|
Post by gtziaf on Dec 4, 2011 18:25:22 GMT 2
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 4, 2011 23:01:14 GMT 2
Σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο για το λινκ! Θα πέσει μελέτη και θα προβώ στις κατάλληλες επεμβάσεις
|
|
|
Post by jvolume on Dec 5, 2011 1:32:08 GMT 2
Η καλύτερη χρήση για τις ελληνικές εφημερίδες ;D
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Dec 5, 2011 7:28:33 GMT 2
Ρε σεις, 'Ελληνας είναι αυτός?
|
|
|
Post by nektarios on Dec 5, 2011 12:34:08 GMT 2
Αλέξη, πολύ όμορφο το θέμα σου και πολύ δυναμικό το ξεκίνημα! Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τη συνέχεια!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 12, 2012 13:02:37 GMT 2
Εδώ είμαστε λοιπόν Ο άσπλαχνος και άκαρδος ιδιοκτήτης του κιτ το άφησε μια μέρα στο σπίτι μου (στη διάρκεια κατασκευής της Ρ34) με την σαφή εντολή "ρίξε της teza και στα σκουπίδια κατευθείαν". ;D Ομολογώ ότι 1) το λυπήθηκα το κιτ και 2) ήθελα να αποτοξινωθώ από τον άπειρο αριθμό σωλήνων και καλωδίων που ασχολούμαι 3 χρόνια τώρα συνέχεια. Αποφάσισα να το συνεχίσω από εκεί που το άφησε ο Αλέξανδρος. Να διορθώσω μόνο ότι η κατσαρίδα είναι η 695 esse esse Στις μέχρι εκείνη τη στιγμή εργασίες του σασί περιλαμβάνονταν τα πλαϊνά πάνελ του σαλονιού από φύλλο πλαστικού, η κάλυψη των σημαδιών του καλουπιού με στόκο, η αφαίρεση των πεντάλ (το αρχικό σχέδιο περιελάμβανε αντικατάστασή τους με ΡΕ που δεν διέθετα) και διάφορα άλλα δευτερεύοντα. Το κυριότερο όμως αφορούσε το αμάξωμα όπου έίχαν αφαιρεθεί οι γρίλιες αερισμού στο κάλυμμα του κινητήρα και της μάσκας μπροστά. Αυτά τα κενά καλύφθηκαν με πυκνό πλέγμα βαμμένο μαύρο (υλικό ...ανθοδετικής!!!). Επίσης ολόκληρο το αμάξωμα ήταν ασταρωμένο με γκρι αστάρι πράγμα που με οδήγησε να αλλάξω πλεύση στο θέμα χρωματισμού και από το αρχικό άσπρο να καταλήξω στον συνδυασμό που βλέπετε. Πρέπει να πω ότι γενικά άφησα κάπως τη φαντασία μου ελεύθερη σε πολλά σημεία της κατασκευής. Κινητήρας (με μπουζοκαλώδια παρακαλώ να μην ξεχνάμε και την τέχνη μας ;D), κιβώτιο, αναρτήσεις (ώπα και κίτρινα ελατήρια το ...εργαλείο!!), ζάντες (δικής μου εμπνεύσεως), ταμπλώ, τιμόνι, κονσόλα, κάθισμα, όλα χωρίς πρόβλημα Ειδικά στον κινητήρα έγινε extra περιποίηση στο καρμπυρατέρ, στην εξάτμιση και στο δυναμό (εντάξει δεν έφαγα τον χρόνο μου). Το λέω και πάλι ότι ήταν μια κατασκευή για χαλάρωση. Το αμάξωμα βάφτηκε με French Blue & Red Humbrol με τα περιγράμματα των τζαμιών μασκαρισμένα. Τα ίδια τα περιγράμματα περάστηκαν με Matt Black μαρκαδόρο της Tamiya. Μπήκαν οι χαλκομανίες (άψογες) και σφραγίστηκαν με TS13 (μασκάροντας τζάμια και τα περιγράμματά τους) Στη τοποθέτηση της καρότσας στο σασί ανακάλυψα (μέγιστη βλακεία μου που δεν ήλεγξα από πριν) ότι το πραγματικό μεταξόνιο που καθορίζουν οι τροχοί τοποθετημένοι στο σασί, είναι πιο κοντό από αυτό που καθορίζουν τα κέντρα των θόλων μπρος-πίσω. Λύσιμο και άνοιγμα νέων οπών πιο πίσω στο κιβώτιο για το πέρασμα της μεταλικής ράβδου που ενώνει τους τροχούς. Δυο άλλα θεματάκια ήταν για εμένα το σωστό στήσιμο του καλύμματος του κινητήρα σε ανοιχτή θέση με τις τέσσερις μεταλλικές μπάρες του (κανένας μεντεσές να το συγκρατεί στο αμάξωμα) και οι δίδυμοι υαλοκαθαριστήρες όπου το Τζαπάνι ζητάει να κολλήσεις τα μάκτρα στα μπράτσα (όλα ΡΕ) με τη πλευρά του πάχους των μάκτρων. Αυτά τα ολίγα. Ευχαριστώ όλους για τη προσοχή σας και τον Αλέξανδρο για την ευκαιρία χαλάρωσης. Σταύρος
|
|
|
Post by nektarios on Jun 12, 2012 13:37:47 GMT 2
Πολύ όμορφο και πολύ "ιδιαίτερο"! Συγχαρητήρια! : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Jun 12, 2012 15:25:12 GMT 2
Πανέμορφο... πολλά πολλά μπράβο !!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 12, 2012 17:32:58 GMT 2
Κουκλί και πολύ ωραία επιλογή χρώματος.... Ο Αλεξ γιατι το παράτησε?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 13, 2012 0:32:19 GMT 2
Πολυ χαριτωμενο το Φιατακι!!! Οτι πρεπει για χαλαρωμα Να ρωτησω ο μουσαμας πως φτιαχτηκε σαν δερμα; Δημητρης : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 13, 2012 20:37:40 GMT 2
Σταύρο χαράς το κουράγιο σου φίλε μου!!! Το έκανες κουκλί φίλε! Από το να έφευγε από τον εκτο καλύτερα που το έφτιαξες τελικά! : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 14, 2012 10:31:37 GMT 2
Σταυρο πολυ ομορφο βγηκε!! Επίσης ολόκληρο το αμάξωμα ήταν ασταρωμένο με γκρι αστάρι πράγμα που με οδήγησε να αλλάξω πλεύση στο θέμα χρωματισμού και από το αρχικό άσπρο να καταλήξω στον συνδυασμό που βλέπετε. Γιατι σε προβληματιζει τοσο πολυ το γκρι ασταρι κατω απο ασπρο? Αποδειχθηκε πως δεν εχει καμια σημασια ειτε ειναι ασπρο ειτε γκρι. Σε κοκκινο ή κιτρινο ναι, στο ασπρο δεν παιζει ρολο, απλως εφαρμοζεις περισσοτερα mist χερια
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 7:59:03 GMT 2
Πολύ όμορφο και πολύ "ιδιαίτερο"! Συγχαρητήρια! Μοιράζομαι τα θετικά σου σχόλια με τον Αλέξανδρο!! Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 8:00:31 GMT 2
Πανέμορφο... πολλά πολλά μπράβο !!! Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο αν δεν χρησίμευε μόνο σαν θέμα χαλάρωσής μου. ;D Σε ευχαριστώ Ανδρέα Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 8:08:46 GMT 2
Κουκλί και πολύ ωραία επιλογή χρώματος.... Ο Αλεξ γιατι το παράτησε? Γιώργο ο χρωματισμός ήταν μια έμπνευση της στιγμής που δεν στηρίζεται σε καμία φωτό πραγματικού ;D Σε ευχαριστώ για τα θετικά σχόλιά σου Πραγματικά ποτέ δεν κατάλαβα. ’βυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Παρακαλώ να ερωτηθεί ο ίδιος ;D Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 8:15:43 GMT 2
Πολυ χαριτωμενο το Φιατακι!!! Οτι πρεπει για χαλαρωμα Να ρωτησω ο μουσαμας πως φτιαχτηκε σαν δερμα; Δημητρης Δημήτρη, όντως ήταν μια φυγή από τα περίπλοκα που καταπιάνομαι. Ο μουσαμάς δινόταν στο κιτ και ήταν από το μαλακό υλικό που κατασκευάζονται τα ελαστικά. Ήταν βέβαια ταλαιπωρημένος. Πλύθηκε και περάστηκε ένα πολύ έλαφρό χέρι ...baby oil για αναζωογόνηση! Σταύρος
|
|