|
Post by grimstr on Mar 26, 2016 18:29:19 GMT 2
Αγαπητοί φίλοι και συνχομπιστες. Απο τη στιγμή που νιώθω οτι μπήκα για τα καλα ξανά στο χόμπι ειπα να ξεκινήσω το επόμενο μοντέλο . Υπαρχει μια lamborghini της Aoshima που περιμένει και είπα πριν πω στα βαθιά να πειραματιστώ με ενα πιο "απλό " μοντέλο . Οπότε ιδού το κιτ της Tamiya Mini Cooper Morris 1275s στην 1:24 με κωδικό 24235.
Το κιτ μου φαίνεται αρκετά καλο με καλή εφαρμογή και θα δούλευεται κυριως με οτι εχει το κουτί και μικρό παρεμβάσεις με οτι υπαρχει στο σπίτι . Το χρώμα που σκέφτομαι να γινει κλασσικό almond green θα χρησιμοποιήσω χρωματα για το αμάξωμα Humbrol 101 mid green για την μηχανή Humbrol 131 satin mid green θα δοκιμάσω και μείξεις διάφορα μεταλλικά ALCLAD και βλέπουμε. Ξεκιναω λοιπον με την μηχανη.
Εκανα ενα ξεγυρισμενο wash ( φοβάμαι μηπως το παράκανα...)
Εχει γινει ασταρωμα στα περισσότερα κομμάτια . Εχω ηδη τρίψει πλύνει και άσταρωσει το αμάξωμα με Γκρι ασταρι της Vajeho και ετοιμάζομαι να προχωρισω (φωτο στο επόμενο update) Αυτά και καλο ΣΚ Στρατος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 28, 2016 17:22:42 GMT 2
Στράτο, καλή επιτυχία. Εμένα το wash μου φαίνεται μια χαρά. Αν κάνεις λίγο στεγνό πινέλο, για να τονίσεις τις ακμές θα "δέσει" καλύτερα.
|
|
|
Post by nektarios on Mar 30, 2016 21:09:37 GMT 2
Αν και είμαι ο πλέον αναρμόδιος του φόρουμ στο να κρίνω wash σε κινητήρα, μού φαίνεται πολύ προσεγμένο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 1, 2016 17:02:20 GMT 2
Πολύ όμορφο και ''δεμένο'' στο συνολό του το μοτέρ Στράτο, καλή επιτυχία στο project.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 2, 2016 10:14:20 GMT 2
Καλό ξεκίνημα Στράτο και καλή συνέχεια! Πολύ ωραίο το μοτέρ, με προσεγμένο βάψιμο. Όσο για το βρώμισμα, εμένα, που επιμένω σε εργοστασιακή καθαρότητα, δεν μου φαίνεται υπερβολικό (όπως και να το κάνουμε, έχει κοντά 60 χρόνια στην πλάτη του!). Έχω το (σχεδόν) ίδιο στο στοκ μου, αλλά σε 1:12, επίσης της Tamiya. Θα το αρχίσω μάλλον μετά τη Rolls Royce, αλλά θα είχε πλάκα να τα φτιάχναμε παράλληλα...
|
|
|
Post by grimstr on Apr 11, 2016 14:06:55 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου. Το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν βολικό για πολυ μοντελισμο . προχωρησα λιγο λοιπον την κατασκευή του Mini Cooper. Συγκεκριμένα δούλεψα την μηχανή και βαφές στο σασι.
Σειρα εχει το αμάξωμα ασταρωθηκε (γκρι ασταρι της Vajeho) και μου φάνηκε αρκετά καλο σαν ασταρι έστρωσε καλα. Επειτα τρίψιμο βάψιμο (με enamel humbrol 101 mid green) τρίψιμο , τριψιμο , βερνίκι 513 Gunze ξανά τριψιμο ξανά βερνικι. Στο αμάξωμα πειραματιζόμαι αρκετά και το έφερα στην παρακατω μορφή. Οι φωτό είναι με φως και ίσως δείχνουν λιγο πιο ανοιχτό το χρώμα . Θα βγάλω και σε φυσικό φως
Αυτα προς στιγμή και καλή συνεχεια σε οτι "μοντελιζετε" σε ολους Στρατος
|
|
|
Post by pkout on Apr 11, 2016 19:13:18 GMT 2
Αγαπημένο αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία στις ειδικές διαδρομές. Καλή συνέχεια στην κατασκευή σου
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2016 21:10:18 GMT 2
Ωραίο μέλωμα. Μπράβο
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 12, 2016 10:14:19 GMT 2
Πολύ στρωτό το χρώμα Στράτο και όμορφο γυάλισμα. Μπράβο!
|
|
|
Post by grimstr on Apr 12, 2016 16:40:06 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλα σας λόγια . Οποία πρόοδος υπαρχει ωφειλεται και στις συμβουλές σας και σε πιστή παρακολούθηση των αναρτησεων των κατασκευών σας .
|
|
|
Post by grimstr on Apr 17, 2016 23:05:59 GMT 2
Καλησπέρα σε ολους να δώσω ενα σύντομο update . Δουλευτηκε το σασι απο κάτω εξατμίσεις κτλ χρωματα aluminium white της ALCLAD και chrome της AK στην άκρη με ενα metal gold της Gunze πέρασα το καζανάκι. μετα βάφτηκε το εσωτερικό μέρος με ακρυλικο dark sea grey H075 της Gunze
Και μετα προχώρησα στο flocking Αυτά για σημερα επόμενο update πιςτευω μέσα στην εβδομάδα που έρχεται Καλο Βραδυ Στρατος
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 18, 2016 11:24:46 GMT 2
Όμορφη και καθαρή δουλειά και το φλόκινγκ ωραία στρωμένο! Ίσως θα άξιζε τον κόπο να τονιστούν λίγο τα καλώδια που τρέχουν κάτω από το σασί με ένα σκούρο μεταλλικό, πχ. με XF-56 της Tamiya ή ανάλογο. Αυτό θα πρόσθετε "υφή" στη γενική εικόνα...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2016 16:08:38 GMT 2
Στράτο στο φλόκινγκ έκανες θαυμάσια δουλειά! Ποιό φλόκο χρησιμοποίησες...?
|
|
|
Post by grimstr on Apr 19, 2016 16:15:22 GMT 2
Ευχαριστώ Πολυ για τα σχόλια σάς Κωνσταντινε θα προσπαθήσω να ακολουθήσω την συμβουλή σου . Αλεξανδρε όντως ο φλοκος έστρωσε πολυ καλα τον αγόρασα απο τo Spot Model Flocking
|
|
|
Post by grimstr on Apr 19, 2016 16:16:35 GMT 2
|
|
|
Post by grimstr on Apr 26, 2016 18:10:05 GMT 2
Αγαπητοί φιλοι καλησπέρα να δώσω ενα μικρό update της όλης προόδου του Mini Cooper. Ασχολήθηκα αυτο το διάστημα με το εσωτερικό καθίσματα κτλ Ιδου κάποιες φωτό: Βέβαια να πω την αλήθεια νιώθω πιο πολυ ¨μπογιατζης¨ να βάφω επιφάνειες, παρά ¨Καλιτεχνης ζωγραφος¨ οι λεπτομέρειες και το πινέλο πολυ με ζορίζει..... Παρόλα αυτά συνεχίζουμε. Για τα καθίσματα χρησιμοποίησα ακρυλικά της Gunze , humbrol και Vajeho και σε κάποιες μείξεις μεταξύ τους
Το επομενο βήμα που θέλω να κάνω ειναι να βάφω τα πλαίσια παραθύρων και τα περιμετρικά στο εξωτερικό αμάξωμα σε χρώμιο. Οπότε ένας τρόπος ειναι προσεκτικό μασκαρισμα (επίπονο και φοβάμαι μην ξεφύγει χρώμα) και αερογραφος με metal chrome της ΑΚ που εχω. Επισης θα ήθελα την γνώμη σας εαν μπορει να γινει καλή δουλειά με αλουμινοταινια ? ή αλλο τροπο ? σε καποια site που βλέπω το υλικό aluminium metal foil δεν το βρίσκω Αναμένω και τις γνώμες σας Ευχαριστω Στρατος
|
|