andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on Nov 26, 2015 17:36:57 GMT 2
GROUP B. Νομίζω τα λέει όλα στους λάτρεις των ράλλυ. Άλλες εποχές, πιο αγνές, οι οδηγοί και συν-οδηγοί να πίνουν και να καπνίζουν πριν και μετά τις ειδικές. Αυτοκίνητα «τέρατα» με φτερούγες, ωμά σε δύναμη και επιτάχυνση, δύσκολα στο να τα δαμάσεις. Μέχρι και ο μεγάλος Γιούχα Κάνκουνεν είχε πει ‘WRC is for boys, Group B was for men’, αλλά εγώ θα πω κάθε εποχή έχει την ομορφιά του. ‘Ένα από αυτά (για μένα το πιο ολοκληρωμένο,(κάτοχος PEUGEOT είμαι τί να κάνουμε ήταν το PEUGEOT 205 T16 E2 από το 1984-1986 , 1.800 c.c., με 450 hp (και 600 και 700 πολλές φορές) και 50 Nm ροπή σε βάρος 910 kg, με αναλογία 0,49 hp στο κιλό! 0-100 σε 4,5 sec και να έχεις φάει τίποτε προβατίνες θα σου βγαίναν από τα αυτιά. Βρέθηκε λοιπόν το κιτ της TAMIYA (ευχαριστώ θερμά τον φίλο Billgr), αγοράστηκε και το transkit σετ της RENAISSANCE και ξεκίνησε το γλέντι. Κόψε – ράψε, στόκος, τρίβε και ξανά, έφθασα σε αυτό που βλέπετε. Εγώ έμεινα πολύ ικανοποιημένος με το τελικό αποτέλεσμα, αν και οι χαλκομανίες για άλλη μια φορά με δυσκόλεψαν (ευτυχώς είχα τρία σετ). Τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν της IPP, ZERO PAINT 2K για γυάλισμα, σκόνη αγιογραφίας και BUFF της TAMIYA με αερογράφο για το σκόνισμα. Τα επιμέρους σημεία που έχουν ‘σκουπιστεί’ έγιναν με μπατονέτα με ΑΖΑΧ διότι τότε δεν έδιναν και πολύ σημασία στο καθαρό αυτοκίνητο…….νούμερα, σπόνσορες και πάμε ειδική Ταρζάν, Υμηττός, Μετέωρα κ.λ.π. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2015 18:03:46 GMT 2
Πανέμορφο μοντέλο. Υπέροχο αυτοκίνητο, "άλλη" εποχή και απίθανο αποτέλεσμα. Πολλά μπράβο Ανδρέα. Για το λέρωμα σκεφτόμουν μήπως έπρεπε να γίνει και μια "μπαφιά" λίγο πιο ψηλά στη μάσκα, αλλά πάλι δεν ξέρω, Μόνο και μόνο γι να μην είναι τόσο καθαρό. Βρήκα μια φώτο που ίσως βοηθάει λίγο. Πάντως από το πλάι και από πίσω, το λέρωμα είναι άψογο. Συγχαρητήρια και πάλι
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Nov 26, 2015 22:46:36 GMT 2
Ανδρέα τα σέβη μου φίλε!
Φοβερό το αποτέλεσμα και μόνο για το transkit αξίζεις λαμπάδα!!!
Για το λέρωμα στο μπροστά καπώ θα συμφωνήσω με τον Γιώργο..ίσως μια ψεκασιά...
Όπως και να έχει μπράβο!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Nov 26, 2015 23:06:07 GMT 2
Εξαιρετικο αποτελεσμα Ανδρεα!! Ηρωας που χρησιμοποιησες ΤΚ της Ρενεσανς Και ναι εχεις απολυτο δικιο, ειναι πανεμορφο το 205!!
|
|
andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on Nov 27, 2015 22:52:55 GMT 2
Πανέμορφο μοντέλο. Υπέροχο αυτοκίνητο, "άλλη" εποχή και απίθανο αποτέλεσμα. Πολλά μπράβο Ανδρέα. Για το λέρωμα σκεφτόμουν μήπως έπρεπε να γίνει και μια "μπαφιά" λίγο πιο ψηλά στη μάσκα, αλλά πάλι δεν ξέρω, Μόνο και μόνο γι να μην είναι τόσο καθαρό. Βρήκα μια φώτο που ίσως βοηθάει λίγο. Πάντως από το πλάι και από πίσω, το λέρωμα είναι άψογο. Συγχαρητήρια και πάλι Γιώργο σ'ευχαριστώ. Το 'μπάφιασμα' είναι μία ιστορία από μόνη της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θεώρησα ίσως υπερβολή να το λερώσω πολύ μπροστά. Βέβαια, έχω πετύχει Ελευθεροχώρι με βροχή να ρίχνει καρέκλες και η λάσπη να έχει καλύψει όλο το αυτικίνητο, για αυτό το σταμάτησα εκεί.Στο επόμενο.........
|
|
andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on Nov 27, 2015 22:53:42 GMT 2
Εξαιρετικο αποτελεσμα Ανδρεα!! Ηρωας που χρησιμοποιησες ΤΚ της Ρενεσανς Και ναι εχεις απολυτο δικιο, ειναι πανεμορφο το 205!! Ευχαρισtώ chris!
|
|
andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on Nov 27, 2015 22:55:12 GMT 2
Ανδρέα τα σέβη μου φίλε! Φοβερό το αποτέλεσμα και μόνο για το transkit αξίζεις λαμπάδα!!! Για το λέρωμα στο μπροστά καπώ θα συμφωνήσω με τον Γιώργο..ίσως μια ψεκασιά... Όπως και να έχει μπράβο! Αλέξανδρε σ΄ευχαριστώ. Κάτσε να δεις το άλλο τι θα πάθει......
|
|
|
Post by manos13 on Nov 29, 2015 15:55:37 GMT 2
Αψογο, πολλα μπραβο!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 1, 2015 13:14:47 GMT 2
Άψογο σε όλους τους τομείς φίλε Ανδρέα. Η βάση πραγματικά υπέροχη και ταιριαστό το έδαφος με την κλίμακα! Οι πέτρες και το χώμα είναι ''φυσικό'' ή έτοιμο εμπορίου? Άν θέλεις γράψε μας δυο-τρία λόγια για την τεχνική, θα ήταν πολύ χρήσιμο...
|
|
andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on Dec 2, 2015 22:34:41 GMT 2
Άψογο σε όλους τους τομείς φίλε Ανδρέα. Η βάση πραγματικά υπέροχη και ταιριαστό το έδαφος με την κλίμακα! Οι πέτρες και το χώμα είναι ''φυσικό'' ή έτοιμο εμπορίου? Άν θέλεις γράψε μας δυο-τρία λόγια για την τεχνική, θα ήταν πολύ χρήσιμο... Καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το να φτιάξουμε μία απλή βάση χωρίς πολλά-πολλά ήταν εύκολη υπόθεση. Αγοράστηκε μία βάση απλή και πυχάκια μπάλσα για το πλάισιο τα οποία κολλήθηκαν με κυανοακρυλική. Στη συνέχεια, καλλιτεχνικός γύψος που διαλύεται σε νερό, το ρίχνω μέσα στο πλαίσιο από μπάλσα και έτοιμο! Πριν στεγνώσει, πετάμε πετραδάκια "φυσικά" ή των τρενάδων, τα πατάμε λίγο μην φύγουν και αν θέλουμε φτιάχνουμε "ροδιές" από λάστιχα του spare box (ανάλογα το έδαφος). Σε μία με δύο ημέρες το όλο μείγμα γίνεται "κόκκαλο". Βάψιμο με αερογράφο σε γήινα χρώματα και έτοιμοι για φωτογράφιση! Ελπίζω να βοήθησα
|
|
|
Post by alex78 on Dec 2, 2015 23:22:34 GMT 2
Πάρα πολύ , tks!
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Dec 7, 2015 21:33:58 GMT 2