|
Post by AlexAmarandos on Aug 7, 2015 22:06:16 GMT 2
Πωπω φίλε...έριξες πολύ κόψε/τρύπα!
Το αποτέλεσμα βεβαία θα δικαιώσει τα πιασίματα στις αρθρώσεις των δακτύλων σου!!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 8, 2015 13:34:13 GMT 2
Είπα κι εγώ να φτιάξω ένα μοντέλο που να μην είναι χρέπι, και τελικά έπεσα επάνω σε ένα πολύ καλό αλλά και πολύ απαιτητικό μοντέλο... Πιστεύω όμως οτι στο τέλος θα βγει κάτι καλό και θα αξίζει τον κόπο... Σε ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by nektarios on Nov 18, 2015 10:25:35 GMT 2
Κι όμως, το 6ο GB δεν ολοκληρώθηκε ακόμη, έστω και αν έχει ήδη ξεκινήσει το 7ο ! Μπορεί όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να έχουν παρουσιάσει ολοκληρωμένα τα μοντέλα τους εδώ και μήνες, αλλά η δική μου Delta είναι ακόμη υπό κατασκευή, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Στο διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο update (περίπου 4 μήνες πριν…) έχουν γίνει αρκετά βαψίματα, στο σασί, στο εσωτερικό και στο σκάφος. Σασί: Εσωτερικό:Βάφηκε (με πολλά διαδοχικά μασκαρίσματα…) η "μπανιέρα", επίσης συναρμολογήθηκε και βάφηκε το roll cage, και εκκρεμεί το βάψιμο των διάφορων εξαρτημάτων. Σκάφος:Ασταρώθηκε, αρχικά με μπεζ ματ της Humbrol και στη συνέχεια - αφού διορθώθηκαν διάφορες μικροατέλειες που μέχρι τότε δεν ήταν ορατές - με το καταπληκτικό λευκό αστάρι της Alclad. Στο τέλος, βάφηκε με το TS-26 "Pure White" της Tamiya (μεταγγισμένο σε μπουκάλι και ψεκασμένο με αερογράφο). Αν και το χρώμα δεν γυάλισε όσο θα ήθελα, εντούτοις έγινε στρωτό και με ένα ελαφρό τρίψιμο θα είναι έτοιμο για χαλκομανίες. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2015 17:35:43 GMT 2
Πολύ ωραίο το άσπρο Νεκ. Δεν χρειάζεται να γυαλίσει το χρώμα της βάσης, μια χαρά θα κάτσουν τα σήματα έτσι. Πληροφοριακά, θα έπρεπέ να το ρίξεις με wet coats - όπως τα βερνίκια, αν ήθελες να γυαλίσει πολύ. Τα βαψίματα στο εσωτερικό σούπερ... Καλό decaling που λένε και στο χωριό της πεθεράς σου
|
|
|
Post by nektarios on Nov 18, 2015 20:13:08 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Τα ψεκάσματα του άσπρου ήταν wet (ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκαν...) Όμως φοβήθηκα να επιμείνω περισσότερο, για να μην συμβεί αυτό που συνέβη σε μερικά σημεία με το λευκό αστάρι (ζάρωμα του χρώματος, ευτυχώς εντελώς σημειακά).
|
|
|
Post by alex78 on Nov 27, 2015 23:00:31 GMT 2
....Μπορεί όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να έχουν παρουσιάσει ολοκληρωμένα τα μοντέλα τους εδώ και μήνες,.... ...ε καλά όχι και όλοι...(με 1ο και...χειρότερο εμένα...) Νεκτάριε αργά αλλά σταθερά προχωράει φίλε μου, καταπληκτική η δουλειά σου μέχρι εδώ. Υ.Γ. Μόλις τώρα έμαθα ότι μπορείς να ελέγξεις ατέλειες με μπέζ χρώμα...
|
|
|
Post by nektarios on Nov 28, 2015 22:35:13 GMT 2
Φίλε Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ! Το ανοιχτό μπεζ (όπως και το ανοιχτό γκρι), σε ματ φυσικά, συνδυάζει 2 πολύ χρήσιμα πλεονεκτήματα: επειδή είναι ανοιχτόχρωμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αστάρι για τα περισσότερα χρώματα, ενώ συγχρόνως η απόχρωσή του "βοηθάει" το ηλιακό (αλλά και οποιοδήποτε άλλο) φως να "αναδείξει" τις όποιες ατέλειες του μοντέλου, όπως λ.χ. χαρακιές από το scriber, λακκούβες από το καλούπι, ραφές, κ.λπ. Υ.Γ.: Το αυθόρμητο αυτοκριτικό σχόλιό σου ήταν πολύ πετυχημένο! Πολύ γέλασα!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 31, 2016 13:44:04 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Στο σημερινό update ολοκληρώνεται το εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου έγιναν τα εξής: Τοποθετήθηκαν διάφορα εξαρτήματα (χαλκομανίες και χερούλια στις πόρτες, καθώς και μεταλλικό πάτωμα στον οδηγό, το οποίο υπήρχε στο κιτ). Βελτιώθηκαν, βάφηκαν και συναρμολογήθηκαν το ταμπλώ καθώς και διάφορα άλλα εξαρτήματα. Οι σημαντικότερες βελτιώσεις είναι : 1) Η χαλκομανία του πίνακα οργάνων κολλήθηκε πρώτα επάνω σε κομμάτι διαφάνειας και μετά τοποθετήθηκε στη θέση της, επειδή ο πίνακας οργάνων που υπήρχε αφορούσε την πολιτική έκδοση και ήταν ανάγλυφος. 2) Προστέθηκε ένα μικρό στρόγγυλο όργανο (χαλκομανία, από το spare box) στο δεξιό άκρο του ταμπλώ. 3) Προστέθηκε η κόκκινη ασφάλεια που φαίνεται στο κεντρικό κάτω τμήμα του ταμπλώ. 4) Βελτιώθηκε η "σύνδεση" του κεντρικού μέρους του ταμπλώ με το πάτωμα. Επενδύθηκαν τα καθίσματα με φύλλο χαλκομανίας Kevlar, διαδικασία που έκανα για πρώτη φορά… Κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν ζώνες ασφαλείας. Για τους ιμάντες δεν χρησιμοποιήθηκε το υλικό που έδινε το κιτ, επειδή δεν μου φάνηκε ρεαλιστικό, και φτιάχτηκαν από βαμμένο λευκοπλάστ. Τα μεταλλικά εξαρτήματα υπήρχαν στο κιτ. Προστέθηκαν "προστατευτικά μαξιλαράκια" στο roll cage, φτιαγμένα από βαμμένο λευκοπλάστ. Τέλος, όλα τα παραπάνω συναρμολογήθηκαν, και το αποτέλεσμα είναι αυτό: Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Ελπίζω το update να μην σας φάνηκε αδικαιολόγητα μακροσκελές, φλύαρο ή ανιαρό.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2016 17:29:08 GMT 2
Ωραίο το εσωτερικό Νεκ. Στα κέβλαρ, μπορείς να ρίχνεις λίγο smoke για να έρθει στην κλίμακα το έφε τις χαλκομανίας, να γυαλίσει ελαφρώς όπως είναι το πραγματικό συνήθως και για να έχεις πιστότερη χρωματική αναπαράσταση. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Sakis on Mar 31, 2016 19:00:13 GMT 2
Ωραίος ο Νεκτάριος! Όμορφο και πεντακάθαρο στα γνωστά σου standards.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 1, 2016 16:45:03 GMT 2
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα, καλή συνέχεια! Άντε να δώ πότε θ'αξιωθώ να βγάλω την δική μου απο την ναφθαλίνη...
|
|
|
Post by nektarios on Apr 1, 2016 21:48:25 GMT 2
Φίλοι μου Γιώργο, Σάκη και Αλέξη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Γιώργο, η παρατήρησή σου για smoke πάνω από το kevlar είναι πολύ σωστή, και ομολογώ οτι δεν το σκέφτηκα καθόλου! Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που κατάφερα να πετύχω το "ντύσιμο", ώστε ξέχασα ο,τιδήποτε άλλο! Αλέξη, σου εύχομαι ταχεία και δυναμική επάνοδο!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 5, 2016 21:35:26 GMT 2
Ωραίος Νεκ,
Πεντακάθαρος όπως πάντα. Άντε καλά τελειώματα τώρα.
Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Apr 6, 2016 19:29:14 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Τα τελειώματα αργούν ακόμη, αλλά είμαι σε καλό δρόμο. Μετά την ολοκλήρωση του περιβόητου και χρονοβόρου Unimog, η Delta είναι το project που με απασχολεί περισσότερο. Έχω ήδη κολλήσει τις χαλκομανίες, και σύντομα θα υπάρξει σχετικό update.
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 7, 2016 8:55:49 GMT 2
Νεκταριε καλημερα, ωραια και περιποιημενη δουλεια!! Με το καλο η συνεχεια
|
|
|
Post by nektarios on Apr 8, 2016 19:01:18 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, φίλε!
|
|