|
Post by gtziaf on Dec 22, 2014 22:52:57 GMT 2
O Gilles Villeneuve είχε τη φήμη ότι ξεζούμισε όλα τα κινούμενα με τροχούς ή με έλικα, μέσα μεταφοράς τα οποία έπεφταν στα χέρια του. Οι ιστορίες που έχουν καταγραφεί είναι πραγματικά δεκάδες κτίζοντας το μύθο του, ως ο συνολικά ταχύτερος οδηγός της εποχής του. Ο Γέρος, το 1978, έδωσε στον Gilles μια 308 GTS με αριθμό κυκλοφορίας MO439235, τη οποία ο Γαλακαναδός χρησιμοποιούσε για τις καθημερινές του μετακινήσεις. Σε μία από αυτές, πηγαίνοντας από το σπίτι του στο Μονακό, στο εργοστάσιο της Ferrari στο Maranello, σημείωσε το ακατάριπτο, ακόμη, ρεκόρ της απόστασης, καλύπτοντας τα 432 χιλιόμετρα σε 2 ώρες και 25 λεπτά. Αν υπολογίσετε την μέση ωριαία ταχύτητα, θα διαπιστώσετε ότι ο Villeneuve κινήθηκε πολύ κοντά στη μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου, που μετά βίας ήταν 235km/h. Για την αναπαράσταση του αυτοκινήτου χρησιμοποιήθηκε το πολύ μέτριο κιτ της revell, που μετατράπηκε από κλειστό σε ανοιχτό. Έγιναν ορισμένες βελτιώσεις, αλλά είχα αποφασίσει να το ολοκληρώσω εντός του '14, πιάνοντας το στόχο των 10 ολοκληρωμένων μοντέλων σε μια χρονιά, οπότε όλα έγιναν σε διάστημα δύο εβδομάδων. Στο δια ταύτα τώρα... Την κατασκευή μπορείτε να τη βρείτε εδώ... Άντε και του χρόνου Καλές γιορτές και ευτυχισμένος ο νέος χρόνος. Καλά να περάσετε όπου και αν πάτε.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 26, 2014 17:09:16 GMT 2
Είναι πολύ όμορφη! Μπορεί εσύ να τη θεωρείς πρόχειρη και ίσως όχι τόσο καλή όσο άλλες δουλειές σου, εμένα ωστόσο μού φαίνεται αξιοπρεπέστατη, δεδομένων και των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων που είχες στη διάθεσή σου! Δεν υστερεί ούτε σε σκρατσοδουλειά στο σασί, ούτε σε μετατροπές (οροφή κ.λπ.), ούτε σε λεπτομέρεια καμπίνας. Άντε, και του χρόνου εύχομαι να ολοκληρώσεις 20!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 27, 2014 14:03:49 GMT 2
Βρέ τον τυπά τον Gilles....με την ταυτότητα στα δόντια πήγαινε λοιπόν.... Πολύ όμορφη κατασκευή Γιώργο, καμιά φορά λοιπόν τα ''απλά'' project είναι που προσφέρουν και τις μεγαλύτερες απολαύσεις.... Ευχομαι φίλε μου να έχεις μια καλή και δημιουργική χρονιά!!
|
|
|
Post by rous74 on Dec 27, 2014 17:36:31 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
Πολύ όμορφη και κυρίως "καθαρή" κατασκευή φίλε, μπράβο!! Μοναδική ένσταση οι γρίλιες στα πλαινά τρίγωνα οι οποίες μου φαίνονται¨"εκτός κλίματος"... Κατανοώ όμως αυτή την παραφωνία μιας και ήθελες να το τελειώσεις σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν ήθελες ν' ασχοληθείς παραπάνω. Για τη συνέχεια τι μας ετοιμάζεις Γιώργο?
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 27, 2014 18:08:01 GMT 2
Νεκτάριε, Αλέξ και Ανδρέα σας ευχαριστώ για το σχόλιο, τα καλά λόγια και τις ευχές. Αλεξ, θα συμφωνήσω απόλυτα. Μερικές φορές ένα απλό μοντέλο μπορεί να σου προσφέρει πολύ ευχάριστες μοντελιστικές εμπειρίες. Κι αν καθόμουν να διορθώσω κάθε ατέλεια του κιτ θα στεκόταν ακόμη στο στοκ. Οπότε μερικές φορές προτιμώ να τα τελειώνω και τα βλέπω ολοκληρωμένα. Ανδρέα, για τις γρίλιες έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά όπως έγραψα στο wip είναι μια προσωρινή λύση, που ούτε καν κόλλησα, που βρήκα στα spares. Έχω παραγγείλει το PE σετ για την 328 και θα αντικατασταθούν με αυτές, όταν φτάσουν κι εγώ επιστρέψω στον πάγκο μου. Τώρα για το τι θα ακολουθήσει, σίγουρα ένα mfh, ένα πρότζεκτ έκπληξη, η συνέχεια της 158 όταν έρθουν κάποια κομμάτια που έστειλα για καλουπάρισμα, ενώ ευελπιστώ να κλείσουν κάποια πρότζεκτ που έχουν ξεκινήσει. Βέβαια όταν εμείς οι μοντελιστές κάνουμε σχέδια, ξέρεις... Καλές γιορτές
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Dec 27, 2014 18:40:03 GMT 2
Τρομερή δουλειά φίλε Γιώργο σε ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο. Παρακολουθώ όλες σου τις δουλειές και προσπαθώ να μάθω από αυτές. Χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά και θα περιμένω με αγωνία την BMW 635 που μου είπες πως θα ολοκληρώσεις..Καλές γιορτές.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 29, 2014 13:21:40 GMT 2
Αμύντα, εμείς ευχαριστούμε που μας τίμησες με την παρουσία σου στην συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας τόσο χιλιόμετρα για να παρευρεθείς. Πραγματικά χάρηκα που σε γνώρισα. Ευχαριστώ για τη στήριξη. Να είσαι καλά
|
|
|
Post by Sakis on Jan 2, 2015 14:00:58 GMT 2
Κιτ που τρομάζω στην ιδέα και μόνο να ανοίξω το κουτί του εσύ του πήρες τον αέρα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό Γιώργο, τα θερμά μου συγχαρητήρια! Να ξέρεις ότι σε ζηλεύω (με την καλή έννοια).
|
|
|
Post by alex78 on Jan 2, 2015 23:03:00 GMT 2
Κιτ που τρομάζω στην ιδέα και μόνο να ανοίξω το κουτί του.... ....γι'αυτό και το αντάλλαξες με τον Αγάπιο.... Καλή χρονιά εύχομαι φίλαράκο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 3, 2015 14:32:18 GMT 2
Θάνο σε ευχαριστώ για το σχόλιο και τα καλά λόγια. Είμαι σίγουρος ότι θα το έκανες πολύ καλύτερο. Αλεξ, το έδωσε για να κάνει χώρο ώστε να βάλει τα νέα 'μαχαίρια' του, αφού ετοιμάζεται να κόψει το σύμπαν ολόκληρο, στο επόμενο πρότζεκτ.
|
|
|
Post by jvolume on Jan 5, 2015 22:41:42 GMT 2
Εγώ δε βλέπω πουθενά μοντέλο φτιαγμένο σε δύο εβδομάδες. Υποδειγματική και καθαρή δουλειά όπως πάντα. Μοναδική μου ένσταση είναι στις πλαϊνές γρίλιες αλλά για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που αναφέρουν οι υπόλοιποι. Στην πρώτη φώτο που ανέβασες φαίνεται ότι δεν έχει γρίλιες το αμάξι αλλά τζάμι εκτός και δεν είναι αυτή του Villeneuve. Πολλά συγχαρητήρια τόσο για την 308 όσο και για τα υπόλοιπα 9 μοντέλα του 2014.
|
|
|
Post by freddieslotcars on Jan 7, 2015 17:19:44 GMT 2
Σε αυτο το βιντεο ειχα μαθει οτι ειναι Ferrari και την εδηγαει στο Παρισι. Λετε να ειναι ο Gilles;
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2015 18:53:30 GMT 2
Γιάννη ευχαριστώ για το σχόλιο, τόσο για την 308 όσο και για τις υπόλοιπες δουλειές του '14. Χαίρομαι που σου άρεσε η φερραρίτσα. Στην πρώτη φώτο που ανέβασες φαίνεται ότι δεν έχει γρίλιες το αμάξι αλλά τζάμι Όσο αφορά το τζάμι που λες, όλες οι GTS είχαν γρίλιες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ισχύει κάτι άλλο. Απλά η φώτο είναι κακή ή πρόκειται για αυτοκίνητο προπαραγωγής-δοκιμών, που τεστάρει ο Βιλνεβ. Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη που συνοδεύει την παρουσίαση μου είναι το προσωπικό αυτοκίνητο του Ζιλ. Απλά, σύμφωνα με το αρχείο μου, αυτός την οδηγάει στο Maranello. Το αυτοκίνητο του, μπορείς να το δεις σε φώτο στο wip. Φρέντι, δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό κι έχω ξεσκονίσει οτιδήποτε σε βιβλιογραφία τον αφορά. Αν ίσχυε κάτι, κάποιος θα έγγραφε ή θα ανέφερε κάτι. Στο συγκεκριμένο βίντεο πρέπει να είναι παλαιότερο και αφορά μια 275 ή μια Daytona. Όπως και να έχει είναι εκπληκτικό...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 12, 2015 14:09:11 GMT 2
Clean & Clear όπως πάντα Γιώργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 12, 2015 18:28:37 GMT 2
Να είσαι καλά Αλέξανδρε... Ευχαριστώ
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Mar 1, 2015 10:47:07 GMT 2
Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι... Γιώργο έκανες πολύ όμορφη δουλειά σ' ένα από τα ωραιότερα σκαριά της Ferrari!!! Απόστολος
|
|