|
Post by nektarios on May 23, 2015 16:52:07 GMT 2
Αλέξη, θες παρέα;  Ήρθε η ώρα να αρχίσει και η δική μου ουσιαστική συμμετοχή στο GB! Το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετέχω (η Lancia Super Delta HF Integrale) είναι πολύ διάσημο, όλοι γνωρίζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την Ιστορία του, και συνεπώς δεν θα χρειαστεί να γράψω τίποτε, αφού άλλωστε δεν γνωρίζω και σχεδόν τίποτε!...  [Το μόνο που γνωρίζω (από το φυλλάδιο των οδηγιών!)  είναι ότι, συμμετέχοντας στο WRC του 1992, με πλήρωμα τους Didier Auriol & Bernard Occelli, κέρδισε όχι μόνον το Tour de Corse (από το οποίο είναι και το livery που θα παρουσιάσω) αλλά και το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της χρονιάς (ενώ τα 5 προηγούμενα έτη το είχε κατακτήσει η προκάτοχός της, η Integrale 16v]. Έτσι, πάμε κατευθείαν στο κιτ!  Πρόκειται για το κιτ της Tamiya με κωδικό CR-15, και πραγματικά αποτελεί για μένα μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη – και συγχρόνως ένα διάλειμμα από τα διάφορα χρέ…  που φτιάχνω αυτόν τον καιρό! Το κιτ δείχνει πολύ προσεγμένο και αναμένεται απροβλημάτιστο, ενώ περιλαμβάνει και διάφορα… καλούδια, όπως πλήρη κάρτα PE (με εξαρτήματα για ζώνες, μεταλλικό πάτωμα για τον οδηγό, ακόμη και ασφάλειες καπώ!),  ειδικό υλικό για τους λασπωτήρες και τις ζώνες ασφαλείας, χαλκομανίες για τα ελαστικά, ακόμη και μήκος σύρματος για την κεραία της οροφής, αλλά και μήκος λεπτού ελαστικού σωλήνα για την προσαρμογή της κεραίας στην οροφή!  Επιπλέον, οι χαλκομανίες - παρά την ηλικία του κιτ - είναι πραγματικά άψογες, τόσο σαν εκτύπωση όσο και σαν κατάσταση, γεγονός που επίσης με χαροποίησε ιδιαίτερα! [Εδώ πρέπει όμως να σημειώσω ότι, σύμφωνα με πάντα καλά πληροφορημένη πηγή μου, το μοντέλο αποτελεί πρόσφατη επανέκδοση, και γι’ αυτό είναι τόσο προσεγμένο…]  Το περιεχόμενο του κουτιού είναι αυτό:    Η κατασκευή προβλέπεται ΟΟΒ - με ελάχιστες ίσως βελτιώσεις στο εσωτερικό της καμπίνας - και όσο γίνεται πιο γρήγορη (μπας και καταφέρω να ολοκληρώσω και καμιά συμμετοχή σε GB εντός των χρονικών ορίων…)  Ελπίζω ότι το πρώτο update δεν θα αργήσει! Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! 
|
|
|
Post by gtziaf on May 23, 2015 20:13:36 GMT 2
Ρε συ Νεκ, επιτέλους ένα κανονικό κιτ  Ιταλικό θέμα, με πραγματική αγωνιστική ιστορία και περγαμηνές και Γιαπωνέζος κατασκευαστής, (από τη σωστή μεριά της Φουκοσίμα  ) Διάβασε και ένα αρθράκι για να ψηθείς. www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=22&art_id=17064Μερικές φώτο: allracingcars.com/lancia-delta-group-a/Πρόκειται για το κιτ της Tamiya με κωδικό CR-15, και πραγματικά αποτελεί για μένα μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη – και συγχρόνως ένα διάλειμμα από τα διάφορα χρέ…  που φτιάχνω αυτόν τον καιρό! Α που είσαι... Ο μοντελιστής πάει να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει... Hasegawa είναι το κιτ Νεεεεεκ...  ΥΓ. Το υλικό για τις ζώνες που δίνει το κιτ, άστο στην άκρη. Ούτε καμπυλώνει, ούτε κολλάει. Καλή επιτυχία... 
|
|
|
Post by nektarios on May 23, 2015 21:58:57 GMT 2
Ooops!...  Πράγματι, ο ενθουσιασμός μου ήταν τόσο μεγάλος, ώστε ακόμη και όταν έλεγξα το κείμενο πριν το ανεβάσω, δεν είδα τη λακούβα...  Νομίζω όμως οτι είμαι κάπως δικαιολογημένος, επειδή το συγκεκριμένο κιτ της Hasegawa είναι ό,τι πιο πλήρες (ελπίζω και ό,τι πιο απροβλημάτιστο) έχει περάσει από τον πάγκο μου! Ευχαριστώ και για το οπτικό υλικό! 
|
|
|
Post by alex78 on May 24, 2015 21:18:37 GMT 2
Αλέξη, θες παρέα;  Νεκτάριε είμαι σίγουρος ότι θα κρατήσεις ψηλά τη σημαία της Λάντσια. Βάλε λοιπόν μπρός φίλε γιατί δεν βλέπω εύκολα προκοπή με το δικό μου.... 
|
|
|
Post by nektarios on May 26, 2015 21:55:18 GMT 2
Αλέξη, θα προσπαθήσω για το καλύτερο (αν και τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον αρκετά στενά...), και αυτή τη φορά ευτυχώς θα έχω και το κιτ με το μέρος μου, οπότε ευελπιστώ σε ένα καλό αποτέλεσμα. Άντε, βάλε κι εσύ τα δυνατά σου, να συνεχίσεις τη δική σου Delta, να τις πάμε παρέα! 
|
|
RS2000
GP3 Driver

Απόστολος
|
Post by RS2000 on May 27, 2015 17:23:03 GMT 2
Καλή αρχή Νεκτάριε, είμαι σίγουρος ότι θα τα πας περίφημα φίλε! Απόστολος 
|
|
|
Post by nektarios on May 28, 2015 11:10:45 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, Απόστολε! 
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 29, 2015 16:44:11 GMT 2
Νεκτάριε καλή αρχή φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on May 29, 2015 21:38:13 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, Αλέξανδρε! Μόλις πριν από λίγο ξεκίνησα την κατασκευή! 
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 2, 2015 11:40:01 GMT 2
Καλη αρχη Νεκταριε! Δωσε Ντελτονα στο λαο!!!!!! 
|
|
|
Post by nektarios on Jun 3, 2015 20:11:30 GMT 2
Δημήτρη, σε ευχαριστώ! Οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τριψίματα, εμβαθύνσεις γραμμών, κ.λπ.
|
|
|
Post by nektarios on Jul 28, 2015 10:20:04 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Μετά από περίπου 2 μήνες από την αρχική παρουσίαση, και αφού οι ελπίδες μου για ένα σύντομο update αποδείχθηκαν εντελώς αβάσιμες,  ήρθε επιτέλους η ώρα να σας δείξω κάποιες εργασίες, για να μη νομίζετε ότι το παράτησα… Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στα αρχικά στάδια κατασκευής κάθε μοντέλου, που οι σχεδόν μόνες εργασίες είναι τα τριψίματα και τα στοκαρίσματα, δεν υπάρχει ούτε ιδιαίτερο φωτογραφικό υλικό, αλλά ούτε και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτα από όλα, έγινε βελτίωση στις γρίλιες του καπώ. Το κιτ τις έδινε τρυπημένες, ωστόσο απαιτήθηκε αρκετή δουλειά επειδή δεν ήταν όλες όπως έπρεπε.  Στη συνέχεια, είπα να παίξω λίγο,  και ασχολήθηκα με τον πίσω γάντζο έλκυσης…  Ακολούθησε η εμβάθυνση των γραμμώσεων. Έγινε πολλή δουλειά (ήταν και οι γραμμώσεις πολλές…), αλλά δεν ξέρω αν φαίνεται τίποτε στις φωτό, για τις οποίες δεν είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος,  αν και έβγαλα πάνω από 50 προκειμένου να πετύχω κάποια καλή…  Οι πλέον παρατηρητικοί και οι πλέον τυχεροί, ίσως διακρίνουν τη δουλειά που έχει γίνει…   Στη συνέχεια, ανοίχθηκαν 2 οπές στα μπροστινά φτερά για την ψύξη των φρένων, και αφαιρέθηκαν 2 (!) παραλληλόγραμμα φλας από κάθε φτερό, που θα αντικατασταθούν από στρογγυλά φλας, σύμφωνα με τις φωτό αναφοράς του συγκεκριμένου αγωνιστικού.   Τέλος, αφαιρέθηκε η "σίτα" της μάσκας, που θα αντικατασταθεί από πραγματική σίτα.  Ένα θέμα που προέκυψε και που ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να υφίσταται σε κιτ της Hasegawa ή άλλης ανάλογα σοβαρής εταιρίας είναι αυτό:  Δηλαδή τα χάσματα στους θόλους, μεταξύ σασί και σκάφους… Υποθέτω ότι, όταν κυκλοφόρησε η αγωνιστική έκδοση, είχε ήδη κυκλοφορήσει η πολιτική, και η εταιρία "ξέχασε" να τροποποιήσει κατάλληλα τους θόλους.  Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε να τους συμπληρώσω εγώ, επειδή όμως δεν έχω ούτε την υπομονή αλλά ούτε και τη διάθεση κάποιων άλλων (π.χ. του κ. Admin…),  το σασί θα μείνει ως έχει, αφού άλλωστε δεν θα φαίνεται και καθόλου… Αυτά τα ολίγα μέχρι στιγμής, θα ακολουθήσουν αστάρωμα και βαψίματα. Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όλους! 
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2015 19:31:21 GMT 2
Πολύ καλή προετοιμασία και βελτιώσεις Νεκ. Για τους θόλους μην χαλιέσαι. Ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο. Κι εγώ έτσι θα το άφηνα  Καλή συνέχεια 
|
|
|
Post by nektarios on Jul 31, 2015 14:40:58 GMT 2
Ήδη νοιώθω πολύ καλύτερα!  Ευχαριστώ για το σχόλιο! 
|
|
|
Post by alex78 on Aug 1, 2015 17:41:31 GMT 2
Μπράβο Νεκτάριε, ουσιαστικές οι προσθαφαιρέσεις πλαστικού, θα το αναδείξουν πολύ.
Καλά βαψίματα και βέβαια...καλά μπάνια φίλε.
|
|
|
Post by nektarios on Aug 5, 2015 13:10:39 GMT 2
Φίλε Αλέξη, από μπάνια καλά πάω (εύχομαι το ίδιο και για σένα!), αλλά οι εργασίες έχουν μείνει λίγο πίσω, αφενός επειδή προκύπτουν όλο και νέες λεπτομέρειες που πρέπει να φτιαχτούν πριν από τα ασταροβαψίματα, και αφετέρου επειδή έχω ένα θέμα με το χρωματολόγιο του εσωτερικού και πρέεπι να το λύσω... Ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο! 
|
|