|
Post by grimstr on Mar 3, 2016 18:41:57 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Mar 4, 2016 15:15:05 GMT 2
Είναι αξιοπρεπέστατο! Με το καλό και στα επόμενα!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 7, 2016 18:05:21 GMT 2
Μπράβο Στράτο. Εξαιρετικό για 2 μοντέλο, πράγματι και η φωτογράφηση πολύ καλύτερη! Στο επόμενο μαζί με τις υπόλοιπες βελτιώσεις που θα εφαρμόσεις, να βάψεις και τα πλαίσια των παραθύρων μαυρά. Καλή επιτυχία στο επόμενο. Περιμένουμε τις εξελίξεις
|
|
|
Post by alex78 on Mar 8, 2016 14:38:18 GMT 2
Όμορφο αποτέλεσμα Στράτο, θεωρώ πως γενικά τα ψεκάσματα σου είναι πολύ πετυχημένα, κοινώς έχεις πάρει τον αέρα του αερογράφου αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (....εγώ δηλαδή πρώτος και καλύτερος πρέπει να τα ακούω αυτά μπάς και τα εφαρμόσω κάποια στιγμή.... ). Κάποιες λεπτομέρειες (βάψιμο φαναριών-φλάς, πλαίσια παραθύρων) θα έρθουν εν καιρώ ως φυσική εξέλιξη των επόμενων δουλειών σου. Τι παίρνει σειρά στον πάγκο σου...?
|
|
|
Post by grimstr on Mar 10, 2016 14:09:57 GMT 2
Σας ευχαριστώ ολους σας για τα ενθαρρυντικά σας λόγια. Επισης τα πλαίσια των παραθύρων το διαπίστωσα όταν είχα περάσει και το βερνίκι οπότε έμεινε για το επόμενο. Τα φανάρια είχα κατι παλιές μπογιές clear και δεν ήταν οτι καλύτερο. Είπαμε μαζεύουμε εμπειρίες για τα επόμενα .
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 10, 2016 17:49:12 GMT 2
Επισης τα πλαίσια των παραθύρων το διαπίστωσα όταν είχα περάσει και το βερνίκι οπότε έμεινε για το επόμενο. Στράτο, καλά την έκανες την διαδικασία. Τα πλαίσια τα βάφουμε μετά το βερνίκι για να μείνουν ματ. Βερνικώνουμε, το αφήνουμε να στεγνώσει μέρες και μετά μασκάρουμε προσεκτικά, αφαιρώντας κολλά από την χαρτοταινία (κολλώντας στον πάγκο ή το χέρι μας 3-4 φορές) για τα πλαίσια.
|
|
|
Post by grimstr on Mar 11, 2016 20:40:20 GMT 2
Επισης τα πλαίσια των παραθύρων το διαπίστωσα όταν είχα περάσει και το βερνίκι οπότε έμεινε για το επόμενο. Στράτο, καλά την έκανες την διαδικασία. Τα πλαίσια τα βάφουμε μετά το βερνίκι για να μείνουν ματ. Βερνικώνουμε, το αφήνουμε να στεγνώσει μέρες και μετά μασκάρουμε προσεκτικά, αφαιρώντας κολλά από την χαρτοταινία (κολλώντας στον πάγκο ή το χέρι μας 3-4 φορές) για τα πλαίσια. Γιώργο ευχαριστώ για την συμβουλή .Το βάψιμο στα πλαίσια το κανείς με πινέλο ή αεργραφο? επισης μια ακόμη απορία που εχω είναι ασταρωμα κανουμε σε όλα τα κομμάτια και στα μικρά π.χ.κινητηρα διάφορα αλλα εξαρτήματα ή μονο στα μεγάλα του αμαξώματος ?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 12, 2016 18:23:10 GMT 2
Γιώργο ευχαριστώ για την συμβουλή .Το βάψιμο στα πλαίσια το κανείς με πινέλο ή αεργραφο? επισης μια ακόμη απορία που εχω είναι ασταρωμα κανουμε σε όλα τα κομμάτια και στα μικρά π.χ.κινητηρα διάφορα αλλα εξαρτήματα ή μονο στα μεγάλα του αμαξώματος ? Να είσαι καλά Στράτο, δεν κάνει τίποτα. Τα πλαίσια στο 75% των περιπτώσεων με αερογράφο. Το υπόλοιπο 25%, ή βαριέμαι να μασκάρω όλο το αμάξωμα ή θέλω να "τεστάρω" τον εαυτό μου και τα βάφω με πινέλο. Γενικά καλό είναι να ασταρώνεις όλα τα κομμάτια του κιτ. Έτσι μπορεί να ελέγξεις τις κολλήσεις και την αφαίρεση των σημαδιών, έχεις μια ομοιόμορφη επιφάνεια για βάψιμο και το χρώμα "πιάνει" καλύτερα (αυξημένη πρόσφυση). Εξάλλου τα περισσότερα χρώματα, ιδίως τα μεταλλικά, π.χ. alclad θέλουν οπωσδήποτε αστάρι, με εξαίρεση τη σειρά της ΑΚ. Αν μελετήσεις, ιδίως παλιότερα, WIP του φόρουμ θα βρεις τον τρόπο που προετοιμάζεις τα διάφορα κομμάτια για αστάρωμα και βάψιμο. Καλή εφαρμογή στα επόμενα και για ότι άλλο εδώ είμαστε
|
|
|
Post by grimstr on Mar 12, 2016 18:56:52 GMT 2
Γιώργο ευχαριστώ ακομα μια φορα. Μου λύνετε όλες τις απορίες . τελικα το κιτ lamborghini μου φαίνεται παρά πολυ καλο και ....να θέλει πολυ δουλειά . ακολουθω την συμβουλή σου και θα δουλέψω πρωτα ενα Mini Cooper της Tamiya Και μετά την Λαμπο..
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 19, 2016 20:52:09 GMT 2
Έχοντας παρακολουθήσει εν πολλοίς την κατασκευή στα WIP, ξεχάστηκα και δεν κοίταξα στα completed... Άλλη μια φορά μπράβο λοιπόν Στράτο, έστω και καθυστερημένα!
|
|