|
Post by nasosampa on Dec 20, 2013 21:30:55 GMT 2
Καλησπέρα, έχω ένα θεματάκι με τα χρώματα Model Master και δεν μπορώ να καταλάβψ αν εγώ είμαι κουλός ή φταίνε τα συγκεκριμένα χρώματα. Έχω βάψει το GPZ 3 φορές και το αποτέλεσμα πάντα μου βγαίνει μπιμπίκια, όχι κάτι τραγικό, αλλά δεν γλασάρει το χρώμα σαν gloss. Ακόμα και το διαλυτικό της συγκεκριμένης εταιρείας αγόρασα, αλλά πάλι τα ίδια, σε λιγότερο βαθμό βέβαια. Μήπως να τελειώνω το μοντέλο όπως-όπως και να μην ξαναβάψω με enamel??? : : : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 20, 2013 21:47:30 GMT 2
Νάσο, μερικές φορές τα enamel, θέλουν σούρωμα (μια δυο φορές πέρασμα από ένα τούλι) πριν τα μεταγγίσεις στον αερογράφο. Επίσης ένα ζέσταμα στο καλοριφέρ, λειτουργεί ευεργετικά στο αποτέλεσμα του ψεκάσματος. Πάντως θα σου πρότεινα τα alclad για τα μεταλλικά, ZP για αμαξώματα και ακρυλικά διαλυμμένα με laquer thinner για όλα τα υπόλοιπα. Εγώ τα enamel τα χρησιμοποιώ κυρίως με πινέλο εναλλάξ με βαλέχο. Για αυτό δεν είμαι ειδικός οπότε τα παιδιά που τα χρησιμοποιούν περισσότερο σίγουρα θα είναι πιο κατατοπιστικά. Τέλος για αστάρια ,τη διαδικασία (μαύρο και γκρι) που είδες και από τον Χρήστο στο Skyline, τη χρησιμοποιώ 4 χρόνια τώρα και μου έχει λύση τα χέρια στην προετοιμασία των κομματιών για το βάψιμο. Ελπίζω να βοήθησα λίγο : :
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 20, 2013 21:54:22 GMT 2
Σ'ευχαριστώ πολύ Γιώργο, όπως καταλαβαίνεις έχουν αρχίσει και τα ψιλοπαίζουν τα νεύρα μου με αυτό το GPZ. Φαντάσου κιόλας πως δεν μου αρέσει και σαν μηχανάκι καθόλου και το φτιάχνω μόνο και μόνο για εξάσκηση. Πως έχει γλυτώσει τον τοίχο δεν μπορώ να καταλάβω ακόμα ;D ;D : : : : ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 20, 2013 22:11:21 GMT 2
Αφού το φτιάχνεις για εξάσκηση, κλείσ' το να τελειώνει. Δεν έχει νόημα να σε χαλάσει στο τέλος. Επίσης, αυτό εφάρμοσα κι εγώ όταν επέστρεψα στο χόμπι, φτιάξε κάνα 2-3 'εύκολα' κιτ (βλ. tamiya) χωρίς πολλές χαλκομανίες, για να αυτοματοποιήσεις τις διαδικασίες βαψίματος (ακόμη και η προετοιμασία ή η συγκράτηση των κομματιών πριν το βάψιμο είναι κάτι που είναι σημαντικό) και συναρμογής, να καταλήξεις στα χρώματα και τη μεθοδολογία που σε βολεύει και θα δεις ότι μετά θα πηγαίνουν "νεράκι". Καλή συνέχεια και ότι θες, αν μπορώ να βοηθήσω εδώ είμαστε : :
|
|
|
Post by manos13 on Dec 21, 2013 17:01:19 GMT 2
Εαν μου επιτρεψεις τα συγκεκριμενα νομιζω τα γνωριζω αρκετα καλα.Τα μπιμπικια στα βγαζει προφανως γιατι το αραιωνεις πολυ!Το εχω παθει και εγω.Συνηθως τα αραιωνω με διαλυτικο νιτρου του εμποριου και ιδιως τα Gloss δεν χρειαζονται ουτε βερνικι, τοσο πολυ γυαλιζουν, ακομα και τα μεταλλικα οπως το Met. Black.Συμβουλη μου ειναι τα αραιωνεις τοσο οστε να βαφεις ικανοποιητικα χωρις να μπουκωνει ο αερογραφος σου. Ελπιζω να βοηθησα.
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 22, 2013 6:05:14 GMT 2
Σ' ευχαριστώ πολύ Μάνο για την βοήθεια. Μάλλον με βλέπω για την πεπατημένη. Zero Paints....
|
|