|
Post by rous74 on Apr 15, 2014 17:42:37 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Apr 15, 2014 18:18:43 GMT 2
Καλησπέρα Ανδρέα! Εξαιρετικό διόραμα με ρεαλιστικό αποτέλεσμα που εξάπτει την φαντασία!!! :respect: Ίσως μόνο να επέλεγα διαφορετικό χρώμα απο το γαλάζιο για να ξεχωρίζει απο το Ford. (Εντάξει να έχουμε να λέμε τώρα ...μην τρελαθούμε κιόλας... ;D ;D). Ερωτήσεις: - Ο μουσαμάς στήν καρότσα απο τι υλικό είναι ? - Οι φωτογραφήσεις σου γίνονται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο? (Αν θές πές μας δυό λόγια γιατί πραγματικά είναι σα να ''ζωντανεύει'' η εικόνα!!). Συγχαρητήρια και πάλι φίλε!! : : : : : : Αλέξης : :
|
|
|
Post by rous74 on Apr 15, 2014 18:34:23 GMT 2
Αλέξη σ' ευχαριστώ πολύ φίλε για το σχόλιο σου !
Το γαλάζιο το επέλεξα και πάλι γιατί είναι το αγαπημένο μου χρώμα σ' αυτού του είδους τ' αυτοκίνητα. Δεν είναι το ίδιο χρώμα με του ford καθώς αυτό πρασινίζει λίγο περισσότερο αλλά ομολογώ ότι η διαφορά είναι μικρή στο μάτι. Ο μουσαμάς στην καρότσα είναι από χαρτί βρεγμένο στο οποίο έχω δώσει το σχήμα που θέλω και μετά το έχω βάψει από πάνω με αραιωμένη ατλακόλ. Για τις φωτογραφήσεις τώρα νομίζω καιρος ήταν να τραβήξω και γώ καμιά φωτογραφία της προκοπής.... Είναι σε εξωτερικό χώρο με ήλιο και λευκό χαρτόνι από πίσω από το διόραμα.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 15, 2014 19:45:04 GMT 2
Σ'ευχαριστώ πολύ Ανδρέα για την αμεσότητα και τις πληροφορίες!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 16, 2014 8:35:35 GMT 2
Φίλε Ανδρέα, είναι πολύ όμορφο και προσεγμένο, και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά οτι είσαι μοντελιστής "παντός καιρού"! :respect: Τα συγχαρητήριά μου! : : : : Υ.Γ. : Και ακόμη πιο πολλά συγχαρητήρια για το νέο μέλος της οικογένειάς σου! Εύχομαι να είναι πάντα γερό και καλοφωτισμένο! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 16, 2014 9:47:57 GMT 2
Ανδρέα, τα λόγια, πραγματικά, είναι περιττά. Μπράβο και πάλι φίλε μου! Ο θάμνος από τι είναι? ΥΓ. Μια μικρή προσθήκη ρεαλιστικότητας που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τους πλαστικούς υαλοκαθαριστήρες με PE, που καμπυλώνουν πιο ρεαλιστικά και μπορούν να ξεχαρβαλωθούν κατά το δοκούν, πράγμα που ταιριάζει σε παρατημένα οχήματα. Αν δεν έχεις υαλοκαθαριστήρες για παλιά αυτοκίνητα μπορώ να σου στείλω μερικούς. Just ask for it Καλή επιτυχία με το βενζινάδικο : :
|
|
|
Post by rous74 on Apr 16, 2014 16:35:09 GMT 2
Νεκτάριε σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και τις ευχές σου ! Σιγά σιγά γίνομαι επικίνδυνα παντός καιρού μοντελιστής μιας και σε λίγες εβδομάδες ξεκινάω την πρώτη μου ερπύστρια....(πολιτική θα είναι μη βαράτε....)
Γιώργο σ' ευχαριστώ πολύ φίλε για τη διαρκή σου στήριξη !! Χαίρομαι που σ' άρεσε...Για τους υαλοκαθαριστήρες το είχα σκεφτεί αλλά... δε πειράζει στο επόμενο...Σ' ευχαριστώ πάντως για την προσφορά σου ! Οι θάμνοι είναι συνδυασμός πολλών υλικών Γιώργο. Όταν μου δοθεί η ευκαιρία θα φωτογραφίσω κάποια από τα υλικά που χρησιμοποίησα με μια μικρή ανάλυση των εργασιών που έκανα στο συγκεκριμένο κομμάτι της κατασκευής.
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Apr 16, 2014 17:39:48 GMT 2
Ανδρεα δεν εχω λογια φιλε!!! Δουλεια υπερανω κριτικης και στα δυο διοραματα!!! Τα σεβη μου! : :
|
|
|
Post by rous74 on Apr 17, 2014 13:50:05 GMT 2
Βαγγέλη σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, να' σαι καλά !!
|
|
|
Post by rous74 on Apr 27, 2014 11:35:01 GMT 2
Καλημέρα, Σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποίησα για την κατασκευή των θάμνων στο διόραμα κατάφερα και τα φωτογράφισα και σας τα παρουσιάζω μαζί με μια μικρή ανάλυση των εργασιών που πραγματοποίησα... Σαν βάση λοιπόν χρησιμοποίησα το πρώτο από αριστερά υλικό της noch. Έπειτα και αφού ψέκασα με σπρέυ αφισοκόλλησης πασπάλισα με τα δύο επόμενα υλικά επίσης της noch. Στη συνέχεια από πάνω έριξα κάποια πολύ ψιλά φυλλαράκια διαφορετικών αποχρώσεων επίσης της noch. To επόμενο βήμα ήταν ενδιάμεσα να δημιουργήσω ένα παιχνίδισμα με άλλων ειδών αγριόχορτα όπως και στην πραγματικότητα και γι' αυτό τα κλαδάκια της joefix και τα χόρτα της mk35 edition ήταν πολύ χρήσιμα...Επίσης χρησιμοποίησα και κάποια γρασίδια της treemendus τα οποία έβαψα πρώτα σε διάφορους τόνους του πράσινου και τα τοποθέτησα κυρίως στο κάτω μέρος των θάμνων... Ελπίζω να βοήθησα κάπως έστω και με αυτή τη σύντομη περιγραφή...Για περισσότερες διευκρινίσεις ρωτήστε ελεύθερα....
|
|
|
Post by alex78 on Apr 27, 2014 23:21:22 GMT 2
Πολύ χρήσιμη παρουσίαση, ευχαριστούμε Ανδρέα!! :respect: Sprays αφισοκόλλησης που βρίσκουμε Πρός ενημέρωση, προιόντα της Noch βρήκα πρόσφατα (εκτός των μοντελάδικων) σε μεγάλη ποικιλία και ποσότητα στα Max Stores. : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Apr 28, 2014 5:05:48 GMT 2
To spray αφισοκκόλησης το αγόρασα από τον Καλφάκη στο Γαλάτσι. Εκεί μου είπαν ότι είναι σαν τα spray που χρησιμοποιούν οι αφισοκολλητές... Noch υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία και στο τρίγωνο...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 29, 2014 15:17:56 GMT 2
Καλημέρα, Σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποίησα για την κατασκευή των θάμνων στο διόραμα κατάφερα και τα φωτογράφισα και σας τα παρουσιάζω μαζί με μια μικρή ανάλυση των εργασιών που πραγματοποίησα... Σαν βάση λοιπόν χρησιμοποίησα το πρώτο από αριστερά υλικό της noch. Έπειτα και αφού ψέκασα με σπρέυ αφισοκόλλησης πασπάλισα με τα δύο επόμενα υλικά επίσης της noch. Στη συνέχεια από πάνω έριξα κάποια πολύ ψιλά φυλλαράκια διαφορετικών αποχρώσεων επίσης της noch. To επόμενο βήμα ήταν ενδιάμεσα να δημιουργήσω ένα παιχνίδισμα με άλλων ειδών αγριόχορτα όπως και στην πραγματικότητα και γι' αυτό τα κλαδάκια της joefix και τα χόρτα της mk35 edition ήταν πολύ χρήσιμα...Επίσης χρησιμοποίησα και κάποια γρασίδια της treemendus τα οποία έβαψα πρώτα σε διάφορους τόνους του πράσινου και τα τοποθέτησα κυρίως στο κάτω μέρος των θάμνων... Ελπίζω να βοήθησα κάπως έστω και με αυτή τη σύντομη περιγραφή...Για περισσότερες διευκρινίσεις ρωτήστε ελεύθερα.... Πολύ χρήσιμο... Ευχαριστούμε Ανδρέα : :
|
|
|
Post by rous74 on Apr 29, 2014 18:02:54 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο να είστε καλά παιδιά, χαίρομαι που έστω και λίγο μπορεί να βοήθησα....
|
|
|
Post by jvolume on May 3, 2014 8:13:14 GMT 2
Αντρέα το αγαπημένο μου διοραμά σου!! :respect: Τρομερή δουλειά και σημασία στην λεπτομέρεια. Περιμένουμε με ανυπομονησία το βενζινάδικο!!
|
|
|
Post by rous74 on May 5, 2014 14:22:00 GMT 2
Γιάννη σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου !! Χαίρομαι πολύ που σ' άρεσε τόσο.... Το βενζινάδικο έχει λίγο δουλίτσα ακόμα αλλά που θα πάει.. θα τελειώσει και αυτό....
|
|