|
Post by alexios on Jun 1, 2014 20:38:51 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους!
Ονομάζομαι Αλέξιος (Αλέξης) Ιερίδης και είμαι νέος στο forum. Σας χαιρετώ όλους λοιπόν! Εξερευνώντας το, είδα ότι κάποιοι από εσας έχουν φτιάξει τη Ferrari California της Revell. Το ερώτημά μου είναι εάν είχατε κάποιο πρόβλημα με το κι της Revell, όπως πχ εφαρμογή κομματιών. Το έχω στο στοκ μου, μαζί με μία Ferrari 458 Italia αλλά δεν έχω φτιάξει κιτ της Revell ποτέ
Ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 2, 2014 11:51:40 GMT 2
Αλέξιε, καλωσόρισες στην παρέα μας. Τα κιτ της Revell, βελτιώνονται συνεχώς οπότε η California & η Italia, δεν αποτελούν εξαίρεση. Στο φόρουμ, στην κατηγορία υπό κατασκευή, μπορείς να βρεις wip και για τα δύο, ενώ σύντομα από άλλο μέλος, θα υπάρξει ακόμη ένα για την 458. Σε γενικές γραμμές, για την California που την έχω φτιάξει, πρέπει να προσέξεις το πάτωμα μήπως είναι στραβό. Επίσης σε καμία California το καπό δεν κλείνει σωστά, και θέλει προσεκτικό καμπύλωμα (εκτός αν το κολλήσεις μόνιμα κλειστό). Στο αμάξωμα έχει κάνα δύο βαθουλώματα που θέλουν στοκάρισμα (αν θυμάμαι καλά στη μάσκα, εμπρός από το καπό). Τέλος, λίγο προσοχή θέλει η απόσταση των τροχών από τους θόλους. Με τα ζαντολάστιχα τι θα κάνεις? θα τα αντικαταστήσεις ή θα πας με αυτά της Revell? Στα της κατασκευής, δοκιμαστικές εφαρμογές χρειάζεται στη συναρμογή, μπανιέρας εσωτερικού με αμάξωμα και πάτωμα, καθώς όταν θα πας να το κλείσεις, θα διαπιστώσεις ότι οι ανοχές είναι ελάχιστες και θέλει προσοχή. Την 458 δεν την έχω φτιάξει, αλλά αναμένοντας τις συμβουλές από τα υπόλοιπα παιδιά που έφτιαξαν τα κιτ, σου δίνω τον ακόλουθο σύνδεσμο με φωτογραφίες αναφοράς, που πιθανόν θα σου φανούν χρήσιμες. dl.dropboxusercontent.com/u/8433903/to%20agapios.rarΚαλή επιτυχία στις κατασκευές σου : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jun 2, 2014 12:10:28 GMT 2
Αλέξιε καλωσήρθες φίλε!
Δεν τα έχω τα κιτ στο στοκ μου, αλλά θα σε βοηθήσουν σίγουρα τα παιδιά που το έχουν!
Εύχομαι να δούμε δουλειά σου σύντομα!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 2, 2014 16:56:32 GMT 2
Καλησπέρα Αλέξη και καλώς ήρθες.
Αυτή τη στιγμή έχω ανοιχτό το κίτ της 458 και έχω να σου πω να μείνεις ήσυχος... Πρότειται για καλούπι του 2010 (πολύ πρόσφατο δηλαδή) με μόνο "μελανό" σημείο εκ πρώτης όψεως τις ζάντες οι οποίες ακολουθούν τη συνήθη τακτική της revell, ερχόμενες σε 2 κομμάτια. Δεν είναι κάτι τραγικό.
Το κίτ είναι πολύ καλοσχεδιασμένο (πχ. τα περισσότερα κομμάτια πιάνουν στα sprue σε σημεία που δε θα φαίνονται έπειτα) και απο εφαρμογές σε ότι δοκιμαστικό έχω κάνει μέχρις στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.. Έχει αρκετές ραφές από το καλούπωμα στο αμάξωμα και κάποιες ψιλολακουβίτσες πίσω που θέλουν στοκάρισμα αλλά τίποτα το τραγικό.
ότι θελήσεις σίγουρα κάποιο από τα παιδιά εδώ θα μπορεί να βοηθήσει.
Ελπίζω να δούμε δουλειές σου σύντομα.
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Jun 2, 2014 17:01:13 GMT 2
Καλησπέρα και καλωσήρθες στην παρέα συνονόματε! Είχα θαυμάσει στο παρελθόν κατασκευές σου τόσο σε Εκθέσεις όσο και σε περιοδικά του χώρου. Ειδικά αυτή την κίτρινη ''Enzo'' της Tamiya ακόμη τη θυμάμαι.... Εύχομαι να δούμε στο μέλλον πολλές απο τις δουλειές σου στο forum μας! Καλή περιήγηση! Αλέξης
|
|
|
Post by rous74 on Jun 2, 2014 18:14:26 GMT 2
Αλέξιε καλωσόρισες στην παρέα !
Όταν διάβασα το σχόλιο του Αλέξη για την κίτρινη enzo κατάλαβα ποιος είσαι μιας και συμμετείχα και γώ εκείνη τη χρονιά (2009 η 2010 νομίζω) και την είχα θαυμάσει από κοντά...
Για τα revell που αναφέρεσαι ο Γιώργος ήδη σου περιέγραψε κάποια από τα θεματάκια που έχουν και συμπληρωματικά σχετικά με τα βαθουλώματα που θέλουν στοκάρισμα στην california είναι και πίσω εκεί που τελειώνει το πορτμπαγκάζ και αρχίζει η προεξοχή του προφυλακτήρα και σε κάποια σημεία στους καθρέπτες... Ένα ακόμα αγκάθι στα revell είναι οι σχεδόν πάντα απαράδεκτες ζάντες και καλό θα ήταν να τις αντικαταστήσεις με άλλες για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα... Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για την 458 πιστεύω όμως ότι τόσο η california όσο και η 458 είναι δυο αξιόλογα κίτ που με λίγη δουλειά το τελικό αποτέλεσμα μπορεί ν' απογειωθεί !
Καλές κατασκευές να έχεις !
|
|
|
Post by alexios on Jun 2, 2014 20:01:06 GMT 2
Παιδιά, πραγματικά σας ευχαριστώ όλους! Είναι ανεκτίμητο να μοιράζεσαι αυτό το σπάνιο πάθος! Εφόσον λοιπόν κάποιοι από εσας με θυμούνται από την κίτρινη "ENZO" της Tamiya, είπα να τη βάλω στο profile μου!
|
|