|
Post by nektarios on Feb 15, 2015 12:06:08 GMT 2
Πολύ όμορφα βαψίματα, με τα μεταλλικά ψιλολόγια φυσικά να ξεχωρίζουν για τη λεπτομέρειά τους! Επίσης, μου άρεσε πολύ η υφή των κεντρικών κομματιών των καθισμάτων! Καλή συνέχεια, χωρίς άλλες ατυχίες!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 15, 2015 16:22:43 GMT 2
Οι εργασίες σου εξαιρετικές με αποκορύφωμα όλων το φλοκόχρωμα!! Έλεος πιά με αυτά τα Alclad, πολύ ευαίσθητα μας προέκυψαν...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 15, 2015 17:05:07 GMT 2
Πως σε καταλαβαίνω Γιωργη..Έτσι ακριβός την είχα πάθει και εγω με ενα τιγκαρισμενο 120ml λευκό αστάρι της zero. Περιττο να σου πω πως έγινα εγώ και το κομπρεσέρ του αερογραφου που βρέθηκε εντός βεληνεκούς.. Τι της θέλουνε τις μπίλιες μεσα στο γυαλί Πολύ όμορφη η δουλειά σου!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 15, 2015 20:51:43 GMT 2
Γιώργο είσαι ήρωας!! Απιατητικές οι επεμβάσεις στο σασί και απ'οτι καταλαβα μ'αλλον η σχεδίαση της βάσης του προφυλακτήρα ήταν λάθος εξ'αρχης. Μετά το κόψιμο που έκανες κάθεται πολύ πιο σωστά το καπάκι αλλα και οι θόλοι δείχνουν σωστοί Τρύπες, βαψιματα κλπ σουπερ, καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 17, 2015 18:07:56 GMT 2
Φίλοι μου σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τη στήριξη. Νεκ, δυστυχώς όλα αυτά τα ψιλοπράγματα ήθελαν και χοντροκαθάρισμα, οπότε έτσι καθυστερεί η πρόοδος. Τι να κάνεις όμως, είναι η φύση των συγκεκριμένων κιτ. Χρήστο, ναι μάλλον ήταν λάθος η βάση του προφυλακτήρα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη αν με την νέα θέση του, η σήτα του καπό κάθετε σωστά πάνω στις εισαγωγές αέρα του κινητήρα. Μόλις συναρμολογήσω τα καρμπιρατέρ θα κάνω δοκιμαστική εφαρμογή και θα δούμε τι άλλο θα προκύψει. Πως σε καταλαβαίνω Γιωργη..Έτσι ακριβός την είχα πάθει και εγω με ενα τιγκαρισμενο 120ml λευκό αστάρι της zero. Περιττο να σου πω πως έγινα εγώ και το κομπρεσέρ του αερογραφου που βρέθηκε εντός βεληνεκούς.. Τι της θέλουνε τις μπίλιες μεσα στο γυαλί Κομνηνέ και Αλεξ, τι να πεις για Αλκλάντια. Με διαλύσαν τη ψυχολογία. Όχι μόνο το κομπρεσέρ, αλλά το spray booth, o τοίχος, ο πίνακας σημειώσεων-οδηγιών, τα κουτιά από κάποια multimedia kit (studio27 και Hiro) που είχα απέναντι, τα συρτάρια μου, το πάτωμα. Δύο μέρες καθάριζα και τώρα τα ξεσπίτωσα για βάψιμο στου τοίχους. Στο επόμενο, θα τυλίξω το μπουκάλι με χαρτοταινία και σας το προτείνω σε όλους. Δεν ξέρεις πότε θα σου συμβεί και πόση θα είναι η ζημιά. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 3, 2015 17:53:40 GMT 2
Μετά από καιρό είναι αλήθεια κι όχι στη συνηθισμένη μέρα, έχουμε ένα, επιτέλους, κανονικό update στην ελεμ. Αφού στο προηγούμενο είχαμε πάρει τις μπογίτσες μας, τώρα ξεθάψαμε τα λαδάκια και τα διάφορα, αλλότρια, ζουμιά των μινγκ και σια για να το παίξουμε κουλτούρα, κάνοντας τα πάντα μπίχλα. Πιο σοβαρά, τώρα αποφάσισα να πάω σε ένα πιο ταλαιπωρημένο λουκ, στα μηχανικά μέρη, μήπως και αποπνέει μια ιδέα 60ς η κατασκευή μας. Το κιβώτιο θα γίνει πιο ταλαιπωρημένο, σε σχέση με τον V12. Οι φωτογραφίες είναι ενδιάμεσα στάδια λερώματος, και μόνο στο τελικό σετ φαίνεται εκεί που κατέληξα τελικά. Στο ενδιάμεσο μια πρόσθετα, μια αφαιρούσα μπίχλα. Το ξέρω δεν είναι στα γούστα όλων, αλλά το να προσπαθείς κάτι διαφορετικό, έχει την ομορφιά του. Όπως έκανα και στην πι-μπε, αντικατέστησα τις περισσότερες από τις βίδες (αυτές που φαίνονται βασικά και μερικές ακόμη ) με πριτσίνια της top studio. Ταυτόχρονα άρχισα να κολλάω και τα πρώτα εξαρτήματα στο μοτέρ. Τα μπουλόνια συγκράτησης αντικαταστάθηκαν, επίσης, στις κυλινδροκεφαλές όπου προστέθηκε το λογότυπο της Ferrari (στο χρώμα των κυλινδροκεφαλών τελικά, μετά από αρκετή έρευνα) και από μπίλιες (μάλλον είναι τα πιασίματα για να βγει η κυλινδροκεφαλή). Αυτές μαζί με μερικές ακόμη βίδες, τα μπουζοκαλώδια και ένα-δύο σωληνώσεις, προστέθηκαν στον κινητήρα, που άρχισε να παίρνει σχήμα. Στη συνέχεια το μενού είχε εισαγωγές αέρα. Αυτές στο εσωτερικό τους έχουν μια πιπέτα, την οποία έκοψα από μεταλλική ράβδο που δίνει το κιτ. Η βάση τους δίνεται σε photoetch, αλλά έχει λάθος σχήμα. Το διόρθωσα ελαφρά προσθέτοντας το χειλάκι που έβλεπα στις φώτο, από πλαίσια φωτοχαραγμένων και τι άλλο..., βίδες. Μετά είπα να παίξω λίγο βάζοντας τη ντίζα του γκαζιού από περισσεύματα και συρματάκια... Οπότε, τελικώς το μοτέρ μοιάζει κάπως έτσι. Ελπίζω να σας αρέσει. Να είστε καλά, να μοντελίζετε και να ποστάρετε στο φόρουμ μας
|
|
|
Post by nektarios on Mar 3, 2015 20:19:52 GMT 2
Όλα ωραία και καλά ρε φίλε, αλλά έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος: Πριν από ... χρόνια, τότε που συμπλήρωνες το μηχανογραφικό στη Γ' Λυκείου, έπρεπε να έχεις δηλώσει την Ιατρική, και μετά να πάρεις την ειδικότητα του μικροχειρουργού!!! Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 3, 2015 23:47:14 GMT 2
Όλα ωραία και καλά ρε φίλε, αλλά έχεις κάνει ένα μεγάλο λάθος: Πριν από ... χρόνια, τότε που συμπλήρωνες το μηχανογραφικό στη Γ' Λυκείου, έπρεπε να έχεις δηλώσει την Ιατρική, και μετά να πάρεις την ειδικότητα του μικροχειρουργού!!! Καλή συνέχεια!!! Nek, το θέμα είναι ότι εδώ όταν έχουμε πρόβλημα εφαρμογής τα ρίχνουμε στη Hiro. Στο χειρουργείο που θα τα έριχνα; Στον αναισθησιολόγο...; Ευχαριστώ φίλε
|
|
|
Post by alex78 on Mar 11, 2015 14:15:01 GMT 2
Πολύ πάνω απο τα μοντελιστικά ''κυβικά'' μου το project Γιώργο...., απλά θαυμάζω και εμψυχώνω!!
|
|
|
Post by jvolume on Mar 11, 2015 17:20:50 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα Υποδειγματική, όπως πάντα άλλωστε, δουλειά. Ξέρεις ότι δεν είμαι καθόλου φίλος στις φθορές και στο ταλαιπωρημένο look αλλά εδώ σου βγάζω το καπέλο. Με έπεισες να δοκιμάσω και εγώ κάποια πράγματα. Πολύ δουλειά έχει αυτό το κιτ αδερφέ και ακόμα περισσότερες γκρίζες ζώνες. Μόλις το τελειώσεις φτιάξε κανα ΤΑΜΙΥΑ να έρθεις στα ίσια σου Δώσε και άλλο πόνο.............
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 11, 2015 18:00:42 GMT 2
Αλέξη και Γιάννη σας ευχαριστώ για τη στήριξη... Αλεξ, η στήριξη σας είναι απίστευτη ενέργεια σε τέτοια κιτ που πλέον κάθε κομμάτι που πιάνω στα χέρια μου για να το τοποθετήσω, το σκέφτομαι 2-3 μέρες. Τώρα, για κυβικά κλπ που λες, για μένα είναι όλα θέμα προσπάθειας. Γιάννη, τα παιχνίδια με το φως, ή σκιάσεις (ή απλά φθορές που λέγανε και στο Modelling) δίνουν, αν χρησιμοποιηθούν σωστά φυσικά, μια 'ζωντάνια' στο θέμα σου. Στην PB, πήγα σε πιο ασφαλή μονοπάτια ενώ εδώ δοκιμάζω κάτι πιο έντονο από απλές σκιάσεις. Στο επόμενο θα δείξω το πάτωμα - πλαίσιο και θέλω και τη γνώμη σου. Σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσεις πάντως...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 11, 2015 22:00:14 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα, υπέροχη δουλειά ρε φίλε. Απλά υπέροχη! Το μοτέρ φαίνεται τόοοοοοσο όμορφο μετά την ταλαιπώρια που υπέστη Καλή συνέχεια! Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 12, 2015 19:53:53 GMT 2
Χαίρομαι που σου αρέσει Αγάπιε. Να είσαι καλά φιλαράκι
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 13, 2015 15:14:02 GMT 2
Το σημερινό update περιλαμβάνει την παράκαμψη ενός από τους σημαντικότερους σκοπέλους της όλης κατασκευής που δεν ήταν άλλος από την τοποθέτηση του κινητήρα-κιβωτίου στο πλαίσιο και την ευθυγράμμιση με αυτά, σου συστήματος του άξονα, της πλήμνης των τροχών, των ψαλιδιών και των αμορτισέρ. Πριν γίνει αυτό όμως' έπρεπε να προηγηθούν κάποιες εργασίες. Αρχικά με μίξεις από λάδια, στη συνέχεια με γήινες και μεταλλικές αποχρώσεις από τα weathering σετ τις tamiya, έγιναν στεγνά πινέλα στο πάτωμα και το πλαίσιο. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τα πίσω φρένα που απέκτησαν το κύκλωμα ενεργοποίησης τους και λερώθηκαν για να είναι συμβατά με το υπόλοιπα μηχανικά μέρη. Οι μικρές δόσεις σκουριάς, κυρίως στο εσωτερικό τους, αναδεικνύει μια παλαιότητα του συνόλου. Είπαμε αυτή τη φορά το μπιχλιάζουμε το πράγμα περισσότερο... Τα φρένα τοποθετήθηκαν στο κιβώτιο, μαζί με κάποιες ακόμη σωληνώσεις και 2-3 βίδες. Τα δύσκολα άρχισαν αμέσως μετά. Πρώτα τοποθετήθηκαν τα ψαλίδια και στη συνέχεια ευθυγραμμίστηκε ο άξονας μετάδοσης με τις πλήμνες. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα αμορτισέρ αλλά όχι στην τελική τους θέση συμπίεσης καθώς ο άξονας πρέπει να περνάει και μέσα από το κιβώτιο. Κι έχοντας δει 2-3 φτιαγμένες ήμουν προετοιμασμένος ότι δεν υπάρχει καμιά σύμπτωση στο σχεδιασμό των Hiro-Climax... Επειδή όμως το χούι εύκολα αποκτιέται, δύσκολα φεύγει... έβαλα βίδες, της topstudio, σε όλα τα σημεία που εδράζονται τα παρελκόμενα της ανάρτησης. Κι επειδή το εσωτερικό είναι σχεδόν γυμνό και είχα πάρει φόρα, του έβαλα και αυτού μερικές βίδες με βάση φώτο της πραγματικής. Επίσης, λερώθηκε ελαφρά με raw umber, ενώ οι μαύρες επιφάνειες στεγνοπινελιάστηκαν με καφέ σκούρο. Αλλά, τα γλέντια ξεκίνησαν όταν πήγα να βάλω τον κινητήρα και τα συν αυτό στο πλαίσιο. Τελικά, πρώτα κόλλησα μόνο τον κινητήρα σε μια θέση που μου φαινόταν σωστή, στη συνέχεια το κιβώτιο και τέλος λύγισα κατάλληλα τα ψαλίδια μέχρι να ευθυγραμμιστούν και συμπίεσα τα αμορτισέρ. Το θέμα πλήμνες δεν είχε φυσικά λυθεί, και ο άξονας εξακολουθούσε να μην περνάει ανάμεσά τους, οπότε μεγάλωσα την τρύπα, τα ζόρισα λίγο και τελικώς όλα καλά. Στις φώτο είδα ότι τα ελατήρια θέλουν λίγο ευθυγράμμιση, αλλά αυτά θα τα δω στο μέλλον. Προς το παρόν, το πράγμα δείχνει κάπως έτσι... Στο επόμενο θα μπουν τα περιφερειακά μαζί με τις απαραίτητες σωληνώσεις-καλωδιώσεις. Ελπίζω να σας αρέσει. Τα λέμε
|
|
|
Post by nektarios on Mar 14, 2015 18:18:41 GMT 2
Εξαιρετική λεπτομέρεια, όπως συνήθως βέβαια! Η πατέντα με τις βίδες στις αναρτήσεις μού άρεσε πολύ, αφού συνδυάζει ομορφιά και χρηστικότητα! Και μου έδωσε και μια ιδέα: Στη γιορτή σου, λέω να σου κάνω δώρο ένα κιλό βίδες, όλων των σχημάτων και μεγεθών, που σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμες! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by thanosmav on Mar 14, 2015 20:08:23 GMT 2
Εξαιρετική λεπτομέρεια. Απίθανη κατασκευή. Τέλειο μοντέλο Για άλη μια φορά μας εδειξες πως είναι τα ΤΕΛΙΑ μοντέλα Συγχαρητήρια......
|
|