|
Post by Βαγγέλης on Sept 9, 2015 22:37:58 GMT 2
Καλησπέρα Φτιάχνω το παραπάνω κιτ για φίλο(ο οποίος το έφερε μονταρισμένο)και εγω απλά το καθάρισα το στοκάρισα εβαλα κάποια πράγματα που τα ξέχασε και συνέχεια το επλυνα με σαπουνόνερο για να φύγουν δακτυλιές και λοιπά.Τέλος το αστάρωσα με Primer cosmos. Ακολουθούν φωτος
εχω τι εξεις απορίες: - πως καθαρίζουμε τα διαφανή κομμάτια(δοκίμασα οινόπνευμα-μωρομάντηο-αζαχ-και υγρό για γυαλιά)και τίποτα. - αυτά τα καλώδια στο πίσω μέρος των φορτηγών τι είναι και πως μπαίνουν? ακολoυθεί Photo ευχαριστώ εκ των προτέρων Attachments:
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 11, 2015 12:38:36 GMT 2
Συνέχεια Βάψιμο με black gloss cosmos κια διάφορων λεπτομερειών. Εώτηση φαίνεται εντάξει το καλώδιο σπιράλ η εινai Out of scale?
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Sept 11, 2015 15:07:09 GMT 2
Βαγγέλη καλησπέρα Τα διαφανή κομμάτια τί έχουν επάνω για να δούμε πως θα τα καθαρίσεις ,το μαύρο στο σασί δείχνει ωραία στρωμένο και ειδικά για σπρέι , αν και δεν φαίνεται για gloss, περισσότερο για ματ ,και το κίτρινο σπιράλ δείχνει λίγο πιο χοντρό για την κλίμακα αλλά αν δεν το δει κανείς από κοντά δεν μπορεί να το πει με σιγουριά . Καλή συνέχεια με τα βαψίματα και περιμένουμε ενημέρωση
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 11, 2015 17:38:40 GMT 2
Βαγγέλη, τα βαψίματα σούπερ. Το σπιράλ, ίσως όντως να είναι λίγο εκτός κλίμακας, αλλά αν σε ικανοποιεί στο μάτι από κοντά, όπως είπε και ο Μπιλλ, άστο ως είναι! Εγώ θα έκανα κι ένα στεγνό πινέλο στην καρότσα, να αναδειχτούν οι λεπτομέρειες. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 13, 2015 16:13:50 GMT 2
Βαγγέλη καλησπέρα Τα διαφανή κομμάτια τί έχουν επάνω για να δούμε πως θα τα καθαρίσεις ,το μαύρο στο σασί δείχνει ωραία στρωμένο και ειδικά για σπρέι , αν και δεν φαίνεται για gloss, περισσότερο για ματ ,και το κίτρινο σπιράλ δείχνει λίγο πιο χοντρό για την κλίμακα αλλά αν δεν το δει κανείς από κοντά δεν μπορεί να το πει με σιγουριά . Καλή συνέχεια με τα βαψίματα και περιμένουμε ενημέρωση Βασίλη γειά σου το τζάμι εχει θολούρες χαρακιές.Ειναι καλυμένο για αυτο δεν εχω ακόμα φωτογραφίες.Το spray ειναι τελικά ματ.το σπιράλ το εφτιαξα απο λεπτό καλάι και μου φαίνεται καλύτερο.ανεβάζω φωτο.
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 13, 2015 16:18:47 GMT 2
Βαγγέλη, τα βαψίματα σούπερ. Το σπιράλ, ίσως όντως να είναι λίγο εκτός κλίμακας, αλλά αν σε ικανοποιεί στο μάτι από κοντά, όπως είπε και ο Μπιλλ, άστο ως είναι! Εγώ θα έκανα κι ένα στεγνό πινέλο στην καρότσα, να αναδειχτούν οι λεπτομέρειες. Καλή συνέχεια Γιώργο ευχριστωγια τα καλά σου λόγια(ειδικά απο εσένα που εισαι μετρ στο βάψιμο).Ανεβάζω φωτο από την καμίνα γιατι το χρώμα εβγαλε κάτι μικρά στίγματα.Ειναι και αυτο spray πορτοκαλί της cosmos.Το ανακάτεψα καλά,καθάρισα την βαλβίδα ψέκασα από απόσταση 30 εκ.τι σκατά φταίει δεν ξέρω.Με κόκινο-άσπρο-κίτρινο-πορτοκαλί εχω τέτοια προβλήματα.Με τα άλλα όχι. Ακολουθούν φωτος.
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 13, 2015 16:21:26 GMT 2
οι φωτος που υποσχέθηκα Καλυτερο τώρα τι λέτε?
Επίσης για τα alclad με τι αραιώνονται και με τι καθαρίζουμε τον αερογράφο?Επίσης παιρνιούνται με πινέλο? ευχαριστώ εκ των προτέρων
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Sept 13, 2015 21:35:04 GMT 2
Βαγγέλη για τα διάφανα και αν οι χαρακιές δεν είναι βαθιές θα χρειαστείς γυαλόχαρτα micro mesh και ξεκινώντας από 3600 θα πρέπει να φτάσεις μέχρι 12000 για να επαναφέρεις το διάφανο κομμάτι .Στο τέλος θα χρειαστείς και μια αλοιφή wax για το γυάλισμα του. Το σπιράλ από καλαί νομιζω ότι δείχνει καλύτερο από το κίτρινο. Όσο για τα alclad είναι αραιωμένα έτοιμα για αερογραφο δεν στρώνουν με πινέλο γιατί είναι πολύ αραιά και καθαρίζονται με διαλυτικό νίτρου Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 14, 2015 12:14:53 GMT 2
Βαγγέλη πολύ ωραία η δουλειά σου!
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 15, 2015 22:04:11 GMT 2
Βαγγέλη για τα διάφανα και αν οι χαρακιές δεν είναι βαθιές θα χρειαστείς γυαλόχαρτα micro mesh και ξεκινώντας από 3600 θα πρέπει να φτάσεις μέχρι 12000 για να επαναφέρεις το διάφανο κομμάτι .Στο τέλος θα χρειαστείς και μια αλοιφή wax για το γυάλισμα του. Το σπιράλ από καλαί νομιζω ότι δείχνει καλύτερο από το κίτρινο. Όσο για τα alclad είναι αραιωμένα έτοιμα για αερογραφο δεν στρώνουν με πινέλο γιατί είναι πολύ αραιά και καθαρίζονται με διαλυτικό νίτρου Καλή συνέχεια Tο έκανα τζίφος.Ουτε οι χαρακιές φύγαν και συνέχιζε να ειναι θολό.Μόνο με ταχυτροχό και σβουράκι καθάρισε λίγο.
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 15, 2015 22:05:01 GMT 2
Βαγγέλη πολύ ωραία η δουλειά σου! Καλή συνέχεια! Σε ευχαριστώ Αλέξανδρε
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 27, 2015 16:37:43 GMT 2
Eρώτηση Mε ποιο χρώμα κάνουμε wash πάνω σε μαύρο όπως επίσης και με ποιο χρώμα κανουμε στεγνο σε μαυρο πάλι?
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 30, 2015 20:57:52 GMT 2
κανείς που να ξέρει αυτά που ρώτησα?ρε παιδιά αρχάριοι ειστε ολοι.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Oct 2, 2015 10:44:03 GMT 2
Eρώτηση Mε ποιο χρώμα κάνουμε wash πάνω σε μαύρο όπως επίσης και με ποιο χρώμα κανουμε στεγνο σε μαυρο πάλι? Καλησπερα φιλε μου! Η βασικη αρχη του wash ειναι να γινεται με χρωμα αντιθετης βασης απο αυτο που ειναι η βαμμενη επιφανεια. Δηλαδη, εαν εχεις βαψει το αμαξωμα με ακρυλικο χρωμα, τοτε το wash θα πρεπει να γινει με σμαλτο (enamel) και το αντιθετο. Πιο ασφαλης λυση (που προτιμαται απο πολλους) ειναι τα λαδια ζωγραφικης - χρωματα για ακουαρελες, τα οποια θα βρεις σε βιβλιοπωλεια. Τα αραιωνεις με λιγο νερο και μια σταγονα υγρο για τα πιατα (προκιμενου να βελτιωθει η ροη στις γραμμωσεις). Αφου εφαρμοσεις το υλικο στις γραμμωσεις για παραδειγμα, μετα απο λιγο σκουπιζεις ελαφρα την επιφανεια με μια μπατονετα ή εννα κομματι χαρτι προκειμενου να αφαιρεσεις το περισσευουμενο χρωμα. Στεγνο πινελο κανεις σχεδον με καθε τυπου χρωμα, αφου στην ουσια "χαϊδευεις" την επιφανεια και δεν αφηνεις ποσοτητα χρωματος. Ελπιζω να σε βοηθησα, καλη συνεχεια
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Dec 24, 2015 12:41:25 GMT 2
Eρώτηση Mε ποιο χρώμα κάνουμε wash πάνω σε μαύρο όπως επίσης και με ποιο χρώμα κανουμε στεγνο σε μαυρο πάλι? Καλησπερα φιλε μου! Η βασικη αρχη του wash ειναι να γινεται με χρωμα αντιθετης βασης απο αυτο που ειναι η βαμμενη επιφανεια. Δηλαδη, εαν εχεις βαψει το αμαξωμα με ακρυλικο χρωμα, τοτε το wash θα πρεπει να γινει με σμαλτο (enamel) και το αντιθετο. Πιο ασφαλης λυση (που προτιμαται απο πολλους) ειναι τα λαδια ζωγραφικης - χρωματα για ακουαρελες, τα οποια θα βρεις σε βιβλιοπωλεια. Τα αραιωνεις με λιγο νερο και μια σταγονα υγρο για τα πιατα (προκιμενου να βελτιωθει η ροη στις γραμμωσεις). Αφου εφαρμοσεις το υλικο στις γραμμωσεις για παραδειγμα, μετα απο λιγο σκουπιζεις ελαφρα την επιφανεια με μια μπατονετα ή εννα κομματι χαρτι προκειμενου να αφαιρεσεις το περισσευουμενο χρωμα. Στεγνο πινελο κανεις σχεδον με καθε τυπου χρωμα, αφου στην ουσια "χαϊδευεις" την επιφανεια και δεν αφηνεις ποσοτητα χρωματος. Ελπιζω να σε βοηθησα, καλη συνεχεια Nαι χρήστο.ευχαριστώ.Ξέρω να κάνω wash αλλά αυτο που με ενδιαφέρει οταν ειναι μαύρο το χρώμα που βάψαμε με τι χρώμα κάνουμε wash?με κάποιο γκρί(το δοκίμασα δεν φαίνεται η διαφορά)η με κάτι άλλο?
|
|
|
Post by Sakis on Dec 24, 2015 14:18:08 GMT 2
Όταν έχεις μαύρη επιφάνεια δεν υπάρχει λόγος να κάνεις wash.
|
|