|
Post by m@ster k@frer on Jul 20, 2014 19:38:01 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Τον τελευταίο καιρό ασχολούμουν με πολλά διαφορετικά κιτ αν και δεν έχω δείξει αρκετά απο αυτά στο φόρουμ. Ένα απο τα projects ήταν και αυτή η μηχανή. Το κίτ ήρθε στα χέρια μου από σπόντα,εδώ και πολύ καιρό, και δεν υπήρχε περίπτωση να το φτιάξω στην αγωνιστική έκδοση του. Φοβόμουν πάρα πολύ τις χαλκομανίες της Heller και φοβόμουν ακόμα περισσότερο τις εφαρμογές, οπότε είπα να το φτιάξω σκέτο για να φεύγει από το ντουλάπι και για να δοκιμάσω πάνω του κάποια πράγματα που είχα στο μυαλό μου. Η γενικότερη ιδέα (αν έβγαινε τελικά μηχανή) ήταν η εξής : κάποιος (εμφανώς λεφτάς ;D ;D ) έχει μια μηχανή μόνο για την πίστα, την τρέχει τις ελεύθερες ώρες του και δεν την κυκλοφορεί στο δρόμο. Το κιτ γενικά ήταν κακό, πολύ χοντροκομμένο και με ελάχιστη λεπτομέρεια στα περισσότερα σημεία, αλλά με βοήθησε ως βάση για πολλές δοκιμές. Το κουτί: Περιείχε και φιγούρα παρακαλώ, την οποία εννοείται δεν άγγιξα. ;D Οι δουλειές ξεκίνησαν με κινητήρα και σκελετό: Ζάντες, Ψυγείο, δισκόφρενα και αλυσίδα: Τα δύο κομμάτια της εξάτμισης (εξαγωγές και σωλήνωση) κολλήθηκαν στοκαρίστηκαν και έγιναν σχεδόν κανονική εξάτμιση ;D. Έτσι σιγά σιγά άρχισε να παίρνει σχήμα: Στην εξατμιση έγινε heat staining και προστεθηκε στο σύνολο: Επίσης ετοιμάστηκε το πιρούνι, η βάση στήριξης και πάτησε στις ρόδες: Αυτα για σήμερα. Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jul 21, 2014 15:52:22 GMT 2
Χαρας το κουραγιο σου Αγαπιε, απαραδεκτο κιτ που δεν συνερχεται με τιποτα. Γνωμη μου, βαλτο στην ακρη και πιασε ενα Tamiya (Δεν πιανεις εκεινο το Μ1 του 2009 που ξερω οτι εχεις η για ακομα πιο ευκολα ενα του 2004) να ευχαριστηθεις μοντελαρισμα?. Εννοειται σε wip να το χαρουμε και εμεις ε!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 21, 2014 16:05:32 GMT 2
Καλησπέρα Κομνηνέ, Το χεις δει κ εσύ το κίτ ε?? Όπως είπα έπιανε χώρο στο ντουλάπι με τα κουτιά και έπρεπε να γίνει κάτι. Ή που θα το πετούσα ή που θα γινόταν κάτι τέτοιο. Έχει τελειώσει σχεδόν και απλά μένει ένα τελευταίο "ντου" για να γυαλιστεί το φαίρινγκ αλλά δε με ψήνει να το πιάσω Κάθεται προς το παρόν γυμνό ;D στη βιτρίνα. Για το M1 το σκέφτομαι να το πιάσω και να σε πρήξω λίγο για τα έξτρα του , αλλά πρέπει να κλείσουν πρώτα τα τσοπεράκια...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jul 21, 2014 16:12:27 GMT 2
Να με πρηξεις οσο θελεις, χαρα μου. : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 21, 2014 17:20:14 GMT 2
Φίλε σε βλέπω ασταμάτητο και γουστάρω τρελά που τελευταία μας πορώνεις μοντελιστικά!! Μεγάλη χρεπάρα αλλά αφού το βλέπεις ως ''αγροτικό'' για να ανέβεις επίπεδο με τα Tamiya, πάω πάσο.... Καλά τελειώματα φίλε!
|
|
|
Post by LUNATIC on Jul 21, 2014 22:50:00 GMT 2
Αγαπιε. Μωρε μπραβο κουραγιο. Εαν σε προλαβαινα θα σου ελεγα οτι αμα κατι σου χαλασει εχω κατι κομματια απο αυτο το... Μοντελο. Πως σου εκατσε η χαλκομανια στο εμπρος φτερο?
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Aug 1, 2014 20:50:30 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι παιδιά, μιας που δεν έχω φωτογραφίσει την πρόοδο στα δίτροχα του GB, ας δώσω εδώ το υπόλοιπο της κατασκευής που έχει γίνει εδώ και καιρό. Συνεχίζοντας απο εκεί που είχαμε μείνει, λοιπον. Μπήκε το κομμάτι του ντεπόζιτου, η σέλα, το τιμόνι, το εμπρός φτερό και διάφορες καλωδιώσεις και καταλήξαμε σε αυτό το αποτέλεσμα: Και μερικές φωτογραφίες σε φώς της ημέρας: Το μοντέλο έχει μπεί στη βιτρίνα και το φαίρινγκ όταν ολοκληρωθεί δεν θα μπεί επάνω αλλά θα σταθεί δίπλα του, οπότε περισσότερες φωτογραφίες θα δείτε, στα completed. Το κίτ με βοήθησε πάρα πολύ σε δοκιμές τεχνικών (κάψιμο εξάτμισης, διάτρηση αλυσίδας και διάφορα άλλα) και χαίρομαι που παρόλη την πειραματική φύση του, τελικά βγήκε κάτι που μοιάζει με μοτοσικλέτα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 1, 2014 20:59:42 GMT 2
Ήρωας! ;D Μπράβο
|
|
|
Post by alex78 on Aug 3, 2014 23:20:58 GMT 2
Αγάπιε μπράβο, ξεχωριστό και όμορφο αποτέλεσμα!! : : : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Aug 5, 2014 18:43:56 GMT 2
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα φίλε ιδίως για Hell-er σε τετοια κλίμακα! Πολλά μπράβο : :
|
|