renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 12, 2012 11:50:33 GMT 2
Καλημερα σας παιδες,αυτη ειναι η δικη μου συμμετοχη στο πολυ ενδιαφερον group build που ξεκινησε χθες αν κι ειναι ετοιμη εδω και κανα μηνα! (Λες και το ξερα ο ατιμος! ;D) Το κιτ ειναι της simil'r και αν και πολυ ενδιαφερον απο θεματικης αποψης και πολλα υποσχομενο απο την ιδια την εταιρεια παρ ολα αυτα η αποψη μου χωριζεται σε δυο τμηματα. α) Οσον αφορα την ποσοτητα - κι αν θελετε και την ποιοτητα - της λεπτομερειας μπορω να πω πως βρισκεται σε πολυ καλο επιπεδο δεδομενου οτι στη ουσια ειναι το δευτερο κιτ της εταιρειας. Πολυ καλο σε υφη πλαστικο, αρκετες pe λεπτομερειες, μεταλλικα ελατηρια για τ αμορτισερ και υπερανω κριτικης χαλκομανιες της cartograph με πληθωρα carbon και δυο παραλλαγες για le mans και gt1. Ολα καλα μεχρι εδω αλλα... β) Η συναρμολογηση του κιτ δεν συνανταται πουθενα για πουθενα.Σε πολυ λιγα κομματια υπαρχει η ''τακτικη'' αρσενικου-θηλυκου ωστε να κουμπωνουν με ακριβεια τα 2 μερη και σε ακετες περιπτωσεις οι κατα τ αλλα πολυ καλες οδηγιες δεν σε βοηθουν και τοσο. Τυπικα ν αναφερω οτι και σε ξενα site συναδελφοι που το πιασαν στα χερια τους μ εκπληκτικα αποτελεσματα αντιμετωπισαν τα ιδια προβληματα. το λεω απλα οχι για να δικαιολογησω το δικο μου αποτελεσμα αλλα για να ξερετε τι θ αντιμετωπισετε αν θελησετε να το αγορασετε. Αρκετα σας κουρασα : : ..παρακατω παραθετω μερικες απο τις φωτο που τραβηξα κατα την διαρκεια της κατασκευης λοιπον! Ιστορικα να πω απλα οτι ειναι η αναγεννηση του μυθου του θρυλικου gt40 που νικησε το lemans 4 φορες στη σειρα απο το 1966 εως to 1969! Αναμενω τα σχολια και τις κριτικες σας με ανυπομονησια καθως το κιτ ξεκινησε με τους καλυτερου οιωνους αλλα η ελλειψη υπομονης, που ειναι απαραιτητη για οποιον καταπιαστει μ αυτο το μοντελο, ειχε κι αυτη τις επιπτωσεις της...
|
|
|
Post by rous74 on Jun 12, 2012 12:31:29 GMT 2
Καλησπέρα αγαπητέ φίλε,
Καλώς ήρθες στην παρέα μας, αυτή πρέπει να είναι η πρώτη κατασκευή που παρουσιάζεις αν δε κάνω λάθος. Μπράβο για την προσπάθεια σου, και μόνο οτι κατάφερες και έφτιαξες ένα κίτ της simil'r είναι αρκετό!!! Μου έκανε εντύπωση το πολύ καλό βάψιμο και οι εξατμίσεις... Κάποιοι θεότρελοι στο εξωτερικό που το έχουν φτιάξει έχουν προσθέσει και άλλα πράγματα αλλά όπως είπες και εσύ δυσκολεύτηκαν εξίσου στην κατασκευή του... Και πάλι μπράβο !!!
Ανδρέας
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 12, 2012 12:40:34 GMT 2
Φίλε μου, το κιτ είναι από τα πιο δύσκολα οπότε η προσπάθεια σου είναι τρομερή. Τα κάρμπον και οι εξατμίσεις είναι πραγματικό highlight. Για τις κολλήσεις των διαφανών, υπάρχει κόλα πουν δεν θολώνει. Επίσης όταν κολλάς pe, βάζε την κόλλα σε μια επιφάνεια (π.χ. παλιό cd) και μετέφερε την στο κομμάτι με ένα συρματάκι. Περιμένουμε και τα υπόλοιπα. Αλήθεια, τι φτιάχνεις τώρα? : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jun 12, 2012 17:25:34 GMT 2
1oν καλως ήρθες στην παρέα μας και 2ον πολύ ωραία η κατασκευή σου. : : Ειδικά οι εξατμίσεις όπως προαναφέρανε και οι υπόλοιποι...
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 13, 2012 12:42:22 GMT 2
Παιδια σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και για τα σχολια σας!Για αυτην την πρωτη δουλεια που παρουσιαζω τα λογια αυτα ειναι δυναμη για να συνεχισω ακομα καλυτερα! Φιλε Ανδρεα το κιτ προσφερεται και με το παραπανω για καθε ειδους βελτιωσεις τοσο στον χωρο του κινητηρα οσο και στο εσωτερικο αλλα και το σασι!εχω δει μερικες απ αυτες τις δουλειες και ειναι πραγματικα αξιεπαινες αλλα για ατομα με υπομονη(που δεν εχω και πολυ) και ενα κουτι λεξοτανιλ διπλα τους!!! ;D Ειλικρινα θα ηθελα μετα απο πολυ καιρο να το ξαναπιασω γνωριζοντας το τωρα! Φιλε Γιωργο σ ευχαριστω και για τα σχολια και για τις παρατηρησεις σου.Ειμαι σιγουρος οτι για τις κολλησεις πηρες αφορμη απο το μπροστινο παρ πριζ!Το θεμα ειναι οτι αυτο ειναι αποτελεσμα τουλαχιστων πεντε προσπαθειων για να ''συναντηθει'' χωρις επιπτωσεις με το ταμπλο αφου το τελευταιο δεν εχει συγκεκριμενη θεση να το τοποθετησεις...Το αλλο θεμα ειναι οτι παρ ολα αυτα η παρατηρηση σου επεσε διανα αφου σ αυτον τον τομεα (της κολλησης διαφανων μερων) ειμαι σκραπας μεχρι αηδιας! : : Περιμενω απαντησεις απ ολουσ τουσ φιλους τοσο για τις κολλες που χρησιμοποιειται οσο και για τεχνικες! Ειμαι εδω και καιρο στη μεση μιας sls amg απο την revel περιμενοντας pe και ζαντες,θα ποσταρω συντομα νεα της.
|
|
|
Post by rous74 on Jun 13, 2012 13:37:42 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι φίλε, (δε γνωρίζω και το όνομά σου...) για τις κόλλες που αναφέρεις, υπάρχει μια καταπληκτική κόλλα για ττ διαφανή μέρη της mr hobby και την έχει ο καλφάκης. Πάρε την και θα με θυμηθείς... Η SLS AMG είναι πολύ ωραίο θέμα ,την έχω ανεβάσει στο forum αν δεν την έχεις δεί αλλά έκανα το λάθος να μην βάλω τις εκπληκτικές ζάντες με τα πολύ πιο σωστά δισκόφρενα που έχει βγάλει η FG MODEL.
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 13, 2012 19:33:04 GMT 2
|
|
|
Post by rous74 on Jun 13, 2012 20:11:31 GMT 2
Πολύ καλά Κώστα και τα δυο απλά οι ζάντες της hobby design έχουν αρκετό φίλμ απο το καλούπι της ρητίνης ενώ οι ζάντες της FG που σου ανέφερα ενώ είναι ρητινένιες και αυτές είναι σχεδόν πεντακάθαρες σαν να είναι απο πλαστικό...Όσο για το σετ PE της hobby design, απλά κορυφαία !!! (είμαι φανατικός φίλος της hobby design στα PE) Καλή αρχή εύχομαι...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 14, 2012 10:50:08 GMT 2
Φιλε Κωστα καλημερα! Πολυ ομορφη κ ιδιεταιρη η κατασκευη σου! Συμφωνω με τους συναδελφους για τις παρατηρισουλες αλλα στην τελικη ολοι τα ιδια κανουμε, μη σκας! Μου αρεσε πολυ το βαψιμο του αμαξωματος κ η υφη του τιμονιου!! Καλη συνεχεια με την AMG!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 6:48:30 GMT 2
Φίλτατε Κώστα Καλώς ήλθες στη παρέα μας. Πολύ καθαρή και με σωστή εφαρμογή η δουλειά σου. : : Στις κόλλες για διαφανή μέρη θα προσθέσω την Clear Fix της Humbrol καθώς και την αραιωμένη Atlacol. Περιμένω την SLS σε WIP εαν γίνεται. Σταύρος
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 15, 2012 8:45:38 GMT 2
Χρηστο σ ευχαριστω πολυ και χαιρομαι που βλεπεις το θεμα των λαθων (οχι μονο των δικων μου) μ αυτο το ''ματι''!Αλλωστε γιαυτο ειμαστε εδω και σ ενα τοσο φιλικο κλιμα οπως εχω διαπιστωσει μεχρι τωρα και γιαυτο μοντελιζουμε ακομα! Σταυρο χαιρομαι που τα ξαναλεμε μετα το modelclub και σ ευχαριστω και για τα καλα σου λογια!Για την κολλα της humbrol το ειχα ξανακουσει αλλα για την ατλακολ δεν το ηξερα να σου πω την αληθεια και την εχω και πιο ''ευκαιρη'',με τι και κατα ποσο την αραιωνεις? Η sls ''ερχεται'' οσονουπω αλλα επειδη η συναντηση μου με την παρεα σας εγινε ενω αυτη ηταν σε ενδιαμεσα σταδια συναρμολογησης θα ξεκινησω τα post απο κει! Σας ευχαριστω πολυ και παλι! : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 9:54:29 GMT 2
...αλλα για την ατλακολ δεν το ηξερα να σου πω την αληθεια και την εχω και πιο ''ευκαιρη'',με τι και κατα ποσο την αραιωνεις? Ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής της κόλλας από 1 κόλλα προς 1,5 νερό μέχρι 1 προς 2. Σταύρος
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 15, 2012 11:00:24 GMT 2
Θα το δοκιμασω σε κατι κατεστραμενα ''πειραματοζωα'' που εχω!Σ ευχαριστω πολυ!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jun 19, 2012 10:30:38 GMT 2
Εξαιρετική προσπάθεια με πανέμορφο αποτέλεσμα. Ασχολήθηκες με πολύ "ιδιαίτερο" κιτ πετυχαίνοντας ΤΟ αποτέλεσμα!!! Μπράβο!!! Απόστολος : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jun 19, 2012 23:58:05 GMT 2
Πολυ καλη δουλεια σε ενα δυσκολο κιτ. Συγχαρητηρια!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 20, 2012 20:28:53 GMT 2
Καλησπέρα Κώστα,
πολύ ωραίο θέμα και όμορφη εκτέλεση... Στις κόλλες για διάφανα τμήματα μπορείς να προσθέσεις και την micro kristal klear της microscale. έχει ιδιότητες ατλακόλ αλλά γίνεται απόλυτα διάφανη όταν στεγνώνει και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις φλασάκια, ή μικρά τζαμάκια κτλ... Υπάρχει και ατλακόλ που γίνεται διάφανη στο στέγνωμα (κρυσταλλιζέ) αλλά δεν την έχω χρησιμοποιήσει και καλύτερα να σου πεί κάποιος που ξέρει...
ΥΓ Αυτή την SLS που την αγαπάω κιόλας σαν αμάξι, δεν θα μας τη δείξεις?? ;D ;D
Φιλικά,
Αγάπιος
|
|