|
Post by nektarios on Aug 11, 2014 6:59:58 GMT 2
Αλέξη, σ' ευχαριστώ! Νά' σαι καλά! : :
|
|
|
Post by nektarios on Sept 23, 2014 9:50:05 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Όπως σας είχα «υποσχεθεί» στο τελευταίο update, οι εργασίες που έγιναν έκτοτε αφορούσαν - κυρίως – στο εσωτερικό του οχήματος, δηλαδή μασκαρίσματα και βαψίματα. Έτσι, χωρίς πολυλογίες, πάμε στις φωτογραφίες: Όμως, «για να μη μας πιάσει κανένα μάτι», κατά το τελευταίο ξεμασκάρισμα συνέβη αυτό: …που διορθώθηκε με πρόχειρο «μπάλωμα», το οποίο ευτυχώς βρίσκεται στο πίσω κάθισμα και δεν θα φαίνεται πολύ… Επίσης, βάφηκαν τα (μαύρα) εσωτερικά εξαρτήματα της καμπίνας, ο ουρανός και το περίγραμμα του παρμπρίζ: Τέλος, ασταρώθηκε το σκάφος (με Humbrol No 140 matt) και μετά από ελαφρό τρίψιμο έπεσε το πρώτο χέρι χρώματος (2 mist με Mr. Hobby Η2 gloss, αλλά το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν ματ…) και στη συνέχεια - μετά από λίγες μέρες και ένα ακόμη ελαφρό τρίψιμο - το δεύτερο (2 wet με το ίδιο χρώμα). Το χρώμα έγινε πολύ στρωτό, όχι όμως αρκετά γυαλιστερό (ελπίζω ότι αυτό θα διορθωθεί με μερικά χέρια wet βερνίκι), ενώ οι φωτό είναι εντελώς χάλια, αλλά δυστυχώς ο φωτογραφικός φακός δεν με ήθελε καθόλου… : : Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : : Υ.Γ.: Για το ζήτημα της βελτίωσης του σασί και της εξάτμισης, που λέγαμε στο προηγούμενο update, τελικά δεν έγινε τίποτε, γιατί η εξάτμιση είχε ήδη κολληθεί, απαιτούνταν πολύ δύσκολο μασκάρισμα και με αβέβαιο αποτέλεσμα, οπότε τελικά «έφαγε άκυρο», αφού ούτως ή άλλως δεν θα φαινόταν και τίποτε… ;D Συγγνώμη κε. Admin…
|
|
|
Post by Sakis on Sept 23, 2014 15:01:59 GMT 2
Πάντα καθαρός και η παρουσίαση κλασική Νεκ style με μοιρογνωμόνιο!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 23, 2014 16:39:08 GMT 2
Πολύ καθαρό Νεκ. Εξαιρετικές οι "γραμμές" στις πόρτες. Για το ματ χρώμα μην ανησυχείς. Αυτό είναι το καλύτερο άλλωστε. Τι γυαλάδα θα στη δώσει το βερνίκι : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 23, 2014 23:38:07 GMT 2
Πολύ καθαρή δουλειά Νεκ!
Μπράβο ρε φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 25, 2014 7:37:30 GMT 2
Φίλοι μου Θάνο, Γιώργο και Αλέξανδρε, σας ευχαριστώ πολύ! Με χαρά βλέπω οτι υπάρχει απόλυτη ομοφωνία στις απόψεις σας! (οτι δηλαδή το μοντέλο είναι καθαρό) ;D Να είστε καλά! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 11, 2014 16:19:47 GMT 2
Νεκ, αυτό το βιντεάκι νομίζω θα σε βοηθήσει ως αναφορά. Σε κάποιο σημείο φαίνονται οι ζώνες που συζητούσαμε προχτές : : :
|
|
|
Post by nektarios on Oct 11, 2014 17:00:30 GMT 2
Thanks a lot!!! Πραγματικά, καλύτερη αναφορά δεν θα μπορούσα να βρω! : : : : Πιο πολύ όμως μετράει για μένα το οτι αφιέρωσες χρόνο για να το ψάξεις! :respect:
|
|
spisi
Kart Driver
|
Post by spisi on Oct 18, 2014 2:12:38 GMT 2
καλημέρα ! όταν φτασεις στα μπροστινα φωτα ομίχλης θελω τα "φωτα" σου .... ;D εννοω ότι ενώ εχουν θεση ακριβως για να μπουν κατι δεν μου καθεται σωστα !
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Oct 20, 2014 13:14:56 GMT 2
Νεκ πολύ όμορφα και καθαρά. Περιμένω να τα δώ ολοκληρωμένα.
Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Oct 20, 2014 20:34:24 GMT 2
Αγάπιε, ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο! Σπύρο, πρώτα απ' όλα, καλώς ήρθες στην παρέα! Επίσης, είμαι πολύ χαρούμενος που κάποιος ακόμη από το φόρουμ φτιάχνει το ίδιο κιτ με μένα! Όσο για τα "φώτα" μου, θα δείξει... Ελπίζω να σου φανώ χρήσιμος. Σε λίγες μέρες φτάνω στο σημείο που λες. : :
|
|
spisi
Kart Driver
|
Post by spisi on Oct 21, 2014 0:02:02 GMT 2
ευχαριστω για το καλοσωρισμα ελπιζω να τα πουμε και από κοντα στην εκθεση της καβαλας θεωρω ότι είναι σαν την εκθεση αυτοκινητου του παρισιου ένα πραμα :respect: εγω για να είμαι ειλικρηνης φτιαχνω τον K.A.R.R. σημερα εβαψα το κυριο μερος του σασι σε προηγουμενο αυτοκινητο εβαλα 2κ zero paints και οκ το προιον είναι από άλλο πλανητη επισης το διαλυτικο είναι πολύ παρα πολύ καλο το χρησημοποιησα με hubrol και ειχε πολυκαλο αποτέλεσμα φωτο σε λιγες μερες....
|
|
|
Post by nektarios on Oct 21, 2014 11:06:12 GMT 2
Ο Κ.Ι.Τ.Τ. και ο K.A.R.R. στην ίδια έκθεση, και μάλιστα από διαφορετικούς μοντελιστές; Απίστευτο!! Βάλε τα δυνατά σου, σε θέλω οπωσδήποτε παρόντα! : : Όσο για την σύγκριση της έκθεσης της Καβάλας με το Σαλόνι του Παρισιού, φαντάζομαι ότι όσοι Καβαλιώτες δουν το ποστ σου θα νιώσουν πραγματικά πολύ υπερήφανοι! Καλή συνέχεια! Αναμένω φωτό με μεγάλο ενδιαφέρον. Μάλιστα, θα σου πρότεινα να συμπεριλάβεις την κατασκευή στο ήδη υπό εξέλιξη Group Build! Φαντάζομαι οτι οι διαχειριστές του G.B. δεν θα έχουν καμιά αντίρρηση.
|
|
spisi
Kart Driver
|
Post by spisi on Oct 21, 2014 17:04:31 GMT 2
κατι εχω βαλει στο gb αλλα ακομα όχι φωτο γιατι η hp 717 δεν είναι καλη στα κοντινα (6,2Mpx)
|
|
|
Post by nektarios on Oct 21, 2014 20:29:11 GMT 2
Τι έχεις βάλει στο GB; Εγώ πώς δεν το πρόσεξα; Όσο για τις φωτό, η καλή ποιότητά τους δεν εξαρτάται τόσο από τα megapixel της μηχανής (εγώ έχω μια Olympus δεκαετίας, με 6,1, και ποτέ δεν έχω βγάλει στη μέγιστη ανάλυση!), αλλά κυρίως από τον φωτισμό - του περιβάλλοντος και την αντίστοιχη ρύθμιση φωτοευαισθησίας της μηχανής - και από το πόσο καλό ζουμ έχει η μηχανή, το πόσο κοντά δηλαδή μπορείς να πλησιάσεις στο μοντέλο χωρίς να σου βγουν οι φωτό θολές. Τον φωτισμό του περιβάλλοντος, αν δεν βγάλεις με ήλιο, τον ρυθμίζεις με κατάλληλες λάμπες (οι νέες "οικολογικές" λευκού φωτός είναι μια καλή επιλογή), ενώ τη φωτοευαισθησία της μηχανής "παίζοντας" με τη ρύθμιση "ISO". Όσο για τα όρια του ζουμ, αυτά σου τα λέει το φυλλάδιο της μηχανής. Οι σύγχρονες compact μηχανές στην πλειοψηφία τους διαθέτουν "super macro", που σημαίνει οτι μπορείς να πλησιάσεις άφοβα το μοντέλο μέχρι τα 7-8 εκατοστά, ίσως και ακόμη πιο κοντά. Σίγουρα σε ζάλισα, ελπίζω τουλάχιστον και να βοήθησα.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 26, 2014 0:33:01 GMT 2
Νεκτάριε τα βαψίματα σου πολύ super, καλή συνέχεια φίλε.
|
|