|
Post by rawshooter on Aug 31, 2015 21:16:38 GMT 2
Πρίν λίγα χρόνια είχα τροποποιήσει μια Harley Davidson WLA στην πολιτική έκδοση WL, χρησιμοποιόντας το κιτ της Italeri στην 1/9. Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκα με δίκυκλο και μάλιστα σ' αυτή την κλίμακα όμως πριν λίγες μέρες "μου καρφώθηκε στο μυαλό" να ξαναπροσπαθήσω κάτι ανάλογο "Θύμα" αυτή την φορά θα είναι η Zundapp Ks750 στην έκδοση με το sidecar ("καλάθι" ελληνιστί) στην 1/9 απο την Revell. Το κιτ βέβαια ως πρώην ESCI δεν κρύβει τα χρόνια του και τις ψιλο ατέλειες του αλλά ευελπιστώ Η Revell δίνει την στρατιωτική έκδοση της δλδ με το MG34 και άλλα "πολεμοχαρή αξεσουάρ" τα οποία θα αφαιρεθούν μιας και θέλω να κάνω την πολιτική της έκδοση. Βέβαια απαιτούνται κι άλλες μετατροπές (οχι σοβαρές) αλλά θα τις δούμε μαζί κατα την διάρκεια κατασκευής της (w.i.p. ελληνιστί). Η Ks750 παράχθηκε σε πρπ 18.000 κομμάτια εκ των οποίων όσες ήταν κατασκευασμένες το 1946 ήταν μόνο σε πολιτική έκδοση. Το κιτ.....όπως προέγραψα είναι καλούπι πρώην ESCI, αν θυμάμαι καλά δεκαετίας 1980, οπότε αυτό συνεπάγεται στραβωμένα πολλά κομμάτια, ψιλο χάλια εφαρμογή και έντονη παρουσία "φλάς" σε πολλά κομμάτια. Οπότε απ' οτι βλέπω με μια πρώτη ματιά έχει να πέσει πολλή δουλειά πριν προχωρήσω σε κολλήσεις κτλ. Επίσης δίνονται αρκετά κομμάτια σε βινύλ πλαστικό (ρόδες, καθίσματα) που θα χρειαστούν περαιτέρω δουλειά ώστε να "κάτσουν καλά" στην όλη κατασκευή και να μην δείχνουν "παιχνίδι" στο τελικό αποτέλεσμα. Ορίστε λοιπόν και το κουτί του κιτ και ελπίζω σύντομα να αρχίσω το "ανέβασμα" απο τις πρώτες φωτογραφίες απο την κατασκευή
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 2, 2015 16:22:44 GMT 2
Παναγιώτη, πολύ ωραίο θέμα φίλε. Περιμένουμε πολλές φωτογραφίες και αναλυτική παρουσίαση για να το απολαύσουμε μαζί σου. Ακόμη θυμάμαι τις πολύ όμορφες φωτοσκιάσεις στο κάθισμα της WL, οπότε είμαι ψημένος Καλή αρχή φίλε μου
|
|
|
Post by alex78 on Sept 4, 2015 15:45:57 GMT 2
Σπάνιο και εντυπωσιακό θέμα Παναγιώτη! Δεν έχει περάσει βδομάδα που θαύμαζα για πολλοστή φορά το θρέντ της wla και σκεφτόμουν γιατί δεν ξαναδοκίμασες να δουλέψεις ακόμη ένα μηχανάκι στην 1/9 και.....τσούπ εμφανίστηκε η Ζούνταπ.... Καλή επιτυχία φίλε, θα σε παρακολουθώ ανελλιπώς.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 5, 2015 0:13:48 GMT 2
Καλή αρχή Παναγιώτη. Ενδιαφέρων κιτ. Αν δεν το γνωρίζεις μοτοσυκλέτες σαν αυτή που ξέμειναν εδώ μετά τον πολεμο βοήθησαν να αναστηλωθεί η Ελλάδα κουβαλώντας τα πάντα. Φουρκονια τα έλεγαν αν δεν κάνω λάθος.
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 5, 2015 16:18:17 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Η αλήθεια είναι οτι πάντα μου κέντριζαν το ενδιαφέρον οι παλιές μηχανές με τον "αντρίκιο" ήχο (όχι σαν τις σημερινές "στρίγγλες" ). Μετά τις Trumph & Harley ήθελα να "πιάσω" και πάλι μια αλλά φευ η BMW που πάντα ψάχνω είναι άφαντη Βέβαια το κενό θα καλύψει η "αδερφή ψυχή" που ακούει στο όνομα Zundapp Στα του κιτ τώρα, πολύ μα πάρα πολύ καθάρισμα απο flash και "ραφές" στα κομμάτια του. Έχει 2 μέρες καθαρίζω και δεν λέει να τελειώσω.....Ήρθαν και τα χρώμματα που περίμενα οπότε ευελπιστώ να ξεκινήσω "μέσα" στην εβδομάδα την συναρμολόγηση 8) Θα με παιδέψουν λίγο τα σήματα αλλά κάτι θα γίνει και μ' αυτά (πολιτική version ήθελα ). Πάντως έχοντας φτιάξει ήδη μια Harley & μια Triumph οφείλω να πώ οτι οι γερμανοί "έδιναν ρέστα" στην μηχανική τους απο τότε, ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙ το μοτέρ της Zundapp!!!!! Μπορεί η Harley να ήταν "τρένο" (άνετη, σταθερή κτλ) αλλά η Zundapp ήταν "μηχάνημα"!!! Θα το διαπιστώσετε κι εσείς κατα το w.i.p.
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Sept 11, 2015 15:26:41 GMT 2
Παναγιώτη καλή αρχή και να σου βγει απροβλημάτιστη όσο γίνεται η κατασκευή . Μιλάμε για υπερπαραγωγή λόγω λεπτομέρειας και κλίμακας . Σε αναμονη λοιπόν επόμενης ενημέρωσης ....
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 14, 2015 12:23:26 GMT 2
Παναγιώτη, πραγματικά ανυπομονώ να δω την κατασκευή φίλε!
Στα δικά σου επίπεδα, θα βγει κόσμημα!
Καλή αρχή!
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 14, 2015 21:17:48 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου και σας ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια Επιτέλους λοιπόν μετά απο μέρες καθαρίσματος ("ραφές", σημάδια απο τα καλούπια, "pin marks" κτλ) άρχισε η κατασκευή του γερμανικού δίτροχου. Ξεκίνησα ίσως ανάποδα δλδ με το ασταρώσω και να βάψω πρώτα όλα τα (ή σχεδόν όλα) τα κομμάτια του κιτ. Έτσι επιστρατεύτηκε το λευκό 1500 Gunze Surfacer ώστε να μου προσφέρει ένα λευκό gloss υπόστρωμα. Έπειτα σειρά είχε το BMW "alpine weiss" απο την Zero colors. Τέλος ψεκάστηκαν όλα τα λευκά κομμάτια με βερνίκι 2Κ. Τα μηχανικά μέρη ψεκάστηκαν με χρώματα Alclad II όπως Titanium, Black Chrome, Excaust και Gun Metal ενώ για τα χρωμιομένα χρησιμοποίησα το Chrome της Gunze (Super Metalic). Κατά την συναρμολόγηση χρησιμοποίησα μια νέα υπέροχη κυανοκρυλλική κόλλα που μου έστειλε ως δείγμα ένας πολύ καλός φίλος απο Γαλλία (ιταλός στην καταγωγή) που απλά για μένα είναι η ΛΥΣΗ για τις κόλλες τύπου logo. Ουσιαστικά δεν λερώνει (θαμπάδα απο τους υδρατμούς κυανίου) και δεν ξεραίνεται!!!! Μπορεί να διατηρηθεί υγρή για 3-4 μέρες ακόμα και στους 40 βαθμούς Κελσίου. "Παγώνει" αστραπιαία υπο έλλειψη αέρα δλδ με την πίεση των δαχτύλων μας ή κάποιου εργαλείου. Έτσι λοιπόν η Zundapp Ks 750 βρίσκεται σ' αυτό το στάδιο.... Αύριο, πρώτα ο Θεός, ένεκα απουσίας όλων των γυναικών του σπιτιού το πρωί θα επικεντρωθώ στην απαιτητική σέλα, οι οποία δυστυχώς δίνεται σε βινύλιο
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 15, 2015 23:11:22 GMT 2
Φίλε Παναγιώτη...μπιμπελό!
Το χρώμα για μένα είναι εκπληκτικό!
Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 16, 2015 16:33:47 GMT 2
Υπέροχος χρωματισμός που δεν τον περίμενα, πραγματικά. Πολύ άρτια κατασκευή, όπως πάντα άλλωστε.
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 19, 2015 12:21:05 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι φίλοι μου Αλέξανδρε και Γιώργο σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Η αλήθεια είναι οτι προβληματιζόμουν σχετικά με το χρώμα της....Το μαύρο μου έμοιαζε πολύ κοινότυπο ενώ ζωηρά χρώματα τύπου κόκκινο - κίτρινο - σιέλ κτλ νομίζω οτι δεν θα ταίριαζαν στην "βαυαρέζικη σοβαρότητα" της μεταπολεμικής περιόδου Κάποια στιγμή μου "καρφώθηκε" στο μυαλό η εικόνα μιας λευκής μεταλλικής (diecast) BMW που είχα δεί κάπου (διαφήμιση μοντελιστικού καταστήματος σε παλιό Modelling; ) και έτσι επιλέχθηκε το λευκό. Μικρή συνέχεια λοιπόν στην "γερμανίδα" μου......Αφού για μέρες έτριβα - στόκαρα - ξανα έτριβα κτλ κτλ ήρθε "στα ίσια" του το καλάθι (sidecar). Άλλαξα με φύλλο πλαστικού το πίσω καπώ του, μιάς και οι πολιτικές version δεν είχαν τον άξονα για να φέρουν ρεζέρβες, και πρόσθεσα μια μικρή πόρτα (επίσης απο χοντρό φύλλο πλαστικού) στο πλαινό του άνοιγμα μιάς και εκείνη την εποχή οι κυρίες καθόντουσαν στο αναπαυτικό δερμάτινο κάθισμα του καλαθιού και δεν ήταν ηθικό να ανεμίζει η φούστα ή να φαίνεται το μεσοφόρι ή η κάλτσα που φορούσαν (άσχετα αν τώρα στο φανάρι βλέπεις το string της συνεπιβάτιδας απο πίσω). Μπήκαν επίσης οι τελευταίες καλωδιώσεις και πλέον μένουν τα φώτα του καλαθιού και οι 2 τέρμονες (αντερίδες) που ενώνουν στο πάνω μέρος Zundapp & sidecar. Ευελπιστώ οτι σήμερα το βράδυ (που θα επικρατήσει και ησυχία στο σπίτι ) θα ξεκινήσω με το "δερμάτινο" κάλυμμα του καλαθιού (θέση επιβάτη), τ' οποίο θα φτιάξω με φύλλο απο στόκο 2 συστατικών. -- Γιαυτό και δεν μπήκαν οι μεντεσέδες του πίσω καπώ μιας και θα είναι σκεπασμένοι -- Τέλος κλείνοντας να επισημάνω οτι η Revell κληρονόμησε απο την Esci την σκέψη οτι ίσως κάποιος καθόταν στην πραγματικότητα είτε στην σέλα της Zundapp είτε στο κάθισμα του sidecar και έτσι και τα δυο δίνονται υπερβολικά ψηλά Προσπάθησα να μειώσω όσο μπορούσα το ύψος των 2 ελατηρίων της σέλας (2 μέρες μισόκιλο βαρίδι επάνω) καθώς και των ελασμάτων στο καλάθι (κοπή με X-Acto) αλλά ειλικρινά πέραν αυτού που φαίνεται στις φώτο δεν "πήγαινε" άλλο διότι θα άλλαζε τελείως το σχήμα τους
|
|
|
Post by alex78 on Sept 22, 2015 21:53:50 GMT 2
Παναγιώτη εκπληκτικά βαψίματα, καραμελένιο το λευκό, τα δε μηχανολογικά μέρη απλά τέλεια! Ανυπομονώ για το φινάλε...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 24, 2015 16:55:46 GMT 2
Πολύ όμορφο γίνεται Παναγιώτη, και το λευκό ωραία και πρωτότυπη επιλογή, αλλά λόγο του όγκου του καλαθιού δίπλα της ίσως το σύνολο να είναι υπερβολικά άσπρο για μοτοσυκλέτα αυτής της εποχής. Πως θα σου φαινόταν να διακοσμήσεις το καλάθι με κάποια απλά σχέδια σε λωρίδες. Πιστεύω θα δείξει καλύτερα το σύνολο. Απλα μια σκεψη, η επιλογη ειναι δικη σου. καλη συνεχεια.
|
|
|
Post by rawshooter on Oct 1, 2015 8:09:42 GMT 2
Άλεξ, Κομνηνέ σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια Τώρα όσον' αφορά αυτό που λές φίλε Κομνηνέ περι του άσπρου έχεις απόλυτο δίκιο, πράγματι έχει "πέσει" πολύ λευκό και κάπου "ισοπεδώθηκε" το όλο σχήμα......Βέβαια είναι να μπεί ο μουσαμάς που θα καλύπτει τον χώρο του συνεπιβάτη (στο καλάθι) και θα καλύπτει περίπου το μισό του όλου καλαθιού οπότε θα "σπάσει" η όλο λευκή κατάσταση. Δυστυχώς ένεκα κλίμακας και σχήματος υπάρχουν μεγάλες επιφάνειες που σε συνδιασμό επιλογής κατασκευής, δηλαδή μη στρατιωτικής οπότε τα στάδια wash - σκόνες - chipping κτλ θα διαφοροποιούσαν το μονότονο λευκό, δημιουργούν μια ας το πούμε μή "eye catching" (sic) κατάσταση. Το θέμα τώρα είναι η μή εύρεση των 2 κατάλληλων στόκων που χρειάζομαι Η κατασκευή "υφασμάτων" και λοιπών διπλωμένων ή τσαλακωμένων επιφανειών υπο κλίμακα με την χρήση στόκου, απαιτούν μια υφή και σύσταση ναι μεν ανθεκτικής (να μην "σκίζει") αλλά ελαστικής δε....Οι στόκοι 2 συστατικών τύπου Miliput είναι αρκετά ισχυροί ώστε να δημιουργήσεις λεπτά φύλλα αλλά δυστυχώς όχι αρκετά ελαστικοί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να "ακολουθήσουν" κάποια σχήματα και να ραγίζουν. Απο την άλλη στόκοι επίσης 2 συστατικών τύπου Tamiya green ή Magic Sculpt είναι ιδιαίτερα ελαστικοί αλλά σε λεπτά φύλλα έχουν την τάση να "ανοίγουν" (τα λεγόμενα "κρόσια"). Σαν λύση η χρήση και μίξη και των 2 ειδών δηλαδή μια "μπαλίτσα" Miliput και μια άλλη "μπαλίτσα" Magic Sculpt σε αναλογία απο 60/40 μέχρι 40/60 ανάλογα του τί και του πόσο μεγάλου είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Κι έτσι ενώ έχω αρκετό Miliput είναι σε έλλειψη ο Magic Sculpt οπότε και το project "πάγωσε" μέχρι την εύρεση του 2ου απαραίτητου στόκου.
|
|
|
Post by margaritisjb on Oct 21, 2015 18:54:19 GMT 2
Δειχνει πολυ ομορφο! Ανυπομονω να δω την συνεχεια!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 21, 2015 19:42:53 GMT 2
Πολύ όμορφη κατασκευή Παναγιώτη, με άρωμα άλλης εποχής!!! Απόστολος
|
|