|
Post by nektarios on Jul 9, 2014 12:29:53 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Το όχημα που σας παρουσιάζω είναι το Honda Life Step Van, που αποτελεί το πρώτο βανάκι / όχημα ελεύθερου χρόνου που κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία (1972). Ανήκει στην ίδια «οικογένεια» με τα Τ-360, Ν-360 και Vamos [που όλα τα έχω ήδη παρουσιάσει στο παρελθόν σε w.i.p.], με τα οποία μοιράζεται το ίδιο σασί (μήκους μόλις 2,99 μέτρων) και τον ίδιο κινητήρα (δικύλινδρο, 356 cc, 30 hp / 8.000 rpm, προερχόμενο από μετασκευή του κινητήρα της μοτοσυκλέτας CB 450). Το όχημα υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ιαπωνία, και πολλοί ήταν αυτοί που δημιούργησαν δικές τους «εκδόσεις», προσθέτοντας διάφορα extras κατά το δοκούν… Το κιτ είναι της Aoshima (κωδ. 048610), σε κλίμακα 1/20, με υποδομή για να γίνει αυτοκινούμενο, και έχουν γίνει αρκετές μετασκευές, βελτιώσεις και προσθήκες. Τη διαδικασία κατασκευής μπορείτε να τη δείτε εδώ: scalewheels-gr.com/index.cgi?board=wip1&action=display&thread=1649&page=1 Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2014 11:10:15 GMT 2
Νεκ, τελικά όλες αυτές οι πρόσθετες λεπτομέρειες του έδωσαν μια προσωπικότητα σε ένα ούτως η αλλιώς μοναδικό θέμα. Πόσο μάλλον που συνδυάζεται με την γνωστή σου καθαρή δουλειά αλλά και βελτιωμένο φινίρισμα. ΥΓ. Μου άρεσε πολύ η κατασκευή για το κάνιστρο :respect: ΥΓ2. Στο φινίρισμα η πρόοδος είναι εντυπωσιακή. Μην λυπηθείς την μήδεν-πέντε και από στο στάδιο που θεωρείς οκ, πρόσθεσε άλλο ένα ή δύο χέρια βερνίκι Μπράβο Νεκ : :
|
|
|
Post by manos13 on Jul 10, 2014 23:12:00 GMT 2
Ιδιαιτερο οχημα με πολυ εργασια.Μπραβο.
|
|
|
Post by nektarios on Jul 11, 2014 9:44:57 GMT 2
Γιώργο και Μάνο, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Το θέμα, εκτός από ιδιαίτερο, ήταν και αισθητικά αδιάφορο, και επιπλέον το κιτ αποδείχθηκε και αρκετά απαιτητικό, συνεπώς έπρεπε να καταβάλω μεγάλη προσπάθεια ώστε να προκύψει ένα - έστω και οριακά - ενδιαφέρον αποτέλεσμα... Γιώργο, για το βερνίκι έχεις απόλυτο δίκαιο! Πράγματι σήκωνε άνετα ένα τουλάχιστον χέρι βερνίκι ακόμη, αλλά φοβήθηκα τυχόν orange peel. Στο μέλλον θα είμαι πιο τολμηρός! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 12, 2014 15:30:35 GMT 2
Νεκτάριε ενδιαφέρον το "ασχημόπαπο" ;D
Και ειδικά με τις προσθήκες σου ανέβηκε πολύ... Στα του φινιρίσματος, μη το φοβάσαι το orange peel, καθώς δεν είναι πάντα στο χέρι σου... Ακόμα και οι συνθήκες ζέστης/υγρασίας επηρεάζουν... Οπότε όπως λέει ο γιώργος μη φοβάσαι, ρίξε άλλο ένα χέρι και μετά αν έχει "πορτοκαλάκι" το τρίβεις για να φύγει....
Απο μένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ μπράβο για όλη τη δουλειά που έριξες, ειδικά στο σημείο με το πάτωμα είχα μείνει με το στόμα ανοιχτό. Όπως σου είχα πεί και τότε προσωπικά, μάλλον θα το παρατουσα ;P
Ελπίζω να είσαι καλα και καλή συνέχεια στα επόμενα.
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jul 15, 2014 1:53:17 GMT 2
Νεκτάριε εξαιρετικη κατασκευη, απο τις καλυτερες σου. Τα extra ειναι αυτα που αναβαθμισαν το συνολο, μπραβο : : P.S.1. Γιατι δυο κεραιες? P.S.2. Μια πινακιδα πισω του στιλ 'HAWAII 5-0' την χρειαζεται
|
|
|
Post by alex78 on Jul 15, 2014 15:14:12 GMT 2
Νέκ καταπληκτικό αποτέλεσμα με πετυχημένες όλες τις προσθήκες σου και βέβαια με την απαιτούμενη καλοκαιρινή ''αύρα''. Μέσα απο τα wip's σου μαθαίνουμε πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, ειλικρινά εξαιρετικός!! :respect: : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 16, 2014 9:57:59 GMT 2
Φίλοι μου Αγάπιε, Κώστα και Αλέξη, σας ευχαριστώ πολύ για τα επαινετικά σχόλια! Κώστα: P.S. 1: Η μικρή κεραία είναι η εργοστασιακή, ενώ την άλλη την πρόσθεσε ο ιδιοκτήτης για να πιάνει καλύτερα το ράδιο, αλλά βαρέθηκε να αφαιρέσει την προϋπάρχουσα... P.S. 2: Για την πινακίδα υπήρξαν αρκετές ιδέες, αλλά τελικά δεν υλοποιήθηκε καμία... Σίγουρα η δική σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα, και θα το ψάξω! Αλέξη, το συγκεκριμένο κιτ είχε βέβαια αρκετές δυσκολίες, ωστόσο αυτές ωχριούν μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζω σε κάποια άλλα κιτ (π.χ. Unimog)... : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 17, 2014 18:17:47 GMT 2
Νεκτάριε πολύ όμορφη κατασκευή με όμορφες λεπτομέρειες και προσεγμένο φινίρισμα !!
Μπράβο και καλή συνέχεια με τα επόμενα !!
|
|
|
Post by nasosampa on Jul 18, 2014 15:37:22 GMT 2
Πολύ εμπνευσμένο μοντέλο με καταπληκτική υλοποίηση !! : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 19, 2014 21:23:50 GMT 2
Φίλοι μου Ανδρέα και Νάσο, σας ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας άρεσε! : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 27, 2015 11:50:51 GMT 2
Υπέροχο!!!! Ειδικά με τις προσθήκες το εκτόξευσες!!!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 28, 2015 17:41:49 GMT 2
Φίλε Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για το επαινετικό σχόλιο! Και με την ευκαιρία, welcome back!
|
|