|
Post by gtziaf on Feb 7, 2015 22:56:08 GMT 2
Νεκτάριε, η επιλογή είναι του ζευγαριού. Δεν εννοώ δύο ακριβώς ίδια ή παρόμοια μοντέλα, εκτός αν το θελήσει η ομάδα. Δηλαδή, στα Σκάνια που λες ο ένας φτιάχνει 2010 μοντέλο, ο άλλος 1995. Ο τρόπος και η τεχνοτροπία επαφίενται στον κατασκευαστή.
Δίνω διευκρινιστικά παραδείγματα. 1)π.χ. ομάδα group C : Ο ένας μπορεί να φτιάξει 956 κι ο άλλος sauber c9, αλλά και πάλι μπορεί να φτιάξουν και οι δύο 956 αλλά με διαφορετικά λιβερι. 2)π.χ. επίσης μπορεί να είναι κάτι πιο συγκεκριμένο. π.χ. μηχανές πάνω από 1000 κυβικά. Ο ένας μπορεί να φτιάξει honda CBR κι ο άλλος harley.
Οι επιλογές έχουν να κάνουν με τις ομάδες, τη φαντασία τους και τη διάθεση. Πως το βλέπετε, να το δοκιμάσουμε κάποια στιγμή;
|
|
|
Post by nektarios on Feb 7, 2015 23:27:21 GMT 2
Ευχαριστώ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση! Εγώ βρίσκω την ιδέα πολύ καλή και συμφωνώ ανεπιφύλακτα!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 7, 2015 23:43:33 GMT 2
Γιώργο μου αρέσει η κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια που προτείνεις, θα είναι ευεργετικό για όλους μας.
Να το δοκιμάσουμε, βέβαια μπορεί να ''τρέξει'' ταυτόχρονα και με κάποιο άλλο gb....
|
|
|
Post by freddieslotcars on Feb 9, 2015 17:27:55 GMT 2
Βεβαια εισως θα υπαρξουν καποιες δυσκολιες γιατι μπωρει να μην εχουμε ολοι το ιδιο θεμα στο stok μας η να μην εχουμε καποιους χορηγους...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 9, 2015 18:02:05 GMT 2
Γιώργο μου αρέσει η κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια που προτείνεις, θα είναι ευεργετικό για όλους μας. Να το δοκιμάσουμε, βέβαια μπορεί να ''τρέξει'' ταυτόχρονα και με κάποιο άλλο gb.... Alex, η συνεργασία δεν είναι το ατού της φυλής αλλά νομίζω μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τώρα, το ταυτόχρονα με άλλο gb, λίγο δύσκολο το βλέπω καθώς ούτε τόσα άτομα είμαστε ούτε τη μοντελιστική διάθεση τη βλέπω στο φουλ. Να δούμε τι θα πουν και οι υπόλοιποι και τα λέμε πάλι στη συνέχεια. Βεβαια εισως θα υπαρξουν καποιες δυσκολιες γιατι μπωρει να μην εχουμε ολοι το ιδιο θεμα στο stok μας η να μην εχουμε καποιους χορηγους... Για αυτό υπάρχει η ψηφοφορία φρέντυ, για να διαλέξεις αυτό που σου 'ταιριάζει, καλύτερα. ΥΓ. Στη ψηφοφορία για το λιβερι, για να μην είναι τόσο δεσμευτικό μπορεί να το πάμε δύο-δύο. Π.χ. gulf vs martini, jps vs repsol κλπ ώστε να μην είναι πολύ δεσμευτικό. Επίσης καλό είναι να συμπεριληφθεί κάποιο λιβερι που ταιριάζει και με μηχανές, ώστε να μην αποκλειστούν μέλη της παρέας...
|
|
|
Post by alex78 on Feb 9, 2015 18:53:40 GMT 2
Επίσης καλό είναι να συμπεριληφθεί κάποιο λιβερι που ταιριάζει και με μηχανές, ώστε να μην αποκλειστούν μέλη της παρέας... Έχει προβλεφθεί αυτό ήδη Γιώργο αλλά καλά έκανες και το έθιξες, έχουμε και πιστούς φίλους των 2 τροχών στην παρέα μας που δεν πρέπει να μείνουν παραπονεμένοι...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 10, 2015 14:32:08 GMT 2
Ευχαριστούμε παιδιά που προσπαθείτε να λάβετε υπόψιν σας και εμάς τους δίτροχους. Πολύ ωραίες όλες οι ιδέες με καλύτερη για έμενα αυτή με τους ελληνες οδηγούς που θα ταίριαζε γάντι με ένα μελλοντικό προτζεκτ που έχω στο μυαλό το οποίο παίζει και με ένα από τα livery που αναφέρθηκαν αλλά φοβάμαι πως ακόμα και αν επιλεχθούν αυτά τελικά σαν θέματα, δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω γιατί έχω ήδη τρία ανοιχτά μοντέλα. Έτσι με χαρά θα παρακολουθώ την εξέλιξη των δικών σας κατασκευών όποιο θέμα κι αν επιλέξετε τελικά.
|
|
|
Post by alex78 on Feb 10, 2015 19:29:25 GMT 2
Κομνηνέ να φανταστώ οτι το project που έχεις στο μυαλό σου έχει να κάνει με την Ducati 851 ή 888(?) στα χρώματα της Marllboro του πολυπρωταθλητη Γιάννη Μπούστα που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Suberbike (WSBK) εν έτη 1994 ?? Πάντως φίλε τι τρία τι τέσσερα ανοιχτά στον πάγκο , σημασία έχει η συμμετοχή και η προσπαθεια για το καλύτερο, για ξανασκέψου το....
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 11, 2015 0:29:28 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά,
Οι προτάσεις μέχρι τώρα μου φαίνονται πολύ ωραίες αλλά προσωπικά έχω κάποιες επισημάνσεις να κάνω.
My two cents, λοιπόν:
Θεωρώ ότι αν είναι να κάνουμε gb καλό θα ήταν το θέμα να είναι συγκεκριμένο και μάλιστα αρκετά συγκεκριμένο. Αυτό είναι εξάλλου το νόημα ενός gb, να μοντελάρουμε όλοι (ή όσοι θέλουμε τέλος πάντων) πάνω σε συγκεκριμένο θέμα. Αλλιώς τα wip είναι ανοιχτά πάντα για τις κατασκευές μας.
Η πρόταση σου Γιώργο, μου φάνηκε πάρα πολύ καλή, αλλά και πάλι πιστεύω ότι το θέμα ενός pair build θα πρέπει να είναι πολύ κοντινό. Παραδείγματος χάριν, το θέμα με τα Scania που αναφέρθηκε μου φαίνεται καλό, αλλά το να κάνει ένας hayabusa και ο άλλος Harley δεν παρουσιάζει καμία συνοχή και καμία ομοιομορφία ούτε μηχανικά ούτε εξωτερικά, οπότε δεν θα υπάρξει η έννοια της συνεργασίας πάνω στο θέμα.
Συνεχίζοντας, αν επιλεγεί σαν θέμα του gb ένα livery ή πχ gb τσιγαροποτά, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να γίνει και μια κατασκευή "what if", οπότε δεν χρειάζεται να μας απασχολεί ντε και καλά η ιστορική ορθότητα του θέματος, αλλά να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία μας.
Τέλος, για να κάνω κι εγώ μια πρόταση και να έχει κ κάποιο νόημα το post μου, το 2014 συμπληρώθηκαν τα 50 χρόνια κυκλοφορίας της mustang και η Ford κυκλοφόρησε φέτος μια anniversary edition σε 1964 κομμάτια, έτσι θα προτείνω ένα "long live the 'stang" GB.
Αυτά απο μένα.
Φιλικά πάντα,
Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 11, 2015 21:56:27 GMT 2
Αγάπιε, όπως σωστά είπες στο pair build οι κατασκευές πρέπει να έχουν κάτι κοινό, μια θεματική και κατασκευαστική συνοχή ώστε να έχει νόημα και η συνεργασία. Αυτή εξάλλου είναι η φύση των GB. Τώρα, για το θέμα που προτείνεις, αν και κάναμε Αμερικάνικο gp πρόσφατα, καλό είναι να μπει στην ψηφοφορία και βλέπουμε. Κομνηνέ, νομίζω ο Άλεξ έχει δίκαιο. Το ξέρουμε ότι τα πρότζεκτ σου είναι πολύ μελετημένα και χρονοβόρα. Αλλά τα gp προσφέρονται και για μια χαλαρή κατασκευή οπότε θα μπορούσε να κάνεις κάτι πιο απλό, ας μην είναι 100% ακριβές. Από προσωπική εμπειρία αυτες οι απλές κατασκευές μου δίνουν ώθηση, για τις πιο σύνθετες και απολαμβάνω τον μοντελισμό σε πιο απλή-αγνή μορφή. Προφανώς, δεν θέλω να σου πω τι θα κάνεις στον πάγκο σου. Αλίμονο... Απλά παραθέτω την γνώμη μου, με την άνεση που νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μεταξύ μας, για χάρη συζήτησης. Περιμένω περισσότερη συμμετοχή στις προτάσεις (και γενικότερα ). Να είστε καλά
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 12, 2015 15:52:47 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 12, 2015 17:00:34 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Feb 12, 2015 20:57:42 GMT 2
Όλες οι ιδέες είναι πολύ καλές, και η "Mustang GB" μού άρεσε ιδιαίτερα, αφού - εντελώς συμπτωματικά! - έχω ήδη μια special edition αυτού του τόσο σημαντικού οχήματος υπό παραγγελία! Φίλε Κομνηνέ, τώρα που αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστικό, νομίζω οτι έχεις κάθε λόγο να θέλεις να το υλοποιήσεις! Όσο για τα 3 ταυτόχρονα w.i.p., μην ανησυχείς καθόλου, εγώ αυτόν τον καιρό δουλεύω συγχρόνως σε...7! Τέλος, για να δώσω κι εγώ μια ιδέα, θα πρότεινα ένα GB "χαμηλού προφίλ", που σημαίνει με οχήματα "καθημερινά", μαζικής παραγωγής, που τα βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο ή και χρησιμοποιούμε κάποια από αυτά, μακριά από supercars, street fighters και λοιπές εξωτικές μηχανές. Φαντάζομαι οτι η πρότασή μου δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστική, νομίζω όμως οτι είναι αρκετά πρωτότυπη.
|
|
|
Post by freddieslotcars on Feb 12, 2015 22:59:47 GMT 2
Δεν ειναι τα 50 χρονια μονο για τα Munstang αλλα και για τα Hemi.
|
|
|
6ο G.B.;
Feb 13, 2015 1:06:24 GMT 2
via mobile
Post by Chris Fragkoulis on Feb 13, 2015 1:06:24 GMT 2
Καλησπερα σε ολους! Χαιρομαι που υπαρχουν αρκετες προτασεις απο ολους! Αρχικα ηθελα να επισημανω πως κατι σχετικο με Mustang ή Hemi ισως ειναι λιγο ακαιρο λογω του προηγουμενου GB που καλως ή κακως καλυπτε το θεμα. Οσον αφορα τα livey.. Αγαπιε νομιζω θα πρεπει να ειναι συγκεκριμενο και οχι what if καθως και ενιαιο το livery για ολους. Αν υπαρξουν 5 συμμετοχες με 5 διαφορετικα livery, τοτε δεν ειναι Group Build. Κατι τελευταιο, θεωρω οτι θα ηταν καλη ιδεα ενος GB Μοτοσυκλετας για δυο λογους: 1) Να δωσουμε την ευκαιρια σε καθαρα μοτοσυκλετιστικα μελη να συμμετασχουν (ισως με δεσμευση οτι θα το κανουν ) 2) Να καταπιαστουμε κι εμεις οι ασχετοι μπας και φτιαξουμε κανενα μηχανακι ΥΓ: Αναφερω ξανα οτι δεν θα συμμετασχω στο GB λογω στρατου οπως επισης δεν θα ψηφισω...θα βοηθησω ομως στην ομαλη εκβαση του
|
|
|
Post by alex78 on Feb 14, 2015 3:44:20 GMT 2
Κατι τελευταιο, θεωρω οτι θα ηταν καλη ιδεα ενος GB Μοτοσυκλετας για δυο λογους: 1) Να δωσουμε την ευκαιρια σε καθαρα μοτοσυκλετιστικα μελη να συμμετασχουν (ισως με δεσμευση οτι θα το κανουν ) 2) Να καταπιαστουμε κι εμεις οι ασχετοι μπας και φτιαξουμε κανενα μηχανακι ....χμμμ....και το καλοκαίρι κλείνει 60 χρόνια ζωής η Yamaha, καλή η ιδέα σου Χρήστο....
|
|