est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on May 13, 2016 8:58:00 GMT 2
Επιστημονική εργασία cher ami... Δεν περίμενα φυσικά τίποτα λιγότερο! Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια! Κουράγιο και υπομονή αγαπητέ. Σε ευχαριστώ!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on May 13, 2016 9:43:35 GMT 2
... ενώ το κιτ το είχα φτιάξει, όπως θα θυμάσαι, μόλις ολοκλήρωσα τις πανελλήνιες και ήταν το πρώτο μου "καλό" μοντέλο αυτοκινήτου. Το είχα δει στο πατρικό σου και είχαμε συμφωνήσει σε ορισμένα σημεία. Το κιτ δεν θα σε δυσκολέψει, καθώς από ότι θυμάμαι έρχεται μόνο του και δεν έχει θέματα εφαρμογών κλπ. Λίγη προσοχή στη συμμετρία των αναρτήσεων θέλει. Αφού το είχα φτιάξει πριν 20 χρόνια με ένα κόφτη και μια λίμα, σίγουρα εσύ με την εμπειρία σου στα 12άρια θα το πας σε άλλο επίπεδο. Την συμμετρία την είδα και έχω προετοιμαστεί. Το dry fit το έβγαλε στην επιφάνεια. Τώρα η αρχή πολύ ελπιδοφόρα αλλά αφού ξέρω ότι δεν σου αρέσουν τα πολλά χειροκροτήματα περνάω απευθείας στις παρατηρήσεις μου, για περαιτέρω βελτίωση, στη πολύ καλή βάση που μας δείχνεις. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Χαίρομαι που το θυμάσαι. Έχω μια αλεργία στο χειροκρότημα. Προτιμώ πάντα τις εμπεριστατωμένες κριτικές με τεκμηρίωση όπως οι δικές σου. 1)Τα καλώδια του εναλλάκτη είναι πολύυυ χοντρά για την κλίμακα. Αφού ξεκίνησες μια δουλειά με βελτιωτικά και πιστότητα (π.χ. σωλήνες πίσω ψυγείου ), άλλαξε τα με λεπτότερα. Δεν νομίζω ότι είναι δύσκολο για αυτό το αναφέρω. Έχεις δίκιο για το πάχος των καλωδίων. Το ...ψυχανεμίστηκα από την αρχή και δεν τα είχα κολλήσει αλλά απλά σφηνώσει! Διορθώθηκε: 2)Επίσης, δεν μου άρεσε πολύ η καλωδίωση στο σύστημα των ηλεκτροβαλβίδων από τα paddles. Η top studio βγάζει ένα σε με κονέκτορες για μηχανές που ταιριάζουν με λίγο κόψιμο. Επειδή είναι πάνω - πάνω στο καπάκι του μοτέρ, εγώ θα ασχολούμουν λίγο παραπάνω, χωρίς να σημαίνει ότι η δική σου λύση δεν είναι καλή. Λείπουν δυο hose joints που θα τοποθετηθούν αργότερα για τον κίνδυνο ατυχήματος. Για παραπάνω δεν υπήρχε χώρος και ήδη το κατά μήκος τρύπημα (x8) ήταν εργασία υψηλού ρίσκου. Για το σετ που αναφέρεις είχα παντελή άγνοια λόγω ασχετοσύνης μου στα δίτροχα αλλά δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο θα βελτίωνε το αποτέλεσμα. 3)Τέλος το πιο σημαντικό για μένα οι βίδες στις αναμονές των ψαλιδιών. Κι ενώ βλέπω ότι άνοιξες τις τρύπες και αντικατάστησες κάποιες με Allen βίδες, γιατί άφησες αυτές στην επάνω βάση κι έβαλες τις βίδες σταυρούς του κιτ; Είναι πολύ μεγάλες και δεν ταιριάζουν στην κλίμακα ούτε στην ποιότητα της δουλειά που μας δείχνεις. Ελπίζω να σε πρόλαβα και να μπορείς να τις αλλάξεις. Επισυνάπτω σχετική φώτο με τις επισημάνσεις για να μην ψάχνουμε. Υπάρχει σαφώς ένα θέμα και εξηγούμαι: Δεν μπορώ να αλλάξω την βίδα της κορυφής του τριγώνου που προέρχεται από το κιτ (η μαύρη), αφού εκεί θα πιάσει το ψαλίδι και αν μειώσω τις διαστάσεις του δεν θα πιάνει σωστα στις αναμονές (θα πλέει). Αυτή η βίδα είναι ίδιας διαμέτρου κεφαλής με τις δύο της στήριξης του τριγώνου όπως φαίνεται: Το μόνο που έχω σκοπό είναι να περάσω τη μαύρη βίδα με silver για ομοιμορφία. Ελπίζω να μην σε χάλασα το απόγευμα αν και ξέρω πόσο δεκτικός είσαι στις παραξενιές μου, χρόνια τώρα Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία. Περιμένουμε το επόμενο Update σύντομα Δεν με χαλάς Γιώργο και το ξέρεις. Οι κριτικές σου είναι πάντα δομημένες και τροφή για σκέψη.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 16, 2016 11:00:22 GMT 2
Μηχανολογικά πολυ καλο! Οι βιδες δε νομιζω οτι ειναι προβλημα, θα μπορουσαν να καλυφθουν με κανενα ΡΕ κεφαλακι. Απο μοντελιστικης αποψεως θα μου αρεσαν λιγο περισσοτερα γουός στα μικροτερα κομματια και νομιζω οτι το συνολο σηκώνει καλλιτεχνίες για να σπασει η μαυριλα και να γινουν λιγο πιο ενφιαφεροντα τα ασημι μερη, αλλα ειμαι επηρεασμενος απο την ισπανικη σχολη οποτε μη μου δίνετε σημασία Καλή συνέχεια
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on May 31, 2016 18:10:11 GMT 2
Μηχανολογικά πολυ καλο! Οι βιδες δε νομιζω οτι ειναι προβλημα, θα μπορουσαν να καλυφθουν με κανενα ΡΕ κεφαλακι. Απο μοντελιστικης αποψεως θα μου αρεσαν λιγο περισσοτερα γουός στα μικροτερα κομματια και νομιζω οτι το συνολο σηκώνει καλλιτεχνίες για να σπασει η μαυριλα και να γινουν λιγο πιο ενφιαφεροντα τα ασημι μερη, αλλα ειμαι επηρεασμενος απο την ισπανικη σχολη οποτε μη μου δίνετε σημασία Καλή συνέχεια Ναι είσαι επηρεασμένος από την ισπανική σχολή Και εγώ τι φταίω? Μέχρι εδώ καλά είναι και με σκόνες αγιογραφίας εγώ αγαπητέ Δημήτρη ούτε από μακριά.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on May 31, 2016 18:11:46 GMT 2
Συνέχεια εργασιών. Κατ' αρχήν χρωστώ μία διόρθωση (των καλωδίων του εναλλάκτη): Σειρά είχαν οι αναρτήσεις και συγκεκριμένα τα ψαλίδια και οι ράβδοι των push rod, αμορτισέρ και η συνδεσμολογία τους. Τα ψαλίδια κ.λπ. είναι μεταλλικά και χρειάστηκε να αγοραστεί πριόνι λεπτό για μέταλλα με πυκνά δόντια για να κοπούν τα περιττα κομμάτια του καλουπιού που υπήρχε πάνω στο καθένα. Με πολλή προσοχή λιμαρίστηκαν κατόπιν με μεταλλική λίμα κατ΄αρχάς, χάρτινη κατόπιν και το σύνολο ομογενοποιήθηκε με τα σφουγγαράκια της 3Μ. Και προέκυψαν αυτά: Τα αμορτισέρ με τα ελατήριά τους ήταν έυκολα στη συναρμολόγηση (με βίδα επιτέλους!), αλλά στο βάψιμό τους χρειάστηκε να μασκαριστούν 4 φορές (1 το πορτοκάλι, 1 το semi gloss black, 1 το silver και 1 οι άκρες τους που βάφτηκαν με μίξη Χ12 + Χ11 3:1). Τα υπόλοιπα κομμάτια της ανάρτησης μαζί με τα δοχεία αερίου των αμορτισέρ: Στα δισκόφρενα έπεσε δουλειά αφού οι σιαγώνες τρυπήθηκαν στη κάτω πλευρά τους και τοποθετήθηκε χάλκινο σύρμα που αναπαριστά την επικοινωνία των υγρών φρένων μεταξύ αριστερών και δεξιών πιστονιών. Τρυπήθηκε το εσωτερικό μάγουλο και κολήθηκε hose joint για το σωληνάκι των υγρών και όλη η σιαγώνα βάφτηκε με την αναλογία Χ12 + Χ11 3:1. Οι κορυφές της περάστηκαν silver με πινέλλο, αναπαριστώντας τις βαλβίδες εξαέρωσης. Οι δίσκοι τρυπήθηκαν περιφερειακά του μουαγιέ για αναπαράσταση του αερισμού της πλήμνης, βάφτηκε το κέντρο τους όπως οι σιαγώνες και οι βίδες με silver. Η επιφάνεια των δίσκων όπως και τα τακάκια βάφτηκαν με TS4. Το κενό ανάμεσα στις δύο πλάκες, αφού περάστηκε με Brick Red της Molak, τρίφτηκε για να σπάσει η κοκκινίλα. Οι πλήμνες περάστηκαν με Flat Black της Humbrol και μόλις στέγνωσαν τρίφτηκαν ελαφρά με πανί για να φύγει η αγριάδα του ματ. Συναρμολόγηση: Στούς αεραγωγούς κολλήθηκαν τα δυο μισά τους, στοκαρίστηκαν τα σημεία κόλλησης και ασταρώθηκαν. Περάστηκαν με τυχαίο Gloss Black και επενδύθηκαν με χαλκομανία carbon fibre 1/24 της Scale Motorsport. Φανταστική ποιότητα, αντοχή και με το υγρό της ίδιας εταιρείας σφραγίζεις μιά κι΄ έξω. Υπάρχει μικρό κομμάτι αμαξώματος δεξιά και αριστερά που στερεώνεται σε 3 προεκτάσεις που ξεκινούν από το κιβώτιο. Εσωτερικά έχουν θερμική ασπίδα (είναι κολλητά στην εξάτμιση) και εξωτερικά το χρώμα του αμαξώματος TS8 Italian Red. Κολλήθηκαν και από ένα Dzus Fastener σε κάθε πλευρά. Συναρμολόγηση: Το δοχείο απορροής λαδιού απέκτησε οξυγονοκόλληση και δύο hose joints ξεχασμένα από τον Ιάπωνα. Ως επίσης τον χοντρό σωλήνα αναπνοής που καταλήγει στην άκρη του κιβωτίου ταχυτήτων. Αυτά προς το παρόν. Επόμενο στάδιο το ...γλέντι του κυρίως κινητήρα με τα 24 μπεκ ψεκασμού και τις 12 πεταλούδες. Αλλά όπως ξέρουν ορισμένοι οι κινητήρες είναι η τρέλλα μου. Σταύρος
|
|
|
Post by konstantinf on May 31, 2016 18:36:15 GMT 2
Σεμιναριακου επιπέδου παρουσίαση Σταύρο και απολαυστική στο διάβασμα. Ευχαριστούμε! Θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να τη διαβάσουν όλοι...
Ερώτηση: Το κόκκινο "brembo" πάνω στα δισκόφρενα είναι χαλκομανία ή βάψιμο; Και αν το δεύτερο, πώς;;; Μήπως θα άξιζε τον κόπο ένα μικρό tutorial για τους αδαείς;
Παρατήρηση: Τα "ψαλίδια κλπ." είναι μεταλλικά και στο πρωτότυπο και υποθέτω χυτά. Αν ναι, σίγουρα έχουν ένα υπόλειμμα "ραφής" από το καλούπι. Ή όχι; (δεν έχω δει F1 από τόσο κοντά...)
Καλή συνέχεια!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 6, 2016 9:40:06 GMT 2
Ερώτηση: Το κόκκινο "brembo" πάνω στα δισκόφρενα είναι χαλκομανία ή βάψιμο; Και αν το δεύτερο, πώς;;; Μήπως θα άξιζε τον κόπο ένα μικρό tutorial για τους αδαείς; Χαλκομανία είναι Κωνσταντίνε. Και η μαμίσια μάλιστα της Tamiya. Εντυπωσιακό αν σκεφτείς την ηλικία του κιτ. Παρατήρηση: Τα "ψαλίδια κλπ." είναι μεταλλικά και στο πρωτότυπο και υποθέτω χυτά. Αν ναι, σίγουρα έχουν ένα υπόλειμμα "ραφής" από το καλούπι. Ή όχι; (δεν έχω δει F1 από τόσο κοντά.. Ναι μεταλλικά ήταν και στο πρωτότυπο. Σίγουρα χυτά αφού η οβάλ διατομή τους αποκλείει άλλο τρόπο κατασκευής. Το υπόλειμμα στο καλουπάρισμα καθαριζόταν με τροχό σιγά και στο χέρι βέβαια (το ίδιο έκανα και εγώ).
|
|