|
Post by konstantinf on Apr 2, 2016 10:18:28 GMT 2
Το αποτέλεσμα ακολουθεί, ενώ θα ακολουθήσει γυάλισμα αφού "ξεκουραστεί" τουλάχιστον μια βδομάδα... Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς "θα ακολουθήσει γυάλισμα"; Αυτό που έχει τώρα δηλαδή τι είναι;;; Αχ θεούλη μου, τι έχω να μάθω ακόμα! Καλή συνέχεια και μη μας ψαρώνεις τόσο...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 5, 2016 9:07:39 GMT 2
Γιωργο τι αλλο να πουμε!! Τα σεβη μου απλα!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 5, 2016 21:16:42 GMT 2
Απλά υπέροχος Γιώργο,
το παρακολουθώ καιρό και ήθελα να σου γράψω... Η Porsche μου ανοίγει την όρεξη όπως τη βλέπω.
Θα τα πούμε και πιο αναλυτικά.
Να είσαι καλά.
Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 13, 2016 17:22:06 GMT 2
Ευχαριστώ φίλοι μου. Αγάπιε ναι θα μιλήσουμε για την 959, όποτε θες. Το αποτέλεσμα ακολουθεί, ενώ θα ακολουθήσει γυάλισμα αφού "ξεκουραστεί" τουλάχιστον μια βδομάδα... Συγγνώμη, αλλά τι εννοείς "θα ακολουθήσει γυάλισμα"; Αυτό που έχει τώρα δηλαδή τι είναι;;; Αχ θεούλη μου, τι έχω να μάθω ακόμα! Καλή συνέχεια και μη μας ψαρώνεις τόσο... Κωνσταντίνε, όταν λέω γυάλισμα εννοώ τη διαδικασία τρίψιμο και αλοιφές. Δεν θα γίνει πιο γυαλιστερό και μάλιστα θα χάσει λίγο την υγρή υφή του βερνικιού. Επίσης θα εξαλειφθεί, αν όλα πάνε καλά, το orange peel και θα έρθει πιο κοντά στην κλίμακα. Να είστε καλά
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 16, 2016 11:35:35 GMT 2
Η αλήθεια είναι ότι η 959 έχει ολοκληρωθεί εδώ κι αρκετό καιρό. Δεν την ανέβαζα γιατί ήθελα μια οικογενειακή φώτο με την F40, αλλά αυτή πέρασε σε 2η μοίρα αφού υποσχέθηκα να ολοκληρώσω την 155 σε εύλογο χρονικό διάστημα και να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη της. Οπότε το κάνω σήμερα αφού βρέθηκε λίγος χρόνος. Από την ανακούφιση ότι τελικά έκλεισε ξέχασα να κολλήσω το 3D σηματάκι της Porsche μπροστά, οπότε η φωτογράφηση έγινε χωρίς αυτό. Στην φώτο με την F40 θα τη δείτε 100% ολοκληρωμένη Θα ακολουθήσουν οι φώτο στα ολοκληρωμένα, κάποια στιγμή μέσα στη βδομάδα. Η F40, δυστυχώς, πάει για μετά το Πάσχα. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη στήριξη σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής. Ελπίζω να σας αρέσει. Περισσότερα σύντομα. Μέχρι τότε να έχετε ένα όμορφο υπόλοιπο Σαββατοκύριακο.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 16, 2016 16:17:45 GMT 2
Τι καθαρά τζάμια! Μένω άναυδος... Υπόλοιπα σχόλια στα τελειωμένα.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 16, 2016 16:47:38 GMT 2
Πραγματική κούκλα Γιώργο! Αυτό πάλι της Πόρσε με τους υαλοκαθαριστήρες ανάποδα, πραγματικά με ξεπερνά...
|
|
|
Post by nektarios on Apr 16, 2016 21:40:57 GMT 2
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Apr 18, 2016 22:27:32 GMT 2
Κούκλα. Και από κοντά !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 20, 2016 16:53:18 GMT 2
Κωνσταντίνε, Αλέξη, Νεκτάριε και Παναγιώτη σας ευχαριστώ για το σχολιασμό. Αλεξ, όντως πολύ περίεργα κάθονται στο μάτι οι υαλοκαθαριστήρες. Τώρα που το λες, αν βρω στο spare μεταλλικούς, μήπως να τους αλλάξω μήπως είναι πιο διακριτική αυτή η ανορθογραφία; Πάω για έρευνα
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Apr 20, 2016 19:34:45 GMT 2
Σαν μοντέλο κατασκευαστικα κουκλα.. και πεντακάθαρο.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 20, 2016 20:00:43 GMT 2
Αλεξ, όντως πολύ περίεργα κάθονται στο μάτι οι υαλοκαθαριστήρες. Τώρα που το λες, αν βρω στο spare μεταλλικούς, μήπως να τους αλλάξω μήπως είναι πιο διακριτική αυτή η ανορθογραφία; Πάω για έρευνα Γιώργο πρός αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων αναφέρθηκα στη φορά των υαλοκαθαριστήρων, επείδη είναι αριστεροτίμονο και αυτοί ''κοιτάζουν ανάποδα''. Έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με αυτή την ''ιδιαιτερότητα'' της Porsche.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 20, 2016 20:39:18 GMT 2
Αλεξ, ναι κατάλαβα ότι στην ιδιαιτερότητα αναφερόσουν, αλλά το σχόλιο σου μου έδωσε το έναυσμα να σκεφτώ πως μπορεί να μην φαίνεται τόσο χτυπητό πάνω στο μοντέλο. Γιατί όντως είναι λίγο "κάπως" με τους ανάποδους υαλοκαθαριστήρες των Porsche. Ίσως με ΡΕ να φαίνεται λίγο καλύτερα. Απλά πρέπει να βρω κατάλληλους. Σίγουρα σύγχρονους έχω, για πιο παλιούς δεν ξέρω, θα το ψάξω πάντως. Αλλά ακόμη και στο μοντέλο να αναφερόσουν, ξες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ίσα - ίσα μάλιστα, χαίρομαι όταν βρίσκουμε ατέλειες γιατί δίνουν κίνητρο για βελτίωση είτε στο ίδιο το μοντέλο, είτε στο επόμενο. Κομνηνέ, ο έρωτας σου για την 959 δεν κρύβεται Ευχαριστώ και πάλι για το σχολιασμό και τα καλά λόγια.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 27, 2016 8:20:27 GMT 2
Αντιθετα Γιωργο εσυ μεροληπτεις προς την Ιταλιδα αδιακριτα Ομορφη η 959 και οχρωματισμος στο εσωτερικο δενει πολυ σωστα με το λευκο!! Καλα τελειωματα με την Εφ Φορτι
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2016 11:27:04 GMT 2
Αντιθετα Γιωργο εσυ μεροληπτεις προς την Ιταλιδα αδιακριτα Ομορφη η 959 και οχρωματισμος στο εσωτερικο δενει πολυ σωστα με το λευκο!! Καλα τελειωματα με την Εφ Φορτι Να είσαι καλά Χρήστο. Θα επιστρέψω στη σαραντάρα μόλις ολοκληρωθεί η 155. Όσο για την μεροληψία , μέχρι στιγμής η 959 γλεντάει την F40 από τη βιτρίνα. Μακάρι, το αποτέλεσμα της ferrari να δικαιώσει το εκτενές χρονικό διάστημα που περιφερόταν στον πάγκο μου. Μέχρι τότε, η Porsche βρίσκεται ήδη στα completed του φόρουμ... www.scalewheels-gr.com/thread/2160/porsche-959-tamiya-1-24
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 9, 2016 17:47:47 GMT 2
Κι όμως υπάρχει φως στον πλανήτη τιτανομαχία... Αφού ολοκληρώθηκε η 155 και με τον χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά ασχολήθηκα εντατικά με την ολοκλήρωση της F40, ώστε ο πάγκος να ελευθερωθεί για να ξεκινήσουμε το Le Mans αφενός και να τον μετακομίσω αμέσως μετά, αφετέρου. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Η επανέναρξη των εργασιών έγινε με τη ουρά της κυρίας. Προστέθηκαν οι σήτα με τα φώτα, το πίσω παρμπρίζ και φυσικά η αεροτομή που ατυχώς είχα κόψει, περίπου 10 μήνες πριν. Στο εσωτερικό, του πίσω καπό, προστέθηκε αντιπυρική της χίρο, στο τμήμα πάνω από την εξάτμιση και οι θόλοι των τροχών. Επίσης, συναρμολογήθηκε ο υαλοκαθαριστήρας, όπου διατηρήθηκε το πλαστικού κυρίως τμήμα που δίνει το κιτ και προστέθηκε η λάμα από τα PE της S27. Το εσωτερικό του αμαξώματος βάφτηκε με πινέλο, προστέθηκαν οι φωτοχαραγμένες σήτες στη μούρη, το παρμπρίζ και τα σκιάδια. Τα σκιάδια ήταν απόφαση της τελευταίας στιγμής, για να καλύψουν τις αντιαισθητικές βάσεις συγκράτησης του τζαμιού της tamiya. Το αμάξωμα γυαλίστηκε και βάφτηκαν τα πλαίσια των παραθύρων και η αντιθαμπωτική επιφάνεια στα εμπρός φώτα. BONUS! Το κλείσιμο του αυτοκινήτου είναι πραγματικά ένας εφιάλτης, επιβεβαιώνοντας την άσχημη φήμη του κιτ. Το πίσω καπό εξακολουθεί να μην εφαρμόζει, παρόλο την προεργασία που έγινε στα αρχικά στάδια της κατασκευής, αλλά τουλάχιστον η κατάσταση είναι αξιοπρεπής. Αφού ενωθούν τα δύο μισά, προστέθηκαν τα τελευταία τμήματα του κινητήρα (σωληνώσεις τούρμπο, πάνω βάση ανάρτησης και το ρολ μπαρ) ώστε να ολοκληρωθεί η "καρδιά" του θηρίου. Επειδή είναι το αγαπημένο μου τμήμα του αυτοκινήτου, σας το δείχνω παρακάμπτοντας τη συνήθη. παρουσίαση των μοντέλων μου. Θα ακολουθήσει η "οικογενειακή!" φώτο και φυσικά η παρουσίαση της F40 στα ολοκληρωμένα, αφού βρω όρεξη να τη φωτογραφήσω πρώτα. Μέχρι τότε να είστε καλά και να συμμετάσχετε στο λε μαν, είτε με τα μοντέλα σας, είτε με τον σχολιασμό σας.
|
|