|
Post by konstantinf on May 8, 2015 11:29:06 GMT 2
Καλημέρα και καλό τέλος της βδομάδας! Σήμερα παρέλαβα τα Ρ.Ε. από τη Γερμανία και έτσι φόρεσα τα δισκόφρενα στην μπροστινή ανάρτηση. Ιδού μερικές φωτό: Δυο λόγια για τα κόκκινα σαγόνια: Η εργοστασιακή TR τα φοράει άβαφτα. Ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες έχουν αντικαταστήσει τα εργοστασιακά με BREMBO ή MOVIT σε διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου και του κόκκινου. Παρόλο λοιπόν που από το σχήμα τα σαγόνια του κιτ δείχνουν να είναι τα εργοστασιακά, τα έβαψα κόκκινα "ποιητική αδεία" για να δώσω λίγο χρώμα στο εσωτερικό των τροχών (που ούτως ή άλλως δεν φαίνεται πολύ). Ζητώ συγγνώμη από τους purists! Παράλληλα συνεχίζω σιγά-σιγά με τα "παραμελημένα" συστήματα. Εδώ η πρόοδος στο σύστημα φρένων: Είναι ένα συνεχές trial and error, μιας και πρέπει να ανακαλύψω τα σωστά περάσματα και τους διαθέσιμους χώρους και να μακραίνω ή να κονταίνω, να λυγίζω και να ξελυγίζω τα "σωληνάκια". Θα δούμε πού και πώς θα καταλήξει το πράγμα... Από τώρα σας εύχομαι καλό ΣΚ! Κώστας
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2015 17:29:33 GMT 2
Σίγουρα βλέπουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή Κωνσταντίνε. Η δουλειά με τις διάφορες σωληνώσεις - καλωδιώσεις, είναι απαιτητική στην προετοιμασία αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. ΥΓ. Αν σου είναι εύκολο βγάλε φώτο τα βελτιωτικά να τα δούμε. ΥΓ2. Ανέβασα και το τελευταίο σετ με εικόνες της TR. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on May 8, 2015 19:26:03 GMT 2
Εκτός από τους δίσκους (που τους πέρασα ήδη), τα Ρ.Ε. περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: Δηλ. υλικά του κόκπιτ, μεγάφωνα, αλουμινένια πεντάλ, τα μεταλλικά κομμάτια από τις ζώνες, εξόδους εξαερισμού, πατάκια, τα μεταλλικά της κονσόλας και του ταμπλό και δύο σκάρες. Επίσης χαλκομανίες για τα όργανα με επιλογή φόντου, τις απαραίτητες βίδες Μ1, κορδέλλα για τις ζώνες και οδηγίες χρήσεως. Τα πήρα από την Tremonia στη Γερμανία, η οποία όμως δεν κατεβαίνει κάτω από το 1/18. Ξέρει κάποιος που θα βρώ μαύρο αυτοκόλλητο βελουτέ για να ντύσω το κόκπιτ;;; Κώστας
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2015 20:14:02 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 8, 2015 20:37:14 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Το είχα δει κι εγώ κάποια στιγμή, αλλά μετά μου έφυγε από το μυαλο... Αχ! γεράματα... Κ.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on May 9, 2015 11:05:43 GMT 2
Φοβερό το σύστημα φρένων... Η μεθεδικότητα του και η λεπτομερεια που κάνεις στο μοντέλο, πιστευω πως θα το εκτοξέυσει. Καλη συνέχεια!!!
Βελουτέ χαρτί έχουν και τα βιβλιοπωλεία.
|
|
|
Post by konstantinf on May 12, 2015 9:48:38 GMT 2
Μικρό update: Τελείωσα το υδρυλικό σύστημα φρένων (μερικά σημεία θέλουν ακόμα μικροπροσαρμογές και τα "σωληνάκια" ίσασμα, αλλά στην ουσία αυτό είναι. Να το λοιπόν, μια φορά ξεκάρφωτο και μια φορά προσαρμοσμένο εκ των ενόντων στο μοντέλο: Καλή συνέχεια σε όλους και καλό κουράγιο στους καθ' οιονδήποτε τρόπο εμπλεκομένους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις! Κώστας
|
|
|
Post by konstantinf on May 13, 2015 20:18:21 GMT 2
Μια πρώτη εφαρμογή των βελτιωτικών της Tremonia για το cockpit. Πώς σας φαίνονται;
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 15, 2015 14:45:03 GMT 2
Φίλε κουφάθηκα με τις σωληνώσεις! Μιλάμε για δουλειά...
Τα βελτιωτικά μια χαρά δείχνουν, και όταν βαφτεί και δέσει το σύνολο, θα είναι ακόμα καλύτερα πιστεύω!
|
|
|
Post by gtziaf on May 15, 2015 14:46:55 GMT 2
Είναι απίθανο τι μπορείς να κάνεις σε αυτή την κλίμακα! Το βελτιωτικό το χρειαζόταν και θα αναδείξει το αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on May 15, 2015 18:26:30 GMT 2
Στο μεταξύ προχώρησα λίγο το μπροστινό μέρος έτσι ώστε να αρχίσει να "δείχνει" λίγο και για να μπορέσω με το dry fit να τσεκάρω την ευθυγράμμιση από καρότσα - πόρτες - παρμπρίζ. Προς το παρόν όλα δείχνουν ικανοποιητικά (μόνο που ο ατζαμής οδηγός στις δοκιμαστικές φαίνεται να έξυσε ένα τοιχίο με το μπροστινό σπόιλερ και δεν μου είπε τιποτα. Να δούμε πώς θα το γυαλίσουμε...): Τα σωληνάκια των φρένων έδεσαν καλά με το σύστημα διανομής: Στο κεφάλαιο "βελτιωτικά του κόκπιτ" υπάρχουν και τα κλειδιά. Έτσι λοιπόν δείχνει η αρμαθιά φτιαγμένη (και στο πλάι αυτό που προτείνει το κιτ της Pocher - για υπεράσπιση της ας πούμε ότι το 1987 η φωτοχάραξη και η κοπή με λέιζερ ήταν άγνωστα!): Τέλος παρέλαβα σήμερα από τις ΗΠΑ (scaledetails) τα βελτιωτικά του κινητήρα (400 κομματάκια...) που είχα παραγγείλει. Ο (αισιόδοξος) κατασκευαστής του transkit μιλάει για 35 ώρες πρόσθετης δουλειάς, άρα έχουμε μέλλον... Αυτά προς το παρόν και τα λέμε... Κώστας
|
|
|
Post by alex78 on May 16, 2015 23:02:44 GMT 2
Αυτό θα πεί....''με το κλειδί στο χέρι''!! Τελικά δεν κρατήθηκες με το βελτιωτικό, δείχνει (και οφείλει) να είναι λεπτομερέστατο, καλή δύναμη!
|
|
|
Post by konstantinf on May 17, 2015 10:22:31 GMT 2
Αλέξανδρε, είναι αυτό που λέμε, "το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σαρξ ασθενης"... Αλλά το ότι δεν κρατήθηκα οφείλεται και στο ότι, όπως έχω ξαναπεί, η σειρά prestige της Pocher είναι πολύ λιγότερο λεπτομερειακή από τη σειρά classic (αλλά και από την Lamborghini που έβγαλε η Pocher-Hornby...), οπότε θα ήταν κρίμα μια τέτοια μηχανάρα να μείνει χοντροκομένη και ατελής. Το προβλημα είναι, πώς, αφού την σενιάρεις την κρύβεις μετά κάτω από το καπό;;; Κανονικά θα έπρεπε κανείς να φτιάξει δύο κομματια, ένα για μέσα και ένα για δίπλα, για να φαίνεται!
|
|
|
Post by konstantinf on May 19, 2015 11:57:34 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2015 16:48:03 GMT 2
Κωνσταντίνε πολύ καλή η επιλογή του βελτιωτικού. Δεν ξέρω αν σε παρέσυρα με το ποστ μου στην αρχή, αλλά άμα δεν τα στερείς από την οικογένεια σου, πολύ καλά έκανες. Νομίζω θα το απολαύσεις περισσότερο το κιτ τώρα. Και επίσης φυσικά είμαι υπέρ του "βιδώματος" στην 1/12 - 1/8 . Προσδίδουν αληθοφάνεια όλες αυτές οι βίδες, άσχετα αν θέλουν χρόνο λόγω της διαδικασίας ξηλώματος, τρυπήματος και κολλήματος. Η πλακέτα της εισαγωγής, απλά, τα σπάει! Καλή συνέχεια
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on May 19, 2015 21:41:12 GMT 2
Κωνσταντίνε είναι το κιτ που θέλει δουλειά λόγω κλίμακας βάζεις και ότι υπάρχει!! και το απογειώνεις.Πολύ καλή και μεθοδική δουλειά και σίγουρα αποτέλεσμα που αποζημιώνει τον κόπο σου.Καλή συνέχεια προς όφελος όλων μας
|
|