|
Post by gtziaf on Aug 21, 2015 13:42:22 GMT 2
Μπορεί καλοκαίρι να μην έχουμε νιώσει φέτος, όσο αφορά τις διακοπές τουλάχιστον, λόγω υποχρεώσεων, αλλά λίγο-λίγο μοντελίζουμε. Δεν θα πιάσουμε τα δύο μοντέλα που έφτιαχνα συνήθως το καλοκαίρι, αλλά την Modena, τουλάχιστον, θα προσπαθήσω να την τελειώσω. Σειρά πήρε ο V8, όπου έγιναν 2-3 προσθήκες (δείτε επισυμάνσεις) εκτός της καλωδίωσης που απουσιάζει παντελώς. Το σώμα βάφτηκε με αλουμίνιο με steel και μαύρες λεπτομέρειες (με πινέλο). Στη συνέχεια έγινε wash και στεγνό πινέλο. Στη συνεχεία μπήκαν τα μπουζοκαλώδια και οι σωληνώσεις του κιβωτίου. Ακολούθως έβαψα τα διάφορα περιφερειακά τμήματα. Δεν τα αναλύω γιατί έγιναν κατά τα γνωστά, με χρώματα κυρίως της alclad. H κεφαλή έγινε με texture paint, καθώς στα αυτοκίνητα παραγωγής είναι σαγρέ. Για να δείχνει πιο λεπτομερής, της έβαλα 4 rivets και ένα PE αλογάκι. Στα φίλτρα αέρα έβαλα καλωδίωση και στο δοχείο υγρών (βαλβολίνης κιβωτίου) τις απαραίτητες σωληνώσεις. Αυτά τα κομμάτια μπαίνουν στο τέλος αφού κλείσει το αμάξωμα. Το πλαστικό περίβλημα γύρω από τον κινητήρα, βάφτηκε με tyre black αρχικά και ένα ελαφρύ χέρι matt μαύρο, για να αποκτήσει την απόχρωση του πραγματικού. Πριν είχα βάλει 2-3 παξιμάδια σε κάθε πλευρά, που έβλεπα σε φώτο αναφοράς. Κάποια περιφερειακά κολλήθηκαν στον κινητήρα, μαζί με τις γραμμές της ανάφλεξης (πάνω από τα μπουζοκαλώδια), που έγιναν από μήκη πλαστικού και τις σωληνώσεις στο πίσω μέρος του μοτέρ. Εδώ προσοχή γιατί η κεφαλή (κόκκινο κομμάτι) και το δοχείο λαδιού στο κέντρο του μοτέρ, ΠΡΕΠΕΙ να μπουν αφού κολληθεί ο κινητήρας στο σασί και τοποθετηθεί το πλαίσιο του. Αλλιώς δεν χωράει αυτό το πλαίσιο (κομμάτι Β12). Εγώ τα τοποθέτησα μόνο για χάρη δοκιμής και της φωτογράφησης. Στο επόμενο θα ασχοληθούμε με τη συναρμολόγηση του σασί, των υπόλοιπών περιφερειακών του κινητήρα και των αναρτήσεων. Καλό ΣΚ παίδες
|
|
|
Post by nektarios on Aug 21, 2015 18:46:35 GMT 2
Πολύ λεπτομερειακή και όμορφη δουλειά! Μόνο το αλογάκι μού φάνηκε λίγο εκτός κλίμακας... Επίσης μού άρεσε ιδιαίτερα η συνοπτική αλλά συγχρόνως και επεξηγηματική παρουσίαση της κάθε εργασίας. Καλή συνέχεια καλοκαιριού και μοντελισμού! (δηλαδή σε καμιά ώρα να περιμένουμε νέο update)
|
|
|
Post by alex78 on Aug 22, 2015 1:29:43 GMT 2
Γιώργο τα ψεκάσματά σου για ακόμη μία φορά εξαιρετικά φίλε μου!
Ο κινητήρας ''ζωντανός'' και λεπτομερής όπως δηλαδή οφείλει να είναι!
Υ.Γ. Μου έκανε αρνητική εντύπωση η αποτυχία του ασταριού να αναδείξει τις ραφές, έχεις σκεφτεί πιθανή αιτία...?
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2015 10:05:52 GMT 2
Νεκτάριε και Αλέξη σας ευχαριστώ για τη στήριξη παίδες. Την πλήρη εικόνα του μοτέρ θα τη δούμε στο επόμενο, καθώς τώρα λείπουν αρκετά από τα περιφερειακά του και οι καλωδιώσεις. Νεκ για το άλογο έχεις δίκαιο, άλλα είμαι 300 χλμ μακρυά από τον πάγκο μου, οπότε έβαλα αυτό που έδινε το βελτιωτικό. Βεβαία, επειδή ο ιδιοκτήτης είναι λίγο καγκουράκος, και το σήμα αυτό είναι για να φαίνεται μέσα από τον διαχύτη, μπορεί να το άλλαξε με κάτι ελαφρώς μεγαλύτερο, για να κάνει... εντύπωση (δηλαδή σε καμιά ώρα να περιμένουμε νέο update) Ότι προλαβαίνουνε Νεκ, για όσο προλαβαίνουμε Υ.Γ. Μου έκανε αρνητική εντύπωση η αποτυχία του ασταριού να αναδείξει τις ραφές, έχεις σκεφτεί πιθανή αιτία...? Άλεξ, έχει να κάνει με το συγκεκριμένο κιτ και την δομή της γράμμωσης του καλουπιού. Το είχα αντιμετωπίσει και στην ανοιχτή. Βέβαια, εκεί επειδή είχα βάψει πάνω στο γκρι αστάρι, οπότε μου εμφανίστηκε στο χρώμα. Γενικά το έχω δει σε όλα τα wip των Modena της tamiya. Η λύση είναι να τα στοκάρεις εξαρχής, και μετά να τα τρίψεις. Εγώ απλά ήμουν λίγο υπεροπτής αφενός και αφετέρου δεν ήθελα να πολυτρίψω για να μην "ισιώσω" την φίνα "ακμή" της καμπύλης του φτερού, που δίνει η tamiya. Γενικά πάντως η 360 της tamiya είναι ένα πολύ καλό κιτ και αξίζει να ασχοληθεί κάποιος. Και ποιοτικό είναι, με καλή εφαρμογή, με κάποιες δυσκολίες για εξάσκηση και χώρο για βελτιώσεις. Το συνιστώ γενικά...
|
|
|
Post by nektarios on Aug 22, 2015 19:28:53 GMT 2
Συγγνώμη ρε φίλε για το αλογάκι, αλλά δεν ήξερα οτι ο ιδιοκτήτης ήταν καγκουράκος! Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν είχα ιδέα για το αν το αλογάκι είναι εντός ή εκτός κλίμακας, εγώ το έγραψα με μόνο σκοπό να σε πειράξω! Καλή συνέχεια, anyway!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 22, 2015 19:32:55 GMT 2
Συγγνώμη ρε φίλε για το αλογάκι, αλλά δεν ήξερα οτι ο ιδιοκτήτης ήταν καγκουράκος! Για να είμαι όμως ειλικρινής, δεν είχα ιδέα για το αν το αλογάκι είναι εντός ή εκτός κλίμακας, εγώ το έγραψα με μόνο σκοπό να σε πειράξω! Καλή συνέχεια, anyway! Με μπορντω-καφέ σαλόνι τι περίμενες να ήταν . Το κατάλαβα ότι με πείραζες αλλά επ' ευκαιρίας επειδή μπορεί κάποιος να θέλει να τη φτιάξει, ας έχει τη σωστή πληροφόρηση. Μιλάμε πάντα για το αλογάκι στο gun metal καπάκι του κβωτίου ταχύτητων. Το άλλο στο κόκκινο airbox είναι ΟΚ
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 26, 2015 19:26:00 GMT 2
Στις, καθυστερήσεις και λίγο πριν ολοκληρωθεί το φετινό καλοκαίρι, έχουμε το τελευταίο Update της κατασκευής. Αρχικά, συναρμολογήθηκε η εμπρός ανάρτηση και πρόσθεσα καλωδίωση για το σύστημα των φρενών και την "ενεργητική" ανάρτηση. Το εσωτερικό και ο κινητήρας κολλήθηκαν στο σασί και ακολούθησαν οι εξατμίσεις και τα ημιαξόνια. Στο τέλος πρόσθεσα και την καλωδίωση για τους αισθητήρες των καταλυτών. Το πλαίσιο του κινητήρα, το κεντρικό καζανάκι, το airbox, κάποια δοχεία υγρών, μερικά rivet κι ακόμη λίγη καλωδίωση προστέθηκαν στο επόμενο στάδιο. Το κάλυμμα του χώρου των κινητήρα, μαζί με τα περιφερειακά στο πάνω τμήμα του μπαίνουν στο τέλος, αφού κλείσει το αμάξωμα, αλλά έκανα τη σχετική δοκιμή και σας τι δείχνω. Ο κινητήρας λοιπόν, στο τέλος θα μοιάζει κάπως έτσι. Συναρμολογήθηκαν τα δισκόφρενα που βάφτηκαν με το rosso corsa και βερνικώθηκαν στη συνέχεια. Οι ζάντες έγιναν με το αγαπημένο μαγνήσιο, που με κέρδισε σε σχέση με το μαύρο που ήταν η αρχική σκέψη μου. Κατά τα γνωστά, έβαλα βαλβίδες από rivet ρητίνης (η πιο φθηνή λύση ) και 3D αλογάκια της HobbyDesign. Το αμάξωμα αφού γυαλίστηκε βάφτηκε με μαύρο ματ από μέσα και κολλήθηκαν τα τζάμια. Τα πλαϊνά τα έκοψα για να είναι ανοιχτά ενώ στον ουρανό έφτιαξα μια μικρή κονσόλα και δύο σκιάδια από φύλλα πλαστικού. Στο τέλος έβαλα την καλωδίωση στα πίσω φώτα, έκανα μερικά στεγνά πινέλα και πλέον είμαστε έτοιμοι για το τελικό κλείσιμο. Αυτά για την ώρα καθώς την επόμενη φορά θα τη δείτε ολοκληρωμένη (αν όλα πάνε καλά) και τελική φωτογράφηση όταν γυρίσω στη βάση. Τα λέμε φίλοι μου. Να είστε καλά
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 28, 2015 11:55:01 GMT 2
Ο καλοκαιρινός πάγκος μαζεύτηκε, για να επιστρέψω στη βάση αλλά λίγο πριν η 360 ολοκληρώθηκε. Σίγουρα δεν είναι τέλεια, καθώς έχει τα προβληματάκια της. Αλλά με δεδομένου ότι μοντέλιζα σε ένα γραφειάκι που δεν με χωρούσε καν, με τα βασικά μόνο από τα εργαλεία μου, είμαι ΟΚ με το αποτέλεσμα. Όπως και να έχει το ευχαριστήθηκα αρκετά... Φωτογραφίες στα completed όταν επιστρέψω. Ελπίζω να περάσατε ένα καλό καλοκαίρι, να γεμίσατε μπαταρίες και να διασκεδάσατε.
|
|
|
Post by nektarios on Aug 28, 2015 13:32:10 GMT 2
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Aug 29, 2015 10:51:46 GMT 2
Καταπληκτική δουλειά όπως πάντα Γιώργο. Μπορείς να βάλεις και άλλες φωτό από το το τελειωμένο αυτοκίνητο?
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 29, 2015 11:15:12 GMT 2
Νεκτάριε και Αμύντα σας ευχαριστώ για το σχολιασμό. Χαίρομαι που σας αρέσει Νεκ, επειδή σου άρεσε το μπορντοροδοκόκκινο του εσωτερικού έχει περισσέψει πολύ, οπότε σου βάζω σε ένα μπουκαλάκι λίγο να το δοκιμάσεις Αμύντα, το μοντέλο το πακέταρα για να επιστρέψω Καβάλα οπότε φωτογραφίες, θα βγουν κανονικά και θα ανεβούν στα ολοκληρωμένα όπως συνήθως. Αλλά, επειδή μάλλον δεν θα επιστρέψουμε ξανά στο καθιερωμένο καλοκαιρινό σπιτικό μας έβγαλα άλλη μία. Δεν είναι αξιόλογη αλλά ακολουθεί το σκηνικό της Miura (το πρώτο μοντέλο που έφτιαξα εκεί) : Περισσότερα μέσα στη βδομάδα, μόλις οργανωθώ λίγο...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 29, 2015 23:30:08 GMT 2
Τελικά κάτι έχουν αυτές οι καλοκαιρινές σου ....''ξεπέτες'' κατασκευές Γιώργο που μου αρέσουν πολύ! Ίσως η πιό χαλαρή διάθεση και το λιγότερο άγχος, δεν ξέρω φίλε... Το μπορντοροδοκόκκινο όσο το βλέπω ολοένα και πιο πολύ το συμπαθώ, εξαιρετικός όπως πάντα!
|
|
|
Post by skydiver on Aug 30, 2015 9:20:37 GMT 2
Άντε άντε μαζέψου, να το τελειώνεις και να δούμε το επόμενο,πολύ όμορφο.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Aug 31, 2015 11:19:57 GMT 2
Μπράβο Γιώργο, πανέμορφο έγινε και το φινίρισμα εξαιρετικό. . Το μόνο που με χαλάει λίγο (πολύ λίγο όμως!! ) είναι το αντιαισθητικο θάμπωμα που κάνουν τα διάφανα καλύμματα των προβολέων στα άκρα τους. Πιστεύω σε ένα τόσο καλοφτιαγμενο μοντέλο θα άξιζε να προσπαθήσεις να τα κάνεις vacuform χρησιμοποιωντας διάφανη ζελατίνα. Δεν χρειάζεται να έχεις συσκευή vacuform, μπορείς να το κάνεις φορμάροντας την ζελατίνα πάνω στο κομμάτι του κιτ ζεσταίνοντας την με ένα πιστολάκι μαλλιών. Πάντως έτσι και αλλιώς το σύνολο είναι σουπερ!!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 31, 2015 15:08:53 GMT 2
Αλέξη, Γιώργο και Κομνηνέ ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης. Αλέξη, δεν το λες και ξεπέτα γιατί το ασχολιόμουν σχεδόν 2 μήνες αλλά γενικά το καλοκαίρι υπάρχει άλλη διάθεση. Αν και φέτος έχει παίξει πολύ αγχός, για ευχάριστους, ευτυχώς, λόγους. Χαίρομαι που σου αρέσει πάντως... Κομνηνέ δεν έχεις καθόλου άδικο για τα φανάρια, καθώς είναι όντως λίγο χοντρά. Αλλά, όπως έγραψα το έφτιαξα σε φορητό πάγκο με μόνο κάποια βασικά χρώματα και εργαλεία. Οπότε ζελατίνα δεν έπαιζε, ούτε καν για να βάλω στα παράθυρα. Αλλά ακόμη και να είχα δεν θα το έκανα, μάλλον, κυρίως λόγω φιλοσοφίας και καλοκαιρινής κατασκευής. Αν καθόμουν να διορθώσω κάθε μικροατέλεια ή μεγαλοατέλεια που βλέπω στα κιτ, θα έφτιαχνα ένα το χρόνο, κι αν. Εμένα μου αρέσει να τελειώνω αρκετά μοντέλα, ιδίως για τα πολιτικά αυτοκίνητα και ας μην είναι και 100% τέλεια. Φυσικά αυτό είναι προσωπική επιλογή και δεν σημαίνει ότι είναι το σώνει και ντε το σωστό. Πάντως αυτό που λες, θα το δοκιμάσω σε κάποιο πιο σοβαρό κιτ (la ferrari και F50) οπότε ευχαριστώ όπως και να έχει για την ιδέα. Να είστε καλά παίδες
|
|
|
Post by alex78 on Sept 4, 2015 15:10:30 GMT 2
Αλέξη, δεν το λες και ξεπέτα γιατί το ασχολιόμουν σχεδόν 2 μήνες αλλά γενικά το καλοκαίρι υπάρχει άλλη διάθεση. Αν και φέτος έχει παίξει πολύ αγχός, για ευχάριστους, ευτυχώς, λόγους. Χαίρομαι που σου αρέσει πάντως... Σόρρυ ρε συ Γιώργο, όντως ήταν ατυχής διατύπωση, διορθώθηκε με κάτι πιό κομψό...
|
|