτερα, γιατι συνηθως στρωνουν πολυ καλυτερα. Επισης αν με humbrol enamel εννοεις τα ντενεκεδακια, νομιζω καλυτερα να αναζητησεις κατι αλλο, διοτι ενω βγαζουν ωραια γυαλαδα, αργουν να στεγνωσουν και μαζευουν πανω οτι κυκλοφορει στην ατμοσφαιρα. Μπεστ ριγκαρντς
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 22, 2016 10:14:09 GMT 2
Γεια σου Παυλο!!
Συμφωνω απολυτα με τον Γιωργο αλλα και με τον Δημητρη!!
Απλα θελω να προσθεσω και την δικη μου αποψη για το βαψιμο, Που βεβαια δεν σημαινει οτι ειναι και σωστη, απλα σε εμενα δουλευει, στα ματια μου δλδ δουλευει, εσυ αν θελεις μπορεις απλα να δοκιμασεις, και να φτιαξεις τις δικες αναλογιες και τεχνικες Μην φοβασαι να αραιωσεις πολυ το χρωμα , να γινει σαν νερο, απλα τα πρωτα χερια να ειναι πολυ απαλα ! βαψε πολλα χερια, ειναι καλυτερα απο το να προσπαθησεις να βαψεις μια φορα και τερμα, γιατι θα χτισει η μπογια ! Τα καλυτερα χρωματα για βαψιμο με αερογραφο ειναι τα Λακερ, και τα ζερο που ειναι αυτοκινητιστικα, με αυτα τα χρωματα και με το καταλληλο αραιωμα δεν θα εχεις πορτοκαλοφλουδες! Tα εναμελ της χαμπρολ ειναι πολυ καλα για πινελο! Για το χρωμα στο αμαξωμα θα συμφωνησω, οτι αν θελεις να χρησιμοποιησεις βερνικι καλο θα ειναι να βαψεις με ματ σαν βαση και να περασεις το βερνικι μετα! για μενα τα καλυτερα ειναι τα 2Κ που μπορεις να το αγορασεις και απο μαγαζια με χρωματα αυτοκινητου! πηγαινε και ρωτα τους, τα 250μλ ειναι πολυ πιο φτηνα απο το να το παρεις απο ζερο ή απο αλλη εταιρια μοντελινγκ απλα να εισαι σιγουρος οτι τριβονται και γυαλιζονται μετα το στεγνωμα! τωρα για το 513 που λετε, δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε γιατι ειναι σπρευ και χρησιμοποιω μονο αερογραφο, οποτε... αλλα απ'οτι ξερω ειναι λακερ ή κανω λαθος? Αρα αν θελεις μπορεις να παρεις λακερ βερνικια και να χρησιμοποιησεις τον αερογραφο, που εγω πραγματικα τον θεωρω πολυ πολυ καλυτερο απο τα σπρευ!!!
μπαι δε γουει νομιζω οτι δεν εχει προβληματα το βαψιμο σου. Εγω θα το τελειωνα και θα πηγαινα στο επωμενο!!!
|
|