.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jan 11, 2014 20:42:54 GMT 2
Γεια σας και απο μενα ! Φυσικα δεν θα μπορουσα να μην συμμετασχω σε αυτο το gb μιας και ο αειμνηστος Ayrton Senna ηταν (και ειναι) αναμεσα στους οδηγους που ολοι θαυμαζουμε για το ταλεντο, το πεισμα και την ταχυτητα του! Η δικια μου συμμετοχη ειναι η MP4/4 της Tamiya στην 1/20. Τεχνικες προδιαγραφες και περιγραφες δεν χρειαζονται στο παρον ποστ μιας και ο Δημητρης (paparadiation) τα εχει πει σε διαφορετικη ενοτητα πανω στο ιδιο θεμα. Η κατασκευη μου θα ειναι oob και θα επικεντρωθω στην εξωτερικη εμφανιση με σκοπο να κανω ενα καθαρο μοντελο μετα απο καιρο και να σας αποδειξω οτι δεν ειμαι τοοοοοσο βρωμιλος οσο νομιζετε ;D . Κανονιστε λοιπον να με παρετε με το καλο γιατι τις επομενες μερες τα νευρα μου δεν θα ειναι στα καλα τους . Σε διαφορετικη περιπτωση θα δειτε σε πρωτη παγκοσμια παρουσιαση ... σκουριασμενη και παρατημενη mp4/4 !!! Λοιπον το κιτ ειναι αυτο: Επισης θα χρησιμοποιησω τις εξτρα χαλκομανιες της taboo design και μια...χαριτομενια , τις κεραιες της top studio ! Ξεκιναμε λοιπον... : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 13, 2014 10:08:05 GMT 2
Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Ο Γιάννης να φτιάχνει απαστράπτουσα F1!!! Φίλε, χαίρομαι πολύ για τη συμμετοχή αλλά και για την επιλογή σου! Εύχομαι απροβλημάτιστη κατασκευή! Θα την παρακολουθώ με πολύ ενδιαφόρον, κυρίως λόγω της σπανιότητάς της! : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jan 13, 2014 14:15:07 GMT 2
Γιάννη το πολύ κρασοτσιπουρορακοουίσκι των εορτών σε πείραξε νομίζω!!!μόνο έτσι εξηγείτε το ότι θα φτιάξεις καθαρό μοντέλο!! για να δούμε λοιπόν πως τα πας με τα γκλοςς
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2014 19:52:25 GMT 2
Καλή αρχή από μένα Γιάννη και είμαι σίγουρος ότι όλο θα πάνε καλά, δηλαδή θα καταλήξει όπως αυτή η 4/6 : ;D ;D ;D Στα σοβαρά τώρα, όλα θα πάνε καλά, εξάλλου αν θυμάμαι καλά, έχουμε δει κάποιες πολύ ωραίες σου δουλειές, που είναι πεντακάθαρες. Αλήθεια, γιατί δεν την ανεβάζεις εκείνη την απαστράπτουσα bmw με το sidecar, αν θυμάμαι καλά? Στα της κατασκευής ο Δημήτρης (paradiation) είχε χρησιμοποιήσει μάσκες της fujimi. Αν της έχει ακόμη και μπορεί να σου τις σκανάρει θα ήταν μεγάλη βοήθεια. Επίσης τι χρώμα θα χρησιμοποιήσεις για το 'κόκκινο'? Καλή επιτυχία Τζόννυ : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jan 14, 2014 23:02:39 GMT 2
Κυριοι καλησπερα! Μιας και η Γαρυφαλια ειναι για καφε με μια φιλη της και ο πελατης μου στο pro Bασιλης ( 3-0 και 4-0 τελευταιο σκορ, μετα και καλα ηταν κουρασμενος και εφυγε ;D) ειναι κρεβατομενος απο γριπη, βρηκα την ευκαιρεια να σας δειξω που βρισκομαι στην κατασκευη της mclaren... Καταρχην : # Νεκ , η μεχρι τωρα κατασκευη ειναι απροβληματιστη μιας και ολα μπαινουν/κουμπωνουν στην θεση τους χωρις κοπο...Αντε να δουμε ποτε θα βγαλει και κανενα φορτηγο η tamiya # Μικρε Γιωργο, αφου σε ενημερωσω οτι τωρα που γραφω απολαμβανω ενα jack daniels με coca , θα σου πω οτι μεχρι στιγμης τα εχω ''βρει '' μια χαρα με το Mr SUPER CLEAR GLOSS ΤΗ MrHOBBY που χρησιμοποιω σε αυτη την κατασκευη...Θα δεις παρακατω... # Κυριε διαχειριστα ( βλεπεις κραταω τους τυπους και δεν εγραψα ...Μεγαλε Γιωργο ) αν μου βρεις φιγουρες σε αυτη την σταση στην 1/20 το διοραματακι βγαινει σε δευτερολεπτα (πλακα πλακα ωραιο θα ηταν)...Να σου πω οτι στην τελευταια ομαδικη παραγγελια του φορουμ μας πηρα το mp4 red της zero paints και ησυχασα! Οσο για τις μασκες τις εκανα σχεδον με το ματι και βγηκαν μια χαρα... Στα της προοδου τωρα... Κοληθηκαν στη θεση τους οι εισαγωγες αερα των ψυγειων και εγινε το απαραιτητο στοκαρισμα - τριψιμο Στην συνεχεια ακολουθησε ασταρωμα και βαψιμο με λευκο Ωρα για μασκαρισμα...Φυσικα τριψε τριψε εξαφανιστηκαν σχεδον οι γραμμες-οδηγοι που εχει το μοντελο για τον διαχωρισμο του κοκκινου απο το λευκο. Ετσι επιστρατευτηκε το...αετισιο ματι μου και μετρα,ξαναμετρα εφτασα εδω: Eφτασε η ωρα του βαψιματος ! Πρωτη φορα ever που βαφω με αερογραφο και... παμε χωρις δοκιμη παρακαλω... Μια χαρα εστρωσε το χρωματακι, στεγνωσε τακα τακα και παμε για το επομενο βημα που ειναι τι αλλο; Τα αποκαλυπτηρια!!! Crossing fingers και βουαλα!!! Νομιζω βγηκε μια χαρα! Ξεκινα το βερνικωμα!!! Βεβαια τα πρωτα χερια βγηκαν ψιλο σαγρε οπως βλεπετε... Ακολουθησε τριψιμο 2-3 φορες με βρεγμενο ντουκοχαρτο 2500 βαθμων και αλλα τοσα χερια βερνικι στο ενδιαμεσο και σας παρουσιαζω το αποτελεσμα...Για μενα ειναι μια χαρα! Αυτη ειναι και η βαση πανω στην οποια θα τοποθετηθουν οι χαλκομανιες... Αυτα για την ωρα , περιμενω να δω αν σας αρεσει ως εδω... Καλα να περνατε, τα ξαναλεμε... : : : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 15, 2014 8:12:11 GMT 2
Εννοείται οτι μας αρέσει! Τα μασκαρίσματα είναι πολύ πετυχημένα, ομοίως και τα ψεκάσματα. Ωστόσο, αυτό που εγώ θεωρώ ως πιο σημαντικό είναι οι πολλές πρωτιές που υπάρχουν στο μοντέλο: πρώτο ψέκασμα με αερογράφο [Σημ.: Μα καλά, πώς μοντελάριζες τόσα χρόνια χωρίς αερογράφο, και μάλιστα πετυχαίνοντας τα γνωστά αληθοφανέστατα αποτελέσματα;;; ], πρώτη γνωριμία με τα ΖΡ και την ταινία μασκαρίσματος της Tamiya (όπως μου αποκάλυψες τηλεφωνικά ), κυρίως όμως πρώτο μοντέλο χωρίς το παραμικρό ίχνος φθοράς, γεγονός που σίγουρα αποτελούσε την ύψιστη πρόκληση!!! ;D Καλή συνέχεια, φίλε μου! Αν μου επιτρέπεις και μια παρατήρηση, καλόπιστη εννοείται! Όταν μασκάρεις για να ψεκάσεις άλλο χρώμα, δώσε λίγη περισσότερη προσοχή στο δεύτερο χρώμα (= πολλά απαλά χέρια με κάποιον ελάχιστο χρονικό διαχωρισμό, ανάλογα με το πόσο γρήγορα στεγνώνει το χρώμα), ώστε να μην πέφτει πολύ χρώμα και δημιουργείται "σκαλοπάτι" στο σημείο της επαφής των δυο χρωμάτων. [Εγώ βέβαια συνήθως δεν το τηρώ αυτό που σου λέω, επειδή βιάζομαι να τελειώσω, αλλά νομίζω οτι αξίζει να το προσέξεις!]. : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 15, 2014 16:55:54 GMT 2
Γιάννη, να μου θυμίσεις όταν ανεβείτε ξανά πάνω και πάμε για τσίπουρα να πω στη Γαρουφαλιά να βγάνει πιο συχνά για καφέ, ώστε να βλέπουμε αυτά τα ωραία πράγματα που μα ανέβασες Τον κολλητό στον αφήνω σε σένα. Αλήθεια τι παίζετε στο προ? Όφη - Εργοτέλης ;D Όλα πολύ όμορφα φίλε μου, ιδίως αν συνυπολογίσεις τις πρωτιές, που αναφέρει και ο Νεκ. Αλήθεια τις διορθώσεις, στο overspray στο πίσω μέρος, με ποια μέθοδο της έκανες? Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by alex78 on Jan 15, 2014 19:01:57 GMT 2
Καλησπέρα Γιάννη! Να σου πώ την αλήθεια ήταν το τελευταίο πράγμα που περίμενα να δώ απο σένα η ενασχόληση σου με τα μονοθέσια, αλλά ευτυχώς που έσφαλα και θαυμάζω τώρα μια πολύ αξιόλογη δουλειά σου, μπράβο φίλε και καλή συνέχεια! : : : : Αλέξης : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 19, 2014 12:55:53 GMT 2
Αρχοντας εισαι Γιαννη, μια χαρα βγηκε η παραλλαγη! Καλη συνεχεια : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jan 19, 2014 19:56:18 GMT 2
Την καλησπερα μου σε ολους!!! # Νεκ, σε ευχαριστω για τις συμβουλες.Βασικα πρεπει να βγηκε ετσι γιατι χρησιμοποιησα τον αερογραφο ψεκαζοντας οπως ψεκαζα με τα σπρευ . Θελει λιγη προπονηση αλλα σημασια εχει οτι ξεφοβηθηκα!!! # Γιωργο ευχαριστω, το overspray εφυγε χωρις να με προβληματισει ιδιεταιρα με βρεγμενο ντουκοχαρτο 2500 βαθμων και αερινες κινησεις.Με τον ιδιο τροπο διορθωσα και το ελαχιστο μπιμπικι που παρουσιαστηκε στο πισω δεξι μερος του μοντελου , αλλα με σχεδον καθολου πιεση στο ντουκοχαρτο γιατι το mp4 red αλλοιωνεται πανευκολα! # Αλεξη σε ευχαριστω ! Κι εγω ,μη νομιζεις, ενα σοκ το εχω παθει με την τοση καθαριοτητα ;D... # Δημητρη ακολουθω τα χναρια σου φιλε!!! Thanks! : :
|
|
|
Post by rous74 on Jan 22, 2014 20:19:15 GMT 2
Γιάννη καλησπέρα !
Αυτή και αν είναι είδηση....εσύ να φτιάχνεις μονοθέσιό ?
Καλή επιτυχία στην κατασκευή σου εύχομαι και πρόσεχε μη μπερδευτείς και ρίξεις κανά λάσπωμα από κάτω....
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jan 29, 2014 23:39:36 GMT 2
Γεια σε ολους!!! Αφου ευχαριστησω τον Ανδρεα και παραβλεψω την προτροπη του για λασπωμενη f1 ( ωραιο θα ηταν πλακα πλακα ) σας παρουσιαζω την προοδο στην mp4/4 ... Λοιπον...παμε... Βαφτηκε το πισω μερος των τμηματων των αεροτομων με μαυρο ματ και εστρωσε μια χαρα, βεβαια λιγο χρωματακι περασε μεσα απο το μασκαρισμα και μουτζουρωσε το λευκο διορθωθηκε ευκολα... Επιτελους ηρθε η ωρα για τις χαλκομανιες Αφου ολα πηγαν καλα, σφραγιστηκαν με δυο χερια Mr SUPER CLEAR GLOSS και το αποτελεσμα ειναι αυτο Ειναι σουπερ γυαλστερο ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ χιχιχιχι... Το μπιμπικι που βλεπετε δεν αρκει για να μου την χαλασει και επαψε να με νοιαζει ηδη! Ακολουθει φλοκος στο τιμονι να γινει λιγο σουεντ , και ντυσιμο με ανθρακονημα σε δυo τρια σημεια... Να ειστε ολοι καλα , τα ξαναλεμε...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 30, 2014 8:02:55 GMT 2
Ωραίος! Οι χαλκομανίες ταίριαξαν πολύ καλά και τη σούπερ γυαλάδα πραγματικά τη ζηλεύω! : : Όσο για τη φωτογράφηση χαλκομανιών από F1 του '80 με φόντο φορτηγό του '50, τι να σχολιάσω; Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται με τίποτα! Καλά τελειώματα! : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Apr 13, 2014 18:29:00 GMT 2
Καλησπερα σε ολους!!! Με χαρα σας παρουσιαζω το τελος της McLaren ! Βεβαια το μοντελο εχει τελειωσει αρκετο καιρο τωρα αλλα μολις σημερα βρεθηκε ο χρονος να σας το δειξω... Μολις διαπιστωσα οτι ξεχασα να τοποθετησω τον λεβγε ταχυτητων ( : : ) αλλα νταξει ιτς οκ...Το κανω τωρα! Τα περιθωρια βελτιωσης βεβαια ειναι παρα πολλα αλλα ειμαι πολυ ικανοποιημενος με το αποτελεσμα μιας και δεν ειναι το αντικειμενο μου...Απλα οπως σας ειπα στην αρχη ηθελα να σας αποδειξω οτι δεν ειμαι τοσο βρωμιλος οσο νομιζετε...(Νταξει το παραδεχομαι ειμαι πολυ παραπανω ;D ) Ελπιζω να αρεσει και σε εσας.... : : : : : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Apr 13, 2014 18:43:25 GMT 2
Βεβαια να ευχαριστησω ολα τα παιδια για την προθυμια τους να με βοηθησουν να φερω εις περας αυτη την κατασκευη...Τον Ανδρεα τον Νεκταριο και τον Χρηστακο για την εμψυχωση, τον Αποστολο και τον Δημητρη (Paparadiation) για τις συμβουλες στο βαψιμο , τον Γιωργο (gtziaf) για τις ζωνες στην 1:20 καιτα στενσιλς με τα σηματα της goodyear, και τελευταιο (αλλα περισσοτερο απο ολους ) τον Σταυρο για τις ατελειωτες ωρες που σπαταλησε στο τηλεφωνο να με συμβουλευει αλλα και για την χαλκομανια carbon με την οποια εντυσα το μοντελο μου... Οταν κανεις παρεα και παιρνεις συμβουλες/μαθαινεις απο τους καλυτερους στον χωρο μονο θετικα μπορει να ειναι τα αποτελεσματα !!! Κυριοι ευχαριστω για ολα!!!! Με χαρα να σας βοηθησω οποτε θελετε (να μου στειλετε τα μοντελα σας για βρωμισμα βρε!!!!) Χιχιχιχιχιχι..... ;D Υ.Γ. Σχολιο του Σταυρου οταν ,παιρνοντας μορφη το μοντελο, του ειπα ποσο μου αρεσει που ειναι καθαρο/γυαλιστερο: '' Ειδες που στα λεγα; Α γ@μησου μ@λ@κ@ που μας εχεις πεθανει στη βρωμα και τη μπιχλα...!!!!!
|
|
|
Post by manos13 on Apr 14, 2014 13:41:38 GMT 2
Μακαρι να βγει και η δικια μου τοσο ομορφη.(Οταν αποφασισω να την φτιαξω). Καλη Ανασταση.
|
|